|
| Rame electrice Hyperion | |
|
+109kristi kkk razvan22 mariushal mi.tudor Amiralul Jhonyla 3ERLY cosmin br AndreiStefan IonutCFR2009 mariuscfrbucuresti didinul bercenicity Jurnal Feroviar marius664 The Legend cardinal Luca tgv decward c o r v i n Desiro256 doctoru mielutu zburator ANDU2100HP Katalyn ionutsever Ciprian.bucur.92 alex.alexus.tm mihaitzateo 19jimmy84 Nk11 Alextasy gardianlinux anacronox florin.lifticariu dan tm Hawkuletz cristy79 nenuandrei mishu88 feroviar DPS solomon1984 Mihay Razvan Tudor bogdan aldea TVlad daniel_c rich1974 63-1143-5 vanchorusebulgaria LascuB_1980 DAS 2011 cfr500 ALEXCFR LanceR AndreiCFRBucuresti EuroNight Shinkasen riciu Arsen22 alex.barac.5 Bobby_TM Simply18 Florin C Lafont Rarau Luna MariusM Teodor ldh80 COSTACHE MIHAIL allred laur 133 gabigligor membru dezactivat , cortexedge Re6/6 cstefan Nesebar cristi_tgv AndiCFR cristi CFR AndreiCFRbv @ndrey Vitosa halmarius Andrey_tm Vlad DUAL sytrus Radu Tudor Volk baiazid Balto Mushu Spartan1948 adrian.vidican.9 andreiutzu Adisoft1991s ATM Dr2005 mureseanu_976 Adrian78 AMX 97-0548-4 Adirmvl Iasmin KOSTYK AlexD 113 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Lun 22 Sept - 13:14 | |
| Stai asa, lamureste-ma cum vine asta cu reducere echivalenta a 50% din valoarea unui bilet de tren. La rang de R sau de IR? Ca daca ar fi asa, la Dacos pe Valcea-Cluj e 50 de lei biletul, la IR e 65 fara loc. Deci ai merge cu mai putin de 20 de lei.
Stai linistit, ca au reduceri la muzee studentii. Sint alte magarii, cel putin in Cluj, cu reducerile. |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9362 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Lun 22 Sept - 13:24 | |
| Cu studcard ai reduceri in multe locuri, chiar si in cluburi si cafenele. In 2012 am intrat la Muzeul de Stiinte din Arad cu reducere pe baza studcardului. Apropo de reduceri, in Tg Mures studentii au moca pe toate liniile din oras, elevii pe o linie si pensionarii iar pe toate. Se practica la greu "mersul pe naspa" si tot circula autobuzele, probabil pe minus. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Lun 22 Sept - 13:38 | |
| Transportul public din orasele mari nu cred ca va fi pe profit, se merge fara bilet la greu, acest transport este tinut in spate de primarie ca trebuie sa existe dar profitabil nu va fi niciodata . Din ce se incaseaza se acopera o parete din cheltuieli dar nu va acoperi niciodata in totalitate incasarile=cheltuielile si eventual sa ramana si profit . Ma uitam sambata la noi in Bucuresti la transportul de noapte, plecau masinile din centru pline ochi ca la ora pranzului dar era 12 noaptea respectiv 1 noaptea, nimeni nu taxa, ce sa taxezi ca oricum nu exista controlori plus de asta ca a fost si acel festival de abea se inchideau usile deci clar nu avea cine sa iti faca ceva ca nu ai taxat . Asta e realitatea, s-a mai discutat acest aspect, inca se poate asa ceva in RO dar sa nu credeti ca in alte tari nu exista mersul fara bilet, ba exista si se practica de anumite persoane . |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Lun 22 Sept - 13:46 | |
| Ar trebui mutata discutia la "Discutii generale despre transport". |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Lun 22 Sept - 13:48 | |
| Noi nu aveam niciun card, aveam doar legitimaţia de reducere la transport şi carnetul. Puteam obţine reducere la teatre (dar nu la toate), la Operă şi la unele muzee. La noi se decontau abonamentele RATB... practic, la chioşc plăteam 50%, apoi mergeam la facultate pentru restul. Dura între 3 şi 6 luni procedura... ultimii bani din deconturi i-am primit la vreo 4 luni după ce am susţinut examenul de disertaţie. În 6 ani, o singură dată am uitat să îmi fac abonament (evident, la mine în zonă nu era chioşc). Am zis să iau tramvaiul o staţie (o staţie din aia lungă, de 1,2 km)... evident, m-a costat 50 lei toată distracţia, că şi-au dat seama că sunt student şi nu şmecher sau ţigan. Mai aveam 50% reducere şi la metrou... mergeam la casele speciale (vreo 3-4 pe toată reţeaua), unde eram înscrişi de mână în registru (mai puţin la Unirii, unde se lucra electronic şi abonamentul era valabil 30 de zile de la emitere, pe când la cele emise ,,manual" valabilitatea curgea de la prima validare), apoi se trecea un număr de înregistrare pe carnet (de obicei în rubrica examen TBC de pe ultima foaie...) şi pe abonament, se scria numele cu pixul, seria şi nr. de CI şi de legitimaţie şi trebuia să ai toate actele la tine în caz de control. Am avut abonament de 3 ori... o dată pentru mine şi de 2 ori pentru două cunoştinţe, contra unor beri ) Că mie nu îmi folosea metroul, preferam RATBul şi, din anul IV, bicicleta. -- Transportul de noapte din Bucureşti e o glumă proastă. Sâmbătă la 1:20 - 1:30, deci după ce trecuseră ultimele maşini, erau pline ochi staţiile de pe Kogălniceanu (FolkYou + Cişmigiu), Unirii (Centrul Vechi), Izvor, Dr. Staicovici, Arsenalului (luminile şi concertul de la Parlament). Oare oamenii ăia ştiau că următoarea maşină e la 3:30? Sau că N122 nu mai există (traseul actual Autobaza Ferentari - Valea Oltului e ca şi cum nu ar fi, maşinile alea nu opresc în staţii)? Ultima dată când am mers cu transportul de noapte de la RATB a fost acum câteva luni, după concertul Trooper. În N116 era un omuleţ care se plimba şi ne spunea să validăm. _________________ :TTT:
|
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5870 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Lun 22 Sept - 14:17 | |
| Cei care sunt ingrijorati de numarul de calatori din Hyperion - nu cred ca e cazul sa isi faca asa multe ptobleme, trenul e la inceput, abia acum afla lumea de el, la iarna va fi neincapator pt Valea Prahovei. Sa nu uitam ca in luna August cat a circulat spre mare erau zile cand avea calatori in picioare si era mai mereu plin. Au avut 15.000 de calatori intr-o singura luna, adica atata cat au avut RT in tot sezonul. Se gasesc si pt ei 150 de calatori la iarna capabili sa plateasca pretul acela urias de 30 de lei spre Brasov.
Sigur ca RT e plin, sunt ajutati mereu de CFR cu orele cele mai bune, circula de ani de zile si stie lumea de ei.
Cine va circula cu Hyperion o data nu se va intoarce la Regiotrans...
Prea multi s-au invatat pomanagii, vor sa circule cu 10 lei si dupa aia plini de pretentii si critici, nimic nu le convine, unora le e lene sa isi ia si carnetul de student pt reducerea aia, ba chiar se simt insultati cand li se cere (am vazut in tren o faza de genul asta chiar eu). Cred ca s-a depasit limita deja...
Trenul 11032 dupa ce a fost introdus de CFR a circulat o luna gol ca nu stia nimeni de el ca nici macar nu il afisasera in gari. Acuma e plin. Deci nu ii cantati prohodul asa repede ca nu e cazul. Mai bine v-ati uita la IR taraite goale de CFR - alea sunt eficiente rau... |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7107 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mier 24 Sept - 1:39 | |
| E cam paradox ce spui tu ... Cam TOATE IR-urile sunt suplimentate pe Bucuresti-Brasov (din cate am vazut pe aici si in timpul saptamanii, nu doar in weekend) si tu spui ca sunt formate din 3-4 vagoane si alea goale. Atata timp cat se suplimenteaza cu vagoane nu cred ca circula tocmai goale. Eu zic sa ne inarmam cu calm, sa ne descretim fruntile si sa lasam toti operatorii de transport sa isi faca treaba ca din cate am vazut are fiecare cate o paine de mancat, cel putin de pe sectorul asta de M 300. |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5870 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mier 24 Sept - 7:20 | |
| Le-ai vazut suplimentate pe forum sau in realitate?
Nu vorbeam neaparat de IR de pe Buc-Brasov, dar daca tot ai adus vorba pot sa iti spun eu ca IR 1634 Brasov-Bucuresti ma intalnesc cu el des si e jenant de gol, odata nu avea niciun calator in cele 3 vagoane! Bine ca stim sa numaram calatorii din Hyperion, dar sagetile taraite goale ca IR intre Bucuresti si Targoviste/Pitesti de ani de zile nu le vedem. Iar ma intalnesc frecvent cu asa-zisul IR Buzau-Bucuresti la fel de gol (vazut de mine personal, nu citit pe forum). Sageata de Craiova prin Pitesti iar soseste goala in Bucuresti etc etc - astea sunt vazute frecvent de mine goale, deci nu ma poate convinge nimeni de contrariul.
Faptul ca un tren e suplimentat intr-un week-end nu spune nimic. IR pe distante scurte de la CFR sunt o mare tzeapa si o palma la adresa bunului simt si ei stiu asta - dar nu le pasa.
Iar cei ce vor sa calatoreasca cu 3 lei cu Hyperion, hai sa fim seriosi, se pare ca tupeul unora nu are limite... - dar sa stea linistiti si sa mearga cu Regiotransul la 3 lei in continuare... Nu vor fi reduceri la Hyperion prea curand, dar toata faza imi aduce aminte de zicala cu vulpea si strugurii: daca nu putem noi sa mergem hai sa ii facem reclama negativa cat putem... Eu nu inteleg cum pot unii macar sa compare una cu alta: le despart 50 de ani pe Hyperion si RT... Si asta o spun eu care am mers de nenumarate ori cu RT...Fiecare merge in fond cu ce vrea si cu ce isi permite. Sa intelegem ca nu iti poti permite sa dai 10 lei la Softrans pana la Ploiesti si iti permiti sa dai aproape 20 de lei (!!!) la CFR pe 60 de km? |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18755 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24333 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mier 24 Sept - 10:16 | |
| Cristy esti cumva actionar la Softronic de tot vorbesti atat de ei? Acele Ir de Craiova de circula prin Pitesti circulau pline pana la Titu chiar amandoua automotoare dupa Pitesti mai raman cativa calatori pana la Craiova |
| | | cristy79
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mier 24 Sept - 12:13 | |
| As vrea eu sa fiu actionar la Softronic...
Interesant ca unii din alte zone isi dau cu parerea despre trenurile spre Brasov cat de suplimentate sunt fara sa le fi vazut in realitate... Nu stiu cat de aglomerata este sageata aia de care vorbesti - insa in Bucuresti ajunge mereu goala. Te-ai uitat sa vezi cati dintre calatori au bilet sau cotizeaza 2 lei la nash ca merg cateva statii? Nu imi spune de zona Titu ca stiu prea bine fauna care mishuna pe acolo si cum se procedeaza pe ruta aia...
Am observat ca acest tren amarat de nici 200 de locuri a starnit atata ura si ciuda cum nu as fi crezut... cred ca unii confunda acest forum al pasionatilor de trenuri cu forumul pasionatilor de CFR... |
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11401 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mier 24 Sept - 15:31 | |
| Sentimental, si eu sunt atasat de CFR,dar nu inteleg cum de exista oameni care sa-si faca o vocatie din a critica orice. Faptul ca a fost fabricata aceasta rama in Romania,este un lucru demn de lauda,deoarece industria a fost deliberat distrusa si nimeni nu vrea sa mai producem ceva.Parem condamnati sa ramanem la un nivel de trai precar. Apropo de munca si de ceea ce scriau colegii mai sus,pot sa spun atat: In anul 1985,cand am terminat liceul,stiind ca nu am pilele necesare atunci pentru a ramane in Bucuresti dupa o facultate si dorind acest lucru,am ales forma de invatamant seral.Am facut Politehnica muncind dimineata,zilnic. Iar atunci,sambata nu era zi libera si mai veneam si duminica la munca atunci cand un avion avea zborul inaugural sau pur si simplu era Pastele sau Craciunul si omul nu trebuia sa sarbatoreasca sarbatorile religioase Acum,sa vina "studenti" care isi permit sa plateasca cu sume exorbitante o diploma pe care,in multe cazuri,nu o ia nimeni in serios,si sa ceara sa circule pe degeaba cu orice,e prea mult. Reducerile le-as acorda numai minorilor pentru deplasarea la/de la scoala si infirmilor,care nu isi pot asigura un venit. In Bucuresti,cel putin,pensionarii folosesc RATB-ul aproape exclusiv in scop de plimbare si te privesc de sus atunci cand iti validezi titlul de calatorie.De asemenea,nu am vazut bronzati care sa plateasca o calatorie |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mier 24 Sept - 16:06 | |
| Mare parte din discuţii sunt despre modul în care e exploatată rama, nu despre ramă în sine... Nu am văzut pe nicăieri nişte date tehnice, o caracteristică de tracţiune, un studiu despre profilul roţilor.
În privinţa reducerilor, îmi permit să răspund cu art. 16, alin (2) din Constituţia României, republicată: ,,Nimeni nu este mai presus de lege". Trebuie respectate toate prevederile legale. Partea proastă e că românul tace şi înghite sau i se pare normal să fie furat pe faţă (obişnuit cu Guvernul, nu i se mai pare furt să i se încaseze 10 lei în loc de 3,75 lei). _________________ :TTT:
|
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9362 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mier 24 Sept - 16:44 | |
| - Citat :
- Nu am văzut pe nicăieri nişte date tehnice, o caracteristică de tracţiune, un studiu despre profilul roţilor.
Nu vad de ce ar trebui sa fie publice datele astea. Asta ar trebui sa intereseze pe un eventual cumparator, nu pe un oarecare din spatele calculatorului. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mier 24 Sept - 17:28 | |
| Datele tehnice nu sunt acoperite de drepturi de autor. În plus, trenul a circulat o vreme pentru CFR Călători, care e societate de interes public. _________________ :TTT:
|
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11401 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Mier 24 Sept - 22:59 | |
| azi ,in Chitila |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion | |
| |
| | | | Rame electrice Hyperion | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |