|
| Rame electrice Hyperion | |
|
+109kristi kkk razvan22 mariushal mi.tudor Amiralul Jhonyla 3ERLY cosmin br AndreiStefan IonutCFR2009 mariuscfrbucuresti didinul bercenicity Jurnal Feroviar marius664 The Legend cardinal Luca tgv decward c o r v i n Desiro256 doctoru mielutu zburator ANDU2100HP Katalyn ionutsever Ciprian.bucur.92 alex.alexus.tm mihaitzateo 19jimmy84 Nk11 Alextasy gardianlinux anacronox florin.lifticariu dan tm Hawkuletz cristy79 nenuandrei mishu88 feroviar DPS solomon1984 Mihay Razvan Tudor bogdan aldea TVlad daniel_c rich1974 63-1143-5 vanchorusebulgaria LascuB_1980 DAS 2011 cfr500 ALEXCFR LanceR AndreiCFRBucuresti EuroNight Shinkasen riciu Arsen22 alex.barac.5 Bobby_TM Simply18 Florin C Lafont Rarau Luna MariusM Teodor ldh80 COSTACHE MIHAIL allred laur 133 gabigligor membru dezactivat , cortexedge Re6/6 cstefan Nesebar cristi_tgv AndiCFR cristi CFR AndreiCFRbv @ndrey Vitosa halmarius Andrey_tm Vlad DUAL sytrus Radu Tudor Volk baiazid Balto Mushu Spartan1948 adrian.vidican.9 andreiutzu Adisoft1991s ATM Dr2005 mureseanu_976 Adrian78 AMX 97-0548-4 Adirmvl Iasmin KOSTYK AlexD 113 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7107 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Joi 25 Sept 2014, 00:28 | |
| - cristy79 a scris:
- Le-ai vazut suplimentate pe forum sau in realitate?
Nu vorbeam neaparat de IR de pe Buc-Brasov, dar daca tot ai adus vorba pot sa iti spun eu ca IR 1634 Brasov-Bucuresti ma intalnesc cu el des si e jenant de gol, odata nu avea niciun calator in cele 3 vagoane! Bine ca stim sa numaram calatorii din Hyperion, dar sagetile taraite goale ca IR intre Bucuresti si Targoviste/Pitesti de ani de zile nu le vedem. Iar ma intalnesc frecvent cu asa-zisul IR Buzau-Bucuresti la fel de gol (vazut de mine personal, nu citit pe forum). Sageata de Craiova prin Pitesti iar soseste goala in Bucuresti etc etc - astea sunt vazute frecvent de mine goale, deci nu ma poate convinge nimeni de contrariul.
Faptul ca un tren e suplimentat intr-un week-end nu spune nimic. IR pe distante scurte de la CFR sunt o mare tzeapa si o palma la adresa bunului simt si ei stiu asta - dar nu le pasa.
Iar cei ce vor sa calatoreasca cu 3 lei cu Hyperion, hai sa fim seriosi, se pare ca tupeul unora nu are limite... - dar sa stea linistiti si sa mearga cu Regiotransul la 3 lei in continuare... Nu vor fi reduceri la Hyperion prea curand, dar toata faza imi aduce aminte de zicala cu vulpea si strugurii: daca nu putem noi sa mergem hai sa ii facem reclama negativa cat putem... Eu nu inteleg cum pot unii macar sa compare una cu alta: le despart 50 de ani pe Hyperion si RT... Si asta o spun eu care am mers de nenumarate ori cu RT...Fiecare merge in fond cu ce vrea si cu ce isi permite. Sa intelegem ca nu iti poti permite sa dai 10 lei la Softrans pana la Ploiesti si iti permiti sa dai aproape 20 de lei (!!!) la CFR pe 60 de km? Nu am zis niciunde ca au pret prea mare la bilete sau ca nu imi permit sa merg cu Hyperion (pana una alta, nici nu circula prin zonele prin care eu obisnuiesc sa merg cu trenul) . Ziceam ca sunt destule IR-uri care se suplimenteaza cu vagoane si da, vad multe poze aici pe forum postate de catre colegii din Buc-Ploiesti-Brasov care certifica treaba asta. Nu am cum sa le vad live pt. ca locuiesc la 500 km distanta, dar refuz sa cred ca trenul circula gol si i se mai ataseaza inca 2-3 vagoane doar ca sa dea bine in pozele facute de catre pasionati. Si cum ziceai si tu, e forumul pasionatilor de trenuri in general si asta nu inseamna ca trebuie sa faci antireclama CFR-ului si mai nou vad ca si cu cei de la Regiotrans ai cate ceva. Eu chiar cred ca e loc pt. fiecare . Sa auzim de bine |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8302 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Joi 25 Sept 2014, 01:11 | |
| - Dr2005 a scris:
- Datele tehnice nu sunt acoperite de drepturi de autor.
În plus, trenul a circulat o vreme pentru CFR Călători, care e societate de interes public. Cand a circulat pentru cfr calatori si pe ce ruta ? Nu a fost de la bun inceput a celor de la soft trans ? |
| | | Adisoft1991s V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1133 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5994 Data de inscriere : 30/09/2011
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Joi 25 Sept 2014, 01:19 | |
| A circulat pe ruta Craiova Bucuresti ca IR 1596\7. |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5870 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Joi 25 Sept 2014, 14:55 | |
| - alex.alexus.tm a scris:
Nu am zis niciunde ca au pret prea mare la bilete sau ca nu imi permit sa merg cu Hyperion (pana una alta, nici nu circula prin zonele prin care eu obisnuiesc sa merg cu trenul) . Ziceam ca sunt destule IR-uri care se suplimenteaza cu vagoane si da, vad multe poze aici pe forum postate de catre colegii din Buc-Ploiesti-Brasov care certifica treaba asta. Nu am cum sa le vad live pt. ca locuiesc la 500 km distanta, dar refuz sa cred ca trenul circula gol si i se mai ataseaza inca 2-3 vagoane doar ca sa dea bine in pozele facute de catre pasionati.
Si cum ziceai si tu, e forumul pasionatilor de trenuri in general si asta nu inseamna ca trebuie sa faci antireclama CFR-ului si mai nou vad ca si cu cei de la Regiotrans ai cate ceva. Eu chiar cred ca e loc pt. fiecare .
Sa auzim de bine Nu am nimic cu Regiotrans - am specificat ca am mers de multe ori cu ei si voi mai merge probabil... Dar nici sa comparam un material rulant de acum 50 de ani cu rama Hyperion proiectata si fabricata in intregime in Romania in anii 2012-2013 nu este normal. Macar pt faptul ca este fabricata aici si trebuie sa incetam a mai arunca in ea cu noroi. Faptul ca am mers cu Regiotrans - nu inseamna ca nu vad diferenta si ca nu am simtit zgaltaielile...Totusi ca raport calitate-pret este foarte bun, la fel ca si Hyperionul. Cine vrea sa mearga cu 3 lei are suficiente alternative. Nu fac antireclama CFR - au ei singuri grija de asta Trenurile pe Brasov de care am zis le-am vazut personal goale - deci faptul ca exista intr-o anumita zi o poza pe forum cu un tren plin nu inseamna nimic. Eu nu am vorbit decat de lucruri vazute de mine personal. Sigur ca e loc pt fiecare - de-aia nu inteleg de ce aparitia acestei rame a produs atata agitatie, ciuda si enervare... Si cum bine zicea cineva aici - studentii care cumpara pe mii de euro diplome la kilogram vin si se dau cu capul de pereti ca vor sa circule cu mega-reduceri (eventual gratis sau sa fie ei platiti pt asta). Asta este deja prea mult si nu o pot inghiti. Cred ca am spus tot ce era de spus, nu vreau sa ma cert cu nimeni (oricum am vazut ca in ultima vreme pe acest forum sunt numai scandaluri si foarte putine informatii cu adevarat imporante sau utile)... Exact cum spuneti, sa auzim numai de bine [/quote] |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Joi 25 Sept 2014, 18:27 | |
| Este un singur tren gol pe Bucureşti - Braşov, 1637... ăla are dezavantajul că e după 3001. Cine nu are bani, merge cu 3001, iar cine are bani pleacă mai devreme cu 1745. Celelalte trenuri merg destul de pline, cel puţin pe Bucureşti - Braşov (mai departe, 1527 - de exemplu - cară aer, călătorii săi încap lejer într-o Malaxa 900). - cristy79 a scris:
- rama Hyperion proiectata si fabricata in intregime in Romania in anii 2012-2013 nu este normal.
Proiectată şi fabricată în întregime în România?! Mai degrabă asamblată în România, componentele ei fiind în mare parte din import. Am găsit un catalog: http://www.softronic.ro/pdfs/catalog%20romana.pdf Să vedem: - motoare, sursă statică, transformator ABB (Elveţia) - angrenaje Voith (Germania) - sistem de frânare Knorr Bremse (Germania) - pantograf Stemmann Technik (Germania) - tampoane Crash Est Eisenbach (Germania) Astea ar cam fi componentele de bază. Pun pariu că geamurile sunt turceşti, scaunele chinezeşti, toate componentele electronice mai mult ca sigur sunt chinezeşti... În România se face doar şasiul, cutia şi cadrul de boghiu + asamblarea. Prin comparaţie, la EA - chiar dacă totul era copy-paste după tehnica elveţiană şi suedeză a anilor '50, cam totul era produs la noi, de la şuruburi la transformatoare. _________________ :TTT:
|
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5870 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Joi 25 Sept 2014, 20:32 | |
| IR 1634 este si el plin? Nu de alta dar vara asta l-am vazut gol mereu sau cu maxim 5 calatori. Si e firesc, deoarece pleaca din Brasov la doar o jumatate de ora inaintea Regiotrans si are un mers de Regioexpres, dar tarif nesimtit de IR...
Unele trenuri mai trebuie si vazute in realitate - poate ca statisticile din birou arata usor diferit fata de situatia de pe teren.
Sigur ca exista si trenuri pline - ar fi culmea ca CFR sa care aer (si) pe ruta asta.
Eu le doresc mult bine si sanatate la CFR, desi ei in ultimii ani au facut tot ce au putut sa ii ajute pe altii (dube sau Regiotrans). Toti calatorii care umplu trenurile RT (si am fost si eu printre ei de atatea ori) sunt alungati de ei din lipsa de creier si interese ascunse, de tip mafiot. |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8691 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Joi 25 Sept 2014, 20:55 | |
| - Dr2005 a scris:
Proiectată şi fabricată în întregime în România?! Mai degrabă asamblată în România, Subscriu 100%...mi-ai luat cuvintele din taste. |
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11401 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Joi 25 Sept 2014, 21:35 | |
| faptul n-are nici o relevanta;de exemplu in aviate nimeni nu asigurs100/100din componentei pentru unproiect mai dau un singur exemplu:Boeingurile sunt echipate cu mutoare europene(CFM,Rolls-Royce),iar unele airbusuri sunt propulsate de Pratt and Whitney bineinteles,n-o sa vedem pe ele chestii chinezesti sau turcesti este extraordinar ca da de lucru la oameni
0( |
| | | cristy79
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Dum 28 Sept 2014, 19:44 | |
| Azi m-am intors de la Brasov cu Hyperion prima data de cand circula pe V Prahovei. Spre surpriza mea trenul era ocupat aproape 90% inca de la plecarea din Brasov, si tot spre surpriza mea era plin de tineri care pareau a fi studenti si care culmea, au putut plati pretul acela imens de 30 de lei ca sa ajunga in 2 ore jumatate la Bucuresti... Conditiile de calatorie au fost impecabile ca de obicei, dar supriza a fost ca i-am auzit cum vorbeau intre ei ca mai bine dau 30 de lei aici decat la IR de la CFR unde i-ar fi costat 38 de lei si le parea rau ca au aflat abia acum de acest tren. Daca in al doilea week-end de circulatie pe Brasov trenul a fost ocupat 110% (intre Sinaia si Ploiesti s-a mers chiar cu cativa calatori in picioare) atunci ma intreb ce va fi cand va incepe sezonul de iarna pe Valea Prahovei, va fi o problema capacitatea redusa a lui fata de cerere... se aude totusi ca la inceputul anului va fi gata si a doua rama Deci - pentru ca unii erau ingrijorati - se poate merge si fara pomanageala, lumea era super-incantata, iar automatele de cafea si croisante erau luate cu asalt... Dupa cum vad eu situatia - chiar nu au de ce sa acorde reduceri, si asa capacitatea trenului este excedata de numarul de calatori (inclusiv foarte multi erau studenti care plateau pretul intreg care oricum este apropiat de cel de Regio). |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Dum 28 Sept 2014, 19:59 | |
| Ai venit cu Hyperion azi ? Si eu eram in el . |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Dum 28 Sept 2014, 20:13 | |
| |
| | | cristy79
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Dum 28 Sept 2014, 20:34 | |
| Da, am fost si am venit cu el Asa e, nici la ducere nu a fost asa de gol cum ma asteptam (as aprecia cam 50-60%), dar la intoarcere mi-a depasit toate asteptarile Se urcau calatori din toate statiile, pana si din Campina s-au urcat vreo 3-4 oameni. Mi se pare extraordinar ca cei mai multi erau (sau pareau a fi) studenti care nu au mai stat la mocangeala CFR-ului. Deci se poate si fara pomeni :shock: |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Dum 28 Sept 2014, 20:52 | |
| Nu e vorba de pomana. E tren nou, deci e curiozitatea calatorilor sa-l incerce. Cam cum a fost si cu Desiro-urile. Are prize, are net, deci clar atrage clienti cu laptop-uri, smartphone-uri, etc. Studentii prefera sa dea cu 5 lei in plus si sa nu isi consume cupoanele. |
| | | Ciprian.bucur.92
Numarul mesajelor : 22 Varsta : 23 Localizare : Bucuresti Reputatie : 3966 Data de inscriere : 10/02/2014
| Subiect: Hyperion Dum 28 Sept 2014, 22:33 | |
| Am fost si eu astazi de dimineata pana la Brasov am avut rezervare la vagonul 4 locurile cu masa,vagonul 4 era cam gol dar celelalte vagoane aveau calatori.
|
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Lun 29 Sept 2014, 00:01 | |
| - Adirmvl a scris:
- Are prize, are net, deci clar atrage clienti cu laptop-uri, smartphone-uri, etc. Studentii prefera sa dea cu 5 lei in plus si sa nu isi consume cupoanele.
Probabil nu le-a spus nimeni că la Regiotrans e 12,5 lei biletul şi au şi acolo prize şi, pe unele rame, net... _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Rame electrice Hyperion | |
| |
| | | | Rame electrice Hyperion | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |