Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Accidente si Incidente la CFR si in lume

In jos 
+143
rich1974
baiazid
user dezactivat...
Florin C
apmatei
Mushu
Razvan Tudor
41-0876-7
vatmanul
phnegativ
Sabik
kasapis2007
Spartan1948
Tomi13leu
Simply18
Warrior12
Raduku09
lifetec
cfr500
92Dragos
AndreiStefan
19jimmy84
icbgb
get.
Jhonyla
allred
bogdan.perejuc
Alex Avram
roseanu
Cont dezactivat
lapsanszkitamas
Re6/6
Goanga
Sergiu rmn
NicuS
lokomo69
Adirmvl
Radu Tudor
ldh80
Mihay
Rarau
membru exclus
nenuandrei
Silver
EuroNight
daniel_c
didinul
Andrey_tm
popovici
stefan_br
kristi kkk
Teodor
TVlad
cstefan
cnusi
cristi ar
DAS 2011
060642
razvan - trenuri
alinx3330
DPS
Mircea Hirjau
Luna
M.I.C.I.
calin941-2
ATM
Dr2005
v43v63
AndiCFR
Balto
sp59
bostanesku gigel
cristyadaX
mishu88
Polpot
cardinal
ravers75
brandiburu
DUAL
redeme
bogdan srl
AMX 97-0548-4
marius_catalin84
Vitosa
Cito
1nt3rp0l_106
AlexD
bostanescu gigel
frank81
puscasu
Nk11
cont dezactivat .
TonyGFR
@ndrey
Adrian78
Norbi
Cobra
cristi CFR
halmarius
Gabry Gabriel
AlexCta
jionutz
ANDU2100HP
SULZERUL 0733
The Legend
razwy
Codrut1985
cont inactiv
mureseanu_976
Toma Dorel
sm-sulzer
Bobses
Nesebar
Razvan
stegaru
Amiralul
ionutz72
didi
Hurricane
vrabieionut
membru inactiv
PrisecaruFlorin
Costin.H
MariusM
buldozer2
srazvi
stinky
mardaryroby
tudor_vl
lovekomotive
Caravelle_Zg
IonutCFR2009
Ionutz
mariuskl
cortexedge
Andrei
Vlad
alex.alexus.tm
COSTACHE MIHAIL
orestte
Lde 2100
myster2008
mtk
147 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 51 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Empty
MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 00:22

97-0564 tocmai a făcut praf o Dacie (şi pe cei doi ocupanţi) undeva între Timişoara şi Reşiţa (au arătat pe Realitatea). Evident, aceeaşi cauză arhicunoscută, şoferul nu a oprit la trecerea la nivel.

cont dezactivat .

Numarul mesajelor : 3034
Reputatie : 8386
Data de inscriere : 03/09/2010

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 06:37

Luna a scris:

Poate putin off-topic, insa azi am mers pana la Lupeni si am observat ca inainte de orice trecere la nivel cu calea ferata trenul incetinea, oare sa fie restrictie sau doar frica mecanicului de a nu lovii pe cineva ?
Pasajele sunt cu 20km/h intre Lupeni si Lupeni Gr T.
Sus In jos
orestte
V.I.P Member
V.I.P Member
orestte

Numarul mesajelor : 364
Varsta : 50
Localizare : Timisoara
Reputatie : 6265
Data de inscriere : 28/10/2008

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 08:35

Dr2005 a scris:
97-0564 tocmai a făcut praf o Dacie (şi pe cei doi ocupanţi) undeva între Timişoara şi Reşiţa (au arătat pe Realitatea). Evident, aceeaşi cauză arhicunoscută, şoferul nu a oprit la trecerea la nivel.
Accidentul sa produs aseara intre Giarmata Vii si Timisoara Est , la un pasaj semnalizat doar cu crucea sf. Andrei, mai trist este ca soferul
lucrase in CFR si avea habar cu ce se mananca calea ferata , si ca trenuie sa opresti si sa te asiguri.
Sus In jos
mtk

mtk

Numarul mesajelor : 144
Varsta : 59
Localizare : Viena
Reputatie : 5988
Data de inscriere : 07/12/2008

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 09:13

Dr2005 a scris:

E ca in bancul acela comunist cu Visarionovici care a castigat o Volga: de fapt, in realitate, era o Ucraina pe care n-a castigat-o ci i-a fost furata.
Adica: accidentul s-a produs la iesirea din Timisoara catre Giarmata-Vii, care e chiar opusul "drumului" spre Resita.
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8300
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 11:36

MariusD a scris:

Pasajele sunt cu 20km/h intre Lupeni si Lupeni Gr T.
Si trecerile la nivel din Petrosani ? Prima cea cu bariera, si urmatoarea, cea de langa o benzinarie din cartierul aeroport nu cred ca au vreo limita de viteza oficiala, sau au ?
Sus In jos
cont dezactivat .

Numarul mesajelor : 3034
Reputatie : 8386
Data de inscriere : 03/09/2010

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 16:36

intre Petrosani si Livezeni?
Alea nu au nicio restrictie dar vine intrarea in Livezeni cu 20 km/h si cred ca acolo ai vazut tu .
Sus In jos
orestte
V.I.P Member
V.I.P Member
orestte

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 17:38

http://stirileprotv.ro/stiri/timis/spulberat-de-tren-un-sofer-grabit-a-sfarsit-tragic-dupa-ce-a-trecut-calea-ferata-fara-sa-se-asigure.html
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8413
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 18:51

Eu cred ca trebuie sa privim mai atent accidentele la trecerile la nivel. Nu prea imi vine sa cred ca toti soferii loviti sint chiar asa de p-r-o-s-ti incit sa intre pur si simplu in fata trenului. Probabil ca in multe cazuri vizibilitatea nu e buna (din diverse cauze - cladiri, arbori, soare in fata, etc) sau poate avertizarea sonora sau luminoasa nu functioneaza, luminile nu se vad bine fiind luminate de soare, etc.
E adevarat ca sint si destui "meseriasi" care cred ca au tabla mai tare decit trenul, dar nu trebuie generalizat.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Reputatie : 8689
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 19:04

Eu tare sunt curios sa vad cate din trocaletele de la RT au lumini si semnale acustice functionale. Sau cati din mecanici sunt tineri ca pana acum am vazut mumai tutankamoni iesiti la pensie de la CFR care iau si pensie si salariu de la RT. Prea 99% din accidentele petrecule la trecerea de nivel sunt numai cu material rulant RT, de 2-3 ori pe luna sa intampla cate o busitura marca RT. TFC de ce nu face accidente?
Sus In jos
orestte
V.I.P Member
V.I.P Member
orestte

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 19:50

Alex "trocalete" culm le spui tu au semnalizare buna si luminile la fel, iar ca sa te lamuresc sunt destui mecanici tineri la Regiotrans-drept dovada ac am varsta afisata in avatar... spre deosebire de tine...., crezi ca daca ma vedeai pe mine in acel reportaj in locul colegului meu scapa desteptul care nu a oprit la indicatoerul STOP si crucea Sf. Andrei?
Daca e ceva ce urasc mai mult pe lumea asta , urasc trecerile de nivel , unde unii se cred mai "meseriasi" vorba cuiva de aici de pe forum si ca au masini tari , si cred ca daca se baga si trec in fata trenului te fac ei pe tine sa franezi,sau au data muzica foarte tare ca au probleme cu auzul sau cu ritmul incat nu mai aud ca vine si trenul, franezi insa nici macar un automotor nu se opreste asa cum se opreste o masina si asta o stim cu totii.
Acel sofer trebuia sa opreasca si sa se asigure punct.
Plus ca a lucrat in CFR ca sef de manevra, asta e mai trist era o persoana care stia clar cu ce se mananca calea ferata.
Sunt treceri la nivel , unde exista limitari permanente de 30 sau 40 km/h culmea acoperite si cu indusi tocmai ca sa incetineasca trenul ca nu cumva sa prinda vreo masina in pasaj unse sa spunem ca vizibilitatea e mai mica.
Accidentul s-a produs pe ruta Timisoara - Radna unde viteza e de 80 km/h si este vizibilitate.

http://www.forumtrenuri.com/t669-accidente-si-similare-la-regiotrans
Aici sunt poze de la accidentul din 21 ianuarie 2010 cand eu am fost mecanic si am lovit un politist care era prea ocupat sa vorbeasca la telefon decat sa se asigure la trecerea de nivel dotata cu instalatie SAT. Din fericire nu a murit.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Reputatie : 8689
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 20:38

Regula este destul de simpla si clara, la Crucea Sf Andrei esti obligat sa opresti fara discutie in punctul cu cea mai buna vizibilitate(nu pe sine) si sa te asiguri dupa care treci. Daca nu, intervine selectia naturala. Dar prea bate la ochi, numai RT ajunge in situatii de genul asta...
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 21:35

Dr2005 a scris:
Nu se poate face zonă neutră pe pod pentru că e semnalul de intrare în Băneasa imediat după pod. În plus, dacă am pune zonă neutră pe orice pod metalic...
Nu e nici primul şi, din păcate, nici ultimul incident de felul ăsta... au fost sute de astfel de cazuri de teribilişti cocoţaţi pe poduri feroviare, pe vagoane, pe locomotive...

La 27.000 V chiar şi fără cădere e riscant, depinde de cum te străpunge arcul electric.
La 27.000 V esti PA pentru totdeauna indiferent daca, cazi de sus sau nu, nu ai nici o sansa minima de scapare, au fost cazuri cand mecanicul ajutor a murit electrocutat in sala masinilor! Eu am mai avut nefericita ocazia odata in 1985 sa vad cum un vecin si coleg cu mine la scoala s-a prajit in triajul 16 Februarie ramanand sus pe vagon, practic era innegrit si carne vie, iesise fum din el asa ca la 27000 V... Revin un pic la recentul caz ce a cautat sa mearga in picioare sus pe pod? act de inconstienta, teribilism, vroia sa le arate prietenilor ca el traverseaza pe deasupra! Dumnezeu sa-l odihneasca!
Sus In jos
Teodor

Numarul mesajelor : 3305
Reputatie : 8442
Data de inscriere : 18/04/2011

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 22:25

Legat de accidentul de care spune domnul orestte, vara trecuta cand am fost la mare impreuna cu unchiul, matusa, verisorul, mama si tata, prin Eforie Nord ( cred, habar nu am, dormisem bustean, abia ma trezisem ) la o trecere la nivel luminile rosii pur si simplu nu se vedeau, din directia din care veneam. Unchiul a trecut fara probleme, pur si simplu, si eu m-am uitat, nu se vedea nimic. Abia dupa 100 m cand a fost tras de politie pe dreapta si-a dat seama ce se putea intampla. Abia atunci cand m-am uitat in spate am vazut 2 luminite rosii, abia se vedeau din acea directie. Deci pana la urma mai intervine si o chestie de acest gen. Mai ales ca langa acea trecere la nivel, erau multi copaci, deci chiar nu puteai vedea trenul, bine, cred ca se putea auzi. Oricum, se putea termina urat.
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8300
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 23:13

Off-topic: Cred ca ar trebui dotate si masinile cu indusi obligatoriu.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitimeMar 24 Apr 2012, 04:40

Teodor, e posibil ca luminiţele să se fi aprins după ce ai trecut. Însă Codul Rutier spune (sau spunea acum ani când am luat eu permisul) că eşti obligat să opreşti şi înaintea trecerilor cu semnale luminoase, chiar dacă acestea îţi dau voie să treci! De aia v-a oprit...
Revenind la accidentele cu Regiotransul, se observă că majoritatea lor au loc pe secţii secundare, secţii unde cine are fie şi o Dacie din '77 nu mai merge cu trenul de ani de zile şi e obişnuit cu programul ăla al CFR-ului cu 2 trenuri pe zi, care trenuri merg cu 30 la oră, că linia era proastă şi mecanicul o mai lasă la vale să tragă şi el câţiva litri de zeamă.

Ar trebui cumva modificată legislaţia pentru cazuri din astea, ca în cazul în care vehiculul feroviar nu e afectat, să se degajeze linia (bineînţeles, după scoaterea nefericitului/nefericiţilor din autovehicul) şi trenul să plece mai departe, declaraţiile celor implicaţi putând fi luate de poliţia TF la cap de secţie.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 35 Icon_minitime

Sus In jos

Accidente si Incidente la CFR si in lume
Sus 
Pagina 35 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 51 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Accidente si Incidente la CFR si in lume
» Accidente si Incidente in lume
» Accidente si Incidente CFR
» Accidente si Incidente INTERNATIONAL
» Cel mai lung tren din lume

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: