Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Intrebari si raspunsuri internationale

In jos 
+52
lapsanszkitamas
Sabik
Jhonyla
mishu
bochety
Hurricane
Spartan1948
redeme
Saruman
Vioooorel
kristi kkk
FeroFan97
spiderpc
Adirmvl
baiazid
KQQ
BL82
user dezactivat...
Luna
halmarius
daniel_c
COSTACHE MIHAIL
Costin.H
alex.alexus.tm
Re6/6
rich1974
Rarau
EuroNight
DUAL
alex1987
Warrior12
Silviu Sintea
mishu88
alliens
Razvan Tudor
M.I.C.I.
Adrian78
zorbas
Dr2005
nenuandrei
cristi CFR
Brogan Elena Margareta
Karl
lovekomotive
DAS 2011
pannonia express
AndiCFR
rizelgeorgel2004
razvan - trenuri
AlexD
Nesebar
ionutz85
56 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15 ... 21  Urmatorul
AutorMesaj
daniel_c

Numarul mesajelor : 475
Reputatie : 5044
Data de inscriere : 25/05/2012

Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Empty
MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeDum 02 Sept 2012, 20:20

COSTACHE MIHAIL a scris:
Am si eu o intrebare: Locomotivele NoHab care circula in Kosovo, au fost aduse de la unguri dupa razboi?
Sau sunt aduse mai demult?
au fost cumparate de la norvegieni in 2001, daca nu ma-nsel
Sus In jos
halmarius

Numarul mesajelor : 287
Varsta : 57
Localizare : Buc
Reputatie : 5552
Data de inscriere : 28/06/2010

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeDum 02 Sept 2012, 20:24

NOHAB-urile kosovare sunt foste Di3 retrase din circulatie de NSB(Norgestatbaner) de pe linia care ajunge aproape de Cercul Polar in Norvegia, ele au fost inlocuite cu Di4. Nu au nici un fel de legatura cu cele de la MAV! Smile
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8301
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeDum 02 Sept 2012, 21:29

Se mai circula cu tractiune pe aburi in serviciul comercial pe undeva ? Nu tren turistic, cum avem si in tara, ci tren ce sa transporte navetisti/sa faca legatura intre 2 orase, etc. cum sunt la noi IR si IC sau R.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeDum 02 Sept 2012, 23:17

Se circulă în China, Coreea de Nord şi unele state africane şi asiatice. Dar informaţiile vin greu de acolo.

user dezactivat...

Numarul mesajelor : 168
Varsta : 45
Localizare : Vatra Moldovitei, Suceava
Reputatie : 5526
Data de inscriere : 10/04/2010

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeVin 07 Sept 2012, 12:16

O observatie legata de Ister 472, Bucuresti - Budapesta. Am fost de doua ori cu el pe intraga distanta, si de fiecare data ajunge intarziat rau de tot in Budapesta. Asa ca atentie pentru cei ce au legaturi din Budapesta. Pana la Curtici a avut doar 25 min, insa problemele au aparut la unguri, de ambele dati. La Lokoshaza, dupa controlul vamal, trenul a mai fost tinut in gara 35 minute, timp in care a fost cuplat la un regional, si incadrat pe trasa regionalului respectiv ( cu opriri in toate statiile mici dintre Lokoshaza si Szolnok. Asa se face ca pana la Budapesta a mai acumulat o ora si ceva de intarziere. Azi am ajuns la 10.20 in loc de 08.50. Saptamana trecuta, tot joi dimineata, am ajuns la 09.50, in loc de 08.50 ( orele sunt locale ! ). Cred ca ungurii aplica metoda asta de fiecare data daca vreun international vine intarziat. Joia trecuta locomotiva regionalului a fost in coada garniturii, azi au facut o miscare mai complicata: de la Curtici la Lokoshaza a venit cu locomotiva atribuita, apoi la lokoshaza au desfacut-o, au intercalat locomotiva Regionalului, au cuplat garnitura regionalului in spatele vagoanelor romanesti si apoi au plecat. Asa ca grija pentru cei cu legaturi, ca nu se stie niciodata.
Sus In jos
BL82

Numarul mesajelor : 26
Reputatie : 4509
Data de inscriere : 15/08/2012

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeVin 07 Sept 2012, 16:40

roger a scris:
O observatie legata de Ister 472, Bucuresti - Budapesta. Am fost de doua ori cu el pe intraga distanta, si de fiecare data ajunge intarziat rau de tot in Budapesta. Asa ca atentie pentru cei ce au legaturi din Budapesta. Pana la Curtici a avut doar 25 min, insa problemele au aparut la unguri, de ambele dati. La Lokoshaza, dupa controlul vamal, trenul a mai fost tinut in gara 35 minute, timp in care a fost cuplat la un regional, si incadrat pe trasa regionalului respectiv ( cu opriri in toate statiile mici dintre Lokoshaza si Szolnok. Asa se face ca pana la Budapesta a mai acumulat o ora si ceva de intarziere. Azi am ajuns la 10.20 in loc de 08.50. Saptamana trecuta, tot joi dimineata, am ajuns la 09.50, in loc de 08.50 ( orele sunt locale ! ). Cred ca ungurii aplica metoda asta de fiecare data daca vreun international vine intarziat. Joia trecuta locomotiva regionalului a fost in coada garniturii, azi au facut o miscare mai complicata: de la Curtici la Lokoshaza a venit cu locomotiva atribuita, apoi la lokoshaza au desfacut-o, au intercalat locomotiva Regionalului, au cuplat garnitura regionalului in spatele vagoanelor romanesti si apoi au plecat. Asa ca grija pentru cei cu legaturi, ca nu se stie niciodata.

In mod normal Ister-ul circula cu cateva vagoane atasate in plus in Ungaria pentru traficul intern. Deci nu cred ca acest lucru avea o legatura cu intarzierea.
Saptamana asta de luni pana vineri ora de sosire prevazuta a fost 09:05 in loc de 08:50 pentru ca in loc de obisnuita ruta Szolnok - Ujszasz - Budapesta a mers via Szolnok - Cegled - Budapesta. Iar azi dimineata s-a stricat semnalizarea pe aceasta ruta, de aceea au fost intarzieri de cam o ora. Nu stiu care a fost cauza saptamana trecuta...

In orice caz, pentru a se informa despre intarzierile planificate in reteaua MAV, va recomand aceasta pagina: http://www.mav-start.hu/vaganyzar/vaganyzar.php. E in maghiara, dar cred ca nu e greu de inteles: in rosu sunt afisate liniile la care se lucreaza sau se va lucra in viitor, si daca dai click pe ele te duce la mersul modificat pt. linia respectiva.
Sus In jos
KQQ

KQQ

Numarul mesajelor : 391
Reputatie : 6054
Data de inscriere : 21/06/2009

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeVin 07 Sept 2012, 17:22

Ecartament normal sau larg? Uitati-va la linkurile de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=1lkS_pKyKjs

https://www.youtube.com/watch?v=YRig6ItUyao

Tronsonul respectiv se afla pe ruta nordica (una din cele 4 ramuri) a Drumului Matasii
Sus In jos
EuroNight
V.I.P Member
V.I.P Member
EuroNight

Numarul mesajelor : 328
Varsta : 33
Localizare : Ploiesti
Reputatie : 4922
Data de inscriere : 04/05/2012

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeDum 25 Noi 2012, 16:19

In cazul in care cineva detine un Interrail Global Pass , unde poate gasi preturile aferente rezervarilor la trenurile pe care le foloseste ?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeDum 25 Noi 2012, 19:09

EuroNight a scris:
In cazul in care cineva detine un Interrail Global Pass , unde poate gasi preturile aferente rezervarilor la trenurile pe care le foloseste ?

Rezervarile nu sunt obligatorii la anumite trenuri , de exemplu in Vest poti sa mergi fara rezervare pe trenurile EC si IC dar daca mergi cu ICE trebuie sa platesti ceva sau la trenurile de noapte . Cand achizitionezi acel pass ti se da si o harta cu Europa pe spate ai fiecare tara cu rangul trenurilor din respectiva tara si pretul aferent locului .

V.I.P Member
V.I.P Member
EuroNight

Numarul mesajelor : 328
Varsta : 33
Localizare : Ploiesti
Reputatie : 4922
Data de inscriere : 04/05/2012

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeDum 25 Noi 2012, 19:12

Am inteles,multumesc. Intrebam in special pentru trenurile CNL si EN.Banuiesc ca rezervarea la un vagon de clasa nu este prea mare nu?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeDum 25 Noi 2012, 19:13

EuroNight a scris:
Am inteles,multumesc. Intrebam in special pentru trenurile CNL si EN.Banuiesc ca rezervarea la un vagon de clasa nu este prea mare nu?

Pentru trenurile CNL pretul unui loc la clasa 2 este de 9 euro , la cuseta si dormit nu cunosc ca nu am fost , eu am mers doar cu , clasa 2 .

Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 2232
Reputatie : 6737
Data de inscriere : 05/10/2012

MesajSubiect: nnnnnnnnnn   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeDum 25 Noi 2012, 19:34

Karpaty a scris:
EuroNight a scris:

Rezervarile nu sunt obligatorii la anumite trenuri , de exemplu in Vest poti sa mergi fara rezervare pe trenurile EC si IC dar daca mergi cu ICE trebuie sa platesti ceva sau la trenurile de noapte .

La ICE pe teritoriul Germaniei/Austriei nu este obligatorie rezervarea locului desi pe anumite rute si la anumite ore este bine sa o faci pentru a nu sta in picioare . Singurul tren de zi la care este obligatorie rezervarea locului in Germania este ICE Sprinter , ruta acestuia fiind intre Berlin si Hamburg.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeVin 01 Feb 2013, 11:01

A existat in trecut in trenul international care mergea la Atena vagoane OSE atat clasa cat si cuseta sau dormitor care sa fi venit la Bucuresti ?

Cum ar fi daca am avea un tren Bucuresti-Atena cu vagoane OSE ?

Vizitator

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeVin 01 Feb 2013, 11:18

Nu cred ca a fost un tren cu vagoane OSE. Grecii s-au modernizat abia in ultimii ani.

Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitimeVin 01 Feb 2013, 11:25

Da dar in '80 exista un tren Bucuresti-Atena , ce vagoane avea ?

MesajSubiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale   Intrebari si raspunsuri internationale - Pagina 10 Icon_minitime

Sus In jos

Intrebari si raspunsuri internationale
Sus 
Pagina 10 din 21Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15 ... 21  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Întrebări şi răspunsuri
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: INTERNATIONAL-
Mergi direct la: