|
| Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu | |
|
+87cristi5 neluadi c o r v i n Dionis lifetec delly ciprian71 Luna billy752-istu ets2oltromânia StefanD_ riciu mielutu zburator ravers75 marius664 Luca tgv Vice30 Desiro256 Katalyn COSTACHE MIHAIL alex.alexus.tm huiu_goe dan tm Vitosa TonyGFR Sorinus Theijs alliens Shinkasen Ionutz bubu yeu1 AndiCFR DAS 2011 laur 133 Bobby_TM alex1987 Teodor Caspar Grigor alex.barac.5 razvan - trenuri Petre_IFTE Raduku09 Mihai531 maris.constantin AlexandruC bogdan.perejuc Sabik NicuS pleto007 IonutCFR2009 Balto Jhonyla Rarau daniel_c Dr2005 gabigligor cristi CFR Adrian78 Katalin4653 The Legend baiazid gheorghita Bogdan-Razvan @ndrey Vlad cont dezactivat . cfr500 cristi ar Nesebar cortexedge TVlad halmarius ldh80 Goanga doctor cfr Sergiu rmn Caravelle_Zg roseanu Adirmvl DUAL Kriszti219 kasapis2007 AlexD Cont dezactivat Andrey_tm 91 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6736 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun Iul 04, 2016 10:06 am | |
| - Katalyn a scris:
- Trist foarte trist daca am ajuns sa vorbim de 40 km reabilitati pentru 160 km/h ca si cum am vorbi de 200 km modernizati pentru aceeasi viteza
Asa e la inceput, ne bucuram de fiecare bucatica, mai ales daca este la intrarea in tara. Dar tin si minte cata tevatura s-a facut pe faptul ca unguriii erau gata cu autostrada pana la granita, iar noi o tineam in contestatii. Ei uite, noi romanii suntem cei care am dus linie noua pana la granita cu ungurii, am si dublat-o, si de-acolo nimic, ca ei au doar un fir si ala nemodernizat. Mai apoi, cam peste 5 ani, vom circula de la Sighisoara la Curtici pe linie 100% modernizata, sunt cca 350km, si trenul va face doar 3 ore. Si la unguri se va lucra, poate intram si in Schengen, si uite-asa ajungem in 5h30' de la Sighisoara la Budapesta, si ceva mai tarziu in 6h30' de la Brasov. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun Iul 04, 2016 10:15 am | |
| Chiar nu vrei sa mai adaugi nimic la aia 5 ani ? Nu de alta dar la cum se lucreaza in Romania peste tot s-au depasit termenele. |
| | | baiazid Utilizator Blocat
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun Iul 04, 2016 10:22 am | |
| - Katalyn a scris:
- Chiar nu vrei sa mai adaugi nimic la aia 5 ani ? Nu de alta dar la cum se lucreaza in Romania peste tot s-au depasit termenele.
Nu, desi e lucrare foarte grea intre km.614 si Simeria, am pretentia ca macar de data asta sa se finalizeze la timp. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun Iul 04, 2016 10:29 am | |
| - baiazid a scris:
- Katalyn a scris:
- Chiar nu vrei sa mai adaugi nimic la aia 5 ani ? Nu de alta dar la cum se lucreaza in Romania peste tot s-au depasit termenele.
Nu, desi e lucrare foarte grea intre km.614 si Simeria, am pretentia ca macar de data asta sa se finalizeze la timp. Mie greu să cred că o vor termina in 5 ani sunt multe poduri de făcut peste Mureș cu toate că au avantajul că e traseu nou ar trebui să lucreze susținut Ar trebui schimbata legislația la lucrările de infrastructura să se lucreze în trei schimburi la noi se lucra după modelul să o lungim cât mai mult dacă terminăm lucrarea rămânem fără lucru |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun Iul 04, 2016 10:39 am | |
| Care e treaba de nu pot lucra in mai multe locuri in acelasi timp ? Lipsa angajatilor ? Sa angajeze sa se lucreze pe mai multe santiere sau lipsa utilajelor ? Si la Bucuresti-Campina si apoi Campina-Predeal s-a lucrat cu putini oameni de aia dureaza atat de mult. Daca tot sunt bani pentru aceste lucrari de ce nu lucreaza cu mai multi angajati ca sa termine mai repede trebuie musai sa lucrezi pe un astfel de santier cu doar 200 oameni ca sa ai de munca 5 ani de acum incolo ? Niciodata nu am inteles conceptia asta sa tragem de timp basca acum 13 ani am lucrat si eu pe un santier ca salahor si la fel ne spuneau patroni sa tragem cu spor iar sefi de echipe exact invers sa o lalaim sa tragem de timp ca sa avem de munca. Am lucrat 8 luni munceam de la 8 la 17 de la 18 la 01 eram afara la fotbal/bere/tenis/gratare de la 01 la 06 somn si aveam salariu mai mare decat unul cu facultate.
|
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun Iul 04, 2016 11:16 am | |
| - Adrian78 a scris:
Mie greu să cred că o vor termina in 5 ani sunt multe poduri de făcut peste Mureș cu toate că au avantajul că e traseu nou ar trebui să lucreze susținut Ar trebui schimbata legislația la lucrările de infrastructura să se lucreze în trei schimburi la noi se lucra după modelul să o lungim cât mai mult dacă terminăm lucrarea rămânem fără lucru Nu lucrarile in sine duc la intarzierea proiectului, ci alte treburi, incepand de la contestatii (sunt deja depuse pe tronsonul in cauza), exproprieri, problemele si solutiile tehnice gasite pe parcurs, diverse avize. De-aia dureaza din momentul in care anunti castigatorul, si pana termini lucrarea, mai mult decat scrie in proiect. Iar faptul ca o parte este traseu nou, asta inseamna ca da, pot lucra linistiti la lucrarile de arta. |
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun Iul 04, 2016 11:59 am | |
| - baiazid a scris:
- Adrian78 a scris:
Mie greu să cred că o vor termina in 5 ani sunt multe poduri de făcut peste Mureș cu toate că au avantajul că e traseu nou ar trebui să lucreze susținut Ar trebui schimbata legislația la lucrările de infrastructura să se lucreze în trei schimburi la noi se lucra după modelul să o lungim cât mai mult dacă terminăm lucrarea rămânem fără lucru Nu lucrarile in sine duc la intarzierea proiectului, ci alte treburi, incepand de la contestatii (sunt deja depuse pe tronsonul in cauza), exproprieri, problemele si solutiile tehnice gasite pe parcurs, diverse avize. De-aia dureaza din momentul in care anunti castigatorul, si pana termini lucrarea, mai mult decat scrie in proiect.
Iar faptul ca o parte este traseu nou, asta inseamna ca da, pot lucra linistiti la lucrarile de arta. Lucrările durează atât pentru că încă se lucrează mult manual iar lucrările nu sunt controlate de autoritati.. cum naiba în Serbia au terminat în doi ani un singur fir de 57 de km cu aproape un an mai repede |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun Iul 04, 2016 12:05 pm | |
| Serbia nu e în UE... ăia pot face orice, pot expropria forţat, nu au nevoie de avize, nu e obligatoriu studiul de fezabilitate şi consultanţa, linia nu trebuie să respecte STI-urile, personalul poate lucra şi mai mult de 160 ore pe lună, nu sunt obligaţi să dea apă la munca pe caniculă, nu sunt obligaţi să acorde concediile de odihnă când vrea angajatul, iar statul poate da ajutor de stat firmelor care lucrează, gen scutiri de TVA, scutiri de taxe vamale la importul materialelor (parcă e făcută de ruşi linia... ăia în mod sigur au venit cu utilaje şi materiale de la ei), poate admite muncitori din afara UE ş.a.m.d.. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun Iul 04, 2016 12:07 pm | |
| - Adrian78 a scris:
Lucrările durează atât pentru că încă se lucrează mult manual iar lucrările nu sunt controlate de autoritati.. Asta e discutabil, eu cred ca lucrarile de arta sunt cele care dureaza - Adrian78 a scris:
- cum naiba în Serbia au terminat în doi ani un singur fir de 57 de km cu aproape un an mai repede
Daca e vorba de lucrarea aia facuta cu RZD, aia e o reconstructie, nu o reabilitare totala. Eu nu cred in povesti din astea, sa le dai la rusi sa iti faca o lucrare de modernizare si s-ar putea sa te iei cu mainile de cap, avand in vedere ca ei lucreaza la alte standarde. Asculta-ma pe mine, in lucrari de infrastructura atat platesti, atat primesti...O sa vezi dupa ce terminam linia de la Sighisoara la Curtici ce diferente din toate punctele de vedere vor exista intre noi si sarbi sau bulgari... |
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun Iul 04, 2016 1:13 pm | |
| - baiazid a scris:
- Adrian78 a scris:
Lucrările durează atât pentru că încă se lucrează mult manual iar lucrările nu sunt controlate de autoritati.. Asta e discutabil, eu cred ca lucrarile de arta sunt cele care dureaza
- Adrian78 a scris:
- cum naiba în Serbia au terminat în doi ani un singur fir de 57 de km cu aproape un an mai repede
Daca e vorba de lucrarea aia facuta cu RZD, aia e o reconstructie, nu o reabilitare totala. Eu nu cred in povesti din astea, sa le dai la rusi sa iti faca o lucrare de modernizare si s-ar putea sa te iei cu mainile de cap, avand in vedere ca ei lucreaza la alte standarde.
Asculta-ma pe mine, in lucrari de infrastructura atat platesti, atat primesti...O sa vezi dupa ce terminam linia de la Sighisoara la Curtici ce diferente din toate punctele de vedere vor exista intre noi si sarbi sau bulgari... Costul lucrărilor se aliniază la cele europene nu are rost sa discutam când la noi e mai scump cu forta de munca mai ieftina și materiale mai ieftine ca se fura din ele ăsta e partea a doua Firul 2 din tronsonul Km614 Curtici a fost gata fizic în decembrie 2013 după au lălăito Alstom cu electrificare și semnalizarea pana în vara |
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun Iul 04, 2016 1:18 pm | |
| - Adrian78 a scris:
Costul lucrărilor se aliniază la cele europene nu are rost sa discutam când la noi e mai scump cu forta de munca mai ieftina și materiale mai ieftine ca se fura din ele ăsta e partea a doua La sarbi a fost reconstructie, asta nu inseamna terasament nou si nici lucrari de arta noi. E totusi o diferenta mare, ai sa observi cand vom face si noi reconstructii pe anumite linii - Adrian78 a scris:
- Firul 2 din tronsonul Km614 Curtici a fost gata fizic în decembrie 2013 după au lălăito Alstom cu electrificare și semnalizarea pana în vara
Nu a fost chiar asa, Alstom a primit contractul pentru semnalizare tarziu, a fost contestat foarte mult timp . |
| | | Vice30
Numarul mesajelor : 130 Reputatie : 3518 Data de inscriere : 16/08/2015
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun Iul 04, 2016 11:37 pm | |
| Deci am primit raspuns oficial de la CFR S.A. Zice asa:
Ultima editare efectuata de catre Vice30 in Mar Iul 05, 2016 12:07 am, editata de 1 ori |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Lun Iul 04, 2016 11:54 pm | |
| - Vice30 a scris:
- Deci am primit raspuns oficial de la CFR Calatori.
Eu văd că-i de la CFR S.A., că parcă Marius Chiper acolo era director. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu Mar Iul 05, 2016 9:28 am | |
| E de la CFR S.A.
Da, este acelasi raspuns pe care l-a dat lui Theljis pe pagina Facebook. Practic punerea in functiune trebuia sa aiba loc loc pana la sfarsitul lunii iunie, acum spun ca in august. |
| | | Vice30
Numarul mesajelor : 130 Reputatie : 3518 Data de inscriere : 16/08/2015
| Subiect: Poze lucrari Vintu de Jos-Simeria (6 Iulie 2016) Joi Iul 07, 2016 8:48 am | |
| Poze cu lucrari de pe M200, Vintu de Jos-SImeria |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu | |
| |
| | | | Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |