|
| Mersul trenurilor 2012-2013 (2) | |
|
+8392Dragos MariusM Sabik stefan_br Andrey_tm cont dezactivat . KQQ Jhonyla TVlad NicuS Costin.H marius_catalin84 mariusmarius Norbi user dezactivat... Alex Avram Lafont cristy79 ALEXCFR EuroDance alex.alexus.tm Karl Teodor ATM billy752-istu vanchorusebulgaria brotybreaza @ndrey redeme AndreiStefan Adrian78 rizelgeorgel2004 pannonia express colonelu81 Radu Tudor 19jimmy84 mishu88 florin29sv Vale manuela mtk cristi CFR Warrior12 Cont dezactivat huiu_goe Luna lifetec COSTACHE MIHAIL bogdan srl Marius Iulian traian Spartan1948 mureseanu_976 Shinkasen riciu DUAL Nicolae Adirmvl kristi kkk laur 133 adytm membru inactiv Rarau Adisoft1991s Ryan Anderson AlexandruC allred AndiCFR Vitosa cfr500 Vlad orestte baiazid dandel AlexD Radu.B Katalin4653 Dr2005 razvan - trenuri Tomi13leu Nesebar IonutCFR2009 cardinal 87 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Sam 04 Mai 2013, 22:56 | |
| - Dr2005 a scris:
- E Paştele oameni buni... şi cei care deservesc trenurile tot oameni sunt, au şi ei familii, măcar de Înviere să fie alături de ele.
Cand s-au angajat la CFR stiau ca serviciul e pe primul loc si apoi familia , ca e zi ca e noapte ca e Paste ; Craciun ; Revelion angajatii CFR trebuie sa fie la datorie si trenurile trebuie sa circule , asa era pe vremuri cand CFR era a doua armata a tarii , acum e o gluma proasta acest CFR Transportul feroviar de calatori este un mijloc de transport social si trebuie sa vina in sprijinul populatiei 365 de zile pe an 24 din 24 , asta inseamna sa te respecti tu pe tine ca si companie si apoi sa ai pretentia de a fi respectat de publicul calator , ofera ceva bun si apoi ai pretentia ca si calatorul sa apeleze la serviciile tale , dar la noi e ceva de lasa-ma sa te las .................. vorbim degeaba ca oricum praful s-a ales de CFR si de trenurile noastre care erau o mandrie a tarii pe vremuri , acum sunt o rusine astea 2-3 care au mai ramas . |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Sam 04 Mai 2013, 23:36 | |
| Să vezi prin afară servicii de S-Bahn care în zilele lucrătoare circulă la 15 minute şi de sărbători la o oră. Nu mai zic că în Viena nu găseşti nici măcar un covrig de sărbători, până şi mall-urile sunt închise, doar ceva shaormării turceşti/arăbeşti lucrează.
Plata dublă/triplă nu prea rentează pentru societatea de transport. La 10 călători nici duba nu pleacă, d'apoi trenul. _________________ :TTT:
|
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8691 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Dum 05 Mai 2013, 00:57 | |
| - Karpaty a scris:
- sprijinul populatiei 365 de zile pe an 24 din 24 ,
Asa ar trebui sa fie orice bugetar dar 80% din acesti bugetari au avut si cate 10 zile libere in perioada asta. Eu lucrez la privat si am lucrat si sambata, asa ca bugetarii astia ar cam trebui sa dea dovada de putin respect fata de cei care muncesc in mediul privat de le sustin salariile . Intr-un fel iti dau dreptate, nu eu i-am facut CFRisti, politisti, pompieri, medici si asa mai departe. Dar asta cu 80% liberi, unii chiar si 10 zile mi se pare nesimtire. Si iti dau dreptate si cu trenurile anulate din noaptea asta sau de maine, care poate ar fi fost folosite de cei ca mine care au lucrat sambata pana la 17:00 sau mai tarziu si abia seara ar fi putut sa plece la parinti/familie sa petreaca Pastele impreuna. |
| | | stefan_br V.I.P Member
Numarul mesajelor : 511 Localizare : Braila/Bucuresti Reputatie : 5847 Data de inscriere : 23/05/2010
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Dum 05 Mai 2013, 02:25 | |
| AlexD sa lasam comentariile cu bugetarii.M-am saturat de placa asta ca bugetarii is nu stiu cum.Eu propun o chestie interesanta.Statul sa nu mai fie angajator si sa fie numai privati.
Nu zic ca e totul ok la salariatii de la stat insa cand faceti afirmatii d-astea de pe marginea santului mai bine studiati problema.Nu toti bugetairi is niste lepre iar zilele libere decretate prin lege se tin de salariatii de la stat si de la privat (unde se poate).Nu-ti place locul tau de munca si mori de oftica altuia pleaca unde-ti da liber ca altii.Sa lasam invidia si sa gandim constructiv.
P.S. Nu tin partea nimanui, insa is satul de oameni care-si dau cu parerea fara sa studieze problema bine.
P.S.2 (ca tot ne dam cu parerea) Transportul feroviar de calatori ar fi trebuit privatizat in locul celui de marfa.
P.S. 3 Interventia mea poate fi considerata drept un pamflet, sper ca nimeni nu s-a simtit lezat intelectual. |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Dum 05 Mai 2013, 03:26 | |
| Dacă şeful tău nu îţi dă libere zilele stabilite astfel prin lege se numeşte abuz, poate merge la pârnaie sau, în cel mai fericit caz pentru el (şi pentru tine), îţi poate plăti despăgubiri frumuşele, în funcţie de cât de priceput e avocatul tău.
În instituţia unde lucrez s-a muncit câte 10 ore pe zi vreo câteva săptămâni, ca să se recupereze în avans alea două zile (adică 9 ore jumate în loc de 8 ore jumate + cel puţin o juma' de oră suplimentară şi NEPLĂTITĂ, că nu ai timp fizic să rezolvi toate sarcinile în timpul programului de lucru). Aşa că ţie, dacă ai lucra 46 - 50 de ore pe săptămână timp de aproape o lună, pe acelaşi salariu de r*hat mai mic decât al femeii de serviciu (chit că tu ai master şi ea are 2 clase), nu ţi s-ar părea normal să ai 2 zile libere pentru asta?
Sărbătorile legale sunt sărbători legale... e mai ieftin să ţii oamenii acasă, decât să îi pui la muncă. Chestia aia cu ,,ştiau în ce se bagă când s-au angajat" nu mai ţine nici măcar la Armată, până şi acolo e statul obligat să-ţi dea concediu, zile libere pentru sărbătorile lucrate ş.a.m.d.. Altfel se enervează angajatul şi te dă în judecată... şi câştigă, unii ceferişti au de recuperat câte 5 - 7000 RON pe orele suplimentare neplătite la care i-au pus şefii să lucreze pe parcursul ultimilor ani. Or, la asemenea antecedente, te gândeşti de 7 ori înainte să chemi pe cineva la muncă de sărbători. În plus, numărul de călători nu justifică menţinerea în circulaţie a unor trenuri de noapte în noaptea de Înviere (şi nici de Revelion şi Crăciun). _________________ :TTT:
|
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8691 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Dum 05 Mai 2013, 06:15 | |
| - stefan_br a scris:
- mori de oftica altuia
Niciodata . Chiar imi place locul meu de munca, esenta era alta. Nu vorbesc din auzite, spun doar ce sa vorbeste la tv de vre-o 2 saptamani . Peace . |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12457 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Dum 05 Mai 2013, 09:34 | |
| A fost o greseala din partea Guvernului ca a obligat toti bugetarii sa stea acasa pe 2 si 3 mai, recuperand in 16 zile cate 1 ora in plus la programul de lucru, iar masura a fost luata abuziv dupa parerea mea si cu anumite interese. Românii tânjesc la prea multe zile libere pe an calendaristic in conditiile in care cresterea economica atârna de un fir de ata... Cel mai corect era ca zilele de Pasti (5, 6, 7 mai) sa fie libere, pentru ca este o mare sarbatoare in lumea ortodoxa si daca vrem sa fim crestini panâ la capat, atunci sa cinstim cum se cuvine aceasta sarbatoare, nu sa dam 3 zile libere de 1, 2 si3 Mai pentru a incuraja dezmatul si betiile pe malul marii in preajma unei mari sarbatori, sau sa oferim prilej românilor la shoping de 3 zile prin supermarketuri... mare prostie. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18755 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24333 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Dum 05 Mai 2013, 09:52 | |
| Orice am zice tot nu era toata lumea multumita iti dai seama Ionut ce chef de munca ar fi avut unii dupa 1 Mai muncitoresc sarbatorit cu mici si manele deci joi era o zi moarta vineri zi scurta si in unele institutii se pleaca de la ora zece acasa si din ce am auzit la Tv hotelierii si cei din turism au cerut minivacanta ca sa castige si gura lor ceva oficieal romanii au cheltuit in minivacanta de 1 mai 19 milioane de lei |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Dum 05 Mai 2013, 11:55 | |
| - Dr2005 a scris:
- În plus, numărul de călători nu justifică menţinerea în circulaţie a unor trenuri de noapte în noaptea de Înviere (şi nici de Revelion şi Crăciun).
M-am saturat de placa asta , "numarul de calatori nu justifica trenul x si y" , in realitate nu prea se justifica nimic , in ziua de azi 80-90% din trenuri circula cu un grad de ocupare de pana la 60-70% si doar 10-20% din trenuri circula ocupate 100% , atunci ce sa facem sa anulam tot si sa inchidem sandramaua ca nu este rentabil , trenul este un mijloc de transport social si este tinut in viata de stat pentru ca populatia sa aibe cu ce se deplasa , nu o sa fie trenurile pline 100% in veci , mai ales ca in ziua de azi lumea fuge de tren . Deci daca statul nu este in stare sa tina in viata 3-4 trenuri amarate care au mai ramas atunci sa ne lase in pace si fiecare se descurca cum poate dar nici aceasta bataie de joc care exista in prezent la CFR , legaturi proaste , lipsa trenurilor la anumite ore si lista poate continua . De exemplu acum 10 ani am mers in noaptea de Inviere cu Botosani-Timisoara si pe atunci compartimentul care avea 8 locuri vreau sa spun ca a fost ocupat 100% pana la Cluj , acolo au coborat 2 persoane si am ramas 6 pana la Timisoara , deci chiar daca e sarbatoare lumea mergea cu trenul , de revelion in trenul 1837 trenul pleaca cu mai multi calatori din Iasi dar multi coboara pana in miez de noapte dar cu toate astea si anul trecut au fost calatori la 12 noaptea in fiecare vagon , spre dimineata incepe sa se aglomereze , deci indiferent de sarbatoare trenurile sunt solicitate si nu este normal sa se limiteze asa mult posibilitatea de a calatorii cum au facut in noaptea de Inviere cand pentru prima data de cand ma stiu au fost anulate trenuri cu o istorie incarcata gen 1741 ; 1765 ; 1837 trenuri care pana acum circulau 365 de zile fara intrerupere . Capetele astea luminate din CFR cand se vor anula ? ca nici aceste capete nu justifica mentinerea in functie . |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13278 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Dum 05 Mai 2013, 15:29 | |
| "in ziua de azi 80-90% din trenuri circula cu un grad de ocupare de pana la 60-70% " . Bine ar fi sa avem procentul asta .. eu zic ca undeva la 40 % au gradul asta ,iar 40 % au sub 50 % gradul de ocupare. |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8367 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Dum 05 Mai 2013, 22:14 | |
| Astazi intre Sinaia si Brasov am fost nevoit sa fac autostopul deoarece nu a circulat nici un microbuz/autocar intre orele 11 si 20 (au fost anulate dupa spusele localnicilor) care si ei erau suparati iar in zilele obisnuite ele merg la 20-30 minute. Erau mai multe autocare din Bulgaria ce mergeau spre Europa. Desigur trenurile sunt putine si ar fii utile regiouri mai multe intre Ploiesti si Brasov, ca si un numar suplimentar de IR in timpul zilei. La intoarcere din Brasov am venit cu regio 3008 care avea 4 vagoane. Deasemenea m-a surprins neplacut intarzierile de aproximativ 3 ore ale "ISTER-lului" si "DACIA". IR 1746 in gara Ploiesti avea intarziere de 60 minute si doar 30-40 de calatori, IR 1583 si IR 1731 pana la Ploiesti fara intarziere si un grad de ocupare de peste 50%. |
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Dum 05 Mai 2013, 22:46 | |
| Karpaty, pentru 15 oameni nici măcar firma de dube nu face cursa. Trebuie să ne obişnuim cu ideea că nu putem să ţinem transport pentru câţiva oameni. Până şi DB şi-a luat autobuze pentru rutele unde călătorii nu justificau un tren. Dacă nu putem să asigurăm material rulant adaptat nevoii, chiar că trebuie să închidem şandramaua, măcar pe rutele unde se cară aer. Altfel, vom fi nevoiţi să o închidem complet, nu uita că datoriile CFR Călători trec de 1 miliard de lei. Cu timpul, creditorii o să îi ceară insolvenţa şi falimentul... nu cred că ţi-ar plăcea asta. Mă uitam acum câteva zile la gluma de tren Braşov - Iaşi... ce primise şi un 19-83, deci avea 3 vagoane. La Buşteni erau fix 15 oameni, din care 3 la clasa întâi. În aceeaşi zi, în 3001 nu aveai loc să arunci un ac (mai ales că pe Bucureşti - Ploieşti s-a circulat exclusiv cu naşul, doar cine mergea mai departe avea bilet... de la Ploieşti a urcat supracontrolul, care a găsit în tren vreo 2 călători fără bilet... din 3 etajate full. Aşa că se chinuia să amendeze nişte biciclişti fără bilet de bicicletă, mi-l ceruseră mie pe al meu ,,să-l iau să-l arăt la băieţii din celălalt vagon şi după aia vi-l aduc înapoi") şi sunt convins că mai erau trenuri în situaţia aia. Dar, deh, trebuie domn' mecanic de Buzău să-şi facă orele cumva, toată lumea trebuie să aibă de lucru, că nu se cade să autorizezi mecanicul pe alte secţii ca să pui alte trenuri sau, în lipsă de altceva, să-i scoţi la pensie forţat pe cei cu limita de vârstă. _________________ :TTT:
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Lun 06 Mai 2013, 00:33 | |
| razvan intre Brasov si Sinaia nu sunt decat cursele Brasov-Targoviste, sau CDI TG.Mures/Brasov-Bucuresti in rest sunt doar Brasov-Predeal-Azuga sau Predeal-Sinaia sau Azuga-SInaia, acestea din urma fiind cele care circula la 20 min.
Dragos pe Regio sunt fel si fel de nasi, pe uni ai doare la basca si nu ai intereseaza daca ai sau nu bilet de bicla, se grabesc pentru a ajunge la capatul trenului sa stea la barfe sau odihna, sunat alti nasi care iti taie bilet in tren la pret de casa ptr bicla ( 5 lei ) sau alti care vor 21 lei de bicla, si ultima categorie care iti zice de la obraz sa-i cinstesti cu 2-3 lei de bicla, sunt fel si fel de nasi. De supracontrol nu mai zic nimic, ca din 2008 ma tot rog sa vad macar odata o echipa pe Regio pe Valea Prahovei dar nu am noroc. |
| | | NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5565 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Lun 06 Mai 2013, 00:42 | |
| - Dr2005 a scris:
- Dar, deh, trebuie domn' mecanic de Buzău să-şi facă orele cumva, toată lumea trebuie să aibă de lucru, că nu se cade să autorizezi mecanicul pe alte secţii ca să pui alte trenuri sau, în lipsă de altceva, să-i scoţi la pensie forţat pe cei cu limita de vârstă.
Tu chiar crezi ca trenul ala exista doar ca buzoianul sa aiba ce conduce )? Depoul Buzau mai are trenuri spre Bucuresti, Galati, Constanta, Bacau si Suceava(numai aici au parca 5 perechi). Plus nu stiu cate Regio in zona aia. Mi se pare firesc sa am tren de la Iasi la Brasov si invers, pana la urma sunt orase foarte mari si cu o importanta deosebita. Aaa..e problema CFR-ului ca practica niste tarife echivalente cu o vacanta in Dubai si ca nu asigura conditii optime. Altfel sunt convins ca pragul de 15 calatori/tren ar fi depasit... |
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) Lun 06 Mai 2013, 02:06 | |
| Păi bun... tarife mari + material rulant supradimensionat = faliment. Dacă la tarife nu prea se poate umbla, la partea cu materialul rulant avem vreo 30 de Z6100/6300 + vreo 50 de Desiro + vreo 30 de Malaxe modernizate cu motor Volvo care stau degeaba. În *urând o să li se adauge şi ADH-urile. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2012-2013 (2) | |
| |
| | | | Mersul trenurilor 2012-2013 (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |