|
| ZS-Serbia | |
|
+43EuroNight alinx3330 Theo A. Costin.B marius664 cristi CFR Re6/6 Luna qew00 delfinson didinul ciprian71 lifetec mureseanu_976 ldh80 mariushal Katalyn mielutu zburator dan tm razvan - trenuri Silviu Sintea Caspar Semafor baiazid Vlad DUAL 461andrea Andrey_tm Nicolae alliens Adrian78 riciu halmarius Amiralul daniel_c M.I.C.I. COSTACHE MIHAIL Dr2005 Nesebar alex.alexus.tm Vitosa Adirmvl dejan 47 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7105 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: ZS-Serbia Mier 16 Dec 2015, 16:40 | |
| - dan tm a scris:
- Probabil nu renteaza la sirbi sa trambaleze locomotiva pina la Virest
Adevarul este ca acest tren ar fii singurul de pe relatia Vrsac-Beograd format din loco+vagoane si locomotiva ar ramane oarecum ``blocata`` de seara pana dimineata in Vrsac pentru ca ar trebui sa astepte perechea de la Bucuresti pentru a se intoarce inapoi la Beograd, deci oarecum ar fii locomotiva dedicata. Contrabanda cu tigari se facea la greu si adevarul este ca acum cu Desiro efectiv nu mai ai cand/cum/unde sa le ascunzi (si chiar si asa cei de la vama inca mai desurubeaza cate un panou, asa ... de control). Trenul asta venea mai mereu intarziat de la sarbi din cauza controlului vamal. Imi aduc aminte o faza de la inceputul lui 2012 cand am plecat din Timisoara spre Bucuresti cu vreo 100 de minute de intarziere si Valahia a cules toti calatorii internationalului atat din Timisoara cat si de pe traseu. Chiar daca avea si grupa de Timisoara (2x22-96, cateodata si un 30-76), pe intern lumea ocolea acest tren pt. ca era cunoscut pentru intarzierile sale si se orientau catre Valahia. AM-urile rusesti care fac pe Vrsac-Beograd (4 curse) au o capacitate asemanatoare unui Desiro. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: ZS-Serbia Mier 16 Dec 2015, 23:12 | |
| Lucreaza la o noua statie
https://www.flickr.com/photos/124284509@N03/sets/72157662058667326/
http://www.beogradcvor.rs/# |
| Subiect: Re: ZS-Serbia Vin 25 Dec 2015, 13:21 | |
| Linia Belgrad-Budapesta http://inserbia.info/today/2015/12/belgrade-budapest-rail-project-launched/
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:582771-Do-2018-brza-pruga-Beograd-Budimpesta |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7105 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: ZS-Serbia Vin 08 Ian 2016, 14:38 | |
| Pe 5 ianuarie m-am gandit sa fac o vizita la Belgrad, fiind prima mea excursie feroviara pe 2016, s-a nimerit sa fie si internationala. Am plecat din Timisoara cu R 7686, intarziat 15 minute din cauza lui IR 1695 care la randul sau a avut o intarziere de 50 de minute. Cu acest IR au venit o doamna cu un domn care doreau sa ajunga la Zagreb via Belgrad. O alegere destul de proasta (insa oamenii nu erau informati), avand in vedere ca ajungeau la Belgrad la 11:23, dupa care aveau legatura catre Zagreb abia la 21:30. Din Timisoara puteau sa-si continue drumul cu IR 78 (ambele vagoane erau destul de pline, insa cred ca majoritatea calatorilor veniti cu 1695 coborau la Arad) cu sosire in Budapesta la 11:50, iar de acolo aveau legatura catre Zagreb la 14:45. In fine, plecam din Timisoara Nord si apare supracontrolul, iar pana la Stamora Moravita, sageata recupereaza cele 15 minute de intarziere (inautru - curat, cald si bine. Mecanicul ne intampina cu un mesaj de bun venit si anunta fiecare statie de pe parcurs). In Vrsac se face vama destul de light si mi se pune viza pe pasaport (fara intrebari suplimentare de genul, ce ai in bagaj, unde mergi, cat stai etc). La intoarcere insa, politistii romani au controlat amanuntit bagajele fiecarui calator. De asemenea in remiza din Vrsac am vazut 3-4 rame electrice care circula la ei pe trenurile suburbane: http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/SRB/ZS_412.php Nu imi dau seama care era scopul lor acolo, fiind o linie neelectrificata. print screen windows xp image posting uploading images Ajungem in Pancevo Glavna, unde facem cruce cu PT (regio) 2500 Beograd Dunav - Zrenjanin, venit intarziat si automat ne-a intarziat si pe noi. De remarcat faptul ca linia dintre Beograd si Pancevo a fost modernizata, mai ramanand de montat doar semnalele (mai precis linia dintre PANCEVACKI MOST si Pancevo Glavna - vreo 20 km ). PT 2500 format din doua LVT-uri click image upload Beograd Dunav imagehost screen shot on pc post image online image hosting free host image online Gara centrala (am fost pe timpul zilei si in afara de niste rame electrice nu am gasit nimic interesant) upload images free post images windows 7 screen shot free uploader ``Malaxe electrice`` screenshot tool Mai jos este biletul meu + inca doua bilete gasite in tren: gifs upload img image free hosting Cam atat a fost ... pentru intrebari / pareri, va stau la dispozitie ! |
| | | lifetec
Numarul mesajelor : 329 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4735 Data de inscriere : 01/11/2012
| Subiect: Re: ZS-Serbia Vin 08 Ian 2016, 15:20 | |
| Se mai cere viza si pasaport pentru Serbia? |
| | | alex.alexus.tm
| Subiect: Re: ZS-Serbia Vin 08 Ian 2016, 15:31 | |
| Se poate intra cu buletinul, dar eu am avut pasaportul la indemana. Viza - ma refer la faptul ca mi-au pus o stampila cu data intrarii in tara si localitatea. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: ZS-Serbia Vin 08 Ian 2016, 16:28 | |
| - alex.alexus.tm a scris:
- Pe 5 ianuarie m-am gandit sa fac o vizita la Belgrad, fiind prima mea excursie feroviara pe 2016, s-a nimerit sa fie si internationala.
Am plecat din Timisoara cu R 7686, intarziat 15 minute din cauza lui IR 1695 care la randul sau a avut o intarziere de 50 de minute. Cu acest IR au venit o doamna cu un domn care doreau sa ajunga la Zagreb via Belgrad. O alegere destul de proasta (insa oamenii nu erau informati), avand in vedere ca ajungeau la Belgrad la 11:23, dupa care aveau legatura catre Zagreb abia la 21:30. Din Timisoara puteau sa-si continue drumul cu IR 78 (ambele vagoane erau destul de pline, insa cred ca majoritatea calatorilor veniti cu 1695 coborau la Arad) cu sosire in Budapesta la 11:50, iar de acolo aveau legatura catre Zagreb la 14:45.
De aici se vede clar cat de util ar fi fost trenul "Bucuresti" Bucuresti-Beograd-Bucuresti. -ajungea la 10 in Beograd -la 11 este legatura spre Zagreb/Ljubljana dar si spre Podgorica -mergea lumea direct fara sa schimbe 3 trenuri -exista o oferta comerciala foarte buna si pentru Bucuresti-Beograd-Bucuresti nu doar din Timisoara cum e acum -trenul direct te ducea in gara principala din Beograd nu ca acum, dupa ce ca schimbi 3 trenuri te lasa si intr-o gara uitata de lume de unde te trambalezi la gara principala pentru alte destinatii. Varianta spusa de tine prin Budapesta e mai lunga practic dar si mai costisitoare, cu trenul direct la Beograd pretul unui drum spre Zagreb trebuie sa fie mult mai ieftin fata de alte variante(ocol prin Budapesta, schimbul a trei trenuri). |
| Subiect: Re: ZS-Serbia Vin 08 Ian 2016, 19:26 | |
| Interesant ca in Pancevo Oras numele garii a ramas in maghiara, Varos. |
| | | alex.alexus.tm
| Subiect: Re: ZS-Serbia Vin 08 Ian 2016, 20:26 | |
| - Karpaty a scris:
- De aici se vede clar cat de util ar fi fost trenul "Bucuresti" Bucuresti-Beograd-Bucuresti.
-ajungea la 10 in Beograd -la 11 este legatura spre Zagreb/Ljubljana dar si spre Podgorica Este legatura doar spre Zagreb/Ljubljana, fara Podgorica. - Karpaty a scris:
- -mergea lumea direct fara sa schimbe 3 trenuri
-exista o oferta comerciala foarte buna si pentru Bucuresti-Beograd-Bucuresti nu doar din Timisoara cum e acum -trenul direct te ducea in gara principala din Beograd nu ca acum, dupa ce ca schimbi 3 trenuri te lasa si intr-o gara uitata de lume de unde te trambalezi la gara principala pentru alte destinatii. Varianta spusa de tine prin Budapesta e mai lunga practic dar si mai costisitoare, cu trenul direct la Beograd pretul unui drum spre Zagreb trebuie sa fie mult mai ieftin fata de alte variante(ocol prin Budapesta, schimbul a trei trenuri). Tocmai de asta, momentan varianta prin Budapesta este cea mai buna. Ca si cost, avem urmatoarele variante: -Bucuresti-Budapesta-Zagreb: 29+29 = 58 euro -Bucuresti-Belgrad-Zagreb: 39+19 = 58 euro (39 euro parca imi aduc aminte ca era un bilet Bucuresti-Belgrad, pe CFR Calatori sau la sarbi insa nu am gasit oferta asta, oare nu mai exista ? ) Plus de asta, e vina sarbilor ca nu duc trenurile de Vrsac pana in gara mare, macar pe cele care au legatura de la Timisoara. Am o banuiala ca treaba asta se intampla din cauza ca cele 8 curse (4 pe sens) Beograd Dunav-Vrsac sunt facute cu un singur automotor toata ziua si merg pe principiul ca ajung la destinatie, stau 25 min si apoi se intorc. Probabil le-ar strica mersul niste minute in plus la fiecare cursa, mers care oricum e facut mai mult ca sa le fie lor bine (sa poata opera doar cu acel AM) decat pentru calatori sau legaturi internationale. Ca sa nu mai spun ca sunt 20 !!! de curse Belgrad-Vrsac in fiecare zi operate de catre Stup Vršac. (http://www.stup.rs) Si tot firma asta de transport organizeaza ocazional excursii de o zi din Vrsac (si satele din jur) catre Timisoara : http://www.stup.rs/docs/Temisvar%20program%20putovanja%20decembar.pdf |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: ZS-Serbia Vin 08 Ian 2016, 21:13 | |
| - alex.alexus.tm a scris:
- Karpaty a scris:
- De aici se vede clar cat de util ar fi fost trenul "Bucuresti" Bucuresti-Beograd-Bucuresti.
-ajungea la 10 in Beograd -la 11 este legatura spre Zagreb/Ljubljana dar si spre Podgorica Este legatura doar spre Zagreb/Ljubljana, fara Podgorica.
B 431 "Tara" Beograd 9.10, Podgorica 19.24-19.30, Bar 20.31 Il bagam pe "Bucuresti" la 19:45 din Bucuresti si ajunge in Beograd la 8, astfel se prinde si legatura spre Muntenegru! Cand inca circula Bucuresti-Beograd eu am mers cu el si imediat se prindea legatura spre Bar. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18745 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24321 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: ZS-Serbia Lun 14 Mar 2016, 11:55 | |
| |
| Subiect: Re: ZS-Serbia Mier 15 Iun 2016, 15:07 | |
| Cam cat poate sa fie un bilet Beograd-Sofia ; Beograd-Zagreb si Beograd-Timisoara? Nu gasesc nicaieri aceste rute cu pretul aferent. |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6986 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: ZS-Serbia Mier 15 Iun 2016, 15:57 | |
| Și pe mine mă interesează Belgrad - Sofia - Ruse - București. |
| | | alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5430 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: ZS-Serbia Sam 18 Iun 2016, 21:42 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Cam cat poate sa fie un bilet Beograd-Sofia ; Beograd-Zagreb si Beograd-Timisoara? Nu gasesc nicaieri aceste rute cu pretul aferent.
Pentru Beograd - Zagreb e oferta la 19 euro la vagon clasa si 29 la cuseta...pretul standard nu stiu cat e, dar presupun ca 40+ eur, avand in vedere ca Beograd-Ljubljana era 54 eur standard http://www.serbianrailways.com/active/en/home/glavna_navigacija/putnicki_saobracaj/medjunarodni_saobracaj/cene_prevoza_v01.html |
| Subiect: Re: ZS-Serbia Dum 19 Iun 2016, 11:46 | |
| China e pe aici
https://www.youtube.com/watch?v=XXBV4Vw-ZHI |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ZS-Serbia | |
| |
| | | | ZS-Serbia | |
|
Subiecte similare | |
|