|
| IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia) | |
| | |
Autor | Mesaj |
---|
myster2008 Administrator
Numarul mesajelor : 1387 Varsta : 42 Localizare : Roquetas de Mar , Almeria , Spania Reputatie : 7074 Data de inscriere : 15/08/2008
| Subiect: IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia) Vin Iul 10, 2009 11:44 pm | |
|
Ultima editare efectuata de catre myster2008 in Joi Iul 23, 2009 9:42 pm, editata de 1 ori |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13805 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia) Mar Iul 21, 2009 10:29 am | |
| Daca nu ma insel a existat o astfel de legatura si intre Comlosu Mare de pe linia 217 Lovrin - Nerau si orasul Kikinda din Serbia. Linia trecea pleca din statia Comlosu Mare trecea prin localitatea Nakovo (Serbia) si ajungea in capatul celalalt al statiei Kikinda fata de linia de la Jimbolia. |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13805 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia) Mar Iul 21, 2009 12:29 pm | |
| Tot la Jasa Tomic ajungea si linia de la Cruceni. Acum acest fost nod de cale ferata care a devenit statie terminus este abandonat. Din cate am inteles linia Secanj - Jasa Tomic este inchisa.
Si inca un lucru legat de linia 927. Initial linia pleca din statia Jimbolia dar in urma stabilirii granitei cu Serbia linia Checea - Ionel ramasese izolata de restul retelei de cale ferata. De aceea linia a fost construita din nou pe 8,6km intre Carpinis si Checea si refacuta pana la Ionel, darea ei in exploatare avand loc pe data de 24 iunie 1937.
Sunt multe alte legaturi cu Serbia si Ungaria in aceasta zona care au fost desfintate. Daca va uitati cu atentie pe Google Earth inca se mai vad terasamentele, chiar si unele poduri... |
| | | cristi ar
Numarul mesajelor : 866 Varsta : 46 Localizare : Arad Reputatie : 6553 Data de inscriere : 28/05/2009
| Subiect: Ionel (Romania--Meda,Pardany (Serbia) Mar Iul 21, 2009 2:33 pm | |
| Alte legaturi desfiintate: Graniceri,Pecica-Batania(Ungaria) sau Jamu Mare cu Serbia |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia) Mier Iul 22, 2009 8:45 am | |
| Am lucrat exact in sectorul in care Romania e inconjurata pe trei parti de Sirbia(a III -a poza de pe google earth postata) treceam zilnic pe trecerea la nivel cu linia in cauza si apoi mergea paralel cu terasamentul,am vazut si un podet abandonat.De asemenea zaream zilnic cladirea garii din Pardani. Din pacate in zona sint doar legende rurale legate de linie, de cine a demontat-o, cine a intretinut-o etc nimeni nu stie ceva concret, personal tind sa cred ca traficul a fost oprit odata cu degradarea relatiilor intre URSS si Tito, atunci cind s-a oprit si traficul intre Stamora Si Bazias prin Virset si Biserica Alba.
Linia din Cruceni continua pina la Iasa Tomici (vechea denumire era Modos fara legatura cu podul Modos peste Bega cum se intelege in monografia R. Bellu) din Iasa Tomici era o linie spre Medja ( vechi Pardani) iar de acolo avea alta destinatie dar, se ramifica si spre Ionel (Johanisfeld) din Checea linia ajungea la Jimbolia.
Dupa tratatul de la Trianon Jimbolia a ajuns la sirbi ulterior facindu-se un schimb de terenuri intre Romania si Sirbia, linia a ramas taiata de granita in doua locuri si dupa multi ani s-a construit racordul din Carpinis.
Linia sirbeasca intre Iasa tomici si Medja a ramas in peaj prin Romania, este trecuta si pe hartile cadastrale ale comunei Foieni. Pentru a o fotografia este nevoie de ,,cunostinte" pentru ca in zona sint politisti de frontiera, mai ales ca uneori se deschide un punct de frontiera, cunostinte pe care eu le am dar nu am mijloc de deplasare pina acolo. Practic terasamentul este paralel cu drumul intre cele puncte de frontiera Foieni I si II Myster ai avut noroc ca nu te-au luat politistii de frontiera la Ionel, sau poate acum nu mai sint pe acolo.
Cum inainte era Imperiu sigur ca legaturile s-au facut in alta logica a lucrurilor, linia Virset - Ilia permitea circulatia fara rebrusment se poate observa bucla din Lugoj, de asemenea kilometrarea liniei a ramas aceeasi incepind din Ilia daca nu ma insel.Dupa 1918 s-a stabilit sa fie doar 2 puncte de trecere si linia a fost taiata la Jamu Mare.
Linia de Giera se continua pina la Boka, linia de Nerau asa cum s-a scris e de fapt construita ulterior din Comlos, linia de valcani e intrerupta la granita, linia de la Cenad. |
| | | myster2008 Administrator
Numarul mesajelor : 1387 Varsta : 42 Localizare : Roquetas de Mar , Almeria , Spania Reputatie : 7074 Data de inscriere : 15/08/2008
| Subiect: Re: IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia) Joi Iul 23, 2009 7:16 pm | |
|
Ultima editare efectuata de catre myster2008 in Joi Iul 23, 2009 9:43 pm, editata de 1 ori |
| Subiect: Re: IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia) Joi Iul 23, 2009 7:34 pm | |
| Iata si harta cu vechea legatura intre Cruceni (Romania) si Jasa Tomic (Serbia) : --- cu rosu linia in peaj care vine de la Pardany --- cu galben vechea linie Cruceni -- Jasa Tomic --- cu albastru actuala linie Cruceni -- Timisoara Nord Sper ca aceste informatii sa va fie de folos.... |
| Subiect: Re: IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia) Vin Iul 24, 2009 8:47 am | |
| Exact, punctul verde de unde ai pozat este o fosta trecere la nivel, in 2000 am lucrat in zona, daca mergeai inspre Pardanj ai fi vazut si un podet. |
| | | cristi ar
Numarul mesajelor : 866 Varsta : 46 Localizare : Arad Reputatie : 6553 Data de inscriere : 28/05/2009
| Subiect: Re: IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia) Vin Iul 24, 2009 9:45 am | |
| Harta din cartea Judetele patriei-Judetul Timis (1979) Valcani Jamu Mare Linia care lega Pecica de Batania(nu se vede pe harta) desfiintata prin 1987-88 |
| Subiect: Re: IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia) Vin Iul 24, 2009 10:43 pm | |
| Din cate am vazut eu pe pagina cailor ferate din Serbia linia Pardany-Jasa Tomic nu mai exista , iar Jasa Tomic -- Secanj apare pe harta dar nu are nici un trafic...probabil e inchisa. |
| | | cristi ar
| Subiect: IONEL (Romania) --MEDA, PARDARY (Serbia) Sam Iul 25, 2009 12:14 am | |
| Cred ca aproape toate liniile din Arad si Timis care merg spre granita continuau in Serbia si Ungaria |
| Subiect: Re: IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia) Lun Iul 27, 2009 7:57 am | |
| Pardanj -Iasa Tomici nu mai exista normal, ca doar era in peaj pe la noi. |
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9704 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia) Mar Iul 28, 2009 1:20 am | |
| In harta topografica tiparita in 1996 linia exista pana la Meda. _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | nexxus
Numarul mesajelor : 14 Varsta : 52 Localizare : Timisoara Reputatie : 5589 Data de inscriere : 17/08/2009
| Subiect: gara Iam Lun Aug 17, 2009 11:36 am | |
| Am si eu niste poze f. interesante de la Iam, pe fosta linie Oravita - Bazias - prima linie din Romania, iar luna asta as dori sa ajung si la Jasenovo, in Serbia, pe aceeasi linie, precum si la Biserica Alba si Vracev Gaj, vis-a-vis de socol, pe malul Nerei !!! |
| | | nexxus
Numarul mesajelor : 14 Varsta : 52 Localizare : Timisoara Reputatie : 5589 Data de inscriere : 17/08/2009
| Subiect: gara Iam si imprejurimi Lun Aug 17, 2009 12:42 pm | |
| Iata : http://picasaweb.google.ro/marincristian/Iam#5370863681584006514 |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia) | |
| |
| | | | IONEL (Romania) -- MEDA, PARDANY (Serbia) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |