|
| Accidente si Incidente la CFR si in lume | |
|
+143rich1974 baiazid user dezactivat... Florin C apmatei Mushu Razvan Tudor 41-0876-7 vatmanul phnegativ Sabik kasapis2007 Spartan1948 Tomi13leu Simply18 Warrior12 Raduku09 lifetec cfr500 92Dragos AndreiStefan 19jimmy84 icbgb get. Jhonyla allred bogdan.perejuc Alex Avram roseanu Cont dezactivat lapsanszkitamas Re6/6 Goanga Sergiu rmn NicuS lokomo69 Adirmvl Radu Tudor ldh80 Mihay Rarau membru exclus nenuandrei Silver EuroNight daniel_c didinul Andrey_tm popovici stefan_br kristi kkk Teodor TVlad cstefan cnusi cristi ar DAS 2011 060642 razvan - trenuri alinx3330 DPS Mircea Hirjau Luna M.I.C.I. calin941-2 ATM Dr2005 v43v63 AndiCFR Balto sp59 bostanesku gigel cristyadaX mishu88 Polpot cardinal ravers75 brandiburu DUAL redeme bogdan srl AMX 97-0548-4 marius_catalin84 Vitosa Cito 1nt3rp0l_106 AlexD bostanescu gigel frank81 puscasu Nk11 cont dezactivat . TonyGFR @ndrey Adrian78 Norbi Cobra cristi CFR halmarius Gabry Gabriel AlexCta jionutz ANDU2100HP SULZERUL 0733 The Legend razwy Codrut1985 cont inactiv mureseanu_976 Toma Dorel sm-sulzer Bobses Nesebar Razvan stegaru Amiralul ionutz72 didi Hurricane vrabieionut membru inactiv PrisecaruFlorin Costin.H MariusM buldozer2 srazvi stinky mardaryroby tudor_vl lovekomotive Caravelle_Zg IonutCFR2009 Ionutz mariuskl cortexedge Andrei Vlad alex.alexus.tm COSTACHE MIHAIL orestte Lde 2100 myster2008 mtk 147 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 23 Apr 2012, 00:22 | |
| 97-0564 tocmai a făcut praf o Dacie (şi pe cei doi ocupanţi) undeva între Timişoara şi Reşiţa (au arătat pe Realitatea). Evident, aceeaşi cauză arhicunoscută, şoferul nu a oprit la trecerea la nivel. _________________ :TTT:
|
| | | cont dezactivat .
Numarul mesajelor : 3034 Reputatie : 8386 Data de inscriere : 03/09/2010
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 23 Apr 2012, 06:37 | |
| - Luna a scris:
Poate putin off-topic, insa azi am mers pana la Lupeni si am observat ca inainte de orice trecere la nivel cu calea ferata trenul incetinea, oare sa fie restrictie sau doar frica mecanicului de a nu lovii pe cineva ? Pasajele sunt cu 20km/h intre Lupeni si Lupeni Gr T. |
| | | orestte V.I.P Member
Numarul mesajelor : 364 Varsta : 50 Localizare : Timisoara Reputatie : 6265 Data de inscriere : 28/10/2008
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 23 Apr 2012, 08:35 | |
| - Dr2005 a scris:
- 97-0564 tocmai a făcut praf o Dacie (şi pe cei doi ocupanţi) undeva între Timişoara şi Reşiţa (au arătat pe Realitatea). Evident, aceeaşi cauză arhicunoscută, şoferul nu a oprit la trecerea la nivel.
Accidentul sa produs aseara intre Giarmata Vii si Timisoara Est , la un pasaj semnalizat doar cu crucea sf. Andrei, mai trist este ca soferul lucrase in CFR si avea habar cu ce se mananca calea ferata , si ca trenuie sa opresti si sa te asiguri. |
| | | mtk
Numarul mesajelor : 144 Varsta : 59 Localizare : Viena Reputatie : 5988 Data de inscriere : 07/12/2008
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 23 Apr 2012, 09:13 | |
| - Dr2005 a scris:
- 97-0564 tocmai a făcut praf o Dacie (şi pe cei doi ocupanţi) undeva între Timişoara şi Reşiţa (au arătat pe Realitatea). Evident, aceeaşi cauză arhicunoscută, şoferul nu a oprit la trecerea la nivel.
E ca in bancul acela comunist cu Visarionovici care a castigat o Volga: de fapt, in realitate, era o Ucraina pe care n-a castigat-o ci i-a fost furata. Adica: accidentul s-a produs la iesirea din Timisoara catre Giarmata-Vii, care e chiar opusul "drumului" spre Resita. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 23 Apr 2012, 11:36 | |
| - MariusD a scris:
Pasajele sunt cu 20km/h intre Lupeni si Lupeni Gr T. Si trecerile la nivel din Petrosani ? Prima cea cu bariera, si urmatoarea, cea de langa o benzinarie din cartierul aeroport nu cred ca au vreo limita de viteza oficiala, sau au ? |
| | | cont dezactivat .
Numarul mesajelor : 3034 Reputatie : 8386 Data de inscriere : 03/09/2010
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 23 Apr 2012, 16:36 | |
| intre Petrosani si Livezeni? Alea nu au nicio restrictie dar vine intrarea in Livezeni cu 20 km/h si cred ca acolo ai vazut tu . |
Numarul mesajelor : 364 Varsta : 50 Localizare : Timisoara Reputatie : 6265 Data de inscriere : 28/10/2008
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 23 Apr 2012, 17:38 | |
| http://stirileprotv.ro/stiri/timis/spulberat-de-tren-un-sofer-grabit-a-sfarsit-tragic-dupa-ce-a-trecut-calea-ferata-fara-sa-se-asigure.html |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 23 Apr 2012, 18:51 | |
| Eu cred ca trebuie sa privim mai atent accidentele la trecerile la nivel. Nu prea imi vine sa cred ca toti soferii loviti sint chiar asa de p-r-o-s-ti incit sa intre pur si simplu in fata trenului. Probabil ca in multe cazuri vizibilitatea nu e buna (din diverse cauze - cladiri, arbori, soare in fata, etc) sau poate avertizarea sonora sau luminoasa nu functioneaza, luminile nu se vad bine fiind luminate de soare, etc. E adevarat ca sint si destui "meseriasi" care cred ca au tabla mai tare decit trenul, dar nu trebuie generalizat. |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8689 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 23 Apr 2012, 19:04 | |
| Eu tare sunt curios sa vad cate din trocaletele de la RT au lumini si semnale acustice functionale. Sau cati din mecanici sunt tineri ca pana acum am vazut mumai tutankamoni iesiti la pensie de la CFR care iau si pensie si salariu de la RT. Prea 99% din accidentele petrecule la trecerea de nivel sunt numai cu material rulant RT, de 2-3 ori pe luna sa intampla cate o busitura marca RT. TFC de ce nu face accidente? |
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 23 Apr 2012, 19:50 | |
| Alex "trocalete" culm le spui tu au semnalizare buna si luminile la fel, iar ca sa te lamuresc sunt destui mecanici tineri la Regiotrans-drept dovada ac am varsta afisata in avatar... spre deosebire de tine...., crezi ca daca ma vedeai pe mine in acel reportaj in locul colegului meu scapa desteptul care nu a oprit la indicatoerul STOP si crucea Sf. Andrei? Daca e ceva ce urasc mai mult pe lumea asta , urasc trecerile de nivel , unde unii se cred mai "meseriasi" vorba cuiva de aici de pe forum si ca au masini tari , si cred ca daca se baga si trec in fata trenului te fac ei pe tine sa franezi,sau au data muzica foarte tare ca au probleme cu auzul sau cu ritmul incat nu mai aud ca vine si trenul, franezi insa nici macar un automotor nu se opreste asa cum se opreste o masina si asta o stim cu totii. Acel sofer trebuia sa opreasca si sa se asigure punct. Plus ca a lucrat in CFR ca sef de manevra, asta e mai trist era o persoana care stia clar cu ce se mananca calea ferata. Sunt treceri la nivel , unde exista limitari permanente de 30 sau 40 km/h culmea acoperite si cu indusi tocmai ca sa incetineasca trenul ca nu cumva sa prinda vreo masina in pasaj unse sa spunem ca vizibilitatea e mai mica. Accidentul s-a produs pe ruta Timisoara - Radna unde viteza e de 80 km/h si este vizibilitate.
http://www.forumtrenuri.com/t669-accidente-si-similare-la-regiotrans Aici sunt poze de la accidentul din 21 ianuarie 2010 cand eu am fost mecanic si am lovit un politist care era prea ocupat sa vorbeasca la telefon decat sa se asigure la trecerea de nivel dotata cu instalatie SAT. Din fericire nu a murit. |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8689 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 23 Apr 2012, 20:38 | |
| Regula este destul de simpla si clara, la Crucea Sf Andrei esti obligat sa opresti fara discutie in punctul cu cea mai buna vizibilitate(nu pe sine) si sa te asiguri dupa care treci. Daca nu, intervine selectia naturala. Dar prea bate la ochi, numai RT ajunge in situatii de genul asta... |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 23 Apr 2012, 21:35 | |
| - Dr2005 a scris:
- Nu se poate face zonă neutră pe pod pentru că e semnalul de intrare în Băneasa imediat după pod. În plus, dacă am pune zonă neutră pe orice pod metalic...
Nu e nici primul şi, din păcate, nici ultimul incident de felul ăsta... au fost sute de astfel de cazuri de teribilişti cocoţaţi pe poduri feroviare, pe vagoane, pe locomotive...
La 27.000 V chiar şi fără cădere e riscant, depinde de cum te străpunge arcul electric. La 27.000 V esti PA pentru totdeauna indiferent daca, cazi de sus sau nu, nu ai nici o sansa minima de scapare, au fost cazuri cand mecanicul ajutor a murit electrocutat in sala masinilor! Eu am mai avut nefericita ocazia odata in 1985 sa vad cum un vecin si coleg cu mine la scoala s-a prajit in triajul 16 Februarie ramanand sus pe vagon, practic era innegrit si carne vie, iesise fum din el asa ca la 27000 V... Revin un pic la recentul caz ce a cautat sa mearga in picioare sus pe pod? act de inconstienta, teribilism, vroia sa le arate prietenilor ca el traverseaza pe deasupra! Dumnezeu sa-l odihneasca! |
| | | Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8442 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 23 Apr 2012, 22:25 | |
| Legat de accidentul de care spune domnul orestte, vara trecuta cand am fost la mare impreuna cu unchiul, matusa, verisorul, mama si tata, prin Eforie Nord ( cred, habar nu am, dormisem bustean, abia ma trezisem ) la o trecere la nivel luminile rosii pur si simplu nu se vedeau, din directia din care veneam. Unchiul a trecut fara probleme, pur si simplu, si eu m-am uitat, nu se vedea nimic. Abia dupa 100 m cand a fost tras de politie pe dreapta si-a dat seama ce se putea intampla. Abia atunci cand m-am uitat in spate am vazut 2 luminite rosii, abia se vedeau din acea directie. Deci pana la urma mai intervine si o chestie de acest gen. Mai ales ca langa acea trecere la nivel, erau multi copaci, deci chiar nu puteai vedea trenul, bine, cred ca se putea auzi. Oricum, se putea termina urat. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 23 Apr 2012, 23:13 | |
| Off-topic: Cred ca ar trebui dotate si masinile cu indusi obligatoriu. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Mar 24 Apr 2012, 04:40 | |
| Teodor, e posibil ca luminiţele să se fi aprins după ce ai trecut. Însă Codul Rutier spune (sau spunea acum ani când am luat eu permisul) că eşti obligat să opreşti şi înaintea trecerilor cu semnale luminoase, chiar dacă acestea îţi dau voie să treci! De aia v-a oprit... Revenind la accidentele cu Regiotransul, se observă că majoritatea lor au loc pe secţii secundare, secţii unde cine are fie şi o Dacie din '77 nu mai merge cu trenul de ani de zile şi e obişnuit cu programul ăla al CFR-ului cu 2 trenuri pe zi, care trenuri merg cu 30 la oră, că linia era proastă şi mecanicul o mai lasă la vale să tragă şi el câţiva litri de zeamă.
Ar trebui cumva modificată legislaţia pentru cazuri din astea, ca în cazul în care vehiculul feroviar nu e afectat, să se degajeze linia (bineînţeles, după scoaterea nefericitului/nefericiţilor din autovehicul) şi trenul să plece mai departe, declaraţiile celor implicaţi putând fi luate de poliţia TF la cap de secţie. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume | |
| |
| | | | Accidente si Incidente la CFR si in lume | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |