Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Rame electrice Hyperion

In jos 
+109
kristi kkk
razvan22
mariushal
mi.tudor
Amiralul
Jhonyla
3ERLY
cosmin br
AndreiStefan
IonutCFR2009
mariuscfrbucuresti
didinul
bercenicity
Jurnal Feroviar
marius664
The Legend
cardinal
Luca tgv
decward
c o r v i n
Desiro256
doctoru
mielutu zburator
ANDU2100HP
Katalyn
ionutsever
Ciprian.bucur.92
alex.alexus.tm
mihaitzateo
19jimmy84
Nk11
Alextasy
gardianlinux
anacronox
florin.lifticariu
dan tm
Hawkuletz
cristy79
nenuandrei
mishu88
feroviar
DPS
solomon1984
Mihay
Razvan Tudor
bogdan aldea
TVlad
daniel_c
rich1974
63-1143-5
vanchorusebulgaria
LascuB_1980
DAS 2011
cfr500
ALEXCFR
LanceR
AndreiCFRBucuresti
EuroNight
Shinkasen
riciu
Arsen22
alex.barac.5
Bobby_TM
Simply18
Florin C
Lafont
Rarau
Luna
MariusM
Teodor
ldh80
COSTACHE MIHAIL
allred
laur 133
gabigligor
membru dezactivat ,
cortexedge
Re6/6
cstefan
Nesebar
cristi_tgv
AndiCFR
cristi CFR
AndreiCFRbv
@ndrey
Vitosa
halmarius
Andrey_tm
Vlad
DUAL
sytrus
Radu Tudor
Volk
baiazid
Balto
Mushu
Spartan1948
adrian.vidican.9
andreiutzu
Adisoft1991s
ATM
Dr2005
mureseanu_976
Adrian78
AMX 97-0548-4
Adirmvl
Iasmin
KOSTYK
AlexD
113 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 53 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 34
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7107
Data de inscriere : 28/03/2009

Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Empty
MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeJoi 25 Sept 2014, 00:28

cristy79 a scris:
Le-ai vazut suplimentate pe forum sau in realitate?

Nu vorbeam neaparat de IR de pe Buc-Brasov, dar daca tot ai adus vorba pot sa iti spun eu ca IR 1634 Brasov-Bucuresti ma intalnesc cu el des si e jenant de gol, odata nu avea niciun calator in cele 3 vagoane! Bine ca stim sa numaram calatorii din Hyperion, dar sagetile taraite goale ca IR intre Bucuresti si Targoviste/Pitesti de ani de zile nu le vedem. Iar ma intalnesc frecvent cu asa-zisul IR Buzau-Bucuresti la fel de gol (vazut de mine personal, nu citit pe forum). Sageata de Craiova prin Pitesti iar soseste goala in Bucuresti etc etc - astea sunt vazute frecvent de mine goale, deci nu ma poate convinge nimeni de contrariul.

Faptul ca un tren e suplimentat intr-un week-end nu spune nimic. IR pe distante scurte de la CFR sunt o mare tzeapa si o palma la adresa bunului simt si ei stiu asta - dar nu le pasa.

Iar cei ce vor sa calatoreasca cu 3 lei cu Hyperion, hai sa fim seriosi, se pare ca tupeul unora nu are limite... -  dar sa stea linistiti si sa mearga cu Regiotransul la 3 lei in continuare...  Nu vor fi reduceri la Hyperion prea curand, dar toata faza imi aduce aminte de zicala cu vulpea si strugurii: daca nu putem noi sa mergem hai sa ii facem reclama negativa cat putem...  Eu nu inteleg cum pot unii macar sa compare una cu alta: le despart 50 de ani pe Hyperion si RT... Si asta o spun eu care am mers de nenumarate ori cu RT...Fiecare merge in fond cu ce vrea si cu ce isi permite. Sa intelegem ca nu iti poti permite sa dai 10 lei la Softrans pana la Ploiesti si iti permiti sa dai aproape 20 de lei (!!!) la CFR pe 60 de km?

Nu am zis niciunde ca au pret prea mare la bilete sau ca nu imi permit sa merg cu Hyperion (pana una alta, nici nu circula prin zonele prin care eu obisnuiesc sa merg cu trenul) . Ziceam ca sunt destule IR-uri care se suplimenteaza cu vagoane si da, vad multe poze aici pe forum postate de catre colegii din Buc-Ploiesti-Brasov care certifica treaba asta. Nu am cum sa le vad live pt. ca locuiesc la 500 km distanta, dar refuz sa cred ca trenul circula gol si i se mai ataseaza inca 2-3 vagoane doar ca sa dea bine in pozele facute de catre pasionati.

Si cum ziceai si tu, e forumul pasionatilor de trenuri in general si asta nu inseamna ca trebuie sa faci antireclama CFR-ului si mai nou vad ca si cu cei de la Regiotrans ai cate ceva.
Eu chiar cred ca e loc pt. fiecare .

Sa auzim de bine
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8302
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeJoi 25 Sept 2014, 01:11

Dr2005 a scris:
Datele tehnice nu sunt acoperite de drepturi de autor.
În plus, trenul a circulat o vreme pentru CFR Călători, care e societate de interes public.
Cand a circulat pentru cfr calatori si pe ce ruta ? Nu a fost de la bun inceput a celor de la soft trans ?
Sus In jos
Adisoft1991s
V.I.P Member
V.I.P Member
Adisoft1991s

Numarul mesajelor : 1133
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5994
Data de inscriere : 30/09/2011

MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeJoi 25 Sept 2014, 01:19

A circulat pe ruta Craiova Bucuresti ca IR 1596\7. Smile
Sus In jos
http://Www.Depozituldereduceri.Blogspot.RO
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Reputatie : 5870
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeJoi 25 Sept 2014, 14:55

alex.alexus.tm a scris:

Nu am zis niciunde ca au pret prea mare la bilete sau ca nu imi permit sa merg cu Hyperion (pana una alta, nici nu circula prin zonele prin care eu obisnuiesc sa merg cu trenul) . Ziceam ca sunt destule IR-uri care se suplimenteaza cu vagoane si da, vad multe poze aici pe forum postate de catre colegii din Buc-Ploiesti-Brasov care certifica treaba asta. Nu am cum sa le vad live pt. ca locuiesc la 500 km distanta, dar refuz sa cred ca trenul circula gol si i se mai ataseaza inca 2-3 vagoane doar ca sa dea bine in pozele facute de catre pasionati.

Si cum ziceai si tu, e forumul pasionatilor de trenuri in general si asta nu inseamna ca trebuie sa faci antireclama CFR-ului si mai nou vad ca si cu cei de la Regiotrans ai cate ceva.
Eu chiar cred ca e loc pt. fiecare .

Sa auzim de bine

Nu am nimic cu Regiotrans - am specificat ca am mers de multe ori cu ei si voi mai merge probabil... Dar nici sa comparam un material rulant de acum  50 de ani cu rama Hyperion proiectata si fabricata in intregime in Romania in anii 2012-2013 nu este normal. Macar pt faptul ca este fabricata aici si trebuie sa incetam a mai arunca in ea cu noroi. Faptul ca am mers cu Regiotrans - nu inseamna ca nu vad diferenta si ca nu am simtit zgaltaielile...Totusi ca raport calitate-pret este foarte bun, la fel ca si Hyperionul. Cine vrea sa mearga cu 3 lei are suficiente alternative.  

Nu fac antireclama CFR - au ei singuri grija de asta  Very Happy  Very Happy  Very Happy

Trenurile pe Brasov de care am zis le-am vazut personal goale - deci faptul ca exista intr-o anumita zi o poza pe forum cu un tren plin nu inseamna nimic. Eu nu am vorbit decat de lucruri vazute de mine personal.

Sigur ca e loc pt fiecare - de-aia nu inteleg de ce aparitia acestei rame a produs atata agitatie, ciuda si enervare...  Smile
Si cum bine zicea cineva aici - studentii care cumpara pe mii de euro diplome la kilogram vin si se dau cu capul de pereti ca vor sa circule cu mega-reduceri (eventual gratis sau sa fie ei platiti pt asta). Asta este deja prea mult si nu o pot inghiti.

Cred ca am spus tot ce era de spus, nu vreau sa ma cert cu nimeni (oricum am vazut ca in ultima vreme pe acest forum sunt numai scandaluri si foarte putine informatii cu adevarat imporante sau utile)...

Exact cum spuneti, sa auzim numai de bine Smile[/quote]
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeJoi 25 Sept 2014, 18:27

Este un singur tren gol pe Bucureşti - Braşov, 1637... ăla are dezavantajul că e după 3001. Cine nu are bani, merge cu 3001, iar cine are bani pleacă mai devreme cu 1745.

Celelalte trenuri merg destul de pline, cel puţin pe Bucureşti - Braşov (mai departe, 1527 - de exemplu - cară aer, călătorii săi încap lejer într-o Malaxa 900).

cristy79 a scris:
rama Hyperion proiectata si fabricata in intregime in Romania in anii 2012-2013 nu este normal.
Proiectată şi fabricată în întregime în România?! Mai degrabă asamblată în România, componentele ei fiind în mare parte din import.
Am găsit un catalog: http://www.softronic.ro/pdfs/catalog%20romana.pdf
Să vedem:
- motoare, sursă statică, transformator ABB (Elveţia)
- angrenaje Voith (Germania)
- sistem de frânare Knorr Bremse (Germania)
- pantograf Stemmann Technik (Germania)
- tampoane Crash Est Eisenbach (Germania)

Astea ar cam fi componentele de bază. Pun pariu că geamurile sunt turceşti, scaunele chinezeşti, toate componentele electronice mai mult ca sigur sunt chinezeşti... În România se face doar şasiul, cutia şi cadrul de boghiu + asamblarea. Prin comparaţie, la EA - chiar dacă totul era copy-paste după tehnica elveţiană şi suedeză a anilor '50, cam totul era produs la noi, de la şuruburi la transformatoare.

cristy79

cristy79

MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeJoi 25 Sept 2014, 20:32

IR 1634 este si el plin? Nu de alta dar vara asta l-am vazut gol mereu sau cu maxim 5 calatori. Si e firesc, deoarece pleaca din Brasov la doar o jumatate de ora inaintea Regiotrans si are un mers de Regioexpres, dar tarif nesimtit de IR...

Unele trenuri mai trebuie si vazute in realitate - poate ca statisticile din birou arata usor diferit fata de situatia de pe teren.

Sigur ca exista si trenuri pline - ar fi culmea ca CFR sa care aer (si) pe ruta asta.

Eu le doresc mult bine si sanatate la CFR, desi ei in ultimii ani au facut tot ce au putut sa ii ajute pe altii (dube sau Regiotrans).
Toti calatorii care umplu trenurile RT (si am fost si eu printre ei de atatea ori) sunt alungati de ei din lipsa de creier si interese ascunse, de tip mafiot.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Reputatie : 8691
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeJoi 25 Sept 2014, 20:55

Dr2005 a scris:

Proiectată şi fabricată în întregime în România?! Mai degrabă asamblată în România,

Subscriu 100%...mi-ai luat cuvintele din taste.
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11401
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeJoi 25 Sept 2014, 21:35

faptul n-are nici o relevanta;de exemplu in aviate nimeni nu asigurs100/100din componentei pentru unproiect
mai dau un singur exemplu:Boeingurile sunt echipate cu mutoare europene(CFM,Rolls-Royce),iar unele airbusuri
sunt propulsate de Pratt and Whitney
bineinteles,n-o sa vedem pe ele chestii chinezesti sau turcesti
este extraordinar ca da de lucru la oameni

0(
Sus In jos
cristy79

cristy79

MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeDum 28 Sept 2014, 19:44

Azi m-am intors de la Brasov cu Hyperion prima data de cand circula pe V Prahovei.

Spre surpriza mea trenul era ocupat aproape 90% inca de la plecarea din Brasov, si tot spre surpriza mea era plin de tineri care pareau a fi studenti si care culmea, au putut plati pretul acela imens de 30 de lei ca sa ajunga in 2 ore jumatate la Bucuresti...
Conditiile de calatorie au fost impecabile ca de obicei, dar supriza a fost ca i-am auzit cum vorbeau intre ei ca mai bine dau 30 de lei aici decat la IR de la CFR unde i-ar fi costat 38 de lei si le parea rau ca au aflat abia acum de acest tren.

Daca in al doilea week-end de circulatie pe Brasov trenul a fost ocupat 110% (intre Sinaia si Ploiesti s-a mers chiar cu cativa calatori in picioare) atunci ma intreb ce va fi cand va incepe sezonul de iarna pe Valea Prahovei, va fi o problema capacitatea redusa a lui fata de cerere... se aude totusi ca la inceputul anului va fi gata si a doua rama Very Happy

Deci - pentru ca unii erau ingrijorati - se poate merge si fara pomanageala, lumea era super-incantata, iar automatele de cafea si croisante erau luate cu asalt... Laughing

Dupa cum vad eu situatia - chiar nu au de ce sa acorde reduceri, si asa capacitatea trenului este excedata de numarul de calatori (inclusiv foarte multi erau studenti care plateau pretul intreg care oricum este apropiat de cel de Regio).
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeDum 28 Sept 2014, 19:59

Ai venit cu Hyperion azi ? Si eu eram in el . Laughing

Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeDum 28 Sept 2014, 20:13

Hyperion dimineata in Ploiesti

Rame electrice Hyperion - Pagina 40 DSC03828_zpsb499c77b

Rame electrice Hyperion - Pagina 40 DSC03829_zps1d72e718

Nu a fost chiar gol

Rame electrice Hyperion - Pagina 40 DSC03830_zps4b973824

Rame electrice Hyperion - Pagina 40 DSC03831_zps96720f3b

Toaleta

Rame electrice Hyperion - Pagina 40 DSC03832_zps4bf1dc97

Rame electrice Hyperion - Pagina 40 DSC03833_zpsc82c27ad

Rame electrice Hyperion - Pagina 40 DSC03834_zpsfac73f7d

Rame electrice Hyperion - Pagina 40 DSC03835_zps875950bb

Rame electrice Hyperion - Pagina 40 DSC03836_zps7e5aab60

Rame electrice Hyperion - Pagina 40 DSC03837_zps9ff7d8ab

Rame electrice Hyperion - Pagina 40 DSC03838_zpsed8e4ae8

Sosit in Brasov

Rame electrice Hyperion - Pagina 40 DSC03844_zpsb2c2e0d7

Pregatit de plecare din Brasov

Rame electrice Hyperion - Pagina 40 DSC03845_zps7d133b42

cristy79

MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeDum 28 Sept 2014, 20:34

Da, am fost si am venit cu el Very Happy

Asa e, nici la ducere nu a fost asa de gol cum ma asteptam (as aprecia cam 50-60%), dar la intoarcere mi-a depasit toate asteptarile Laughing

Se urcau calatori din toate statiile, pana si din Campina s-au urcat vreo 3-4 oameni.
Mi se pare extraordinar ca cei mai multi erau (sau pareau a fi) studenti care nu au mai stat la mocangeala CFR-ului. Deci se poate si fara pomeni :shock:
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13105
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeDum 28 Sept 2014, 20:52

Nu e vorba de pomana. E tren nou, deci e curiozitatea calatorilor sa-l incerce. Cam cum a fost si cu Desiro-urile. Are prize, are net, deci clar atrage clienti cu laptop-uri, smartphone-uri, etc. Studentii prefera sa dea cu 5 lei in plus si sa nu isi consume cupoanele.
Sus In jos
Ciprian.bucur.92

Numarul mesajelor : 22
Varsta : 23
Reputatie : 3966
Data de inscriere : 10/02/2014

MesajSubiect: Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeDum 28 Sept 2014, 22:33

Am fost si eu astazi de dimineata pana la Brasov am avut rezervare la vagonul 4 locurile cu masa,vagonul 4 era cam gol dar celelalte vagoane aveau calatori.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitimeLun 29 Sept 2014, 00:01

Adirmvl a scris:
Are prize, are net, deci clar atrage clienti cu laptop-uri, smartphone-uri, etc. Studentii prefera sa dea cu 5 lei in plus si sa nu isi consume cupoanele.

Probabil nu le-a spus nimeni că la Regiotrans e 12,5 lei biletul şi au şi acolo prize şi, pe unele rame, net...

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Rame electrice Hyperion   Rame electrice Hyperion - Pagina 40 Icon_minitime

Sus In jos

Rame electrice Hyperion
Sus 
Pagina 40 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 53 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
»  Rame electrice Hyperion
» Rame electrice străine
» Rame electrice clasa 58
» AUTOMOTOARE SERIA 55 ELECTROPUTERE
»  Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MATERIAL RULANT :: AUTOMOTOARE SI RAME ELECTRICE-
Mergi direct la: