|
| INTREBARI SI RASPUNSURI | |
|
+100EuroNight andreiutzu huiu_goe Norbi PrisecaruFlorin Andrey_tm Kriszti219 ANDU2100HP Goanga daniel_c Rarau discoid21 bybyutza Nk11 mureseanu_976 costi_dumitru bostanesku gigel Volk cortexedge bogdan srl Teodor ionutz85 get. Razvan Karl cfr500 kristi kkk Adisoft1991s Radu Tudor raoul cnusi rich1974 KQQ stefan_br alinx3330 Raduku09 andrei florin Stratan-Tttggvv DAS 2011 buldozer2 membru inactiv laur 133 riciu Desiro256 Razvan Tudor cardinal Silver 060-EA078 bostanescu gigel George33 The Legend Cito tuborgtnp dany90 TVlad didinul Vale Vlad Costin.H AMX 97-0548-4 R936 TonyGFR vanchorusebulgaria Hurricane manuela halmarius razvan - trenuri ionutz72 Amiralul ldh80 redeme popovici Ionutz IonutCFR2009 rizelgeorgel2004 Luna ravers75 eu traian pannonia express decward Marius Iulian Caravelle_Zg AndiCFR Nesebar DPS Dr2005 COSTACHE MIHAIL Balto nenuandrei M.I.C.I. Vitosa DUAL AlexD Adrian78 cont dezactivat . Cobra cont inactiv lovekomotive ATM 104 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Lun 16 Ian 2012, 19:55 | |
| Masina personala pe langa benzina mai consuma si revizia care te costa jumate de salariu al unui bugetar ba chiar mai mult , pe langa asta mai ai nevoie de rovinieta care e 100 de lei pe un an de zile dupa care iarna trebuiesc cauciucuri de iarna care la fel te duc la o suma de mai bine mergi pe jos plus multe altele deci calculat masina iese mult mai scumpa decat trenul clar . |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Lun 16 Ian 2012, 20:15 | |
| Depinde cât de des mergi cu ea. Dacă mergi zilnic, amortizezi şi cheltuielile astea. _________________ :TTT:
|
| | | cont inactiv
Numarul mesajelor : 1550 Reputatie : 7010 Data de inscriere : 25/04/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Lun 16 Ian 2012, 20:21 | |
| - karpaty a scris:
- Masina personala pe langa benzina mai consuma si revizia care te costa jumate de salariu al unui bugetar ba chiar mai mult , pe langa asta mai ai nevoie de rovinieta care e 100 de lei pe un an de zile dupa care iarna trebuiesc cauciucuri de iarna care la fel te duc la o suma de mai bine mergi pe jos plus multe altele deci calculat masina iese mult mai scumpa decat trenul clar .
"revizia care te costa jumate de salariu al unui bugetar ba chiar mai mult " care revizie tata, ITP-ul te costa jumate de salariu de bugetar? Da' cum doamne iarta-ma, il faci lunar sau cum ca eu il stiu la 2 ani...chiar ca si eu trebuia sa merg sa-l fac acum, nu mai merg ca n-am nici macar un sfert din salariul de bugetar... Revizia la motor se face la peste cateva sute de mii de km, si la o amarata de DACIA 1310 ii faci revizia la motor la 200.000 si o duci mai mult, mai frumos e s-o faci la 100.000 de km ca asa nu troncane intre reviziile facute de proprietar sau mai stiu eu ce...aaaaa, ca te costa schimbul de ulei, vulcanizarea toamna si primavara, spalatoria, schimbatul unei bucse sau a vreunui pivot, da taica, vrei masina, pune mana si invata si nu te costa ca le faci singur....tot cineva pe aici zicea, romanii sunt comozi samd, el nu era roman si ma bucur ca el nu e comod, dar avea dreptate, multi dintre noi sunt comozi, nu pun manuta pe o bucsa s-o schimbe, cum sa se murdareasca ei pe maini samd....scotand din calcul reparatiile aferente la anumite intervale de timp, te costa asa, Asigurare vreo 200 de lei, nu stiu cat e pe an dar cand o fac eu la masina in 3 usi cu motor de 1.3 va anunt cat costa pe un an de zile, ITP care e pana in 150 de lei, sa zicem 200 daca ai niste mici "bube" zic bube ca nu neaparat bube ci modificari....si ce, rovigneta care etot vreo 150 de lei si daca stai numai in oras nu e nevoie s-o platesti. Cat face, 500 de lei, rovigneta si asigurarea sunt anuale, ITP la 2 ani. Woooow, muuuuuuuuuult.... in 2 ani de zile si chiar mai bine nu cred ca faci 200.000 de km decat daca mergi zilnic ca buhuuuuuuuuu, intelegi, si sunt motoare care au garantati 500.000de km sau mai mult intre 2 reparatii la motor.... Revenind, ce mai ai de schimbat, filtru de ulei si uleiul la 10.000km? eu il schimb la 20000 ca asa scrie in cartea producatorului....si daca e s-o luam, avem drumuri proaste si sunt scumpe piesele, eu cu 100 de euro imi schimb toata suspensia fata, pivoti, bucse, telescoape. Si garantat tin 60000 de km pana sa inceapa sa faca urat.... Deci, daca esti comod, masina scumpa e si scumpa la intretinere asta e clar si deh, ce s-o mai lungim, nu zic ba la tren, e sigur si rareori sunt accidente, avioanele vedeti ca mai exista si pe acolo anumite accidente dar si ele se incadreaza la transport sigur, pe strada daca esti sofer bun si stii sa te orientezi in trafic incat sa eviti diferitele probleme, basca jos ce sa mai, nu cred ca e vreun pericol in care tu sa fii vinovat ca si calator ca s-o luam asa. Uneori ajungi sa dai mai putin pe mersul cu propria masina decat pe calatoria cu alte mijloace de transport pe distantele scurte plus ca avand masina si poate ai si bagaje iti e de n ori mai lejer. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Lun 16 Ian 2012, 20:25 | |
| Eu nu cred asa ceva , am masina si stiu cat de scumpa este , de asta sta mai mult in parcare si folosesc in oras RATB iar in tara Trenu si ies mult mai ieftin decat cu masina , daca as merge zilnic cu ea inseamna ca salariu meu de bugetar il dau numai pe masina si nici asa nu mi-ar ajunge , numai ca din salariu trebuie sa te intretii intai pe tine ca persoana dupa care masina care in zilele noastre e un lux cel putin pentru mine asa este . Numai un plin ma costa peste 250 de lei si daca as merge zilnic la munca cu masina , mai mult de 10 zile nu mi-ar ajunge benzina si atunci unde e afacerea ? asa cu autobuzu ma costa 50 pe luna un abonament pe toate liniile dar nu folosesc decat o linie si acolo e mai ieftin un abonament lunar . |
| | | Nesebar Administrator
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Lun 16 Ian 2012, 20:30 | |
| Edward , revizia la mine se face din 15.000 in 15.000 de km si acum cand fac 60.000 cica o sa ma coste schimb de ulei bujii si ce or mai vrea ei sa schimbe cica va costa peste 500 de lei , deci dece sa merg cu masina si sa dau atatia bani la revizie cand pot merge cu transportul in comun ? pe langa revizie e ITP la 2 ani cum ai spus tu , sunt cauciucurile , este benzina care e scumpa , rovinieta si alte mici cheltuieli deci daca stais a le aduni pe toate intr-un an fac pariu pe cat vrei ca amsina e mult mai scumpa . |
| | | 060-EA078
Numarul mesajelor : 326 Reputatie : 5655 Data de inscriere : 04/05/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Lun 16 Ian 2012, 20:34 | |
| Edward e corect si ceea ce ai spus tu. Insa aici se vorbeste problema in ansamblu nu in particular. Degeaba te uiti doar in farfuria ta. Pe de alta parte putem sa luam treaba si altfel : ai o masina construita dupa 2000 cu calculator de bord. Du-te la service cu ea de cate ori plange calculatorul, sa vedem cum stau lucrurile atunci cu banii. La o masina de actualitate nu mai merge cu clestele, ciocanul si patentul pe la calculator. Deja discutam altfel. Deci "revizia" sau mai bine spus, intretinerea unei masini e intr-adevar o cheltuiala continua, mult mai mare decat in situatia in care circuli cu trenul. Si asta indiferent ce masina ai. Chiar si cu o dacie, micile defectiuni frecvente pe care le are, presupun bani pe care tot din buzunar ii scoti. Eu am avut dacie, am facut intr-adevar multe lucruri eu la ea, inclusiv schimbat set motor. Insa bani pe piese tot am dat.
Multi sau putini, banii alocati pentru o plimbare cu masina sunt in orice caz mai multi decat in cazul in care circuli cu trenul, chiar si cu avionul. Eu am venit de la Amsterdam la volan cu o masina, si fara 3 plinuri n-am scapat, asta insemnand aroape 200 l de motorina. In bani, aproape 300 EUR. Pe biletul de avion am dat 320 Eur.Ca timpi si stres, avantaj avion clar. Cheltuielile colaterale cu masina ( rovignete pt Olanda, Austria si Ungaria inca 25 Eur). Nu pun in calcul uzura masinii si altele. Deci oricum o dai masina, cel putin pentru Romania este ca si bani un lux pe care nu oricine si-l permite ! 500 de lei, cand nu-i ai par bani foarte multi. Si 1 leu cand nu-l ai, nu-ti da nimeni biletul de tren, painea sau pachetul de tigari. |
| | | lovekomotive V.I.P Member
Numarul mesajelor : 751 Varsta : 36 Localizare : Piatra Neamt Reputatie : 6375 Data de inscriere : 20/08/2009
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Lun 16 Ian 2012, 20:41 | |
| ITP-ul e pana in 100 de lei, cel putin la mine atat a fost, RCA-ul e vreo 600 la motor 1390 cm3, mai bagi si un CASCO daca tii la ea, mai ii schimbi o distributie, un kit de accesorii, schimbi lichidele si uite asa bati spre 1500 asta la un Logan. Daca ai vreun VW, Merc, BMW pregateste pentru sume comparabile cu un abonament la IC pe orice distanta pe un an de zile mai ales daca iti mai cade o pompa de inalta presiune, niste injectoare, o turbina:D Cat despre pus mana singur sa le faci, nu toti au timp si indemanare si daca masina e una plina de electronica si prea sofisticata mai bine lasi pe altii. Ca sa-ti faci singur reviziile la masina cap-coada iti trebuie numai scule de cateva sute de euro, asa ca lasam si pe cei cu service-urile sa castige o paine. Ca sa revin On Topic, pe distante lungi folosesc trenul mai mereu, mai ales cand calatoresc singur. Masina o folosesc mai mult pt drumuri in zona sau cand plec cu familia pe distante mari si cu multe bagaje si devine mai rentabila. In Europa n-as pleca niciodata cu masina, pai as ramane fara ea pe la nemti sau m-as umple de amenzi la ungurii care ne iubesc atat de mult, plus ca daca mai ai si un accident pe acolo, multa birocratie. Cu avionul nu suport sa merg, si in America m-as duce cu vaporul Trenul are viitor in orice tara civilizata dar numai la noi nu ca asa e treaba. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Lun 16 Ian 2012, 21:05 | |
| - 060-EA078 a scris:
- Multi sau putini, banii alocati pentru o plimbare cu masina sunt in orice caz mai multi decat in cazul in care circuli cu trenul, chiar si cu avionul. Eu am venit de la Amsterdam la volan cu o masina, si fara 3 plinuri n-am scapat, asta insemnand aroape 200 l de motorina. In bani, aproape 300 EUR. Pe biletul de avion am dat 320 Eur.Ca timpi si stres, avantaj avion clar. Cheltuielile colaterale cu masina ( rovignete pt Olanda, Austria si Ungaria inca 25 Eur).
La 5 persoane o scoţi la 60 de euro (mai rămâne problema oboselii). Oricum, un drum lung cu maşina făcut cu 4 tovarăşi de drum, va ieşi mereu mai ieftin decât un drum cu trenul / autocarul. Singura soluţie e să prinzi un bilet ieftin de avion, dar asta înseamnă să planifici călătoria cu minim 3 luni înainte (de ex. am prins 79 RON Bucureşti - Milano). În schimb, pe distanţe scurte şi medii e mai rentabil transportul în comun. _________________ :TTT:
|
| | | cont inactiv
Numarul mesajelor : 1550 Reputatie : 7010 Data de inscriere : 25/04/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 19 Ian 2012, 20:47 | |
| Cu ce locomotiva a plecat azi 1651 spre Suceava din Bucuresti? Tot o 41? |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 19 Ian 2012, 20:56 | |
| Cineva pe privat imi spunea ca bucurestenii fac 4 perechi de trenuri pe brasov, care e a patra ca eu nu stiu decat de trei. Acelasi lucru pe craiova, poate cineva sa-mi confirme care sunt? |
| | | cont dezactivat .
Numarul mesajelor : 3034 Reputatie : 8386 Data de inscriere : 03/09/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Vin 20 Ian 2012, 06:37 | |
| 1631/1636 531/1742 1582/1583 1637/1746 |
| | | DPS
Numarul mesajelor : 2206 Reputatie : 7572 Data de inscriere : 27/04/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Sam 21 Ian 2012, 14:01 | |
| Rugaminte mare: unde se poate gasi un "atlas" cu toate trasele de trenuri de marfa de la toti operatorii ? Exista asa ceva ? Ma intereseaza numerele trenurilor de marfa care tranziteaza zona de sud in special (M901-M800-M1000-M900). |
| | | cont dezactivat .
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Sam 21 Ian 2012, 14:13 | |
| pai in livret sunt toate trasele de marfa+privati unde alt undeva? |
| | | DPS
Numarul mesajelor : 2206 Reputatie : 7572 Data de inscriere : 27/04/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Sam 21 Ian 2012, 14:14 | |
| - MariusD a scris:
- pai in livret sunt toate trasele de marfa+privati
unde alt undeva? As putea intra in posesia unui livret central ? Livretul central contine toate trasele ? |
| | | cont dezactivat .
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Sam 21 Ian 2012, 14:25 | |
| la marfa livretele sunt pe regionale am dar nu in format PDF am carte |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI | |
| |
| | | | INTREBARI SI RASPUNSURI | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum