Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Accidente si Incidente la CFR si in lume

In jos 
+143
rich1974
baiazid
user dezactivat...
Florin C
apmatei
Mushu
Razvan Tudor
41-0876-7
vatmanul
phnegativ
Sabik
kasapis2007
Spartan1948
Tomi13leu
Simply18
Warrior12
Raduku09
lifetec
cfr500
92Dragos
AndreiStefan
19jimmy84
icbgb
get.
Jhonyla
allred
bogdan.perejuc
Alex Avram
roseanu
Cont dezactivat
lapsanszkitamas
Re6/6
Goanga
Sergiu rmn
NicuS
lokomo69
Adirmvl
Radu Tudor
ldh80
Mihay
Rarau
membru exclus
nenuandrei
Silver
EuroNight
daniel_c
didinul
Andrey_tm
popovici
stefan_br
kristi kkk
Teodor
TVlad
cstefan
cnusi
cristi ar
DAS 2011
060642
razvan - trenuri
alinx3330
DPS
Mircea Hirjau
Luna
M.I.C.I.
calin941-2
ATM
Dr2005
v43v63
AndiCFR
Balto
sp59
bostanesku gigel
cristyadaX
mishu88
Polpot
cardinal
ravers75
brandiburu
DUAL
redeme
bogdan srl
AMX 97-0548-4
marius_catalin84
Vitosa
Cito
1nt3rp0l_106
AlexD
bostanescu gigel
frank81
puscasu
Nk11
cont dezactivat .
TonyGFR
@ndrey
Adrian78
Norbi
Cobra
cristi CFR
halmarius
Gabry Gabriel
AlexCta
jionutz
ANDU2100HP
SULZERUL 0733
The Legend
razwy
Codrut1985
cont inactiv
mureseanu_976
Toma Dorel
sm-sulzer
Bobses
Nesebar
Razvan
stegaru
Amiralul
ionutz72
didi
Hurricane
vrabieionut
membru inactiv
PrisecaruFlorin
Costin.H
MariusM
buldozer2
srazvi
stinky
mardaryroby
tudor_vl
lovekomotive
Caravelle_Zg
IonutCFR2009
Ionutz
mariuskl
cortexedge
Andrei
Vlad
alex.alexus.tm
COSTACHE MIHAIL
orestte
Lde 2100
myster2008
mtk
147 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 34 ... 64, 65, 66, 67  Urmatorul
AutorMesaj
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

Numarul mesajelor : 7252
Varsta : 37
Localizare : Vatra Dornei
Reputatie : 13806
Data de inscriere : 08/04/2009

Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Empty
MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeVin 26 Iul 2013, 13:45

Acolo e o zonă de deal. Linia veche ce intra în gara Santiago (a treia linie din acea curbă, cea din interiorul ei) este şerpuită (cam ca linia de Fălciu) iar linia nouă de mare viteză e construită aproape in aliniament, având numeroase viaducte şi tuneluri, iar din acel punct ea se alătură liniei vechi şi merge paralel cu ea până în gară, de aici rezultă curba şi restricţia de viteză.
Sus In jos
@ndrey
V.I.P Member
V.I.P Member
@ndrey

Numarul mesajelor : 902
Localizare : Iasi
Reputatie : 6452
Data de inscriere : 26/09/2009

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeVin 26 Iul 2013, 13:51

http://www.realitatea.net/accident-feroviar-spania-trenul-a-franat-prea-tarziu-posibila-defectiune-a-sistemului-de-franare_1234604.html
Inexplicabil(poate) de ce avea el viteza aceea acolo,ori la tinut muchie pana in ultimul moment si apoi a vrut sa faca viteza in scurt .ori vreo defectiune la frana , el singur declara ca ar trebui sa aiba 80,si are 190 ,deci poate o eroare umana ar fi exclusa din prisma faptului ca ar fi respectat viteza daca ar fi putut ... .:z6: 
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 2232
Reputatie : 6736
Data de inscriere : 05/10/2012

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeVin 26 Iul 2013, 14:22

Nu stiu ce a fost in capul autoritatilor spaniole atunci cand au dat drumul la filmul catastrofei in media, impactul emotional este devastator atat pentru privitori cat si pentru victime sau rudele decedatilor.

Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeVin 26 Iul 2013, 18:06

www.antena3.ro/externe/mecanicul-trenului-deraiat-in-galicia-a-fost-plasat-in-arest-preventiv-222584.html

www.antena3.ro/externe/mecanicul-trenului-deraiat-in-spania-era-vitezoman-se-lauda-pe-facebook-cu-performantele-obtinute-pe-sine-222558.html
stirea asta, in opinia mea, este falsa

www.antena3.ro/externe/mecanicul-trenului-din-spania-a-fost-arestat-sunt-terminat-vreau-sa-mor-au-fost-cuvintele-lui-imediat-dupa-accident-222601.html
in acest link se observa chipul mecanicului imediat dupa accident
Sus In jos
alex1987

Numarul mesajelor : 283
Reputatie : 4850
Data de inscriere : 28/05/2012

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeVin 26 Iul 2013, 19:06

http://www.hotnews.ro/stiri-international-15261122-accidentul-santiago-compostela-trenul-franat-prea-tarziu-pais-ultimul-bilant-80-victime.htm

"Calea ferata este echipata cu un sistem de control automat al vitezei, denumit ERTMS. Dar acesta "nu era instalat" exact in acest loc, a explicat joi Juan Jesus Garcia Fraile, secretar general al sindicatului spaniol al conductorilor de tren.

Sistemul aflat in functiune pe acest tronson este ASFA (Anuncio de señales y frenado automatico), care controleaza in special respectarea semnelor de semnalizare si care este "un sistem un pic mai dependent de factorul uman", a precizat acesta."

Stie cineva detalii despre ASFA?.Mie asta mi se pare cea mai plauzibila explicatie.Sa faca si puscarie si cine a aprobat 200 km/h fara ERMTS.Daca trenul nu incepea franarea cu cativa km inainte de punctul de incepere al restrictiei, trebuia franat automat.Altfel oameni mor, nu se poate face rabat de la siguranta.Nu ai ERMTS(cum nu avem nici noi) mergi cu 120-140.
Sus In jos
DPS

DPS

Numarul mesajelor : 2206
Reputatie : 7572
Data de inscriere : 27/04/2010

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeVin 26 Iul 2013, 21:14

Parerea mea este ca e o combinatie de sabotaj + eroare umana. Sabotaj asupra instalatiilor (fie de pe tren, fie din cale, fie ambele) si eroare umana pentru ca mi-e greu sa cred ca mecanicul nu putea frana trenul inainte de respectiva curba, mai ales ca el cunostea sectia respectiva. Evident, e doar parerea mea, un amator in ale drumului de fier.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/DPSRomania/videos
halmarius

Numarul mesajelor : 287
Varsta : 57
Localizare : Buc
Reputatie : 5551
Data de inscriere : 28/06/2010

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeVin 26 Iul 2013, 23:16

http://en.wikipedia.org/wiki/Anuncio_de_Se%C3%B1ales_y_Frenado_Autom%C3%A1tico
Din definitie rezulta ca ar fi vorba despre o combinație de Cab signalling si control automat al vitezei. nu trebuie luate de bune toate explicatiile pseudo tehnice din presa indiferent ca e vorba de presa din Ro ori Es. In general cand apare un dezastru asa de mare e vorba despre un cumul de cauze.
Sus In jos
@ndrey
V.I.P Member
V.I.P Member
@ndrey

Numarul mesajelor : 902
Localizare : Iasi
Reputatie : 6452
Data de inscriere : 26/09/2009

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeVin 26 Iul 2013, 23:31

Adevarat sistemul de semnalizare (presemnalizare a indicatiei in cabina) exista pe portiunea unde a fost accidentul,insa sistemul de control continuu al vitezei de deplasare nu exista pe acea portiune, inexplicabil tehnic vorbind,explicabil din perspectiva erorii umane, probabil din neglijenta.
Totusi se vede pe acele filmulete ca primul vagon (primul boghiu,sau parte din fata a acestuia) are o traiectorie oarecum ciudata cand trenul apare in curba,urmand mai apoi ridicarea lui de pe sine de partea din fata ,apoi se vede cum se ridica de cutie,blocheaza si celelalte vagoane,ducand la impingerea lui peste sina,in exterior si deraierea trenului.
Totusi daca avea viteza asa de mare de ce nu a deraiat locomotiva prima,avand in vedere masa ei, centrul de forta mai sus,lipsa compensarii in curba,etc ?
Sus In jos
sorin_ncs

sorin_ncs

Numarul mesajelor : 107
Reputatie : 4724
Data de inscriere : 11/04/2012

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeSam 27 Iul 2013, 00:36

Pai dupa tine care e mai stabil? Un obiect mai usor sau unul mai greu?

Nu va luati dupa ce scrie in presa...presa este principalul mijloc prin care sintem mintiti. Spunea cineva aici despre un SABOTAJ, iar altcineva vorbea de UN CUMUL DE CAUZE....ia puneti voi totul cap la cap si vedeti ce va iese...Eu am urmatoarea teorie: NU exista coincidente. Deci daca nu exista coincidente, dar avem totusi un cumul de cauze..ce rezulta? Rezulta ca de fapt NU ESTE ACCIDENT...Cit despre mecanicul vitezoman dati-mi voie sa rid...eu nu am auzit pina acum de vitezomani pe calea ferata...pe sosea da, dar nu pe calea ferata.
Sus In jos
rich1974

Numarul mesajelor : 430
Varsta : 50
Localizare : jud Arges
Reputatie : 5274
Data de inscriere : 20/08/2011

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeSam 27 Iul 2013, 08:49

pai si atunci ce poate fi?
tinand cont ca mecanicul cunostea traseul si putea sa conduca trenul manual, nu? tinand cont de restrictia de viteza de 80, putea sa intre in curba cu 100-110, cum se face ca nu a observat ca are viteza prea mare, a dormit sau cum?
Sus In jos
Simply18
V.I.P Member
V.I.P Member
Simply18

Numarul mesajelor : 1085
Varsta : 30
Localizare : Bacau
Reputatie : 5676
Data de inscriere : 25/06/2012

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeSam 27 Iul 2013, 10:08

Tot vad ca scrieti despre "modul manual" de conducere . Trenul ala merge si singur sa inteleg ? E ca o jucarie ? o setezi si ii dai drumu la drum si mecanicul nu face altceva decat sa stea pe scaun ? Daca da , spuneti-mi ca nu exista asa ceva si in Romania , desi , am auzit de o locomotiva "fantoma" , diesel parca era .
Sus In jos
http://www.flickr.com/photos/t-dan-m/
halmarius

Numarul mesajelor : 287
Varsta : 57
Localizare : Buc
Reputatie : 5551
Data de inscriere : 28/06/2010

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeSam 27 Iul 2013, 10:53

Simply18 a scris:
Tot vad ca scrieti despre "modul manual" de conducere . Trenul ala merge si singur sa inteleg ? E ca o jucarie ? o setezi si ii dai drumu la drum si mecanicul nu face altceva decat sa stea pe scaun ? Daca da , spuneti-mi ca nu exista asa ceva si in Romania , desi , am auzit de o locomotiva "fantoma" , diesel parca era .
Daca nu intelegi ai goagal la dispozitie, sau crezi ca in domeniul HS mecanicul conduce trenul prin deschiderea si inchiderea regulatorului de mers de mii de ori pe cursa ca la tramvai!Smile
@sorin_ncs Dupa dumneata care ar fii definitia accidentului?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeSam 27 Iul 2013, 13:24

Simply18 a scris:
Trenul ala merge si singur sa inteleg ? E ca o jucarie ? o setezi si ii dai drumu la drum si mecanicul nu face altceva decat sa stea pe scaun ? Daca da , spuneti-mi ca nu exista asa ceva si in Romania , desi , am auzit de o locomotiva "fantoma" , diesel parca era .
Da, există, la metrou. Mecanicul doar deschide/închide uşile şi în rest citeşte ziarul şi bea cafea.

DPS

DPS

Numarul mesajelor : 2206
Reputatie : 7572
Data de inscriere : 27/04/2010

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeSam 27 Iul 2013, 13:50

Dr2005 a scris:
Simply18 a scris:
Trenul ala merge si singur sa inteleg ? E ca o jucarie ? o setezi si ii dai drumu la drum si mecanicul nu face altceva decat sa stea pe scaun ? Daca da , spuneti-mi ca nu exista asa ceva si in Romania , desi , am auzit de o locomotiva "fantoma" , diesel parca era .
Da, există, la metrou. Mecanicul doar deschide/închide uşile şi în rest citeşte ziarul şi bea cafea.

Tizule, cred ca mai face totusi ceva: dupa inchiderea usilor, apasa butonul "Gata de drum" (sau "Gata de mers", nu stiu exact cum se numeste) Smile Corect ?
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/DPSRomania/videos
rich1974

Numarul mesajelor : 430
Varsta : 50
Localizare : jud Arges
Reputatie : 5274
Data de inscriere : 20/08/2011

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitimeSam 27 Iul 2013, 14:42

sigur mai face ceva, apasa tasta "engage"......
mie mi se pare totusi neverosimil cum mecanicul nu a observat ca avea viteza prea mare in conditiile in care cunostea traseul.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 65 Icon_minitime

Sus In jos

Accidente si Incidente la CFR si in lume
Sus 
Pagina 65 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 34 ... 64, 65, 66, 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Accidente si Incidente la CFR si in lume
» Accidente si Incidente in lume
» Accidente si Incidente CFR
» Accidente si Incidente INTERNATIONAL
» Cel mai lung tren din lume

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: