|
| Lucrări de modernizare gara Botoşani | |
|
+31cristi CFR Katalin4653 arianul Radu.B daniel_c DUAL Petru Daniel Vitosa AndiCFR AlexD @ndrey Vlad Semafor popovici MariusM Luna nenuandrei COSTACHE MIHAIL ldh80 manuela kristi kkk acar burlington redeme Dr2005 joanta Adrian78 Nesebar M.I.C.I. TVlad cfr500 35 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20639 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25585 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Joi 19 Apr 2012, 20:52 | |
| Fiecare localitate are fluxurile ei de călători care, în funcţie de infrastructură şi orare de circulaţie se orientează spre diferite mijloace de transport. Majoritatea călătorilor din Botoşani merg la Suceava sau Iaşi. Pe ambele variante calea ferată e extrem de ocolită, traseul fiind mai lung decât cel rutier. De aia nu sunt trenuri Botoşani - Craiova sau mai ştiu eu ce alte legături. Soluţia optimă ar fi să existe doar pendule Botoşani - Vereşti, care să fie sincronizate cu celelalte trenuri. Desigur, asta nu e posibil, pentru că CFR are automotoare din 1900 toamna (de fapt, 1930 toamna), care ai mult stau la gard şi care, oricum, sunt neatractive pentru călători (scaune de tramvai, suspensii proaste), iar taxarea e un dezastru, simpla renunţare la cumularea distanţei putând duce chiar la dublarea preţului pe anumite rute, ceea ce a dus fix la mutarea puţinilor călători spre transportul auto.
De la Botoşani la Iaşi am circulat în 2007... am ajuns în autogară şi am stat o oră, timp în care nu am încăput în 3 autocare şi o dubă (nu mai erau locuri, au pelcat şi cu lume în picioare), dar am reuşit să iau ultimele două locuri la ultima cursă (ceva pe la 20 şi ceva, fiind ora 18 când am luat biletele) (mai eram cu cineva). Autocar modern, ~ 50 locuri, au mai intrat vreo 20 de oameni în picioare că nu aveau alternativă. Dacă ar fi existat CF directă Botoşani - Iaşi ea ar fi fost o mină de aur. _________________ :TTT:
|
| | | redeme V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1081 Localizare : Iasi Reputatie : 6124 Data de inscriere : 06/03/2011
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Joi 19 Apr 2012, 21:03 | |
| - Dr2005 a scris:
- De la Botoşani la Iaşi am circulat în 2007... am ajuns în autogară şi am stat o oră, timp în care nu am încăput în 3 autocare şi o dubă (nu mai erau locuri, au pelcat şi cu lume în picioare), dar am reuşit să iau ultimele două locuri la ultima cursă (ceva pe la 20 şi ceva, fiind ora 18 când am luat biletele) (mai eram cu cineva). Autocar modern, ~ 50 locuri, au mai intrat vreo 20 de oameni în picioare că nu aveau alternativă. Dacă ar fi existat CF directă Botoşani - Iaşi ea ar fi fost o mină de aur.
Sunt și alte firme de transport auto, cu autocare moderne, care au autogări proprii, cum ar fi Trans Dor, Priscom, RVG, etc. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20639 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25585 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Vin 20 Apr 2012, 08:42 | |
| Cred că de la Priscom era autocarul... nu mai ştiu exact cum se chema autogara (adică... erau vreo 3 mini autogări una lângă alta, fiecare cu ale ei, dar toate maşinile plecau full). _________________ :TTT:
|
| | | burlington
Numarul mesajelor : 19 Reputatie : 4838 Data de inscriere : 23/09/2011
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Sam 21 Apr 2012, 20:10 | |
| - ctln1991 a scris:
- Pana astazi santierul din gara Botosani a mai evoluat. Cele 2 peroane pt. liniile 2 respectiv 3 au fost demolate ,in partea de mijloc a statiei au fost demontate in totalitate liniile 1 si 2 pentru a face loc construirii pasajului subteran si portiunea din linia 2 dintre viitorul pasaj si capat a fost si ea demontata.
Nu am facut poze pentru ca IDM era prin zona. Am impresia ca esti informat si atunci nu e in regula sa tii informatiile doar pentru tine. Asadar, ce prevede proiectul tehnic de reabilitare si modernizare a garii? Cate linii raman pentru trenurile de persoane? Cate peroane noi se vor construi si ce latime vor avea? Noile peroane vor fi acoperite? Vor fi desfiintate si linii care duc spre remiza de locomotive? Raman macazuri actionate manual? Tema de proiectare s-a stabilit luandu-se in calcul electrificarea in viitor a sectiei 511? |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2600 Varsta : 24 Reputatie : 7377 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Sam 21 Apr 2012, 22:35 | |
| - burlington a scris:
- ctln1991 a scris:
- Pana astazi santierul din gara Botosani a mai evoluat. Cele 2 peroane pt. liniile 2 respectiv 3 au fost demolate ,in partea de mijloc a statiei au fost demontate in totalitate liniile 1 si 2 pentru a face loc construirii pasajului subteran si portiunea din linia 2 dintre viitorul pasaj si capat a fost si ea demontata.
Nu am facut poze pentru ca IDM era prin zona. Am impresia ca esti informat si atunci nu e in regula sa tii informatiile doar pentru tine. Asadar, ce prevede proiectul tehnic de reabilitare si modernizare a garii? Cate linii raman pentru trenurile de persoane? Cate peroane noi se vor construi si ce latime vor avea? Noile peroane vor fi acoperite? Vor fi desfiintate si linii care duc spre remiza de locomotive? Raman macazuri actionate manual? Tema de proiectare s-a stabilit luandu-se in calcul electrificarea in viitor a sectiei 511? Eu am prezentat doar situatia care era la fata locului cand am trecut pe la gara. Din nefericire n-am idee de unde as putea face rost de acest proiect, dar as fi curios sa-l vad. Cu vreo 2 saptamani in urma in timp ce veneam de la Veresti un angajat de la CFR vorbea cu cineva (sper ca am inteles bine, eram in Malaxa 900 care e infernal de zgomotos) ca se va merge cu 100 km/h si distanta de la Veresti la Botosani s-ar pargurge in 35 de minute. Intr-un articol de pe http://botosaninews.ro/14094/economic/bani-investiti-in-infrastructura-feroviara-ju/ scrie ca in perioada 2008-2010 trebuia sa fi fost consolidat terasamentul liniei si electrificata... |
| | | acar
Numarul mesajelor : 50 Localizare : din oraşul în care s-au născut Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Octav Băncilă, Grigore Antipa, Elie Radu şi multe alte personalităţi de prim rang Reputatie : 5991 Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Dum 22 Apr 2012, 12:46 | |
| Gara fiind in stadiul de santier, RE 5582 era azi garat in dreptul remizei, la linia 3, pentru plecare spre Bucuresti. |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2600 Varsta : 24 Reputatie : 7377 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Lun 23 Apr 2012, 19:21 | |
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Mar 24 Apr 2012, 08:34 | |
| Parca e o statie de undeva de la tara, nu arata deloc a oras, cu putin efort pot acoperi toate liniile sub un singur acoperis.
Unde ar fi necesar un pasaj subteran la ce trafic este acolo? |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7660 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Mar 24 Apr 2012, 09:25 | |
| Aceeasi senzatie o am si eu, defectuos a fost conceputa. Vagoanele din ultima poza apartin de revizia Botosani? Sau sunt stranse din Regionala Iasi si asteapta ultimul drum? Parca erau si niste dimitroave remarizate prin Botosani... |
| | | manuela
Numarul mesajelor : 603 Reputatie : 5416 Data de inscriere : 03/11/2011
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Mar 24 Apr 2012, 09:36 | |
| bani aruncati pe apa sambetei;pentru 3 trenuri pe zi se arunca zeci de milioane de euro ,pentru o cauza pierduta! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Mar 24 Apr 2012, 10:47 | |
| Bani aruncati, mergea o reparatie a cladirii si a liniilor fara mari fite si proiecte grandioase, mai degraba ar trebui ca in jurul garii sa se faca modificari sa nu mai arate asa.
turnul de proiectoare din stinga unei poze, ilumineaza o grupa de marfa? |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6901 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12304 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Linia 511 Mar 24 Apr 2012, 10:50 | |
| Intradevar- bani aruncati pe fereastra! Pentru linia asta era suficient de facut un RK pentru ca sa se poate circula cu 100 km/h pe ea (cum de altfel se circula in 1984!), iar acele zeci de milioane de euro mai degraba erau folositi pentru continuuarea lucrarilor la linia Harlau-Botosani! Sau pentru achizitionarea unor automotoare noi (oferte sunt destule: PESA- Polonia, Stadler GTW Elvetia, Bombardier Talent, etc)! |
| | | cfr500
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Mar 24 Apr 2012, 12:18 | |
| - kristi kkk a scris:
- Aceeasi senzatie o am si eu, defectuos a fost conceputa. Vagoanele din ultima poza apartin de revizia Botosani? Sau sunt stranse din Regionala Iasi si asteapta ultimul drum? Parca erau si niste dimitroave remarizate prin Botosani...
Dimitroavele si restul ce mai era printre care si un 11-47 sunt duse de mai bine de un an la fier vechi.Anul trecut au fost aduse aceste 5 vagoane gen 19/20-57, 20-47 in stadiul cum arata acum si nu demult primul vagon dinspre Veresti a disparut . Legat de remiza, ea ar trebui mutata. |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15510 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Mier 25 Apr 2012, 21:15 | |
| In alte gari mai mari pasajele au fost inchise pentru ca ajunsesera loc de facut pipi sau de dormit cainii. In alte orase mari pasajele chiar daca nu au fost inchise, nu mai trece nimeni prin ele. Gen Bucuresti Baneasa, Titan Sud, Calarasi, Calimanesti, iar exemplele ar fi cu zecile. Bani de facut reviziile la vagoanele care zac in Ploiesti Sud nu sunt. In schimb in gara asta unde abia incap 3 linii si circula doar cateva perechi de trenuri, este neaparat nevoie de pasaj si s-au gasit culmea si fonduri!! Foarte bine gandit!!! |
| | | nenuandrei V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1542 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Nord Reputatie : 6396 Data de inscriere : 16/09/2011
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Mier 25 Apr 2012, 21:56 | |
| Cu acei bani se mai reparau niste vagoane dar ce sa le ceri celor de la CFR ..... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani | |
| |
| | | | Lucrări de modernizare gara Botoşani | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |