Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

INTREBARI SI RASPUNSURI

In jos 
+100
EuroNight
andreiutzu
huiu_goe
Norbi
PrisecaruFlorin
Andrey_tm
Kriszti219
ANDU2100HP
Goanga
daniel_c
Rarau
discoid21
bybyutza
Nk11
mureseanu_976
costi_dumitru
bostanesku gigel
Volk
cortexedge
bogdan srl
Teodor
ionutz85
get.
Razvan
Karl
cfr500
kristi kkk
Adisoft1991s
Radu Tudor
raoul
cnusi
rich1974
KQQ
stefan_br
alinx3330
Raduku09
andrei florin
Stratan-Tttggvv
DAS 2011
buldozer2
membru inactiv
laur 133
riciu
Desiro256
Razvan Tudor
cardinal
Silver
060-EA078
bostanescu gigel
George33
The Legend
Cito
tuborgtnp
dany90
TVlad
didinul
Vale
Vlad
Costin.H
AMX 97-0548-4
R936
TonyGFR
vanchorusebulgaria
Hurricane
manuela
halmarius
razvan - trenuri
ionutz72
Amiralul
ldh80
redeme
popovici
Ionutz
IonutCFR2009
rizelgeorgel2004
Luna
ravers75
eu
traian
pannonia express
decward
Marius Iulian
Caravelle_Zg
AndiCFR
Nesebar
DPS
Dr2005
COSTACHE MIHAIL
Balto
nenuandrei
M.I.C.I.
Vitosa
DUAL
AlexD
Adrian78
cont dezactivat .
Cobra
cont inactiv
lovekomotive
ATM
104 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 35 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Balto

Balto

Numarul mesajelor : 1620
Reputatie : 6771
Data de inscriere : 05/12/2010

INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 08 Dec 2011, 23:11

Si uite asa, in loc sa fim respectati pentru ca promovam calea ferata indiferent de starea ei, indiferent de viteza si conditii sustinem mersul cu trenul, facem reclama buna vizitatorilor etc. vom fi in continuare agresati si urati de unii angajati CFR, si considerati mai "periculosi" decat cei care fura si distrug calea ferata, care au la baza o lege p-r-o-s-t inteleasa si interpretata dupa bunul plac. Si va mai mirati de ce merg atat de rau in tara asta... cand cineva vrea sa faca bine este oprit la modul cel mai serios, se pare ca se vrea distrugerea, si asta se si promoveaza...

PS: Daca era o tara civilizata noi primeam ecusoane cu care puteam filma/poza in voia cea buna, aveam excursii gratuite organizare pe diferite trasee, etc. sau alte beneficii la care un om bun si iubitor de trenuri s-ar gandi.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15504
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 08 Dec 2011, 23:16

Eu zic ca se considera tot comercial, chiar daca oferim gratuit materialul realizat de noi, unei televiziuni. Chiar daca noi le oferim gratis si nu castigam nimic, castiga ei de pe urma spoturilor publicitare difuzate inainte, dupa, sau in timpul difuzarii filmuletului oferit gratuit de noi!
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 08 Dec 2011, 23:45

Ce se întâmplă dacă televiziunea ia de pe site-urile noastre poze şi filmuleţe şi face emisiuni cu ele (vezi Realitatea TV cu linia de Vâlcele)? Adică eu, acum, pot să mă trzeesc dat în judecată de CFR pentru că Realitatea nu ştie să citească disclaimerul de la mine de pe site?

M.I.C.I.

M.I.C.I.

Numarul mesajelor : 541
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5318
Data de inscriere : 18/11/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeVin 09 Dec 2011, 00:02

Nu ai cum sa fi dat in judecata. Pozele sunt facute in natura, nu sunt facute in vreo institutie, sau alta locatie(depou, hala,sau chiar tren). Fara voia ta au fost folosite in scop comercial, exact ce discutam noi mai devreme, dar trebuia totusi sa fi anuntat cumva. Daca eu iti luam poze si le puneam pe alt site si nu obtineam nici un profit, nu era nevoie sa te anunt. Specificam ca poza este a ta, si faceam trimitere prin link la adresa unde se afla poza. Dar la tine s-a obtinut bani de pe urma pozelor tale.

De aceea e bine ca ele sa fie semnate. Dar si aici se bat cap in cap regulile de trei simple si una complicata. Unii spun ca pozele de pe internet se pot folosi in alte scopuri ca de aceea au fost facute publice. Iar unele pasaje ale unor materiale se pot folosi gratis chiar daca se scoate profit de pe urma lor cum ar fi Cronica carcotasilor se scot bani grei de Prima Tv de pe urma difuzarii fazelor haioase ale altor televiziuni. Sau la o emisiune sportiva se dau cateva secvente dintr-un meci difuzat de alta televiziune. Dar se specifica sursa.

Iar tu nu esti vinovat ca ti-au fost difuzate pozele in scop comercial. Nu ai facut nici un contract cu ei in care sa fi de acord ca le trimiti acele poze, asa ca nu ai cum sa fi dat in judecata!!
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeVin 09 Dec 2011, 00:43

M.I.C.I. a scris:
De aceea e bine ca ele sa fie semnate. Dar si aici se bat cap in cap regulile de trei simple si una complicata. Unii spun ca pozele de pe internet se pot folosi in alte scopuri ca de aceea au fost facute publice. Iar unele pasaje ale unor materiale se pot folosi gratis chiar daca se scoate profit de pe urma lor cum ar fi Cronica carcotasilor se scot bani grei de Prima Tv de pe urma difuzarii fazelor haioase ale altor televiziuni. Sau la o emisiune sportiva se dau cateva secvente dintr-un meci difuzat de alta televiziune. Dar se specifica sursa.

Au fost... dar au învăţat şi ăia de la Realitatea să decupeze din ele Laughing Cu Cronica e altceva, cred că legea audiovizualului îţi dă voie să preiei un număr de minute din fiecare emisiune. Cu sportul e reglementat prin lege: rezumat de 3 minute pe eveniment sportiv, cu păstrarea elementelor grafice (sigle şi alte asemenea) ale televiziunii care a transmis evenimentul sau, dacă elementele nu se văd, afişarea în permanenţă pe ecran a mesajului ,,Preluare TV X".

Apropo de Cronică... expune prostia altora. Cam la fel a făcut şi Realitatea cu imaginile de pe Vâlcele-Vâlcea. Diferenţa e că la Cronică se specifică de unde sunt imaginile.

Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeVin 09 Dec 2011, 08:26

Nu este un topic dedicat interdictiei de pozare, ca sa discutam acolo?

Sau era pe alt forum, ca eu am tot scris ce am patit cu ceferistii care interzic pozatul, cum au chemat Politia la Filiasi si m-au dus la post, cum anul asta in Faurei ma astepta deja Politia la coborirea din tren, cum la Brad mi s-a spus ca e ,,privat" adica al CFR, cum au sarit pe mine pe linia Falciu sa ma dea jos din tren.

Exista o reglementare privind pozarea, contra cost cu autorizatie cu nu stiu ce, dar se refera la cazurile in care se pozeaza in scop comercial. Nu imi dau seama ce inseamna scop comercial dar banuiesc eu ca se refera la cazurile cind se face o reclama pe acolo altfel ce fel de scop comercial sa fie ca sa vina o televiziune sa pozeze mizeria din gari pentru stiri, ca doar nu or fi am fost avertizat pt ceea ce scriu!! sa ma scuzati! va rog!?Poate doar in cazul in care cu banii luati CFR se apuca sa faca ordine si curatenie.

In ceea ce priveste legea 289/2005 aceasta interzice ACCESUL in anumite zone, de exemplu nu ai ce cauta in triaje, revizii, depouri si alte asemenea. Tot legea interzice si accesul in zona caii ferate 20 de la axa.
OK, legea e facuta pentru astia care fura si pe care oricum nu-i prinde nimeni, pentru ca sint mina in mina cu cei care ne urmaresc pe noi sa nu pozam.

Legea 289/2005 nu interzice FOTOGRAFIATUL in nici o imprejurare - doar accesul in anumite zone.

Nu interzice accesul la peron, deci daca esti la peron si in sala de asteptare esti intr-un loc public si prin urmare poti fotografia.

Ca sa ma refer la cazul Vilcele, e xact ca si cum stau la 20,01m de axa caii si pozez linia. Nu incalc legea privind accesul si nu e interzis prin lege pozatul.

Mie imi este destul de clar si o data s-a luat un mecanic de mine aici in Nord, dupa un schimb de replici am urcat pe platforma betonata a peronului si am pozat spre linia de marfa. Totusi el a primit ajutorul turnului CED care au inceput la megafoane cu invectivele...

Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Reputatie : 8689
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeVin 09 Dec 2011, 10:13

Legea cred ca o stim toti sau majoritatea dintre noi. Eu vad problema alta, in afara de discutia avuta cu nenea din Gara Obor(civilizata de ambele parti) nu am patit nicaieri nimic. Acum reveninm la aspectul "comercial" noi putem fi si gresit intelesi si sa va spun si de ce.
Eu daca ma duc sa fac poze de mine nu se va lua nimeni niciodata deoarece prastia mea de Fuji S nu va atrage niciodata atata atentie cat un DSLR care mai are si obiectiv de "juma de metru" pentru ca avem printre noi si pasionati cu scule mai capabile.
Totul tine de perceptia fiecarui angajat de la CFR si de modul de intelegere al contextului, pai ala ce sa spuna cand vede pe unu cu ditamai "scula" la fotografiat? Intelege ca e fotograf profesionist si ca automat trebuie sa lucreze pentru cineva.
Sus In jos
DPS

DPS

Numarul mesajelor : 2206
Reputatie : 7572
Data de inscriere : 27/04/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeVin 09 Dec 2011, 11:22

AlexD a scris:
Legea cred ca o stim toti sau majoritatea dintre noi. Eu vad problema alta, in afara de discutia avuta cu nenea din Gara Obor(civilizata de ambele parti) nu am patit nicaieri nimic. Acum reveninm la aspectul "comercial" noi putem fi si gresit intelesi si sa va spun si de ce.
Eu daca ma duc sa fac poze de mine nu se va lua nimeni niciodata deoarece prastia mea de Fuji S nu va atrage niciodata atata atentie cat un DSLR care mai are si obiectiv de "juma de metru" pentru ca avem printre noi si pasionati cu scule mai capabile.
Totul tine de perceptia fiecarui angajat de la CFR si de modul de intelegere al contextului, pai ala ce sa spuna cand vede pe unu cu ditamai "scula" la fotografiat? Intelege ca e fotograf profesionist si ca automat trebuie sa lucreze pentru cineva.

Complet de acord. Ce sa mai zic daca ai si trepied si stai in tren cateva sute de km...si mai urca si supracontrol....si politie.....sa vezi atunci munca de lamurire prin care le explici ca ceea ce pozezi sau filmezi, faci doar pentru arhiva personala si eventual pentru youtube si pasionatii care creeaza rute feroviare in simulatoarele de profil, fara a primi vreo retributie pentru asta....Smile

Mi-as dori sa fie posibila obtinerea unei autorizatii gratuite in acest sens de la minister, prin care declari pe proprie raspundere ca ceea ce pozezi sau filmezi, nu vei folosi in scopuri comerciale si nu contravine politicii CFR legate de secrete de serviciu etc.... Din ce am inteles de pe la oamenii caii ferate, cat timp pozezi orice altceva decat serii de identificare vehicule sau interioare de tren sau oameni, nu e nicio problema. Eu am intrebat clar o echipa de supracontrol, in ceea ce ma "doare" pe mine: daca filmez EXTERIORUL prin usha frontala a ultimului vagon, este vreo problema ? Mi s-a spus in cele mai multe cazuri NU E NICIO PROBLEMA. In schimb, cand apar din senin cu trepiedul si aparatul, unii sunt mai suspiciosi si imi solicita respectuos autorizatie. E si normal...
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/DPSRomania/videos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Reputatie : 8689
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeVin 09 Dec 2011, 11:44

Pai daca nu este permis sa pozezi serii de identificare vehicule sau interioare de tren sau oameni, ce mai ramane de pozat ? a21 Mai raman Zilele Feroviare si Infra Transul...
Sus In jos
DPS

DPS

Numarul mesajelor : 2206
Reputatie : 7572
Data de inscriere : 27/04/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeVin 09 Dec 2011, 11:54

AlexD a scris:
Pai daca nu este permis sa pozezi serii de identificare vehicule sau interioare de tren sau oameni, ce mai ramane de pozat ? a21 Mai raman Zilele Feroviare si Infra Transul...

Eu vreau in special sa filmez trasee de lung parcurs (magistrale intregi) de la ultimul vagon Smile
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/DPSRomania/videos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeSam 10 Dec 2011, 16:50

Intrebare de baraj Very Happy Din ce tren se formeaza 3530 Racos-Brasov? (evident din MT 2011/2012)
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeSam 10 Dec 2011, 16:52

maryus74 a scris:
Intrebare de baraj Very Happy Din ce tren se formeaza 3530 Racos-Brasov?

Din 3533 care lasa vagoane seara in Racos . Wink

V.I.P Member
V.I.P Member
AndiCFR

Numarul mesajelor : 3683
Localizare : Braşov
Reputatie : 8756
Data de inscriere : 10/06/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeSam 10 Dec 2011, 17:28

Exact! Si chiar daca n-ar fi avut vagoane de Racos atasau vagoane la 3533 pentru 3530 + o locomotiva.
Sus In jos
Caravelle_Zg
V.I.P Member
V.I.P Member
Caravelle_Zg

Numarul mesajelor : 857
Varsta : 33
Localizare : Arad, România
Reputatie : 6564
Data de inscriere : 05/09/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeDum 11 Dec 2011, 02:18

Câte cupoane i se vor cere unui student pentru a beneficia de 50% reducere în cazul în care va avea, de exemplu, două trenuri interregio pe același bilet de călătorie?
Sus In jos
Marius Iulian

Marius Iulian

Numarul mesajelor : 323
Localizare : Brasov / Galati
Reputatie : 6284
Data de inscriere : 29/08/2008

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitimeDum 11 Dec 2011, 02:46

Din fericire unul singur... deoarece este un singur bilet! Oricum Studentii cu legitimatii si mai ales cu, cupoane sunt cei mai afectati de schimbarea planului tarifar, intrucat nu li se amortizeaza tarifarea multipla la circulatia cu mai multe trenuri, cu reducerea de fidelitate, fiind categoria de public care va resimti cel mai puternic scumpirea biletelor prin noul model de tarifare!

In alta ordine de idei multe din trasele deservite pana de curand exclusiv de accelerate, si ma refer in special la cele de scurt parcurs si mers cadentat (exemplu: Bucuresti - Pitesti) vor deceda daca nu se vor transforma in trenuri RegioExpres.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 3 Icon_minitime

Sus In jos

INTREBARI SI RASPUNSURI
Sus 
Pagina 3 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 35 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum