Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13278 Data de inscriere : 05/01/2011
Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Dum 6 Apr - 23:15
tocmai daniel_c , capul mecanicului este in umbra,ceea ce inseamna ca soarele nu i bate direct in ochi ceea ce inseamna ca e deasupra,ceea ce inseamna ca o reflexie din susul prabrizului datorata curbura ,la care ghici ce ? ar fi minunate acele parasolare coborate pana la nivelul in care vederea lui in fata nu ar fi obturata... .. se poate mai evident de atat,sa-mi spui ca trag concluzii pripite ? Pai daca conduci(sau ai fost intr-) o masina cu parbrizul inclinat putin cum e loganul , nu ma astept sa se inteleaga multe .. Se vede clar cum luceste parbrizul ,si aman2 au aceeasi problema ..
Eu chiar nu stiu de ce se monteaza astfel de dispozitive , daca nu isi au rostul ..
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13278 Data de inscriere : 05/01/2011
Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Dum 6 Apr - 23:25
Sper ca nu va suparati ca mi-am permis sa dau un exemplu de pe google .. da.. este speculativa,dupa pozitia soarelui ora care am pus-o .. Posibil sa ma insel.. Insa poate se intelege acum,ca conduci o masina cu parbriz precum are Ferrari F50 care e mai inclinat,sau rama asta,sau un TGV,e aceeasi problema :
Daca stiti despre ce vorbesc ,stiti si cum se trateaza problema in masini,ca acolo evident,nu pot monta parasolare..
daniel_c
Numarul mesajelor : 476 Reputatie : 5046 Data de inscriere : 25/05/2012
Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Dum 6 Apr - 23:30
DUAL a scris:
tocmai daniel_c , capul mecanicului este in umbra
pai vezi ca si capul celui de langa el este in umbra
comparatia tren masina nu cred ca este potrivita
DUAL Administrator
Subiect: Re: Rame electrice Hyperion Dum 6 Apr - 23:35
Dap .. uita-te antent la ce ti-am postat,si o sa vezi cum devine parbrizul alb,in momentul in care cameramanul ridica camera sus,si mareste unghiul .. In postarea respectiva este tras parasolarul peste parbriz aproape jumatate,astfel incat sa nu obtureze vederea mecanicului in fata .. Daca ridica parasolarul nu o sa mai vezi nimic ,pentru ca lumina s-ar refracta mai mult in interiorul sticlei parbrizului .. Ba da , comparatie cu masinile e perfecta , ca nu toata lumea conduce locomotive .. La EA/DA/EC ai parbrizul la aproape 90 de grade fata orizoantala,nu esti foarte mult afectat .. Aici este aproape de 45 grade , si sunt cazuri la masini cand scade sub 45,iar la TGV ul ala e sub 45 de grade .. Insa fenomenul este asemanator .. Avand in vedere ca nu stiti,va zic eu,la masini se trateaza sticla cu un material special ,similar tehnologiei Low-E ,care face ca o parte din spectrum(in special UV) sa nu treaca prin geam! Tehnologia este pe geamurile lui AVA200 21-90 dar intr-o forma mai arhaica. Dezavantajul in masina e ca,daca iti aprinde careva noaptea cea mai mica luminita,nu mai vezi nimic prin parbriz.Aici se rezolva simplu cu un amarat de parasolar.
Cu cat unghiul asta \ fata de verticala asta | este mai lasat,si tu incerci sa privesti printr-o bucata de sticla(supusa soarelui) cu atat e mai rau .. Eu am studiat bine acest concept,pentru ca am facut in trecut un curs eco obligatoriu,in care ne puneau sa micsoram efectul de sera la cladirile cu fatade de sticla numite vitralii(sau corect peretec cortina ).. Nu am sa va fac bucatarie,dar crede-ma , nu vorbesc din stele....
daniel_c
Se intampla la filmat pana intervine autofocusul camerei , daca o sa te uiti la filmulet,o sa vezi ca cel care filmeaza in momentul in care isi mareste unghiul,devine din ce in ce mai nesizabila imaginea care trece prin parbriz..
da, daca omiti pozitia omului fata de parbriz si fata de obiectiv, Pozitiile sunt identice..
La E-class stiu din propria experienta .. E conceput astfel incat nici luminile de bord nu o sa ti reflecte niciodata in parbriz.
daniel_c
Se intampla la filmat pana intervine autofocusul camerei , daca o sa te uiti la filmulet,o sa vezi ca cel care filmeaza in momentul in care isi mareste unghiul,devine din ce in ce mai nesizabila imaginea care trece prin parbriz..
ne abatem de la subiect
nu are nimic parasolarul cu obiectivul camerei, chiar daca nu ai soarele direct in face, efectul amintit apare la fel daca se filmeaza inspre un loc mai luminat
DUAL a scris:
da, daca omiti pozitia omului fata de parbriz si fata de obiectiv, Pozitiile sunt identice..
daca pentru tine este acelasi lucru sa privesti drumul dintr-un ferrari sau mercedes daca vrei sau din trenul sus amintit nu are rost sa mai discutam
DUAL a scris:
La E-class stiu din propria experienta .. E conceput astfel incat nici luminile de bord nu o sa ti reflecte niciodata in parbriz.
nu inteleg cum se pot reflecta luminile de bord in parbriz
DUAL Administrator
Ba are .. parasolarul pe langa ca opreste jumatate din lumina care iti intra prin parbriz,face camera mai intunecata.. Daca nu ar avea parasolarele trase,lumina ar patrunde in cabina,si ar fi aproximativ acelasi nivel de iluminare...
Pozitia este identica,soarele bate la fel .. Ca vezi cateva sute de metrii in plus dintr-un tren este irelevant .. este vorba de soare si de parbriz si de pozitia ta ,cum privesti prin acel parbriz. Chiar foarte simplu .. daca iti pui telefonul langa bordul masinii ,cum am eu prostul obicei in general,iti lumineaza in displayul din telefon si apoi in parbriz .. ar trebuii sa faci chestia asta la toate masinile cu parbrizurile tratate anti-glare.. .. sa-mi zici ce vezi dupa aceea .. Si vorbesc de noaptea pe un drum neiluminat,nu in oras.
daniel_c
Ba are .. parasolarul pe langa ca opreste jumatate din lumina care iti intra prin parbriz,face camera mai intunecata.. Daca nu ar avea parasolarele trase,lumina ar patrunde in cabina,si ar fi aproximativ acelasi nivel de iluminare...
nu vad legatura cu mana mecanicului in fata ochilor
ala mai degraba mi se pare un obicei, imi aduc aminte pe vremuri, chiar faceam glume pe tema asta, asa puneau unii batrani mana la ochi cand priveau in departare, fie ca priveau contra soarelui, fie ca nu
de ce ala de langa el nu face la fel? priveste cu atentie, se vede ca nu este deranjat, ba din contra priveste mai atent
DUAL a scris:
Pozitia este identica,soarele bate la fel .. Ca vezi cateva sute de metrii in plus dintr-un tren este irelevant .. este vorba de soare si de parbriz si de pozitia ta ,cum privesti prin acel parbriz.
sa fim seriosi, te inseli amarnic, una este sa te asezi in scaun la masina si alta in scaun la locomotiva, distanta ochi parbriz este diferita, inclinatia parbrizului de asemenea, probabil tu n-ai fost in ferrari si eu in hyperion, una-i sa dai atentie unui drum din spatele volanului si cu totul alceva este sa dai atentie drumului din spatele controlerului
DUAL a scris:
Chiar foarte simplu .. daca iti pui telefonul langa bordul masinii ,cum am eu prostul obicei in general,iti lumineaza in displayul din telefon si apoi in parbriz .. ar trebuii sa faci chestia asta la toate masinile cu parbrizurile tratate anti-glare.. .. sa-mi zici ce vezi dupa aceea .. Si vorbesc de noaptea pe un drum neiluminat,nu in oras.
mda ...ma dau batut
membru dezactivat , User Dezactivat
Numarul mesajelor : 598 Varsta : 33 Localizare : Bacau Reputatie : 4975 Data de inscriere : 30/11/2012
Cel mai usor se poate rezolva nu prin niste parasolare sa obtureze parbrizul ci mai degraba prin folierea parbrizului pentru obturarea luminii dar care sa aiba si o transparenta destul de maricica. Singurul deficit e ca iluminatul de noapte la trenurile noastre, cel putin la mai bine de jumatate din materialul rulant, este gandit prost, o folie te incurca noaptea...DA-urile-s extrem de chioare noapte, abia vezi la cativa metri, ldh-urile tare mi-e ca-s la fel de chioare, la electrice exista becuri cu mai multe filamente, si cele cu led-uri cred ca ar fi destul de bunicele, aici depinde si ce sistem de iluminare are aceasta rama, pentru unul puternic se poate opta pt o folie aplicata pe parbriz.
DUAL Administrator
Ferrari n-am condus,dar am condus multe alte masini care intra in aproximativ aceeasi gama.. Daca ala e catalogat ca batran si nu vede bine la distanta,e foarte rau ca conduce acel hyperion .. Distanta intre ochi si parbriz este un pic mai mare la Hyperion,si asta il ajuta chiar pe mecanic .. ca daca ar fi mai aproape parbrizul,ar fi si mai rau .. Deci dupa cum spuneam , este acelasi lucru,chiar in locomotiva mecanicul trebuia sa fie mai putin jenat ..
Lasand la o parte filozofia,este foarte simplu .. Parasolarele si jaluzelele si tratamentul anti-glare(indiferent de tip,si pe orice ar fi el .. de la mobil la masini sau chiar cladiri) are un scop .. Si se foloseste in toata lumea .. Daca tu vi si ne spui noua,ca nu sunt necesare .. atunci sunt curios cum ai sta tu acasa fara macar,o perdea .. Este un lucru cat se poate de elementar .. la fel ca si sapunul..
Numarul mesajelor : 598 Varsta : 33 Localizare : Bacau Reputatie : 4975 Data de inscriere : 30/11/2012
Hai sa te luminez cum, eh, te-ai prins: "sa te luminez", fara perdea, foliez geamurile, oricum geamurile se spala, si decat sa spal si perdelele mai bine pun folia, ca in timp tot acolo ajung, la geamuri acasa merge si d-aia mai ieftina ca nu trebuie omologata RAR , la voi in oras pe la fiecare cafenea, restaurant, si alte cele, sunt perdele? Geamurile sunt ionizate, foliate, bla bla....so...asa pot sa scap acasa de jaluzele-perdele. Si gata, nu te mai contrazic, ca vad ca daca ai condus multe masini care intra in aceeasi gama cu Ferrari nu pot sa te contrazic, mai ales ca tu ai tot timpul dreptate, adica mi se pare si logic ca altfel nici n-are cum. Totusi ca o paranteza, pe mine de ce nu ma deranjeaza soarele deloc la masina asta: http://www.vwgolf.pl/foto/dane/toledo.jpg ? Aaaaaa, da, exact....
DUAL Administrator
De ce ai pune perdele la o cafenea care are geamurile tratate =)) ?
Si uita-te mai atent la pozele seatului .. De ce sunt luneta si parbrizul mai negre cand le privesti din fata si nu de sus =)) ?? Mai are rost ? Indiferent ce masina ai conduce,trebuie sa fi civilizat in trafic .. Dar dupa cum m-ai catalogat,ca am condus aia si aia, probabil tu ai suferii de sindromul ala des intalnit,in special in Bucuresti , al prioritatii in functie de ce masina conduce celalalt participant la trafic.. Stai linistit in Mercedes nu se face verde mai repede =)) ! Nu , nu trebuie sa am eu neaparat dreptate , dar aici conosc indeaproape anumite detalii..
Ma, ii "bon" daca "conosti" indeaproape bla bla bla, si nu uita ca eu ti-am dat un "blueprint" al seat-ului asa ca nu fa comentarii pe hartie... ca asa "conosc" si eu cine stie ce "boing" 666....tot pe hartie. Daca la seat fiind tratat parbrizul si pe mine nu ma deranjeaza, de ce sa nu se aplice acelasi tratament si la parbrizul Hyperion-ului in defavoarea parasolarelor? Aici nu-ti mai inteleg logica, dar fie, tu ai dreptate ca tu "conosti".
DUAL Administrator
Pai nu stiu Glontz.. sa faca ce vor ei , dar cunosc 2 persoane cu experienta care le-au facut anumite sugestii si le-au fost sterse mesajele .. Aici pe forum , avea si AlexD o replica ca i-a fost sters postul .. deci cel putin 3 persoane,ale caror postari au fost sterse pe FB .. Ce ar fi sa va sterg si eu postarile aici pe forum , ca in esenta am putea sa comparam .. cel care administreaza site'ul nu detine compania,iar eu cu siguranta nu detin acest forum .. Glontz din partea mea sa faca ce vor ei,dar cand pretinzi ca vrei sa exporti ceva,stiu ca cumparatorul indiferent de ce natura e, o sa iti faca viata neagra ... iar in capitalism,nu produci si vinzi , mori .. Este doar o parere personala.. deci nu stiu de la ce se inflameaza lumea , ca oricum nu vreau eu sa le schimb produsul sau ca ma intereseaza ce-ar face ei cu el .. Eu sper sa exporte sau sa vinda cat mai multe ..