Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri pozitive (+) la CFR !!!

In jos 
+132
get.
Vale_ntin
alliens
neluadi
bobi
ciprian71
George CFR
ets2oltromânia
AeroX
dan tm
Luca tgv
mariuscfrbucuresti
c o r v i n
TudorVD
alex.barac.5
matei vulcan
ovidiu.ghita.752
gvd
Katalyn
marius664
TonyCFR
ALEXCFR
mielutu zburator
LanceR
IonutChircu
enstendhal
bubu
rizelgeorgel2004
Vlad Singeorzan
Razvan Tudor
cristy79
alex1987
florin29sv
ORWO
Hawkuletz
spiderpc
DPS
ATM
lifetec
cristi_tgv
92Dragos
adytm
maris.constantin
dexter23
Katalin4653
NicuS
Spartan1948
didinul
rich1974
@ndrey
stefanb.steff
revenge
manuzisu
allred
Adisoft1991s
Radu.B
baiazid
Andrey_tm
Adirmvl
Radu Tudor
Kriszti219
Dr2005
Rarau
popovici
AndiCFR
manuela
eu
mariuskl
nenuandrei
traian
040EC100
ana imfinity
romaniaetc
TonyGFR
Nk11
nokia2010
The Legend
kristi kkk
cristyadaX
Cosmin5
razvan - trenuri
TVlad
Hurricane
mihaiuc
Silver
DUAL
bondarel
SULZERUL 0733
stefan_br
laur 133
bostanescu gigel
Teodor
Luna
IonutCFR2009
billy752-istu
decward
Vitosa
AlexD
membru inactiv
alinutz23
Jhonyla
alexandruh
jionutz
stinky
cont dezactivat .
Adrian78
Tomi13leu
Caravelle_Zg
ionutz72
user dezactivat...
srazvi
didi
mureseanu_976
Nesebar
bogdan srl
Codrut1985
cortexedge
mardaryroby
Vlad
marius_catalin84
Amiralul
cristi CFR
discoid21
KQQ
cristi ar
Ionutz
alex.alexus.tm
MariusM
COSTACHE MIHAIL
Lde 2100
tiberio
myster2008
136 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 35 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71  Urmatorul
AutorMesaj
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8302
Data de inscriere : 18/03/2011

Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeJoi 24 Ian 2019, 02:18

Cea mai simpla si ieftina varianta e cea cu aplicatia pe telefoanele studentilor in care loghin sa se faca cu cnp-ul si legitimatia, aplicatia transmitand serverului locatia in care se afla studentul la ora plecarii trenului, astfel poate fi iertat studentul in mod automat daca aplicatia vede ca este intr-un tren intarziat si a pierdut legatura sau alte situatii similare. Vrea studentul bilet online? Pune aplicatia si e de acord sa transmita datele despre locatie serverului.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6765
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeJoi 24 Ian 2019, 11:21

ets2oltromânia a scris:
Nu stiu de cand s-a introdus vanzarea biletelor la automatele din gari, dar in mod cert este un lucru bun. Aseara eram cu un coleg in Basarab si m-am uitat la acel automat de bilete pentru acasa de bilet. NU stiam ca s-a introdus posibilitatea de a cumpara bilet de la automa Smile
Sper sa introduca optiunea si pe site-ul cfrcalatori

Stai, ce? Deci ai luat sau n-ai luat bilet de student de la automat? Lumea care a comentat dupa tine asta a dedus/presupus.
Era greu sa arati o poza cu biletul ca dovada? Vorbim cu jumatate de gura? Sa intelegem ca doar te-ai uitat? Si cat de bine pretinzi ca te-ai uitat?

Nici eu nu stiu de posibilitatea asta (e drept ca n-am mai atins un ATM de mai bine de o luna de zile), chiar o sa vad zilele astea cand mai dau prin gara.

Varianta online la CFR Calatori in formula actuala (deosebit de precara) n-are voie sa existe pentru studenti.
Ar trebui oricum impuse prea multe limite pentru a inlatura abuzurile:
- sa-si ia bilet cu maxim o saptamana anticipatie;
- sa isi ia bilet online doar pe ruta de domiciliu;
- nu in ultimul rand sa se trimita si confirmari prin SMS (accesare link unic spre platforma) cu o zi inainte (daca e cazul sa fi luat biletul cu mai multe zile in urma), dar si obligatoriu cu 1h inainte de plecarea trenului, tocmai ca sa se poata elibera locurile daca nu se fac confirmarile prin accesarea link-ului primit prin SMS.

GPS-ul, QR-ul si alte brizbrizuri necesita costuri prea mari...pentru a intretine niste pomeni.
In conditiile actuale oricum gratuitatile ar trebui sistate. A fost o idee megalomana de la bun inceput, iar acum se vede efectul devastator.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeJoi 24 Ian 2019, 14:25

Ok, tocmai ce m-am intors adineauri de la gara (Bucuresti Nord).
Intr-adevar, iata si dovada faptului ca au scapat casierele de o belea.
Aparent, chiar se cauta combinatia valida de CNP si serie Legitimatie transport (din baza de date existenta).
Cred ca spre online mai este un pas foarte mic, doar ca trebuie gasite masuri anti-abuz, cum ziceam mai sus. Ori poate nu vor gasi, poate nu le pasa oricum. Twisted Evil

Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Y4mmOthGzc3gGYeRBIJfhhSozuWxnjreyxvTFgG4-gKOKxWjHFFqV-D4giFE3_UUXA_rIqQYTYPipa5CtYmJ8XnzKxrjlw3XNZIB0nJreo23ADaTIMRKMAjQwkuBDuqLztqnBXZcaBFDLhVv9AOtESWEiZ3pNAdjCFoJrKnm4JEeOl3rb-yxv69QxrUkkpGSKAiy8qWKcD58LtzKtqD9QybQQ?width=4032&height=3024&cropmode=none
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeJoi 24 Ian 2019, 15:35

AeroX a scris:
Varianta online la CFR Calatori in formula actuala (deosebit de precara) n-are voie sa existe pentru studenti.
Ar trebui oricum impuse prea multe limite pentru a inlatura abuzurile:
- sa-si ia bilet cu maxim o saptamana anticipatie;
- sa isi ia bilet online doar pe ruta de domiciliu;
- nu in ultimul rand sa se trimita si confirmari prin SMS (accesare link unic spre platforma) cu o zi inainte (daca e cazul sa fi luat biletul cu mai multe zile in urma), dar si obligatoriu cu 1h inainte de plecarea trenului, tocmai ca sa se poata elibera locurile daca nu se fac confirmarile prin accesarea link-ului primit prin SMS.
Da, bre, să le cerem şi să facă o cerere scrisă, să ia aprobare de la ministru şi apoi să meargă să vizeze biletul la regională, apoi în tren, apoi să revină la ministru cu biletul cu cele două vize pe el. Ce dracu' măi omule, prin alte ţări poţi să iei uşor bilet de student, chiar şi online şi în tren faci dovada calităţii de student la şeful de tren. Numai la noi e birocraţia asta de căcat (scuzaţi expresia, nu m-am putut abţine). Bine că am scăpat de nenorocirile alea de cupoane, că doar noi şi ruşii le mai aveam.

Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13105
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeJoi 24 Ian 2019, 20:54

E bine sa discutam despre bilete online pentru studenti, da' nu mai bine am trimite plangeri catre CFR Calatori sa bage posibilitatea de a cumpara bilete de pe net si la Personale? Zic pentru pulimea care plateste biletele. Nu de alta, da' adineauri imi luai un bilet la Interregional. Contul facut rapid (e drept, dupa ce imi facui contul site-ul avea un bag si nu recunistea parola, dar, per total, faza nu provoca prea multi nervi), biletul cumparat si mai rapid. Asa de greu o fi?
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeJoi 24 Ian 2019, 22:40

Stati un pic, un nene pe Facebook (mi se pare ca e si casier, deci nu orice nene) ne-a aratat mai departe o poza cu procesul intr-o etapa ulterioara introducerii datelor de student (peste care eu n-am putut sa trec si nici n-aveam toata ziua la dispozitie sa ma joc cu automatul sa vad ce stie sa faca).
Deci optiunea ar fi reaparut, dar cere bani... Laughing Laughing Laughing Laughing

Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Y4mnU60ImGg9nTeRjBsRFkKzcqXA_9LczJUyoBMkE_d3mKi9gsArwGx4_ZK1_kCVm9IXTOcivUVEqdnPm4qxMMbOZpNqUHNqZoRCT4q8CbOSse1s7HxewNqRi-nyg70coRfHbHJuUMkU0rwBeyUb_8BBJj5UcV-dLyNcgoVc8uBDXfww0fbcfxpPRaThbc_6t8eStIVCs_ql8Z2GtaEJvQHfg?width=1440&height=1080&cropmode=none

Bre, mister @Stefan ets2oltromania, revin la mustrarea pe care ti-am facut-o inainte. Nu mai livra informatii care ne induc in confuzie/eroare. Macar m-am ales si eu cu un bilet de tren pentru weekend si cu o cafea si un sandwich la Subway...ca in baza ta...
Trebuie sa vedem un bilet scos de ATM cu 0 lei si asa stim o treaba.

@Adirmvl, da, asa este, dar la unele chiar merge (gen pe Bucuresti - Brasov). Dar eu stiu ce e in capul lor. Omg, sa aiba ei cap, ar fi o minune.

@Dr2005, vai da, corect, de ce ne-am bate capul, ministerul ala care nu face nimic si la care dureaza epoci de gheata sa execute ceva. Sa faca ce or vrea studentii pe net, cu un tab in browser permanent deschis pe bilete.cfrcalatori.ro din care sa faca sport de performanta luand cate bilete poftesc. In alte tari nu exista mocangeala, ce dracu' mai omule. Ah, uitasem de Slovacia, stai sa deschid Google Earth sa vad pe unde mai e tara aia. Cat de mare e? E mai mare ca Rusia sau SUA? Doar intrebam pentru un prieten ...
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeVin 25 Ian 2019, 00:12

AeroX a scris:
@Dr2005, vai da, corect, de ce ne-am bate capul, ministerul ala care nu face nimic si la care dureaza epoci de gheata sa execute ceva. Sa faca ce or vrea studentii pe net, cu un tab in browser permanent deschis pe bilete.cfrcalatori.ro din care sa faca sport de performanta luand cate bilete poftesc. In alte tari nu exista mocangeala, ce dracu' mai omule. Ah, uitasem de Slovacia, stai sa deschid Google Earth sa vad pe unde mai e tara aia. Cat de mare e? E mai mare ca Rusia sau SUA? Doar intrebam pentru un prieten ...
Ce zici de Franţa, Danemarca? Sau şi astea-s sub nivelul tău de dac liber? Bine, în Franţa e o taxă de vreo 60 de euro, adică echivalentul a vreo 4 pachete de ţigări, pentru un abonament anual.

Totuşi, cred că există o ţară în care ţi-ar plăcea de minune: https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/8602525/North-Korea-shuts-down-universities-for-10-months.html Ăştia nu iubesc studenţii... să se ducă la muncă, ce atâta facultate?

marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6913
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeVin 25 Ian 2019, 00:29

In Franta nu toti studentii beneficiaza de acel abonament.Idem si in Danemarca Smile
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeVin 25 Ian 2019, 01:26

Normal că nu toţi, ci doar cei de la cursuri de zi. Că şi la noi sunt facilităţi doar pentru cei la zi.

marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6913
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeVin 25 Ian 2019, 11:32

Te contrazic din nou, deoarece am pe cineva din familie care studiaza atat in Franta cat si in Danemarca.Sunt o serie de criterii cum ar fi venitul,notele,domiciliu, numar de calatorii, etc.In general este o facilitate data studentilor cu burse . Sa nu crezi ca in aia 60 de euro te plimbi cu trenul non-stop in Franta.Aaa si apropo de Franta, abonamentul nu este valabil pe trenurile rapide offtopic
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeVin 25 Ian 2019, 12:11

Dr2005 a scris:

Totuşi, cred că există o ţară în care ţi-ar plăcea de minune: https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/8602525/North-Korea-shuts-down-universities-for-10-months.html Ăştia nu iubesc studenţii... să se ducă la muncă, ce atâta facultate?

Vai de capul tau, adica daca toti ..... fac facultate inseamna ca au si ceva in cap? De asta intreaba care e vagonul 2 ca pe toate scrie 2, sau care e vagonul 1 si cand primesc raspuns primul intreaba care, de unde din fata sau asta ultimul si multe altele de destepti ce sunt.

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeVin 25 Ian 2019, 14:44

AeroX a scris:

GPS-ul, QR-ul si alte brizbrizuri necesita costuri prea mari...pentru a intretine niste pomeni.
In conditiile actuale oricum gratuitatile ar trebui sistate. A fost o idee megalomana de la bun inceput, iar acum se vede efectul devastator.
Variantele propuse de tine sunt mult mai costisitoare decat o aplicatie ce o faci odata cu cateva mii de euro si gata. Si nici nu ai face-o doar pentru studenti, ca din aplicatia aia ar cumpara bilete si alti calatori, inclusiv cetateni straini. Si acolo s-ar putea integra si iris cu situatia trenurilor in timp real. Cum au ungurii.

Adirmvl a scris:
E bine sa discutam despre bilete online pentru studenti, da' nu mai bine am trimite plangeri catre CFR Calatori sa bage posibilitatea de a cumpara bilete de pe net si la Personale? Zic pentru pulimea care plateste biletele. Nu de alta, da' adineauri imi luai un bilet la Interregional. Contul facut rapid (e drept, dupa ce imi facui contul site-ul avea un bag si nu recunistea parola, dar, per total, faza nu provoca prea multi nervi), biletul cumparat si mai rapid. Asa de greu o fi?
Eu de mult timp am vrut si vreau sa se poata cumpara bilete online la toate trenurile, inclusiv la regio. Din pacate greoi rau cu sistemul actual unde controlorul umbla cu foi de hartie cu numele, ar trebui altfel sa fie sistemul, ceva gen cod qr sau bilet pe telefon, astfel sa se poata cumpara si bilete online cu mai putin de 6 ore inainte de plecarea trenului.

Kapпaтй a scris:

Vai de capul tau, adica daca toti ..... fac facultate inseamna ca au si ceva in cap? De asta intreaba care e vagonul 2 ca pe toate scrie 2, sau care e vagonul 1 si cand primesc raspuns primul intreaba care, de unde din fata sau asta ultimul si multe altele de destepti ce sunt.
Daca nu au mai fost cu trenul de cand aveau 5 ani sau niciodata e normal sa nu stie care sunt vagoanele. Defapt faptul ca sunt persoane (nu neaparat studenti) care nu stiu care e vagonul nr 2 inseamna ca se atrag calatori noi la tren. Ce parere ai si de cei care nu sunt studenti dar nu stiu de ce scrie pe toate vagoanele 2? Sau de cei care reclama la directiune si dupaia si la inspectorat pe profesoara de engleza a copilului ca de ce il invata cuvantul foot, desi e inclus in manual si dictionare si nici nu inceteaza cu reclamatiile dupa ce i se explica ca acel cuvant inseamna picior? Si tipa e chiar patroana. Asta e Romania, plina de prosti. Sunt si in randul studentilor dar mult mai putini decat in randul restului populatiei. Spre exemplu eu imi iau omorul daca zic vreunui pensionar ca nu sunt de acord sa le mareasca pensiile cu sa zic 10% daca prin asta preturile cresc cu 15%, si ca nu e bine nici pentru el sa ii creasca pensia ca isi va permite mai putin decat cu ea nemarita. Dar prostia e prostie la rang de arta.

marius664 a scris:
Te contrazic din nou, deoarece am pe cineva din familie care studiaza atat in Franta cat si in Danemarca.Sunt o serie de criterii cum ar fi venitul,notele,domiciliu, numar de calatorii, etc.In general este o facilitate data studentilor cu burse   . Sa nu crezi ca in aia 60 de euro te plimbi cu trenul non-stop in Franta.Aaa si apropo de Franta, abonamentul nu este valabil pe trenurile rapide offtopic
Corect, in tarile alea sunt trenuri cu adevarat rapide si circulate au cerere in mod natural si la preturi mari, nu ne putem compara cu ele. La noi transportul feroviar de calatori e cu adevarat cautat pe maxim 4-5 rute din tara, vara pe Bucuresti-Constanta, intreg anul pe Bucuresti-Brasov (cu varf pe Bucuresti-Ploiesti), Bucuresti-Craiova si inca cel mult 2-3 sectii. In rest ori bate vantul in trenuri ori daca totusi au grad mare de ocupare e doar din cauza ca au vagoane foarte putine.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeVin 25 Ian 2019, 16:28

Luna a scris:
AeroX a scris:

Variantele propuse de tine sunt mult mai costisitoare decat o aplicatie ce o faci odata cu cateva mii de euro si gata. Si nici nu ai face-o doar pentru studenti, ca din aplicatia aia ar cumpara bilete si alti calatori, inclusiv cetateni straini. Si acolo s-ar putea integra si iris cu situatia trenurilor in timp real. Cum au ungurii.

Laughing
Ce variante am propus eu mai scumpe? Variante deja implementate?
Iar se deruleaza campania ta electrollara pe forum? Tu chiar nu intelegi ca nu-ti merge cu mine?

Chiar sunt scarbit de cum ai si curajul sa mi te adresezi mie vorbind despre softuri/tehnologii si costuri.
Si de n-as fi fost din breasla asta, tot era ridicol pentru oricine sa-i spui tu, studentul economist, cum ca e mai scump sa trimita CFR mai multe SMS-uri (cum se trimite deja la achizitionarea biletelor online) decat sa se echipeze controlorii cu cine stie ce scannere de QR sub contracte de sute de mii sau milioane de euro. Iar de problemele cu GPS nu mai zic, sunt prea multe si n-am timp de stat la povesti.
Si ia vezi tu ca deja Infofer e integrat cu IRIS. Nu-i chiar mare lucru sa se migreze aceeasi solutie/interfata si la CFR Calatori.

Luna a scris:
Daca nu au mai fost cu trenul de cand aveau 5 ani sau niciodata e normal sa nu stie care sunt vagoanele.
Dar la scoala au fost? Cui ii pasa ca n-au vazut ei tren decat in filme si n-au habar unde e gara in orasul lor pentru ca au masina lui tati la scara blocului? Astia sunt acum cei cu facultate? Vai si amar. Viitorul tarii suna bine.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeVin 25 Ian 2019, 17:02

Scuze, altcineva a zis ca ar trebui validate la casierii cu cel mult 2 ore inainte de plecare biletele online ale studentilor si m-am gandit ca asta ar presupune si mai multe casiere. Nu ma intereseaza nici un fel de campanii electroale, am alergie numa cand aud de asa ceva.

Ce zici tu cu sms-urile cu link-ul spre platforma nu costa un pret/sms la gateway-uri? Cu cititoare de cod qr oricum vor trebui dotati sefii de tren si fara studenti, nu se face investitia doar pentru ei! Si parca e deja in plan de vreo 2-3 ani treaba asta, dinainte sa existe gratuitatea pentru studenti chiar. Tocmai pentru ca esti in breasla esti cel mai indreptatit sa zici cam cat crezi ca ar costa inlocuirea sistemului actual antic de emitere a biletelor online cu ceva mai modern si demn de anul in care ne aflam, si nu ma refer in mod expres pentru studenti. Apropo, la privati cum se poate sa fie dotat seful de tren cu tot ce trebuie si la cfr nu? Ei cu ce sunt asa speciali? Si nu cred ca au bugete mai mari decat cfr. Infofer e integrat cu iris, nu cred ca e mare chestie de integrat si in niste aplicatii de ios si android ale cfr-ului, tot in aplicatiile alea avand si optiunea de a cumpara bilete. Apropo, sunt supermarketuri unde scanezi cu telefonul produsele din cos, aplicatia stie in care supermarket esti dupa gps, platesti cu telefonul la casa, deci se poate. Si nu cred ca un supermaket are buget cat are cfr-ul. Sa nu mai zic ca exista societatea de informatica feroviara care ar trebui sa aiba in atributii sa se ocupe cu asta in regie proprie.

Da la scoala unde te invata ecuatii cu 2 necunoscute si fel si fel de alte balarii, dar nu te invata cum sa circuli cu trenu sau ce sa faci in caz de fel dezastre si multe altele. Sa nu mai zic de profesorii ce nici ei nu stiu cum e cu trenurile, acum ceva timp o profa intr-un vagon le zicea elevilor in excursie ca persoana care leaga si dezleaga locomotiva, precum si ala cu paleta aia se numesc acari. lAsa cum am zis, studenti care nu stiu cum e cu vagoanele sunt putini, in general cei ce nu au fost cu trenul pana acum si au fost atrasi de gratuitate adica s-au atras calatori noi. Insa oameni in varsta ce nu stiu cum e cu vagoanele sunt multtt mai multi decat studenti, am si eu inclusiv rude/cunoscuti ce nu au fost cu trenul dinainte de 2000 unii chiar dinainte de revolutie, cand ocazional a fost nevoie urgenta sa mearga cu trenul m-au sunat sa ma intrebe fel si fel de balarii, gen sigur nu pleaca trenul mai repede cu 20 de minute decat in mers daca vede ca nu mai sunt oameni la peron, cea mai tare a fost zisa de o persoana pe la 55 de ani, care are ceva functie si care a zis ca merge in tren la seful de tren sa ii zica la mecanic sa mearga mai repede, cum se poate sa mearga asa incet cu doar 40 acolo ca in afara localitatii si ca doar nu o sa ajunga la ora de pe bilet, il implora ii da si de o cafea ca doar nu il ia radaru dar sa mearga mai repede cu 15-20 de minute decat ora de pe bilet ca nu e distanta asa mare si de grabeste rau, i s-a stricat masina si trebuie neaparat sa prinda avionul ca are intalnire importanta.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitimeVin 25 Ian 2019, 19:26

Kapпaтй a scris:
De asta intreaba care e vagonul 2 ca pe toate scrie 2, sau care e vagonul 1 si cand primesc raspuns primul intreaba care, de unde din fata sau asta ultimul si multe altele de destepti ce sunt.
Când încă avem Desiro care trag la peron fără să scrie nimic pe ele, ce te mai miră? Desigur, informaţiile se pot afla de la personalul de tren, care este obligat să asigure informarea călătorilor, categorie în care intră şi numerotarea vagoanelor.
La nemţi şi la belgieni scrie pe fiecare vagon în 2 locuri pe fiecare parte şi în vreo 4 locuri în interior ce număr are vagonul şi unde merge trenul... şi tot se mai rătăcesc unii prin vagoane, se mai confundă vagoanele de clasa I cu cele de clasa a IIa ş.a.. Oricine nu merge frecvent cu trenul nu are de unde să ştie unde găseşte aceste informaţii, neexistând un mod standardizat de afişare a lor pe nicăieri.

Singurul mod de ,,validare" ar fi ca toate biletele dintr-un tren să fie scanate de şeful de tren, ceea ce e cam greu când ai 2000 de naşi. Dar nici metoda asta nu e infailibilă, pentru că e posibil ca unii călători să fie ,,săriţi" la control din diverse motive (naşul nu-i remarcă, sunt la WC când se face controlul ş.a.). Prin urmare, singura metodă cu rată mică de eroare de a înregistra călătoriile efectuare e scanarea biletelor la intrarea ŞI ieşirea din staţii, cu turnichete, după modelul olandez. Dar şi aici situaţia va fi pe relaţie, nu pe tren, pentru că odată intrat într-o gară tu poate mai stai o oră la crâşmă şi pleci cu următorul tren.
Sau poţi să gândeşti occidental şi să mergi pe încredere, controlând doar pe sărite, cum se face în Austria, de exemplu, unde unele trenuri Regio nici măcar nu mai au şef de tren.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 67 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
Sus 
Pagina 67 din 71Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 35 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive la TFG/TFC
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (2)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: