Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 13 Mai 2016, 17:57
alex.alexus.tm a scris:
Pai da, modelele de scaune de acum si care vor fii adoptate si pe viitor. Si la un drum de 12 ore (Berlin) sau 14 ore (Hamburg) nu sunt deloc ceea ce trebuie. Anul trecut in octombrie am mers cu EN de la Berlin pana la Budapesta cu tipul asta de vagon (http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/H/MAV_Bpmz-2091.php) si am zis ca mor incet. 29 de euro, clasa a 2-a. Noroc ca exista cuseta cu 39 de euro. Pentru 10 euro in plus nu se merita sa ajungi la destinatie mai obosit decat ai plecat.
Eu am mers cu 20-91 de la Berlin la Budapesta dar am tras scaunele in fata si am intins picioarele pe scaunul din fata chiar a fost bine Katalyn ala e RailJetul din Cehia de la CD
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 13 Mai 2016, 18:43
Stiu ce tren e doar am spus ca schema de la 20-91 400 MAV aduce un pic cu RJ CD. Daca tot vorbeati de Vest si de rute/trenuri bune am zis sa pun ceva pe masura
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Vin 13 Mai 2016, 20:10
Adirmvl a scris:
Pentru ce e raftul rabatabil din baie?
E o masă pentru schimbat scutecul la bebeluş. E obligatorie prin nu ştiu ce directivă, plus că la ei nu e voie să schimbi copilul pe măsuţa din salon, cum se face la noi (da, am văzut o dată într-un 21-86 cum au fost schimbate scutecele bebeluşului direct pe măsuţa din salon! Păi altul poate îşi pune mâncarea acolo).
_________________ :TTT:
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Sam 14 Mai 2016, 02:07
Mersi de raspuns. Excelent! E foarte bine si pentru cei cu copii mici, si pentru restul calatorilor. Si, in fond, nici nu costa mult.
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Dum 15 Mai 2016, 16:35
M-am dus la Ciuc joi noaptea (5 mai) la Ciuc cu Corona si m-am intors duminica.
Jumatate de ora intarziere, cu care a ajuns si in Ciuc, dar asta a fost singura mare problema. Cel putin pentru mine. In gara m-am intalnit cu o colega de lucru care face naveta de la Gherla. Pentru mine n-a fost pra nasol, dar pentru ea nu e ok. A doua problema a fost ca dupa ce am terminat berile am mers la vagonul restaurant sa-mi mai iau una si 7 lei s-au varsta pe podea, berea fiind inghetata.
Fusta vagonului 20-71. Din pacate astea au ramas la clasa a II-a la Corona.
Boghiu.
Trenul are wifi, functiona, dar net se prinde doar pe teritoriul Ungariei. Poate vad cei de la CFR asta si aranjeaza cu MAV-ul sa mearga netul si in Romania. Sub numarul clasei era o casuta cu simbolul pentru wifi.
Scaunele nu sint rele deloc. Dar pentru tot drumul nu stiu cum sint pentru spate. Dar pentru 6 ore merg. Spatiu pentru picioare e suficient, sus se pot pune bagaje, la fel si sub scaune, plus ca la capete, in spatele unei perechi de scaune, e loc cam ca la clasa I din 36-16.
Ca tot se plangea Karpaty ca CFR-ul nu are mocheta la clasa I, cam asa arata culoarul din vagonul de clasa a II-a:
Nu, nu iei pisat pe talpi pe care sa-l cari in salon. Zici ca baile alea se curata singure dupa fiecare calator. Si este si un covoras pus in fara fiecarei bai.
Per total, vagonul e decent. La dus a stat pe boghiu, deci a fost un pic mai zgomotos, dar la curatenia aia nici nu viseaza CFR-ul. Am mai intrat, de curios, in vagonul de clasa I. Nu stiu daca are prize, dar pur si simplu era o placere sa fiu acolo, chiar si pentru un minut. Silentios, curat, spatios, intr-un cuvant: Impecabil.
TonyCFR
Numarul mesajelor : 419 Varsta : 24 Localizare : Alba Iulia Reputatie : 4039 Data de inscriere : 25/02/2015
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Dum 15 Mai 2016, 19:39
Eu am calatorit cu tatal meu de la Cluj pana in Budapesta K cu acest tren. Am calatorit in aceste vagoane si eu nu cred ca sunt atat de frumoase ca si cele dinainte, dar au fost ok, a fost destul de comfortabil si curat, si este mult spatiu pentru picioare si bagaj. Am vrut sa vad vagonul de Clasa 1, dar conductorul a zis ca imi trebuie bilet de Clasa 1 daca vreau sa merg acolo.. Oricum, sunt de acord cu voi, vagonele 20-71 sunt bune si mi-o placut foarte mult sa calatoresc in acest vagon. Corona e chiar un tren frumos.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Lun 16 Mai 2016, 22:29
92Dragos Moderator si Fotograful anului
Numarul mesajelor : 2942 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8371 Data de inscriere : 24/05/2010
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 17 Mai 2016, 07:32
Vedeti ca a scapat cu bine femeia care a intrat cu masina sub flirt. O a doua zi de nastere.
In legatura de Corona mai impart cateva informatii. Nici mie nu face placere compunerea cu salon , ce-i drept folosesc clasa I la acest tren. Cred ca e dintre cele mai frumoase vagoane din Europa. A inceput montarea prizelor in flota de vagoane clasa I DWA. Uitati videoul de mai jos, are cate doua prize langa geam inainte avea numai pe hol .
Toate garniturile au fost spalate. De wifi au spus ca nu exista o intelegere cu CFR deci nu va functiona in viitor chiar daca apartine telekomului HU avem telekom si in RO ce este atat de greu ? Altceva, hai sa asteptam noul mers daca e sa dam dupa informatiile lui Szentes vom avea o cursa noua de noapte Cluj-Viena formata cu clase MÁV. Asta inseamna ca Corona va primi doua garnituri fixe, in loc de 3 cum exista in fata momentului, n-o sa mai aiba posibilitate de-a forma Ady. Ramane sa recunoasca faptul ca este garnitura unui tren de noapte si trebuie pus cel putin un Bmz 21-91 ...
_________________ IR 366 "HARGHITA" Brasov - Budapest Keleti
IRN 1946 Sighetul Marmatiei - Mangalia
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 17 Mai 2016, 09:00
Domnul Szentes sau macar Dl ca nu aveti aceeasi varsta Cat despre Cluj Napoca - Viena mai vedem, mai e mult pana atunci se pot schimba multe. Ar fi o realizare sa bage trenul direct spre Salonic si Cluj-Viena asta.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 17 Mai 2016, 09:17
92Dragos a scris:
De wifi au spus ca nu exista o intelegere cu CFR deci nu va functiona in viitor chiar daca apartine telekomului HU avem telekom si in RO ce este atat de greu ?
Telekom RO e una, Telekom HU e alta, chiar dacă ambele au ca acţionar majoritar Telekom DE. Ca să te conectezi la una cu SIM-ul celeilalte e roaming, asta implică tarife de interconectare între cele 2 reţele, tarife care acum sunt de vreo 20 eurocenţi pentru fiecare MB. Singura soluţie ar fi ca modemurile din vagoane să fie dual-SIM, să aibă atât SIM românesc, cât şi unguresc. Dar echipamentele de pe vagoane sunt ale MAV-ului, nu poate să îşi bage CFR Călători nasul în ele.
92Dragos a scris:
Ramane sa recunoasca faptul ca este garnitura unui tren de noapte si trebuie pus cel putin un Bmz 21-91 ...
Trenul e făcut de unguri, cu ce vor ei, iar tendinţa europeană e să se renunţe la vagoanele compartimentate. Ca să nu mai zic că dacă vagonul e salon, ai mai mulţi călători la cuşetă şi VD.
_________________ :TTT:
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 17 Mai 2016, 09:37
92Dragos a scris:
Vedeti ca a scapat cu bine femeia care a intrat cu masina sub flirt. O a doua zi de nastere.
In legatura de Corona mai impart cateva informatii. Nici mie nu face placere compunerea cu salon , ce-i drept folosesc clasa I la acest tren. Cred ca e dintre cele mai frumoase vagoane din Europa. A inceput montarea prizelor in flota de vagoane clasa I DWA. Uitati videoul de mai jos, are cate doua prize langa geam inainte avea numai pe hol .
Toate garniturile au fost spalate. De wifi au spus ca nu exista o intelegere cu CFR deci nu va functiona in viitor chiar daca apartine telekomului HU avem telekom si in RO ce este atat de greu ? Altceva, hai sa asteptam noul mers daca e sa dam dupa informatiile lui Szentes vom avea o cursa noua de noapte Cluj-Viena formata cu clase MÁV. Asta inseamna ca Corona va primi doua garnituri fixe, in loc de 3 cum exista in fata momentului, n-o sa mai aiba posibilitate de-a forma Ady. Ramane sa recunoasca faptul ca este garnitura unui tren de noapte si trebuie pus cel putin un Bmz 21-91 ...
Si la Sinnicolau Mare a scapat una lovita de AMX...
Ce are atit de special trenul Corona de este atit de ridicat in slavi? este cel mai slavit tren din Romania de parca CFR Calatori ar avea doar Dimitrovuri si Corona vine cu Mitropa.
Nu stiu cum se face dar are scaune, are wifi, ape buda, are boghiuri are de toate ceva nemaipomenit. Daca as putea as face un experiment: as vopsi si as inscriptiona ungureste un vagon romanesc pe care l-as pune pe 1822 si as zice ca e inchiriat de la MAV, sa vad cine si-ar da seama, sau cind si-ar da seama. Probabil dupa 3 milioane de laude ca uite ce vagon au ungurii frate.
Katalyn
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 17 Mai 2016, 09:55
Gresesti, cel mai laudat e tramvaiul Hyperion un tren destul de bun dar mult prea laudat ceea ce nu face decat sa aibe rangul si statutul de tramvai. Corona se zice ca ar avea cele mai bune vagoane care circula in Romania chiar daca sunt ale ungurilor acuma eu nu am probat asta ca daca ne luam dupa gura lumii in special pasionati astia de sub 19 ani care vor Alstom fara prize la drum de 16 ore pentru ca merg ei de 3 ori pe an cu trenul x.
Nu stiu ce sa zic daca vagoanele astea ale MAV-ului chiar sunt peste orice de la CFR Calatori, asteptam sa iasa 21-90 modernizat cu prize apoi se mai echilibreaza balanta dar totusi sa faci reclama unui tren unguresc in Romania e deplasat total si asta se poate intampla doar aici pe forumuri de trenuri in lumea reala te-ar trimite lumea la plimbare daca le spui ca vagoanele unui tren unguresc sunt peste tot ce are CFR Calatori in momentul de fata.
92Dragos Moderator si Fotograful anului
Numarul mesajelor : 2942 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8371 Data de inscriere : 24/05/2010
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 17 Mai 2016, 10:12
Pentru ca este cel mai civilizat tren din reteaua CFR. Nu are rost sa intru eu in detalii, acum 5 ani cand am venit pe acest forum doar eu am postat poze cu el, iar dupa cativa ani sunt contactat mai tot timpul de catre oameni din toate zonele ale tarii sa le ofer informatii pentru ca doresc si ei mersul in strainitate cu acest rapid , si-au dat seama ca e tren comod chiar imi pare rau ca nu ii de Viena. Astept sa vina Dacia modernizata completa si atunci mai vedem noi.
_________________ IR 366 "HARGHITA" Brasov - Budapest Keleti
IRN 1946 Sighetul Marmatiei - Mangalia
Ultima editare efectuata de catre 92Dragos in Mar 17 Mai 2016, 11:19, editata de 3 ori
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 17 Mai 2016, 10:12
Ai dreptate am uitat de Hyperion, deoarece nu il vad prea des.
Katalyn
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 17 Mai 2016, 10:26
92Dragos a scris:
Pentru ca este cel mai civilizat tren din reteaua CFR. Nu are rost sa intru eu in detalii, acum 5 ani cand am venit pe acest forum doar eu am postat poze cu el, iar dupa cativa ani sunt contactat mai tot timpul de catre oameni din toate zonele ale tarii sa le ofer informatii pentru ca doresc si ei mersul in strainitate cu acest rapid , si-au dat seama ca e tren comod chiar imi pare rau ca nu ii de Viena. Astept sa vina Dacia modernizata completa si atunci mai vedem noi.
1. Ce intelegi prin tren civilizat din reteaua CFR ? Explica cateva argumente la ce te referi ca nu se merge cu nasul, ca e curat sau ce ?
2. Ai postat acum 5 ani pentru ca te ajuta locatia ( ce oi vrea acum sa vina unul de la Mangalia pana in Ardeal ca sa prinda Corona cand o poate face unul din ARdeal ? ) si vezi ca nu esti singurul care e contactat cand vine vorba de trenuri si pe mine ma suna rude, colegi, vecini, prieteni in special iarna si vara cand vor sa mearga cu trenul la munte sau la mare si le dau toata oferta sa aiba de unde alege ba mai mult anul trecut datorita unor vecini mi-am scos drumul pana la mare si inapoi
3. Tren comod ? Inseamna ca are vagoane lungi cu spati mari la picioare, asteptam Dacia modernizata poate i schimbam numele in IR 346 "Renault" Buc.Nord-Brasov-Budapesta-Viena, repet nu am mers cu vagoane MAV dar in schimb am mers cu 21-90 de la CFR Calatori pe M1000 e cel mai silentios vagon ever cu care am mers. Ca sa nu mai zic in urma cu 3 ani cum faceau unii pe Sinaia - Predeal - Brasov cand i-am dus pentru prima data cu 21-90 ziceai ca au aterizat intr-o gramada cu aur asa fericititi ce erau : "AVA, AVA" numai asta strigau iar poze pe putin cred ca si-au facut cate 10 de caciula.