|
| Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu | |
|
+87cristi5 neluadi c o r v i n Dionis lifetec delly ciprian71 Luna billy752-istu ets2oltromânia StefanD_ riciu mielutu zburator ravers75 marius664 Luca tgv Vice30 Desiro256 Katalyn COSTACHE MIHAIL alex.alexus.tm huiu_goe dan tm Vitosa TonyGFR Sorinus Theijs alliens Shinkasen Ionutz bubu yeu1 AndiCFR DAS 2011 laur 133 Bobby_TM alex1987 Teodor Caspar Grigor alex.barac.5 razvan - trenuri Petre_IFTE Raduku09 Mihai531 maris.constantin AlexandruC bogdan.perejuc Sabik NicuS pleto007 IonutCFR2009 Balto Jhonyla Rarau daniel_c Dr2005 gabigligor cristi CFR Adrian78 Katalin4653 The Legend baiazid gheorghita Bogdan-Razvan @ndrey Vlad cont dezactivat . cfr500 cristi ar Nesebar cortexedge TVlad halmarius ldh80 Goanga doctor cfr Sergiu rmn Caravelle_Zg roseanu Adirmvl DUAL Kriszti219 kasapis2007 AlexD Cont dezactivat Andrey_tm 91 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dionis
Numarul mesajelor : 211 Varsta : 41 Localizare : Paris Reputatie : 3707 Data de inscriere : 12/05/2015
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Joi 27 Oct 2016, 12:48 | |
| - alliens a scris:
- Dr2005 a scris:
- Ziceţi voi câte minute de îmbunătăţire aduc 17 km din 500 pentru un tren Bucureşti - Budapesta...
nu e vorba doar de 2-3 minute cat se castiga aici, ci e vorba de principiul haunos dupa care se ghideaza "expertii" din ministerul transporturilor...asa, nici pe Bucuresti Constanta nu aveam nevoie de 160 km/h ca nu s-a redus timpul la jumatate....atata timp cat se cheltuie sume mari de bani pentru reconstructia liniei si se anunta niste viteze, e absolut normal ca lumea sa aiba asteptari sa se circule cu viteza respectiva si sa scada timpul de mers...2 minute la fiecare 17 km daca s epierd pe principiul asta cred ca se aduna o valoare semnificativa...daca chiar conteaza cinsumul, s-ar investi i in eliminarea restrictiiloor de 5-15-30 km/h de care e plina reteaua, nu s-ar circula cu viteze mai mici acolo unde linia permite mai mutl Time is everything. Daca s-au cheltuit bani pentru modernizarea liniei la 160 km/h apoi sa se circule cu atat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tu cu masina personala daca ai o portiune de 2 km cu 90, intre 2 localitati, tu ramai la 50-60 ? |
| | | Vice30
Numarul mesajelor : 130 Reputatie : 3522 Data de inscriere : 16/08/2015
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Joi 27 Oct 2016, 15:32 | |
| Salut, ce se mai aude de lucrarile pentru KM614-Gurasada? Cand ar trebui sa inceapa efectiv? A fost cineva cu trenul in zona sa vada daca sunt acolo utilaje? Ce firma a castigat contestatiile de acum 1 saptamana? A ramas Astladi firma castigatoare?
P.S. Puteti incerca sa discutati efectiv on-topic si sa nu mai bateti campii cu discutii absurde despre cele 2 minute in plus si despre cei 17 km? Mie mi-e indiferent ca pe cei 17 km se circula cu 140 sau cu 150 (viteza maxima proiectata e de 160 dar nu se va circula cu 160 ci cu poate maxim 140-150) pentru 2 minute in plus.
Alte probleme sunt importante aici, fiecare sa vina cu informatii utile despre noile lucrari sau cele existente. In loc sa va certati aici pentru niste lucruri care pentru mine chiar nu au asa mare importanta, ca si calator cu trenul, repet, sunt probleme mult mai importante. Colegii vostrii de la Asociatia Pro Infrasctructura de ce sunt asa de bine organizati, merg si fac poze, si vin cu informatii clare, precise si la subiect? Aici de saptamani bune nimeni nu a mai venit cu o informatie de pe teren, clara, sau cu ceva poze din zonele cu lucrari.
Nu va suparati pe mine dar eu ca cititor vad ca de mutle ori se bat campii cu discutii de 2 lei. Conteaza ca s-a refacut si ca se circula cu 140 de km/h intre Arad-Km614, pentru mine asta conteaza, sa circul in conditii de siguranta, ca o fi 140 sau 130 chiar e insesizabila diferenta. Chiar nu este o problema de care sa ne agatam atatea saptamani...
Multumesc. |
| | | c o r v i n V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8514 Data de inscriere : 16/10/2013
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun 31 Oct 2016, 01:30 | |
| |
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8514 Data de inscriere : 16/10/2013
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun 31 Oct 2016, 01:45 | |
| |
| | | alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4531 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun 31 Oct 2016, 11:53 | |
| Am fost sambata, 29 oct, intr-o scurta plimbare Sibiu - Mohu - Sibiu, sa vad stadiul lucrarilor. Firul 2 inchis incepand cu Selimbar pana la, cel mai probabil, Podu Olt. Traversele vechi s-au inlocuit cu traverse noi, tot din lemn, incepand cu gara Selimbar pana aproape de podul peste raul Sevis. Estimez ca s-au inlocuit in medie 80% din traverse. Am vazut trei muncitori impingand un vagonet cu care transportau traverse noi din gara spre locul de munca. Liniile de ecartament normal erau deja prinse de traversele noi, cea intercalata insa nu (era prinsa doar in traversele vechi), piatra sparta era descarcata in zona traverselor, ma astept sa inceapa burarea lor in curand. Nu am poze din pacate, dar va pot tine la curent, peste doua saptamani sper ca voi mai putea face o excursie. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun 31 Oct 2016, 14:33 | |
| Multumim Alex de precizari, poate data viitoare faci si ceva poze. Incerc sa ajung si eu anul asta in functie de vreme si cum imi permite serviciul.
Corvin, minunate poze, felicitari, parca creste inima cand vezi ca se face ceva frumos si la noi, adevarat ca se misca foarte greu dar o sa iasa ceva frumos si bun. |
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun 31 Oct 2016, 22:44 | |
| Mulţam de aprecieri! Voi reveni cât o să pot de curând cu foto şi de pe zona Turdaş, acolo unde modificările în relief şi în traseu sunt şi mai evidente! Tot aici am remarcat începerea devierii (cu terasament şi tot tacâmul) ce pleacă din această staţie în dealul din zonă excavat masiv!... |
| | | Sabik
Numarul mesajelor : 341 Localizare : Cluj Napoca Reputatie : 4696 Data de inscriere : 24/12/2012
| Subiect: relocari Mar 01 Noi 2016, 10:45 | |
| @Corvin
Multumim frumos pentru poze si pentru reportaj.
Am totusi o intrebare, am trecut acum cateva saptamani pe acolo, nici atunci nici acum din pozele tale nu prea imi dau seama ce se va intampla cu drumul care merge paralel cu calea ferata de la Halta Pricaz la Orastie? (Langa drum mai este si o conducta de gaz). Ai vreo ideie (parere) ce se va intimpla cu drumul respectiv si cu conducta?
Am vazut acolo ceva sapaturi, oare o sa fie a subtraversare? |
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Mar 01 Noi 2016, 22:54 | |
| Drumul respectiv, puţin tranzitat, era (sau este!) unul de legătură între oraş, respectiv Pricaz, cu fosta centrală termică (acum dezafectată!) şi continua până în zona industrială a Orăştiei (zona gării). A fost intens folosit de camioanele ce au cărat pământul excavat ptr terasamentul cf. Lângă fosta centrală a apărut acum un punct de reciclare, care punct, poate constitui un motiv pentru care acest drum va mai fi folosit! Mai trebuie spus că, actualmente, drumul este închis iar apariţia căii ferate "peste el" îl poate desfiinţa, în condiţiile în care a apărut un alt drum pentru lucrul la calea ferată ce arată destul de bine şi care dă mai direct la locaţia mai sus menţionată! ...Curiozitatea mea este în altă parte..., ce se va întâmpla cu firul vechi al M200 de aici..., va fi scos complet sau va rămâne ca variantă pentru marfare sau trenuri în aşteptare, de ex...!?... |
| | | neluadi
Numarul mesajelor : 369 Localizare : Timisoara Reputatie : 3519 Data de inscriere : 12/04/2016
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Mier 02 Noi 2016, 00:46 | |
| Normal ar fi să fie complet scos din funcţiune. După foarte vechile noastre obiceiuri - nu e nou, nu e viabil. Dar poate vine unul răsărit la minte să spună că nu strică deloc la marfă o alternativă. Vedem. E în teren, nu l-a demontat nimeni, se circulă pe un fir. Sunt şi eu curios. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9107 Reputatie : 13016 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Mier 02 Noi 2016, 08:32 | |
| Zidurile alea de sprijin avind latimea unui boltar sint armate cumva sau doar prinse in mortar? mi se par foarte subtiri si am vazut ca sint facute pe toata lungimea santierului.Am mai intrebat pe forum daca au stabilitate.
Daca dealul incepe ,,sa impinga" peretele debleului? |
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Mier 02 Noi 2016, 23:40 | |
| - dan tm a scris:
- Zidurile alea de sprijin avind latimea unui boltar sint armate cumva sau doar prinse in mortar? mi se par foarte subtiri si am vazut ca sint facute pe toata lungimea santierului.Am mai intrebat pe forum daca au stabilitate.
Daca dealul incepe ,,sa impinga" peretele debleului? Din ce am văzut la faţa locului, în mai multe ocazii, s-a lucrat şi se lucrează intens la degajare, respectiv tasare! În plus, unghiul de degajare/amenajare al terenului este unul rezonabil şi nu văd cum ar putea lăsa loc de vreo alunecare de pământ în noul terasament! |
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Joi 03 Noi 2016, 00:43 | |
| |
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Joi 03 Noi 2016, 01:05 | |
| |
| | | AndiCFR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3683 Localizare : Braşov Reputatie : 8760 Data de inscriere : 10/06/2011
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Joi 03 Noi 2016, 11:03 | |
| Multumim pentru poze ! In statia Turdas lucrau ceva? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu | |
| |
| | | | Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |