|
| Revista presei (partea III) | |
|
+93dandel Simply18 19jimmy84 NicuS ORWO get. roseanu adytm AMX 97-0548-4 Semafor Tomi13leu costi_dumitru IonutCFR2009 lapsanszkitamas Alex Avram alex.alexus.tm George33 mtk Re6/6 DAS 2011 membru exclus cnusi eu cristi ar The Legend Adirmvl debian_alex redeme Teodor cfr500 andreiutzu daniel_c IonutChircu Andrey_tm mishu88 riciu Vale @ndrey cont dezactivat . cont inactiv alex1987 EuroNight bostanescu gigel ionutz72 Ionutz AndiCFR Razvan Tudor Razvan Norbi cardinal membru inactiv halmarius cristi CFR Nk11 manuela alinx3330 rizelgeorgel2004 Radu Tudor DPS ravers75 Costin.H sp59 kristi kkk rich1974 didinul cristyadaX Amiralul ionutz85 Goanga bostanesku gigel Kriszti219 Rarau Gabry Gabriel Codrut1985 Vlad AlexD Luna Balto Florin C bogdan srl Gaby005 COSTACHE MIHAIL DUAL raoul nenuandrei popovici laur 133 Dr2005 cstefan razvan - trenuri Vitosa Adrian78 Nesebar 97 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
George33
Numarul mesajelor : 82 Reputatie : 5354 Data de inscriere : 20/06/2010
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Dum 19 Aug 2012, 09:41 | |
| Sa nu fim negativisti. Trenul va deveni atragator pe rute pe care ofera un mers cat de cat regulat, o viteza decenta si vagoane ok. Spre exemplu, Bucuresti - Brasov, unde in actualul mers sunt foarte multe trenuri (e drept, majoritatea scurte) si care merg destul de pline ori chiar pline, chiar in timpul saptamanii, in sezonul de vara.
Un succes similar ar putea fi obtinut pe rute de tipul Bucuresti - Craiova si Bucuresti - Pitesti. In aceste din urma cazuri, sunt insa convins ca trebuie bagati ceva bani in reabilitarea infrastructurii.
Preturile nu mi se par asa mari, daca ai card tren plus. Chestiune de perspectiva si de buzunar, desigur. Nu cred ca preturile la IR sunt mari, in sine, si e ok sa fie mai mari preturile la IR decat la R, ultimele fiind prin definitie trenuri "sociale". Ca pana la navetism ca in vest, mai avem, desi ar trebui sa fie o prioritate. Chiar si acolo transportul local feroviar e subventionat masiv, pentru ca preturile sunt mici. Profitul se scoate pe rute lungi. Unde ar trebui CFR Calatori sa lucreze e la ofertele de abonament, pentru fidelizarea calatorilor constanti. Si, din cate am vazut prin trenuri, nu sunt asa de putini cum ar crede.
Una peste alta, cine isi imagineaza ca CFR Calatori, ori, si mai si, CFR Infra poate functiona fara subventii se inseala amarnic, in toata lumea moderna traficul feroviar e subventionat ca sa fie decent, mai ales aici, unde puterea de cumparare nu permite tarife ca in vest.
Salut si conventia cu MAV, era si timpul sa nu se mai faca schimbul ala obosit de locomotive!
|
| | | bostanescu gigel Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 423 Varsta : 101 Localizare : Giulesti-Bucuresti Reputatie : 5462 Data de inscriere : 20/02/2011
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Dum 19 Aug 2012, 11:22 | |
| Nu ti se par mari preturile la IR?Hai sa ti dau cateva exemple :Bucuresti-Ploiesti pret 17,4lei la IR si 30lei la IC.In romania salariile sunt de kkt,cam 200 euro au majoritatea si tie preturile astea ti se par ok?Lasa ne bai nene!!!!! |
| | | George33
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Dum 19 Aug 2012, 11:27 | |
| Nu vad de ce ti se pare tie ca trenul trebuie sa fie gratis.
Iar maniera asta suburbana de a te adresa este inacceptabila.
Fii politicos sau nu avem ce discuta!
De altfel, ma vad nevoit sa ma citez: "Chestiune de perspectiva si de buzunar, desigur." |
Numarul mesajelor : 423 Varsta : 101 Localizare : Giulesti-Bucuresti Reputatie : 5462 Data de inscriere : 20/02/2011
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Dum 19 Aug 2012, 11:33 | |
| cine a zis ca trebuie sa fie gratis trenul?de unde ai scos-o?cu ce te am deranjat cand afirmi ca vb suburban?Dupa logica ta daca pretul la bilet se va face 100lei bucuresti-chitila totul tine de buzunar nu-i asa?nene lucrezi prin minister ceva? mirosi a "popovici"........... |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13277 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Dum 19 Aug 2012, 12:31 | |
| Preturile sunt intr-adevar EXAGERATE datorita FMI , pentru buzunarul romanului .. eu cred ,ca nu austeritatea era solutia pentru Romania,si nu TVA 24% |
| | | George33
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Dum 19 Aug 2012, 12:47 | |
| Despre asta se poate discuta mult si bine, dar cert este ca exista, ca si in bugetul personal, o anumita matematica a cheltuielilor: NU cheltui mai mult decat castig. Daca nu pot reduce cheltuielile suficient, maresc veniturile. Asta este.
Nu contest ca preturile sunt mari pt. multe buzunare romanesti - n-as generaliza, sunt o groaza de oameni cu bani, uitati-va la masini si case, ori la populatia de prin mall-uri...un film, un suc la un bar cu fite etc. costa mai mult decat un bilet de tren de 17 lei - dar pana la urma tariful se stabileste in functie de costuri, mai ales al energiei, si aici stam prost, cu EA-urile noastre energofage. De Sulzere nici nu mai vorbesc.
A, si multe trenuri IR si IC ofera conditii comparabile (interioare) cu cele din Germania, iar pretul e la 1/4. Tendinta nu cred ca poate fi descrescatoare, din pacate.
|
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Dum 19 Aug 2012, 12:52 | |
| Pe unde a fost FMI-ul a facut dezastru.Somaj foarte mare,preturi uriase,saracie.Uitati-va la Argentina,de cand au scapat de FMI tara si-a revenit extraordinar,scapa de datori.Romania a fost distrusa cu buna stiinta,din producatori am fost transformati in consumatori,stam la mana FMI-ului pt niste bani dar ei pun conditii draconice care ne sufoca pe noi poporul |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8690 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Dum 19 Aug 2012, 12:59 | |
| Zile tu gigele ca eu am ramas fara cerneala, dar la cat de dobitoci suntem ca popor degeaba, soarta ne-o meritam din plin. |
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Dum 19 Aug 2012, 12:59 | |
| In Germania IR nu face 4 ore pe distanta de 225km cum face acum la noi intre Bucuresti si Constanta,in Germania nu cade AC in mijlocul verii,in Germania nu merg cu IR tot felul de cersetori,handicapati si mutzi care iti vand tot felul de rahaturi,in Germania nu vine nea Caisa sa manance parizer cu ceapa si sa asculte manele.Iar la chestia ca sunt multi oameni cu bani in romania deja e prea mult!!!!sunt maxim 1-2mil care au venituri mai mari,in rest e SARACIE LUCIE!Ce dracu domnule pe ce lume traiesti? |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13277 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Dum 19 Aug 2012, 19:05 | |
| Basescu a facut rau cand a spart CFR in 3... Calatorii trebuiau sa fie subdivizie de Marfa..EA ul a fost proiectat atunci cu ce tehnologii erau pe vremea aceea .. Ele sunt locomotive cam de marfa , pentru ca in Romania nu se mai circula la calatori cu 13 vagoane,sa zici ca renteaza sa bagi un EA .. Totusi intrebarea e ,de unde sa sporesti veniturile cand tu cresti pretul biletelor si nu vi cu oferte de atragerea publicului calator , la rutele existente pe care le ai si este cerinta gen 1623,iti bati joc de calatori nu suplimentezi trenul,si ti calatorii ca si sardelele .. Mai bine anulezi trenul decat sa iti bati joc de calatori in halul ala.Se stie ca nu vin banii de la guvern,dar totusi cei responsabil ar trebui sa faca revizii la 21-76/86 ,20-76,21-90 ,22-96 care zac la gard efectiv si sunt inca in stare buna.Se revizuiesc 21-47,iar 20-54/55 sunt casate.21-90 stau la gard degeaba,22-96 au ajuns pe REGIO!!!!,20-76 care ar fi ideale pt IR de noapte stau iar la gard , dar ne plangem ca nu avem vagoane,si jegurile de 20-492xx in care au scufundat carute de bani iau foc,sau crapa la drum. |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8690 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Dum 19 Aug 2012, 20:14 | |
| http://www.realitatea.net/reduceri-pentru-calatorii-cfr-incepand-de-luni_990621.html
Ca de obicei, prea tarziu. Degeaba apar oferte de genul asta ca nu se mai intoarce nimeni la tren in conditiile in care un IR face 4 ore de la Buc la CT... |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Dum 19 Aug 2012, 20:30 | |
| Inca o reducere pe care nu o poti cumula cu nici o alta reducere de la CFR... |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3335 Reputatie : 8739 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Dum 19 Aug 2012, 22:44 | |
| - bostanescu gigel a scris:
- Pe unde a fost FMI-ul a facut dezastru.Somaj foarte mare,preturi uriase,saracie.Uitati-va la Argentina,de cand au scapat de FMI tara si-a revenit extraordinar,scapa de datori.Romania a fost distrusa cu buna stiinta,din producatori am fost transformati in consumatori,stam la mana FMI-ului pt niste bani dar ei pun conditii draconice care ne sufoca pe noi poporul
Argentina a dat inapoi 30 la suta din datorie, au acceptat si creditorii adica le a dat de ales : ori acceptati sa va dam 30 centi la dolar, ori nimic si a fost ajutata si de faptul ca dolarul american a mai scazut, in termeni reali |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7106 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Dum 19 Aug 2012, 23:58 | |
| Eu nu stiu de unde viseaza unii ca majoritatea romanilor au salarii de 8 milioane, 200 de euro etc . Sa fim seriosi ... In ziua de azi o femeie de serviciu are 8-9 milioane salariu ( echivalentul a 200 de euro ) . Am ales o meserie pentru care nu ai nevoie de studii superioare, probabil nici macar medii si vorbesc in cunostinta de cauza ( despre femeia de serviciu de la mine de la job ). Nu spun ca suntem platiti regeste, dar nici nu e cazul sa exageram intr-atat. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) Lun 20 Aug 2012, 00:02 | |
| - alex.alexus.tm a scris:
- Eu nu stiu de unde viseaza unii ca majoritatea romanilor au salarii de 8 milioane, 200 de euro etc . Sa fim seriosi ... In ziua de azi o femeie de serviciu are 8-9 milioane salariu ( echivalentul a 200 de euro ) . Am ales o meserie pentru care nu ai nevoie de studii superioare, probabil nici macar medii si vorbesc in cunostinta de cauza ( despre femeia de serviciu de la mine de la job ). Nu spun ca suntem platiti regeste, dar nici nu e cazul sa exageram intr-atat.
Poate tu lucrezi in domeniu privat dar eu lucrez intr-o companie nationala si dupa 10 ani vechime la care am spor de vechime si fidelitate am salariu 1196 brut din care imi scade cas , somaj si impozit iar in mana mai raman cu 978 , iar cine are clasa mai mica ca mine cam 850 ia pe luna sa nu mai zic ca sunt multe locuri de munca unde salariu aici bate intre 700 si 1000 . |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei (partea III) | |
| |
| | | | Revista presei (partea III) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |