| Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) | |
|
+111catalinu' stefan_br mihaiuc get. Marius razvan - trenuri traian Cosmin5 redeme laur 133 cristyadaX Nk11 jimmy Teodor ATM nokia2010 Cobra bostanescu gigel Luna DUAL vilhelm ravers75 IonutChircu AlexD romero69 riciu Jhonyla VeV mstupariu alinx3330 Vitosa Razvan Tudor decward raoul PrisecaruFlorin ultras nelu_cfr spsdc7 RazvanCFR iuli.hard rares03 Adrian78 kaan FeroFan97 SULZERUL 0733 cont dezactivat . DooLs Laur jionutz 19jimmy84 The Legend Shinkansen sorinucu Stefan Mircea Hirjau dan ciprian pannonia express rizelgeorgel2004 halmarius knd Cito TVlad Razvan cont inactiv AMX 97-0548-4 ionutz72 Traveller Bobses buldozer2 Costin.H didi Nesebar Rosshhu mi.tudor Caravelle_Zg membru inactiv mtk bogdan srl marius_catalin84 vrabieionut stegaru IonutCFR2009 cortexedge didinul alex.alexus.tm srazvi Codrut1985 KQQ tudor_vl lovekomotive zenox4500 stinky Vlad Ionutz discoid21 Norbi Hurricane cristi ar cristi CFR orestte Gongutza robypedia COSTACHE MIHAIL MariusM mureseanu_976 Lde 2100 mardaryroby DonVILLy tiberio kristi kkk myster2008 115 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Costin.H
Numarul mesajelor : 654 Reputatie : 6158 Data de inscriere : 15/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Dum 21 Mar 2010, 20:46 | |
| vina nu trebuie data numai pe mecanic! PS: instalatia de autostop se numeste INDUSI (http://www.sh1.org/eisenbahn/rindusi.htm) |
|
| |
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13807 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Dum 21 Mar 2010, 20:53 | |
| Ai dreptate, insa mecanicul este cel mai vinovat. In primul rand trebuia sa opreasca inainte de semnal si in al doilea rand nu trebuia sa dea inapoi. Probabil a crezut ca dand inapoi isi va repara greseala. Nu a reparat nimic ba dinpotriva si-a agravat situatia deraind un vagon... |
|
| |
Bobses
Numarul mesajelor : 46 Varsta : 52 Localizare : Iasi Reputatie : 5430 Data de inscriere : 08/03/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Dum 21 Mar 2010, 21:04 | |
| Păi și eu ce-am spus? Instalația autostop (indușii - inductorul de 2000Hz din cale care este activ la culoarea roșie a semnalului, la trecerea peste el cu viteză suficient de mare, mecanicul neapăsînd butonul Depășire Ordonată) și-a făcut funcția și a frînat trenul, în condițiile în care locomotiva a depășit acest semnal nerespectînd instrucțiile. Mai clar de atît nu se poate... Din nou, instalațiile din cale și de pe mașină au funcționat corect. @Vlad: așa e cum spui, peste macaz talonat NU SE DĂ TRENUL ÎNAPOI. |
|
| |
Costin.H
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Dum 21 Mar 2010, 21:17 | |
| ha ha...ce-mi place atitudinea asta! mecanicul a fost vinovat si asta basta. ne-am spalat toti pe maini si restul am scapat basma curata! nu stiu daca ati observat, dar in CFR, fiecare e pt painea lui, nu exista niciun fel de uniune intre angajati. de asta se duce : : totul! sa moara capra vecinului! editare ulterioara: asemenea imagini nici nu ar trebui sa apara in presa! sunt cazuri minore, care ar trebui sa se rezolve fara prea mult tam-tam! |
|
| |
Bobses
Numarul mesajelor : 46 Varsta : 52 Localizare : Iasi Reputatie : 5430 Data de inscriere : 08/03/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Dum 21 Mar 2010, 21:20 | |
| Din păcate, în cazul ăsta, mecanicul a fost vinovatul. Degeaba te superi, dar asta e. Bineînțeles, sînt cazuri și cazuri, în care vina nu aparține nimănui în particular, dar aparține tuturor în general; sînt situații în care cumulul unor acțiuni comune din partea ramurilor diferite duce la eveniment. Edit după editul lui Costin: tren contra tren e caz minor?! |
|
| |
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13807 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Dum 21 Mar 2010, 21:25 | |
| Si a mai si deraiat un vagon |
|
| |
Bobses
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Dum 21 Mar 2010, 21:27 | |
| Gîndește-te că în trenurile alea se aflau oameni... |
|
| |
Costin.H
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Dum 21 Mar 2010, 21:28 | |
| a murit cineva?
mai bine luam amintire la cazul de la valea calugareasca! sau cel de la craiova! acolo sunt problemele adevarate! |
|
| |
Vlad Administrator
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Dum 21 Mar 2010, 21:31 | |
| - Costin.H a scris:
- a murit cineva?
mai bine luam amintire la cazul de la valea calugareasca! sau cel de la craiova! acolo sunt problemele adevarate! Ai dreptate, iar in cazurile astea nu a fost deloc vina mecanicilor. Insa si aici se putea intampla si mai grav |
|
| |
srazvi
Numarul mesajelor : 664 Varsta : 44 Localizare : Arad Reputatie : 6346 Data de inscriere : 20/07/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Dum 21 Mar 2010, 22:48 | |
| Am trait s-o aud si pe asta, faptul ca doua trenuri de calatori mergeau pe linie simpla unul spre altul e un fleac, nu trebuia bagat in seama . Mecanicul parca zicea ca avea soarele in ochi, daca avea indusii izolati ar trebui bagat direct la puscarie, daca nu, inseamna ca a fost franare automata . Ma intreb ce zice Costin de reportajul de azi de la ProTv, ca e o facatura si nu e nimic adevarat? Cat de fan CFR sa fi si sa-i sustii in halul asta, nici mecanicul vinovat nu ar fi instare de asa ceva |
|
| |
Costin.H
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Dum 21 Mar 2010, 23:26 | |
| emisiunea de pe porctv ne-a spus sa nu mai mergem cu trenul ca nu avem cale sigura! asta e, ghinion...in curand toate trenurile vor merge cu maxim 30km/h ca sa fie calatoria sigura.
tin cu mecanicul, fiindca a fost o eroare pur umana, care in spate are multi factori care au dus la aceasta! dar din pacate, noi nu stim sa cautam sursa problemei, ci doar ne multumim ca avem un vinovat! |
|
| |
srazvi
Numarul mesajelor : 664 Varsta : 44 Localizare : Arad Reputatie : 6346 Data de inscriere : 20/07/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Lun 22 Mar 2010, 00:12 | |
| Da, aceea cu trenurile sunt periculoase am remarcat-o(si nu caile falimentare romane ci trebuia sa dea titlul caile falimentate romane ), totusi unde sunt banii de la ministerul transporturilor, linii nu s-au refacut(cele in lucru sunt pe baza unui imprumut), drumuri doar s-au carpit la pret de drum nou, eu cred ca de acolo se fura cel mai bine, anual catva miliarde de euro dispar fara sa vedem o imbunatatire(dupa ce trece iarna avem drumuri pline de gropi si mai apar alte restrictii pe calea ferata). Din cate stiu, anul trecut cel mai grav incident a fost intre Salva si Viseu cand o locomotiva venita ca ajutor sa remorcheze un accelerat a intrat in plin in tren si au fost 4 raniti din care unul grav. Deci ce alternativa mai sigura poti avea decat trenul? Avion nu am la sat, deci ala nu se pune . De aici deduc un lucru mare negativ la CFR: politica de marketing, niciodata in cei 20 de ani nu s-a bazat pe asa ceva. Probabil toti sefii de la cele 3 ramuri CFR au firme capusa sau firme de transport rutier si nu-i intereseaza binele companiei P.S. Cine doreste reportajul de pe prosTv, l-am gasit aici |
|
| |
orestte V.I.P Member
Numarul mesajelor : 364 Varsta : 50 Localizare : Timisoara Reputatie : 6266 Data de inscriere : 28/10/2008
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Lun 22 Mar 2010, 08:58 | |
| - Citat :
- tin cu mecanicul, fiindca a fost o eroare pur umana, care in spate are multi factori care au dus la aceasta! dar din pacate, noi nu stim sa cautam sursa problemei, ci doar ne multumim ca avem un vinovat!
Se pare ca esti cam naiv si nu cunosti bine datele problemei, mecanicul e principalul vinovat!!!!!!! Inainte de a avea un semnal rosu , sau semafor pe oprire , ai automat inaintea lui unul cu galben sau paleta galbena , care te obliga sa dai cu butonul atentie al instalatiei indusi si sa respecti vitezele indicate ale instalatiei indusi de control punctal al vitezei . nu ai cum sa treci pe verde iar urmatorul semnal sa fie rosu, decat daca instalatia BLA este defecta caz in care se opreste trenul si se da ordin de circulatie. In schimb ce nu sa spus la televizor si sa spus in depouri, respectivul mecanic avea pe GM si o instalatie artizanala de furat motorina ...so nu il mai cred chiar asa de vinovat respectivul mecanic a mai avut abateri disciplinare. Eu nu cred in nevinovatia lui si nu cred ca mai avea ce cauta pe locomotiva demult, cu atat mai mult la trenuri accelerate,rapide . |
|
| |
didi
Numarul mesajelor : 635 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6568 Data de inscriere : 28/09/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Lun 29 Mar 2010, 14:04 | |
| Cum am zis ca mesajul este potrivit si pentru rubrica lucruri negative si pentru Transportul rutier Vs transportul Feroviar am sa il postez si acolo. Cum rubrica la lucruri negative este in crestere o sa contribui si eu azi la marirea ei.Daca vrei sa alegi statutul de calator cinstit cu trenul in Romania lumea te ia peste picior ba ti se si spune ca nu se poate.Mai exact cum?Si asa multi se intreaba de ce sa nu merg cu microbuzu sau autocaru , cand simplu fapt de a procura un bilet de calatorie este pentru multi o incercare de a te abtine sa sa nu te ie de niste angajati care nu au habar nici de munca lor si sunt paraleli si cu bunul simt. 28.03.2010 Sa incepem cu ziua de duminica 28.03.2010 cand am dorit sa fac o calatorie impreuna cu amicii mei pasionati de calea ferata.Cum localitatea Dirza aflata la 21 de km de Bucuresti este Punct de oprire(P O) ,ea nu poseda casa de bilete ,am solicitat bilet dus intors ca la intoarcere sa nu fiu nevoita sa fug dupa sefu de tren prin personalul aglomerat si eu fiind inca neinitiata in mersu cu nasu ca deh nu am avut curaj (fiind fata am zis sa nu o patesc )pana azi.Zis si facut merg la un ghiseu din Gara de Nord prezint legitimatia primesc bilet catre dus iar la intors ce credeti ca imi raspunde?Nu se poate da bilet chipurile ca daca iau dus intors se beneficiaza de reducere 10% iar eu cum am avut reducerea de la facultate nu are cum sa imi dea bilet pentru intors.Eu i-am zis doamna si ce fac merg fara bilet ? daca vine supracontrolu?Eu vreau bilet nu ma intereseaza reducerea aia de 10% da eu din Dirza nu am de unde lua bilet.Binenteles ca nu ma servit si la intoarcere am fost nevoita sa merg cu nasu ca trenul era aglomerat si nu puteai sa mergi sa il cauti pe sefu de tren.Cum nu stiam cu se procedeza am dat bani la un amic care a dat pentru amandoi. Concluzia:Uite cum te invata Cfr u sa mergi cu nasu si tot ei se plang dupa aia ca de ce ies in pierdere?Am vrut sa fiu calator corect am cerut bilet si am zis nu vreau reducerea de 10% da va rog vreau bilet ca sa stau linistita sa nu ma trezesc ca platesc amenda si mi s-a sugerat idea de nas.29.03.2010 A doua zi Agentia de bilete Cfr Brezoianu Merg frumos la agentie si observ ca la un ghiseu este liber.O intreb politicos nu va suparati este liber? Ea imi raspunde da , unde doriti? Eu am zis catre Iasi pentru maine dimineata cu trenul 564( mai corect zis decat 551 care este pentru grupa de Suceava).Ii intind legitimatia cu cupoanele .Se uite pe toate partile intreaba la altii , i-am zis ca nu este falsa legitimatia si nici cupoanele nu sunt false si am ramas mirata sa constat ca habar nu avea cum se foloseste .i-am explicat ca nu trebuie scrisa nici o data pe legitimatie .Dansa cu un tupeu formidabil mi-a azvarlit legitimatia si mi-a zis taci.Am ramas fara glas.Ce nesimtire.Am rugat-o daca se poate da loc la geam ca eu sunt iubitoare de peisaje si nu e prima data cand pot alege locu cu o zi inaintea plecarii trenului.Binenteles ca a zis nu se poate si asa , si binenteles ca nu mi-a dat la geam loc si iar sunt nevoita sa stau pe alt loc decat cel inscris pe bilet ca deh tot ei me indeamna sa nu fiu calator cinstit.Si cea mai tare replica care mi-a dat-o a fost : auzi unde mergi? La Iasi ?La care tren? cand pleaca.? Ii zic ora si localitatea si ea exclama a da uite 551 la 6 pleaca :!: Am ramas fara glas.Si apoi imi zice paltesti cu numerar? Eu ii intind banii imi da restu si cand sa plec imi zice auzi da ai 3 lei? .si I-am zis pentru ce?Pai ti-am dat 10 lei.A nu ai ? Da aia 10 inapoi .Si i-am zis nu puteati sa imi cereti cand v-am dat banii sau dupa ce am bagat restu in portofel si portofelu in geanta imi cereti ce ati asteptat. Oricum am zis ca e ceva general la Cfr din moment ce am auzit o alta casiera intreband pe alta" Auzi fata da e tren catre aeroportu ala otopeni da si cum scriu " Ce scriu Otopeni O P?si uite asa a ramas saraca calatoare care solicitase un bilet catre P O Otopeni sa stea vreo 10 minute , ramasese acolo si dupa ce am plecat eu . Concluzia:Lucram in Cfr si nu stim ce trenuri pleaca din Bucuresti Nord ? Imi zice apoi a da uite 551 la 6 pleaca :!: .Oare de ce nu se fac restructurari in cadrul acestor persoane sincer care chiar nu isi au locul la ghiseu.Si sincer cate trenuri sunt de invatat ? Numai cele care pleaca din Bucuresti Nord ca nu se inghesuie navetistii care pleaca din Basarab sa cumpere bilete cu rezervari. |
|
| |
Costin.H
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) Lun 29 Mar 2010, 14:23 | |
| pana nu se generalizeaza instalarea a cat mai multe automate de bilete, vor mai fi destule probleme de genul enumerat mai sus. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) | |
| |
|
| |
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (1) | |
|