Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

ZS-Serbia

In jos 
+43
EuroNight
alinx3330
Theo A.
Costin.B
marius664
cristi CFR
Re6/6
Luna
qew00
delfinson
didinul
ciprian71
lifetec
mureseanu_976
ldh80
mariushal
Katalyn
mielutu zburator
dan tm
razvan - trenuri
Silviu Sintea
Caspar
Semafor
baiazid
Vlad
DUAL
461andrea
Andrey_tm
Nicolae
alliens
Adrian78
riciu
halmarius
Amiralul
daniel_c
M.I.C.I.
COSTACHE MIHAIL
Dr2005
Nesebar
alex.alexus.tm
Vitosa
Adirmvl
dejan
47 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 23 ... 27  Urmatorul
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18745
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24321
Data de inscriere : 05/10/2010

ZS-Serbia - Pagina 19 Empty
MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeMier Aug 05, 2020 10:57 am

Sarbii modernizeaza linia spre Bulgaria care mai departe merge spre Turcia un coridor de marfa probabil o sa fie si trenuri din Viena Budaoesta spre Instanbul
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9098
Reputatie : 13003
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeMier Aug 05, 2020 1:22 pm

Normal, doar n-o sa ocoleasca pe la Vidin-Calafat.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeMier Aug 05, 2020 1:33 pm

Chiar este un nou coridor, RFC Alpin - Vest Balcanic, înfiinţat FĂRĂ informarea României: https://www.rfc-awb.eu/
Parcă am mai vorbit despre el, am informat şi conducerile MT/MTIC, am făcut rapoarte... degeaba.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeMier Aug 05, 2020 1:54 pm

Pai ce voiai sa faca? nu ai spus tu ca MT nu se baga in strategia CFR ca e interzis de lege?
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeMier Aug 05, 2020 2:19 pm

Dr2005 a scris:
Chiar este un nou coridor, RFC Alpin - Vest Balcanic, înfiinţat FĂRĂ informarea României: https://www.rfc-awb.eu/
Parcă am mai vorbit despre el, am informat şi conducerile MT/MTIC, am făcut rapoarte... degeaba.

Pai cine a decis infiintarea acelui nou coridor, fara informarea Romaniei ?! Nu cumva Comisia europeana ?

Deci guvernul Romaniei si conducerea MT/MTIC ar fi trebuit sa faca un fel de plangere sau sesizare catre Comisia europeana! Daca nu au facut acest lucru inseamna ca cei din guvernul Romaniei sau din conducerea MT/MTIC sunt incompetenti!
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeMier Aug 05, 2020 2:29 pm

Eu vad acolo la IM involved si CFR. (infrastructure Manager)

Asadar nu e chiar ceva aparut din neant.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeMier Aug 05, 2020 2:48 pm

Coridrul e stabilit printr-un regulament UE, unde se lucrează cu state membre, nu cu administratori de infrastructură (IM). Iar fiecare coridor are câte un "Executive Board" format din reprezentanţii ministerelor şi un "Management Board" format din reprezentanţii IM-urilor. Încercăm, pe cât posibil, să participăm la toate întâlnirile de ExBo, dar nu reuşim mereu (câtă vreme e o singură persoană care ştie cu ce se mănâncă asta).
Sunt două coridoare feroviare de marfă (RFC) pe teritoriul României:
RFC Orient/Est-mediteraneean: http://www.rfc7.eu/ (fost RFC 7), cu secretariatul şi C-OSS (Corridor One-Stop-Shop, ghişeul unic pentru trase la Budapesta
RFC Rin-Dunăre: http://rfc-rhine-danube.eu/ (fost RFC 9), cu secretariatul la Viena şi C-OSS la Frankfurt pe Main

Nu comentez competenţa Guvernului, eu am făcut tot ce am putut.

ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4749
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeMier Aug 05, 2020 3:56 pm

Adrian78 a scris:
Sarbii modernizeaza linia spre Bulgaria care mai departe merge spre Turcia un coridor de marfa probabil o sa fie si trenuri din Viena Budaoesta spre Instanbul

Intervine concurenta, daca nu ne place sa avem coridorul gata prin Curtici - Brasov - Bucuresti - Giurgiu.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18745
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24321
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeJoi Aug 06, 2020 12:02 am

Concurenta e deja acolo si cand o sa fie gata aia chiar o sa mearga cu 120km/h
Cand ziceam de trenuri Viena Istanbul ma refream la cele de călători
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeJoi Aug 06, 2020 10:53 am

Adrian78 a scris:

Sigur vor fi, linia noua de pe teritoriul Serbiei se face pentru 200 km/h o tara care inca nu este in UE construieste de zor cai ferate noi si moderne, o tara afectata de razboi, o tara care se zbate sa reuseasca si cu siguranta va ajunge bine, clar inaintea noastra cu mult.

In timp ce trenurile vor zbura prin Serbia si vor fi legaturi rapide cu UE Ungaria si sigur poate Viena chiar Germania Munchen, intre Romania si Serbia nu exista nici o legatura directa!

Suntem de tot rasul, si curcile rad de noi.

V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeJoi Aug 06, 2020 2:47 pm

Kapпaтй a scris:
Adrian78 a scris:

Sigur vor fi, linia noua de pe teritoriul Serbiei se face pentru 200 km/h o tara care inca nu este in UE construieste de zor cai ferate noi si moderne, o tara afectata de razboi, o tara care se zbate sa reuseasca si cu siguranta va ajunge bine, clar inaintea noastra cu mult.

In timp ce trenurile vor zbura prin Serbia si vor fi legaturi rapide cu UE Ungaria si sigur poate Viena chiar Germania Munchen, intre Romania si Serbia nu exista nici o legatura directa!

Si croatii au avut razboi, nu cu mult timp inaintea sarbilor, si ia uite cum e reteaua lor de autostrazi: https://en.wikipedia.org/wiki/Highways_in_Croatia
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4749
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeJoi Aug 06, 2020 3:16 pm

Adirmvl a scris:
Kapпaтй a scris:

Si croatii au avut razboi, nu cu mult timp inaintea sarbilor, si ia uite cum e reteaua lor de autostrazi: https://en.wikipedia.org/wiki/Highways_in_Croatia
Autostrada  de la Split la Zagreb a fost facuta de faimoasa firma Bechtel. Am ramas surprins cand am circulat pe ea prin munti chiar si printr-un tunel lung de 6km.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeJoi Aug 06, 2020 4:26 pm

Adirmvl a scris:
Kapпaтй a scris:
Adrian78 a scris:

Unele sunt mostenire de pe vremea Iugoslaviei, ca fapt divers in Sarajevo exista lift la fiecare peron care facea legatura de pe peron cu pasajul subteran ce ajungea pe sub linii in gara in anii 70 si ceva 80 ei aveau aceste facilitati.
Iugoslavia a fost o tara foarte moderna la vremea ei si pentru ca se traia bine, erau o putere, nu au fost vazuti bine de marile puteri, ce au zis dupa moartea lui Tito, hai sa le dam la cap, sa ii dezbinam, sa ramana tarisoare mici si astfel nu mai e un pericol pentru noi.
Zis si facut, au bagat raca pe teme religioasa si s-a ales praful de Iugoslavia, o mare putere si o tara dezvoltata la acea vreme.
Tito a reusit sa ii tina in pace si sa le ofere o tara puternica si frumoasa, brusc dupa moartea sa nu au mai putut traii impreuna, e ceva dubios, clar.
Acum 20 de ani faceam primele excursii in Serbia/Muntenegru/Macedonia/Bosnia, omul de rand cu care am intrat in contact prin trenuri la acea vreme, au spus clar ca ei nu au dorit destramarea Iugoslaviei, de sus a fost totul si practic au vrut sau nu razboiul a existat, oameni au murit si tara s-a facut bucatele.

Revenim la Autostrazi si cai ferate, pai si in Croatia si Serbia si alte state care se modernizeaza si se vede clar cum cresc autostrazile si caile ferate, acolo nu exista tot felul de rahaturi gen sitnatura rahat 2000 si ce draq de nebuneli mai sunt pe aici cu toti nebunii care pun bete in roate sa nu se faca nimic, gasesc ei tot felul de scuze ca nu poate traversa furnica autostrada sau nu stiu ce gandac, scuze de oameni nebuni ca nu ai cum sa le spui altfel, oameni care nu au nici un tel , oameni care se opun modernizarii, care pun piedica dezvoltarii. Si sunt sigur ca sunt niste neica nimeni cu latele pana la genunchi care pierd timpul si viata asa cu piedici in dezvoltarea tarii.

V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeSam Oct 17, 2020 4:37 pm

Sirbii nu stau pe loc, faptul ca nu sint in UE îi scuteste de multe batai de cap.

Acuma modernizeaza si linia catre Bar.

https://www.ekapija.com/en/news/3014505/agreement-on-preparation-of-project-technical-documentation-for-reconstruction-of-bar-railway

Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitimeVin Apr 09, 2021 7:14 pm

Linia spre Ugaria nu RZD o modernizeaza?

https://rs.n1info.com/biznis/dodeljen-ugovor-srbija-za-tri-stadlerova-voza-placa-6219-miliona-evra/

https://www.railwaygazette.com/traction-and-rolling-stock/serbia-to-order-200-km/h-double-deck-emus/58870.article
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ZS-Serbia   ZS-Serbia - Pagina 19 Icon_minitime

Sus In jos

ZS-Serbia
Sus 
Pagina 19 din 27Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 23 ... 27  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Comlosul Mare (Romania) -- Nakovo(Serbia) -- Kikinda(Serbia)
» IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia)
» Canalul Sip-Serbia 1890-1896

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: INTERNATIONAL-
Mergi direct la: