| Intrebari si raspunsuri internationale | |
|
+52lapsanszkitamas Sabik Jhonyla mishu bochety Hurricane Spartan1948 redeme Saruman Vioooorel kristi kkk FeroFan97 spiderpc Adirmvl baiazid KQQ BL82 user dezactivat... Luna halmarius daniel_c COSTACHE MIHAIL Costin.H alex.alexus.tm Re6/6 rich1974 Rarau EuroNight DUAL alex1987 Warrior12 Silviu Sintea mishu88 alliens Razvan Tudor M.I.C.I. Adrian78 zorbas Dr2005 nenuandrei cristi CFR Brogan Elena Margareta Karl lovekomotive DAS 2011 pannonia express AndiCFR rizelgeorgel2004 razvan - trenuri AlexD Nesebar ionutz85 56 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
daniel_c
Numarul mesajelor : 475 Reputatie : 5044 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Dum 02 Sept 2012, 20:20 | |
| - COSTACHE MIHAIL a scris:
- Am si eu o intrebare: Locomotivele NoHab care circula in Kosovo, au fost aduse de la unguri dupa razboi?
Sau sunt aduse mai demult? au fost cumparate de la norvegieni in 2001, daca nu ma-nsel |
|
| |
halmarius
Numarul mesajelor : 287 Varsta : 57 Localizare : Buc Reputatie : 5552 Data de inscriere : 28/06/2010
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Dum 02 Sept 2012, 20:24 | |
| NOHAB-urile kosovare sunt foste Di3 retrase din circulatie de NSB(Norgestatbaner) de pe linia care ajunge aproape de Cercul Polar in Norvegia, ele au fost inlocuite cu Di4. Nu au nici un fel de legatura cu cele de la MAV! |
|
| |
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Dum 02 Sept 2012, 21:29 | |
| Se mai circula cu tractiune pe aburi in serviciul comercial pe undeva ? Nu tren turistic, cum avem si in tara, ci tren ce sa transporte navetisti/sa faca legatura intre 2 orase, etc. cum sunt la noi IR si IC sau R. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Dum 02 Sept 2012, 23:17 | |
| Se circulă în China, Coreea de Nord şi unele state africane şi asiatice. Dar informaţiile vin greu de acolo. _________________ :TTT:
|
|
| |
user dezactivat...
Numarul mesajelor : 168 Varsta : 45 Localizare : Vatra Moldovitei, Suceava Reputatie : 5526 Data de inscriere : 10/04/2010
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Vin 07 Sept 2012, 12:16 | |
| O observatie legata de Ister 472, Bucuresti - Budapesta. Am fost de doua ori cu el pe intraga distanta, si de fiecare data ajunge intarziat rau de tot in Budapesta. Asa ca atentie pentru cei ce au legaturi din Budapesta. Pana la Curtici a avut doar 25 min, insa problemele au aparut la unguri, de ambele dati. La Lokoshaza, dupa controlul vamal, trenul a mai fost tinut in gara 35 minute, timp in care a fost cuplat la un regional, si incadrat pe trasa regionalului respectiv ( cu opriri in toate statiile mici dintre Lokoshaza si Szolnok. Asa se face ca pana la Budapesta a mai acumulat o ora si ceva de intarziere. Azi am ajuns la 10.20 in loc de 08.50. Saptamana trecuta, tot joi dimineata, am ajuns la 09.50, in loc de 08.50 ( orele sunt locale ! ). Cred ca ungurii aplica metoda asta de fiecare data daca vreun international vine intarziat. Joia trecuta locomotiva regionalului a fost in coada garniturii, azi au facut o miscare mai complicata: de la Curtici la Lokoshaza a venit cu locomotiva atribuita, apoi la lokoshaza au desfacut-o, au intercalat locomotiva Regionalului, au cuplat garnitura regionalului in spatele vagoanelor romanesti si apoi au plecat. Asa ca grija pentru cei cu legaturi, ca nu se stie niciodata. |
|
| |
BL82
Numarul mesajelor : 26 Reputatie : 4509 Data de inscriere : 15/08/2012
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Vin 07 Sept 2012, 16:40 | |
| - roger a scris:
- O observatie legata de Ister 472, Bucuresti - Budapesta. Am fost de doua ori cu el pe intraga distanta, si de fiecare data ajunge intarziat rau de tot in Budapesta. Asa ca atentie pentru cei ce au legaturi din Budapesta. Pana la Curtici a avut doar 25 min, insa problemele au aparut la unguri, de ambele dati. La Lokoshaza, dupa controlul vamal, trenul a mai fost tinut in gara 35 minute, timp in care a fost cuplat la un regional, si incadrat pe trasa regionalului respectiv ( cu opriri in toate statiile mici dintre Lokoshaza si Szolnok. Asa se face ca pana la Budapesta a mai acumulat o ora si ceva de intarziere. Azi am ajuns la 10.20 in loc de 08.50. Saptamana trecuta, tot joi dimineata, am ajuns la 09.50, in loc de 08.50 ( orele sunt locale ! ). Cred ca ungurii aplica metoda asta de fiecare data daca vreun international vine intarziat. Joia trecuta locomotiva regionalului a fost in coada garniturii, azi au facut o miscare mai complicata: de la Curtici la Lokoshaza a venit cu locomotiva atribuita, apoi la lokoshaza au desfacut-o, au intercalat locomotiva Regionalului, au cuplat garnitura regionalului in spatele vagoanelor romanesti si apoi au plecat. Asa ca grija pentru cei cu legaturi, ca nu se stie niciodata.
In mod normal Ister-ul circula cu cateva vagoane atasate in plus in Ungaria pentru traficul intern. Deci nu cred ca acest lucru avea o legatura cu intarzierea. Saptamana asta de luni pana vineri ora de sosire prevazuta a fost 09:05 in loc de 08:50 pentru ca in loc de obisnuita ruta Szolnok - Ujszasz - Budapesta a mers via Szolnok - Cegled - Budapesta. Iar azi dimineata s-a stricat semnalizarea pe aceasta ruta, de aceea au fost intarzieri de cam o ora. Nu stiu care a fost cauza saptamana trecuta... In orice caz, pentru a se informa despre intarzierile planificate in reteaua MAV, va recomand aceasta pagina: http://www.mav-start.hu/vaganyzar/vaganyzar.php. E in maghiara, dar cred ca nu e greu de inteles: in rosu sunt afisate liniile la care se lucreaza sau se va lucra in viitor, si daca dai click pe ele te duce la mersul modificat pt. linia respectiva. |
|
| |
KQQ
Numarul mesajelor : 391 Reputatie : 6054 Data de inscriere : 21/06/2009
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Vin 07 Sept 2012, 17:22 | |
| Ecartament normal sau larg? Uitati-va la linkurile de mai jos:
https://www.youtube.com/watch?v=1lkS_pKyKjs
https://www.youtube.com/watch?v=YRig6ItUyao
Tronsonul respectiv se afla pe ruta nordica (una din cele 4 ramuri) a Drumului Matasii
|
|
| |
EuroNight V.I.P Member
Numarul mesajelor : 328 Varsta : 33 Localizare : Ploiesti Reputatie : 4922 Data de inscriere : 04/05/2012
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Dum 25 Noi 2012, 16:19 | |
| In cazul in care cineva detine un Interrail Global Pass , unde poate gasi preturile aferente rezervarilor la trenurile pe care le foloseste ? |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Dum 25 Noi 2012, 19:09 | |
| - EuroNight a scris:
- In cazul in care cineva detine un Interrail Global Pass , unde poate gasi preturile aferente rezervarilor la trenurile pe care le foloseste ?
Rezervarile nu sunt obligatorii la anumite trenuri , de exemplu in Vest poti sa mergi fara rezervare pe trenurile EC si IC dar daca mergi cu ICE trebuie sa platesti ceva sau la trenurile de noapte . Cand achizitionezi acel pass ti se da si o harta cu Europa pe spate ai fiecare tara cu rangul trenurilor din respectiva tara si pretul aferent locului . |
|
| |
EuroNight V.I.P Member
Numarul mesajelor : 328 Varsta : 33 Localizare : Ploiesti Reputatie : 4922 Data de inscriere : 04/05/2012
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Dum 25 Noi 2012, 19:12 | |
| Am inteles,multumesc. Intrebam in special pentru trenurile CNL si EN.Banuiesc ca rezervarea la un vagon de clasa nu este prea mare nu? |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Dum 25 Noi 2012, 19:13 | |
| - EuroNight a scris:
- Am inteles,multumesc. Intrebam in special pentru trenurile CNL si EN.Banuiesc ca rezervarea la un vagon de clasa nu este prea mare nu?
Pentru trenurile CNL pretul unui loc la clasa 2 este de 9 euro , la cuseta si dormit nu cunosc ca nu am fost , eu am mers doar cu , clasa 2 . |
|
| |
baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6737 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: nnnnnnnnnn Dum 25 Noi 2012, 19:34 | |
| - Karpaty a scris:
- EuroNight a scris:
- In cazul in care cineva detine un Interrail Global Pass , unde poate gasi preturile aferente rezervarilor la trenurile pe care le foloseste ?
Rezervarile nu sunt obligatorii la anumite trenuri , de exemplu in Vest poti sa mergi fara rezervare pe trenurile EC si IC dar daca mergi cu ICE trebuie sa platesti ceva sau la trenurile de noapte . La ICE pe teritoriul Germaniei/Austriei nu este obligatorie rezervarea locului desi pe anumite rute si la anumite ore este bine sa o faci pentru a nu sta in picioare . Singurul tren de zi la care este obligatorie rezervarea locului in Germania este ICE Sprinter , ruta acestuia fiind intre Berlin si Hamburg. |
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Vin 01 Feb 2013, 11:01 | |
| A existat in trecut in trenul international care mergea la Atena vagoane OSE atat clasa cat si cuseta sau dormitor care sa fi venit la Bucuresti ?
Cum ar fi daca am avea un tren Bucuresti-Atena cu vagoane OSE ?
|
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Vin 01 Feb 2013, 11:18 | |
| Nu cred ca a fost un tren cu vagoane OSE. Grecii s-au modernizat abia in ultimii ani.
|
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Vin 01 Feb 2013, 11:25 | |
| Da dar in '80 exista un tren Bucuresti-Atena , ce vagoane avea ? |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale | |
| |
|
| |
| Intrebari si raspunsuri internationale | |
|