Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

INTREBARI SI RASPUNSURI

In jos 
+100
EuroNight
andreiutzu
huiu_goe
Norbi
PrisecaruFlorin
Andrey_tm
Kriszti219
ANDU2100HP
Goanga
daniel_c
Rarau
discoid21
bybyutza
Nk11
mureseanu_976
costi_dumitru
bostanesku gigel
Volk
cortexedge
bogdan srl
Teodor
ionutz85
get.
Razvan
Karl
cfr500
kristi kkk
Adisoft1991s
Radu Tudor
raoul
cnusi
rich1974
KQQ
stefan_br
alinx3330
Raduku09
andrei florin
Stratan-Tttggvv
DAS 2011
buldozer2
membru inactiv
laur 133
riciu
Desiro256
Razvan Tudor
cardinal
Silver
060-EA078
bostanescu gigel
George33
The Legend
Cito
tuborgtnp
dany90
TVlad
didinul
Vale
Vlad
Costin.H
AMX 97-0548-4
R936
TonyGFR
vanchorusebulgaria
Hurricane
manuela
halmarius
razvan - trenuri
ionutz72
Amiralul
ldh80
redeme
popovici
Ionutz
IonutCFR2009
rizelgeorgel2004
Luna
ravers75
eu
traian
pannonia express
decward
Marius Iulian
Caravelle_Zg
AndiCFR
Nesebar
DPS
Dr2005
COSTACHE MIHAIL
Balto
nenuandrei
M.I.C.I.
Vitosa
DUAL
AlexD
Adrian78
cont dezactivat .
Cobra
cont inactiv
lovekomotive
ATM
104 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 53 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20635
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25579
Data de inscriere : 17/08/2011

INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Empty
MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeLun 23 Apr 2012, 03:28

cortexedge a scris:
Daca tot suntem la capitolul asta, are careva idee care e puterea nominala a unui compresor cu piston si a ventilatiei MT ale unei electrice?
După îndrumătorul de exploatare (Ed. Asab, 2007):
- motor compresor principal: 22 kW
- ventilatoare pentru m.e.t.: 3,7 kW fiecare
- ventilator pentru transformator: 11 kW

AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8693
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeMar 24 Apr 2012, 21:52

Am si eu o intrebare mai neobisnuita pentru colegii din Ploiesti.
Am de gand Duminica asta sa fac o excursie de o zi la Slanic si vreau sa stiu cum e starea drumului(daca sunt gropi sau alte capcane rutiere) de la Ploiesti la Slanic, cum trenurile nu mai sunt o sa vin cu masina personala.
Sus In jos
buldozer2

buldozer2

Numarul mesajelor : 352
Varsta : 38
Localizare : Buzau
Reputatie : 5902
Data de inscriere : 05/10/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeMar 24 Apr 2012, 22:02

Drumu intre Ploiesti si Slanic e foarte bun! Doar in Slanic e mai peticit dar nu se pune ca oricum e foarte mica portiunea!
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeMar 24 Apr 2012, 22:15

Super, multumesc.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13280
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeMar 24 Apr 2012, 23:40

Luna a scris:
@Dual Stiu, insa trebuie sa fac o mica rectificare: trebuie sa stai descult pe pamant/cu incaltamintea uda pentru ca picioarele tale sa aiba acces la nulul pamantului.
Da?Daca e asa cum iti explici ca te curentezi destul de violent la priza de la apartament de doar 220 Volti daca atingi faza?
saaauu
Cum iti explici ca daca verific curentul cu un creion de tensiune ala se aprinde?Ala de unde isi ia nulul sa functioneze Smile)?

Ca sa raman la ce zici tu se folosesc covoare de cauciuc si incaltaminte speciala,si siasa te protejeaza cam pana la vreo ~700 Volti,nu sunt singur,oricum ma curenteaza coretex daca am gresit Very Happy.
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8304
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeMar 24 Apr 2012, 23:52

Se poate si murii la priza de 220 de volti chiar, nu numai curentari violente. Dar nu e suficient sa pui mana pe o faza, trebuie si pe ceva care are nul. La creionul de tensiune trebuie sa pui tu mana pe capatul lui, altfel nu se va aprinde (exceptie cele digitale). Nu dau detalii exacte aici desii le cunosc, ca nu vreau sa incerce unii acasa (eventual copii), nu imi asum raspunderea.

Referitor la intrebarea lui AlexD, ce am ajuns Sad forum pasionatilor de trenuri si se dau sfaturi/pun intrebari despre sosele Sad offff, cfr-ul asta cu ale lui sectii inchise ce au fost candva construite cu multe eforturi. Pe de alta parte si eu aveam de gand sa vizitez Slanicul, acum insa nu se stie daca il voi mai vizita curand fara trenuri.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeMier 25 Apr 2012, 00:00

Luna, nu am de ales, vroiam sa plecam in grup cateva persoane iar cum trenurile nu mai circula pe relatia Ploiesti-Slanic nu avem de ales, ne 'inghiesuim' in 3 masini si mergem asa...
Nu am intrebat cu rautate sau sa agit spiritele ci doar din necesitate, daca drumul era 'naspa' schimbam locatia si mergeam la Sinaia.

Ultima editare efectuata de catre AlexD in Mier 25 Apr 2012, 00:02, editata de 1 ori
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeMier 25 Apr 2012, 00:02

Luna,te curentezi ca tu esti mereu nul Smile),ca umblii pe pamant.Daca ipotetic vorbind daca ai sta izolat de pamant si ai atinge faza ai fi incarcat electric.In momentul in care te atinge cineva neizolat curentul va incepe sa curga spre pamant si va veti curenta aman2.La lampa electric,cand pui mana se aprinde becu pt ca becul ,isi ia faza din retea,si nulul il dai tu cu degetul Smile.Ok si de te intrebi de ce nu te curentezi ? pentru ca e o chestie de diferenta de potential intre 2 rezistente.
Sus In jos
popovici
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 1098
Varsta : 49
Localizare : Austria - Germania - Romania
Reputatie : 6052
Data de inscriere : 10/05/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeMier 25 Apr 2012, 00:05

Luna a scris:
Referitor la intrebarea lui AlexD, ce am ajuns Sad forum pasionatilor de trenuri si se dau sfaturi/pun intrebari despre sosele Sad offff, cfr-ul asta cu ale lui sectii inchise ce au fost candva construite cu multe eforturi.

Omul e in interes de serviciu amunca :afro: UNDERCOVER auto
Sus In jos
http://bostanescuosuge.com
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8304
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeMier 25 Apr 2012, 00:23

@DUAL Am zis ca nu zic deastea public, dar uite zic totusi ceva: daca stai pe ceva izolat gen cauciuc nu mai esti nul chiar tu. Treaba cu curentatu si al altor persoane e cat se poate de reala, se stie ca nu trebuie sa atingi un om electrocutat inainte sa fi fost indepartata sursa electrocutarii ca ai mari sanse sa te electrocutezi si tu.

@AlexD Mi-am dat seama de ce ai intrebat, chiar ma gandeam ca nu ar strica un topic sau sa se prezinte de catre localnici pe topicurile sectiilor inchise alternativele de transport la tren, cu locatia plecarii, program (daca exista), pret, conditii, etc. Poate unii vrem sa facem o calatorie in acele zone mai de departe, spre exemplu eu daca as vrea sa merg cu trenu, ar trebui sa merg cu trenu de la Petrosani pana la Ploiesti, dar mai departe nu stiu ce legaturi auto am, valabil si la celelalte sectii inchise si chiar la zonele fara cale ferata, ar trebui afisate in gari/anexate la mersu trenurilor si legaturile odata neconcurente transportului feroviar. Spre exemplu legaturile din Ohaba de sub Piatra catre Nucsoara/Carnic.
Sus In jos
ravers75

Numarul mesajelor : 427
Reputatie : 5524
Data de inscriere : 15/12/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeMier 25 Apr 2012, 13:51

Stie cineva cate vagoane vor avea trenurile suplimentare spre Constanta, in special IR 12985?
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeMier 25 Apr 2012, 18:20

ravers75 a scris:
Stie cineva cate vagoane vor avea trenurile suplimentare spre Constanta, in special IR 12985?
21-76/86.Cred,poate si cateva 20-83.
Sus In jos
buldozer2

buldozer2

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeJoi 26 Apr 2012, 22:22

Am si eu o curiozitate? Drezinele astea ale CFR nu respecta limitarile de viteza? Intreb pentru ca azi aflandu-ma la bariera la intrare in Rm Sarat dinspre Buzau chiar inainte de podul peste raul Ramnic este un podet cu limitare de 30 km/h! Toate trenurile care trec pe acolo reduc viteza dar astazi o drezina pantograf a cfr a trecut glont peste limitarea aia! Stiu ca drezinele astea nu au dispozitiv de inregistrare a vitezei dar totusi pentru ele nu exista limitari?
Sus In jos
Silver
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 671
Reputatie : 6025
Data de inscriere : 25/04/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeJoi 26 Apr 2012, 22:24

buldozer2 a scris:
Stiu ca drezinele astea nu au dispozitiv de inregistrare a vitezei dar totusi pentru ele nu exista limitari?

Cand pisica nu-i acasa.. Oricum o fac (mecanicii) pe riscul lor.
Sus In jos
buldozer2

buldozer2

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitimeJoi 26 Apr 2012, 22:59

Ma gandesc ca merg pe principiul , "daca oricum nu au cum sa vada cu ce viteza am mers, de ce sa nu mergem mai tare, ca ne grabim doar"
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 40 Icon_minitime

Sus In jos

INTREBARI SI RASPUNSURI
Sus 
Pagina 40 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 53 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: