| Calea ferată îngustă Covasna - Comandău | |
|
+11marius664 cristi CFR Dr2005 spiderpc TonyCFR JohannDB Traveller Semafor IonutCFR2009 pety Czirjak Arpad 15 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Calea ferată îngustă Covasna - Comandău Sam Iul 25, 2015 2:17 pm | |
| Anul acesta se mai organizează Zilele Comandăului? _________________ :TTT:
|
|
| |
cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9705 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: Calea ferată îngustă Covasna - Comandău Sam Iul 25, 2015 4:14 pm | |
| _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
|
| |
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6911 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Calea ferată îngustă Covasna - Comandău Mar Aug 04, 2015 11:42 am | |
| http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Brasov/Stiri/125+de+ani+de+traditie+la+Comandau+A+fost+sarbatorita+calea+fera |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Calea ferată îngustă Covasna - Comandău Sam Aug 08, 2015 10:00 pm | |
| http://www.fortepan.hu/_photo/display/77964.jpg |
|
| |
Semafor V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1223 Varsta : 68 Localizare : Pascani( IS) Reputatie : 6796 Data de inscriere : 21/02/2010
| Subiect: Re: Calea ferată îngustă Covasna - Comandău Dum Iul 09, 2017 2:10 pm | |
| |
|
| |
Peter Fodor
Numarul mesajelor : 205 Varsta : 45 Reputatie : 3376 Data de inscriere : 22/03/2016
| Subiect: Re: Calea ferată îngustă Covasna - Comandău Dum Ian 19, 2020 3:07 pm | |
| https://www.stiripesurse.ro/consiliul-judetean-covasna-si-de-primaria-covasna-au-cumparat-calea-ferata-ingusta-covasna---comandau-si-planul-inclinat-monument-de-istoria-tehnicii_1422482.html |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Calea ferată îngustă Covasna - Comandău Dum Iul 04, 2021 8:09 pm | |
| Ce se mai aude de trenurile turistice de pe linia asta? Mai exista? |
|
| |
Peter Fodor
Numarul mesajelor : 205 Varsta : 45 Reputatie : 3376 Data de inscriere : 22/03/2016
| Subiect: Re: Calea ferată îngustă Covasna - Comandău Mar Iul 06, 2021 10:27 am | |
| S-a ales praful şi aici ... http://www.cfi.ro/index.php?p=1_13 |
|
| |
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Calea ferată îngustă Covasna - Comandău Mier Iul 21, 2021 5:56 pm | |
| Anul asta o sa curete balariile de pe planul inclinat. E o actiune de voluntariat si daca se aliniaza cum trebuie planetele, o sa particip si eu si o sa pun poze. Daca am timp, vreau sa explorez si traseul liniei prin padure de la Siclaul de sus catre Comandau, pina la jonctiunea cu soseaua. Nu am fost niciodata pe acolo si ar fi interesant de vazut ce mai e. Stiam ca era pe acest tronson o statie cu doua sau mai multe linii, posibil si niste constructii anexe. Daca a mai ramas ceva in picioare si neinghitit de vegetatie, o sa ma lamuresc. |
|
| |
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Calea ferată îngustă Covasna - Comandău Joi Aug 05, 2021 6:11 pm | |
| Am fost la sfirsitul lunii iulie la Comandau. Linia se prezinta foarte rau, nici nu am mai vazut-o prin iarba, ca niciodata. Ma intreb daca nu cumva or fi scos-o de tot. Nu m-am invrednicit sa cobor din masina sa verific, eram contra cronometru. Au mutat cele doua locomotive in partea cealalta a garii, inspre remize. Nu a mai fost nici o miscare acolo. De regula se tineau Zilele Comandaului in primul sfirsit de saptamina din august. Anul asta nu stiu daca se mai tin si, in orice caz, ar fi trebuit sa se faca din timp revizia liniei pentru plimbarea traditionala cu locomotiva dl. Hocevar. |
|
| |
TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: Calea ferată îngustă Covasna - Comandău Mier Oct 27, 2021 9:16 pm | |
| In toamna asta au fost citeva sesiuni de destelenire a planului inclinat. S-au taiat balariile si s-au indepartat buruienile. Am participat si eu, locul meu de munca fiind la statia de jos. Aici incepusem munca. Primii metri din plan fusesera deja curatati in saptaminile anterioare: De sus: Progres: Cam atit a reusit echipa mea: Ceilalti 50 de oameni au avansat cu lucarile pina la punctul de incrucisare. Au fost foarte entuziasmati de actiune si vor sa mai vina. Respect si multumiri tuturor! Daca vreti sa urcati pe plan, va previn ca exista un birlog de urs chiar linga linie, inainte de a ajunge la punctul de incrucisare... |
|
| |
TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: Calea ferată îngustă Covasna - Comandău Lun Aug 01, 2022 5:42 pm | |
| Nici anul asta nu va circula nimic la Comandau, dupa cum se vad lucrurile. Tot napadite de buruieni sint liniile. Locomotivele sint tot acolo, nemiscate: Tabla lor arata rau in poze dar e solida si o simpla curatare + revopsire le-ar face sa arate ca noi. Gaterul inca functioneaza: Nici jos in Covasna nu mai circula nimic. I-a spart pe toti porcaria de pandemie chinezeasca. Din cauza asta, eu nu mai cumpar nimic Made in China decit daca nu am absolut nici o alta varianta. Numai din cauza comunistilor chinezi am ajuns aici, ca au ascuns adevarul la inceput, cit timp se mai putea face ceva. |
|
| |
TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: Calea ferată îngustă Covasna - Comandău Joi Noi 17, 2022 11:08 am | |
| In aceasta toamna citiva voluntari din Covasna au curatat linia pe tronsonul Siclau (statia de sus - poiana Kiteru) cam 2km distanta. Erau braduti crescuti printre sine si trunchiuri cazute: Pentru cine vrea sa viziteze, exista si un traseu turistic marcat cu punct rosu ce urca planul inclinat, urmeaza traseul caii ferate pina in poiana Kiteru si apoi coboara pe un drum forestier pina la baza cetatii dacice. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Calea ferată îngustă Covasna - Comandău | |
| |
|
| |
| Calea ferată îngustă Covasna - Comandău | |
|