Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Intrebari si raspunsuri internationale

In jos 
+52
lapsanszkitamas
Sabik
Jhonyla
mishu
bochety
Hurricane
Spartan1948
redeme
Saruman
Vioooorel
kristi kkk
FeroFan97
spiderpc
Adirmvl
baiazid
KQQ
BL82
user dezactivat...
Luna
halmarius
daniel_c
COSTACHE MIHAIL
Costin.H
alex.alexus.tm
Re6/6
rich1974
Rarau
EuroNight
DUAL
alex1987
Warrior12
Silviu Sintea
mishu88
alliens
Razvan Tudor
M.I.C.I.
Adrian78
zorbas
Dr2005
nenuandrei
cristi CFR
Brogan Elena Margareta
Karl
lovekomotive
DAS 2011
pannonia express
AndiCFR
rizelgeorgel2004
razvan - trenuri
AlexD
Nesebar
ionutz85
56 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16 ... 21  Urmatorul
AutorMesaj
Vizitator
Vizitator

Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeVin 01 Feb 2013, 12:19

Doar un livret de atunci ne poate lamuri.

Daca am Balkan Flexi pass si merg la Svilengrad apoi trec in Grecia si iau un tren OSE e valabil? nu circula trenuri internationale spre Grecia.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeVin 01 Feb 2013, 12:26

dan tm a scris:
Doar un livret de atunci ne poate lamuri.

Daca am Balkan Flexi pass si merg la Svilengrad apoi trec in Grecia si iau un tren OSE e valabil? nu circula trenuri internationale spre Grecia.

Da , biletul Balkan Flexipass este valabil si pe Grecia chiar daca nu are trenuri Internationale , te poti duce in Grecia cu ce vrei iar pe rutele interne circuli cu acest bilet fara probleme dar la IC platesti un supliment , eu am dat 8 Euro pe loc , nu mai tim minte sigur .

V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5453
Data de inscriere : 23/01/2012

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeLun 11 Feb 2013, 22:40

care era siteul ala MAV cu mersul trenurilor si compunerea trenurilor din Ungaria?

Acolo aparea asa

Corona vag 1 e de tip compartiment, vag 2 salon, vag 3 clasa 1, vag 4 restaurant

parca chiar si eu l-am postat mai demult dar nu mai gasesc siteul/ nu stiu sa il caut
Sus In jos
pannonia express
V.I.P Member
V.I.P Member
pannonia express

Numarul mesajelor : 382
Varsta : 40
Localizare : Brasov
Reputatie : 5780
Data de inscriere : 25/02/2010

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeLun 11 Feb 2013, 22:43

http://users.atw.hu/diesirae/menetrend/nemz_vonatok.htm
Sus In jos
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeLun 11 Feb 2013, 23:00

Care mers e mai bun pentru un turist?
Vreau sa merg cam in 3 sapt la Budapesta cu 3 prieteni cam 3-4 zile.

Si ma gandeam asa :

R- 3003 Bucuresti Nord Brasov Ple Sos 14:10 18:02
sau 1527 15.30-18.08

De aici 406 Corona 18.55-Oradea 4:58

Sau Ister 17.40-5.12 Arad

Intoarcere

Ister 473 Arad 0.28-Bucuresti 12.10

Ar mai fi Transilvania 373 Arad 14.24-Sibiu - Brasov 23.00, de aici cum se poate ajunge in Bucuresti ? Doar cu masina? La ora 8 ar trebui sa fim la munca. Am putea merge la dus cu masina si am lasa-o in Brasov.

Harghita 367 Oradea 12.00 – Brasov 22.40
Corona 407-Oradea 22.57-Brasov 9.12

Traianus, 73, dar nu imi place, Arad 12.28-Craiova-Videle-Bucuresti Nord 22.27

Pareri , idei ?
Vrem sa ne luam cat mai putine zile de concediu si intoarcerea sa fie cand circula RATB/metrou si sa ajungem cat mai aproape de ziua hoteliera, adica ora 12 ziua. Dupa 12 te poti caza , iar decazarea se face pana la 11.59, nu o sa avem bagaj prea mare.

Ma puteti ajuta cu mersul complet in Ungaria?

Eu ma gandeam 3003 sau 1527 pana la Brasov, apoi Corona si am ajunge la ora 12 stiu ca e cam mult ca numar de ore totusi iar intoarcerea cu Ister, problema e ca ajungem f tarziu si ziua aia nu mai ajungem la munca. Traianus la intoarcere nu imi place ca circula pe teritoriul Olteniei si ajunge la limita cu RATB-ul de zi (nu cel de noapte), si trebuie sa folosim taxiul, nu imi place nici fauna din 73, plecarea am impresia ca e si f de dimineata pe la 6-7 ora locala.

Multumesc.

p.s. ma asteptam sa circule Muntenia (in locul Dacia) dar nu il mai gasesc Sad
Sus In jos
pannonia express
V.I.P Member
V.I.P Member
pannonia express

Numarul mesajelor : 382
Varsta : 40
Localizare : Brasov
Reputatie : 5780
Data de inscriere : 25/02/2010

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeLun 11 Feb 2013, 23:12

Mersul in Ungaria: www.mav-start.hu - atentie trenurile interne romanesti sunt cele de anul trecut, doar cele intrenationale sunt bune.

Corona ajunge la 8:20 in Budapesta iar Ister ajunge la 8:50. La vagon cl. a 2-a e mai comod cu Corona (compartimente cu 6 locuri), dar la Ister e mai buna cuseta (Bucuresti - Budapesta 39 euro).

O alta idee ca sa fie sosirea/plecarea cat mai apropiata de ora 12 este sa mergeti cu 1741 (nu cu 1631 ca intarzie 2 ore) pana la Oradea, de unde mergeti cu IR364 pana la Budapesta (sosire 13:20), la fel la intoarcere cu IR365 Budapesta (pl. 14:40) - Oradea, si cu 1742 pana la Bucuresti.

SAU: cu schimbare la Timisoara: IR79 Budapesta (pl. 15:10) - Timisoara, iar de la Timisoara la Bucuresti cu 1696

La "pret normal" ar trebui sa coste cam la fel de mult pe orice ruta (73 euro dus-intors plus 6 euro rezervarile internationale plus eventuale rezervari interne). Poate n-ar fi rau sa iei in calcul oferta Fortuna (http://cfrcalatori.ro/download/8174 - 29 euro Bucuresti - Budapesta sau 19 euro Brasov - Budapesta), sau "Trip Tickets" (http://cfrcalatori.ro/download/8175 - Oradea - Budapesta 21 euro dus-intors plus 6 euro rezervarile)

Pentru maximizarea timpului petrecut la destinatie si minimizarea zilelor de concediu, eu as merge cu Ister spre Budapesta, si inapoi cu 79+1696 sau 365+1742, in functie de cat de devreme trebuie sa fiti la munca.

Regula orei 12 la cazare este foarte variabila, in functie de hotel, mergand pana la 14-15 la cazare, respectiv 10-11 la eliberare. Dar cele mai multe hoteluri accepta bagajele inainte de a va caza, si pana se face 12-13-14-15 puteti sa va plimbati prin oras, sau sa mergeti la bai Cool (recomand Szechenyi)

Ultima editare efectuata de catre pannonia express in Lun 11 Feb 2013, 23:26, editata de 4 ori
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeLun 11 Feb 2013, 23:16

Ca veni vorba de Budapesta, cat de naspa sint ungurii in privinta pozatului/filmatului?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeLun 11 Feb 2013, 23:24

Eu recomand Corona , conditiile din vagoanele MAV sunt mult mai bune fata de CFR asta la clasa 2 , daca vrei sa cheltui mai mult pe drum adica la cuseta sau dormitor atunci nu stiu ce sa zic , eu as alege Corona clasa 2 , conditiile bune , pret bun .

V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeLun 11 Feb 2013, 23:28

pannonia express a scris:
Corona ajunge la 8:20 in Budapesta iar Ister ajunge la 8:50. La vagon cl. a 2-a e mai comod cu Corona (compartimente cu 6 locuri), dar la Ister e mai buna cuseta (Bucuresti - Budapesta 39 euro).

O alta idee ca sa fie sosirea/plecarea cat mai apropiata de ora 12 este sa mergeti cu 1741 (nu cu 1631 ca intarzie 2 ore) pana la Oradea, de unde mergeti cu IR364 pana la Budapesta (sosire 13:20), la fel la intoarcere cu IR365 Budapesta (pl. 14:40) - Oradea, si cu 1742 pana la Bucuresti.

SAU: cu schimbare la Timisoara: IR79 Budapesta (pl. 15:10) - Timisoara, iar de la Timisoara la Bucuresti cu 1696

La "pret normal" ar trebui sa coste cam la fel de mult pe orice ruta (73 euro dus-intors plus 6 euro rezervarile internationale plus eventuale rezervari interne). Poate n-ar fi rau sa iei in calcul oferta Fortuna (http://cfrcalatori.ro/download/8174 - 29 euro Bucuresti - Budapesta sau 19 euro Brasov - Budapesta), sau "Trip Tickets" (http://cfrcalatori.ro/download/8175 - Oradea - Budapesta 21 euro dus-intors plus 6 euro rezervarile)

Regula orei 12 la cazare este foarte variabila, in functie de hotel, mergand pana la 14-15 la cazare, respectiv 10-11 la eliberare

pai noi cu Fortuna vrem sa mergem si cum spune si Karpaty cei 3 vor fara prea multe schimbari. Cel mai usor e de 2 ori cu Ister 29 euro.
Dar eu as vrea sa bag Corona la dus , sa luam personalul din Bucuresti si apoi Corona, ei au bilete de studenti sau cu ... Razz

Mi se pare complicat sa luam cu schimbare prin Oradea si alte parti, noi mergem la distractie nu sa stam prin gara . Pe mine nu ma deranja cu schimbare. Astea prin Oltenia nu imi plac mie din principiu, nu am chef de probleme.

Cu Oradea si Trip tickets mi se pare buna DOAR daca esti in criza de timp, de ex am vrut sa invit o tipa pe 14 feb la Budapesta si invitatia i-am facut-o duminica (3-5 zile diferenta), dar asa stiind cu 2-3 sapt inainte merg cu Fortuna nu ma complic cu Trip Tickets. Cu trip tickets mai e bine daca ai orice fel de reducere sau dormi in Cluj/Oradea

Multumesc ca mi-ai zis orele de ajungere ale Ister si Corona asta ma interesa cel mai mult.
Eu as vrea sa iau loc la Corona la salon adica la vag 434
435 si 433 sunt compartimente. Si asa nu avem bagaje si cel putin in Romania cred ca ne putem deplasa prin tren Cool

Noi suntem 4 adica 2+2 si parca nu as vrea sa luam in acelasi compartiment. Cool {emoticon cu subinteles }
Sus In jos
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeLun 11 Feb 2013, 23:38

Karpaty a scris:
Eu recomand Corona , conditiile din vagoanele MAV sunt mult mai bune fata de CFR asta la clasa 2 , daca vrei sa cheltui mai mult pe drum adica la cuseta sau dormitor atunci nu stiu ce sa zic , eu as alege Corona clasa 2 , conditiile bune , pret bun .

Ar mai fi Transilvania 373 Arad 14.24-Sibiu - Brasov 23.00, de aici cum se poate ajunge in Bucuresti ? Doar cu masina? La ora 8 ar trebui sa fim la munca. Am putea merge la dus cu masina si am lasa-o in Brasov.

de asta ce parere aveti? si legatura?

pannonia express ei sunt indragostiti mai ales de pret, eu le-am zis ca e 19 euro de la Brasov ca sa ii conving mai usor Very Happy , azi a sunat tipul la Informatii Internationale si ia confirmat pretul (el il stiam dar ei nu credeau), iar eu trebuie sa fac exact traseul. Noi vrem sa avem cati mai putini colegi de drum, sa nu fie trenul aglomerat si preferabil cat mai putine opriri. Parerea mea e ca fauna e mai selecta in internationale ca in locale mai ales ca Ister e totusi IC.

Pai in principiu noi am vorbit de clasa 2 ... daca ne-om descurca in tren altfel e altceva Wink
La dus as alege Corona ca merge printr-o zona mai linistita + are restaurant unguresc, stam de vorba etc, iar la intors ceva mai rapid adica Isterul, nu prea vad ce fauna ar putea alege Isterul care ajunge intarziat si mai e si IC, vorba ceea au si tiganii/hotii mandria lor circula cutrenurile mai punctuale Wink

la dus ma gandeam la salon ca daca e cautam , cate 2 , un compartiment unde sa dormim, iar cand ajungem in Ungaria dimineata trecem la locurile noastre si ne uitam pe geam si mai ales stam unul langa altul Cool , asa daca ne mai vin 2-4 in compartiment ne strica tot cheful ... Smile , in salon daca stai cate 2 te mai apuca somnul, dormi pe un umar vecin Cool etc, la compartiment nu prea poti face asta ca mai ai 4 pe cap.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeMar 12 Feb 2013, 00:06

Si eu vreau sa fac drumul asta doar sa ma plimb cu trenul , e ieftin 19 euro pe sens , se merita si confortul din vagoanele MAV este un plus adus calatoriei doar ca eu vreau la compartiment , noaptea sa stau pe intuneric si sa vad afara , nu suport sa merg noaptea cu lumina aprinsa si eu o sa folosesc atat la dus cat si la intors Corona iar pana la Brasov la dus cu 3003 iar la intors cu Regiotrans RIO 08 , confort , pret minim deci exact ce trebuie .

La vara ma bate gandul sa merg pana la Budapesta si de acolo sa iau Nesebarul , Budapesta-Burgas , 23 de ore pentru 50 de euro si confortul vagoanelor MAV eu zic ca se merita , un alt tren care ma bate gandul sa il fac este Budapesta-Split-Budapesta , am fost in Croatia la Zagreb dar la Split inca nu am ajuns si de ce nu ? Laughing

V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeMar 12 Feb 2013, 00:26

Karpaty a scris:
Si eu vreau sa fac drumul asta doar sa ma plimb cu trenul , e ieftin 19 euro pe sens , se merita si confortul din vagoanele MAV este un plus adus calatoriei doar ca eu vreau la compartiment , noaptea sa stau pe intuneric si sa vad afara , nu suport sa merg noaptea cu lumina aprinsa si eu o sa folosesc atat la dus cat si la intors Corona iar pana la Brasov la dus cu 3003 iar la intors cu Regiotrans RIO 08 , confort , pret minim deci exact ce trebuie .

La vara ma bate gandul sa merg pana la Budapesta si de acolo sa iau Nesebarul , Budapesta-Burgas , 23 de ore pentru 50 de euro si confortul vagoanelor MAV eu zic ca se merita , un alt tren care ma bate gandul sa il fac este Budapesta-Split-Budapesta , am fost in Croatia la Zagreb dar la Split inca nu am ajuns si de ce nu ? Laughing

Corona ajunge la 9.12 si mai trebuie sa stam 5 ore in Brasov, nu ar fi o idee rea daca am fi in vacanta, insa acum teoretic suntem cam contratimp iar la intors se cunoaste lumea Cool parca as vrea o legatura rapida. Nu cred ca dupa atatea ore de mers mai ai chef de 5 ore de plimbari cu bagaj prin Brasov.

R 14060 Cl2 14:00 Brasov 16:47 Bucuresti Nord SC Regiotrans SRL

Pai ma singur e altceva ...
eu zic ca totusi e mai bine (daca esti cu o fata) cu bilet la salon si iti cauti tu compartiment unde sa dormi in Romania. Daca totusi ar veni calatori in Romania la compartiment ala unde te-ai dus te mai intelegi cu ei . Nasii sunt romani in Romania, parca asa mi-ati zis? Pai noi stam cu lumina aprinsa? Ca tot intr-un compartiment ne ducem si noi Very Happy , daca luam de la inceput in acelasi compartiment mai rau rupem legatura din 4 in 2+2 Laughing

Si eu as vrea Nesebarul sa il fac dar parca l-as lua din Romania, daca nu ma insel pe la ora 24 sau o alta ora accetabila e in Craiova. In Craiova m-as duce cu Regiotransul si as sta la un prieten. Singura oferta buna ca pret e Budapesta-Nesebar?

De Transilvania ce ziceti? E ok ? Ce legatura ar fi spre Bucuresti?
Doar asta?
IR 1642 Brasov-Bucuresti Nord PleSos 03:36-06:13

nu prea mi-ar place sa stau 4 ore prin gara Brasov noaptea iarna...

Din ce vad doar Isterul se merita la intoarcere?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeMar 12 Feb 2013, 08:23

La Nesebar nu se dau bilete din Romania spre Bulgaria , asa era pana anul trecut inclusiv , anul asta nu se stie daca va fi la fel sau se schimba aceasta regula , la acest tren se pot da bilete pentru intern de exemplu Arad-Craiova sau Deva-Giurgiu Nord , anul trecut am vrut sa iau bilet la el si nu am primit doar bilet fara rezervare la Burgas , am mers cu Bulgaria Exp. pana la Ruse si de acolo am luat pe Nesebar la Burgas , trenul Nesebar in Bulgaria circula in regim inchis , adica ei nu vand bilete la trenul asta in parcurs intern cu toate astea din Ruse au urcat 5 oameni care mergeau la Burgas cu nasu logic din moment ce nu se dau bilete omul trebuie sa mearga cumva nu ? Laughing cand a venit nasul bulgar la mine am prezentat biletul si imi spune ca trebuie sa am rezervare obligatoriu , ii explic ca din Romania nus e dau rezervari la care el imi spune ca se rezolva cu 6 leva sau 12 lei ori 3 euro , sa platesc cu ce moneda vreau Laughing ok , cum aveam leva la mine am dat in leva si asa am ajuns cu Nesebar la Burgas . La intoarcere se dau bilete din Burgas pentru toate statiile din parcurs . Smile Eu vreau sa merg cu el cap-cap , 58 euro pe sens , asa am inteles ca ar fi un bilet simplu la clasa 2 .

Sa revin la calatoria spre Budapesta , cum am spus la dus as merge cu 3003+Corona , la intors Corona+Regiotrans , stau 4-5 ore in Brasov mai ales ca ma mai intalnesc cu cineva acolo pe la gara si trece timpul repede la o cafea ceva .
Daca ai bilet la compartiment esti sigur ca stai in compartiment dar daca ai bilet la salon si vrei la compartiment risti sa nu gasesti compartiment gol deci nu e o solutie ca te muti cum vrei mai ales la trenul asta care se aglomereaza pe parcurs , multi se urca din Miercurea Ciuc dar si din Gheorghieni , Toplita , Cluj si chiar Oradea .

Daca vi cu Transilvania trebuie sa stai pana la 1642 , alta solutie nu ai ! Transilvania circula cu vagoane CFR .

Isterul este un tren aglomerat de regula si in afara de calatorii corecti circula cu el si taganii care merg cu nasul chiar daca e tren IC si International . Wink

Drum Bun ! Laughing

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeMar 12 Feb 2013, 08:32

adirmvl a scris:
Ca veni vorba de Budapesta, cat de naspa sint ungurii in privinta pozatului/filmatului?

Ai nevoie de autorizaţie scrisă ca să pozezi/filmezi în gări (sau alte spaţii, gen triaje, depouri), pe care o obţii uşor de la MAV după ce ţi se face protecţia muncii (pe limba lor). Dar poţi şi fără, dacă ai bilet de tren valabil (dacă nu ai, n-ai voie în gară). Dar prin gările mari nu o să întrebe nimeni nimic, însă prin cele mici s-ar putea să vină IDM să te întrebe de sănătate, deşi cred că se poate discuta cu el. În concluzie, e mult mai bine ca la noi, unde sar toţi manevranţii şi alţii ca ei.

DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13277
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitimeMar 12 Feb 2013, 12:18

Isterul e aglomerat ,in functie de zile .. sunt zile in care bate efectiv vantul in el,si zile in care e puhoi in cele 2 B'uri.. Eu iti recomand isterul ,pentru ca daca prinzi una dintre zilele in care e liber si prinzi in vagonul 21-90 la compartiment,si e gol ,te poti intinde linistit si dormi .. Isterul are un 21-86 si un 21-90 ... De asemenea cusetele sunt foarte foarte ok ,si pt 9 euro la 6 locuri,eu as pleca direct din Bucuresti la cuseta ,si a 2 zi m-as trezi fresh.... Dormitul in fund nu e pentru toti.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 11 Icon_minitime

Sus In jos

Intrebari si raspunsuri internationale
Sus 
Pagina 11 din 21Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16 ... 21  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Întrebări şi răspunsuri
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: INTERNATIONAL-
Mergi direct la: