Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia

In jos 
+63
ldh80
Razvan
Cosmin5
halmarius
kristi kkk
Balto
dan_dinca
Razvan Tudor
LanceR
060-EA078
buldozer2
didinul
Stratan-Tttggvv
Vlad
Silver
Scoop
DAS 2011
cont inactiv
alliens
Nk11
adycfrbucuresti
srazvi
bostanescu gigel
Dr2005
eu
nokia2010
traian
Marius
AndiCFR
brutusel
iuli.hard
redeme
ravers75
Mihay
nenuandrei
COSTACHE MIHAIL
RazvanCFR
cont dezactivat .
mishu88
mihaiuc
ATM
Teodor
razvan - trenuri
Alex Avram
040EC100
Luna
TVlad
Adrian78
tuborgtnp
Costin.H
Nesebar
Vitosa
cortexedge
DPS
sp59
alexmorph3us
popovici
IonutCFR2009
laur 133
DUAL
AlexD
Mircea Hirjau
bostanesku gigel
67 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 36 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
laur 133

Numarul mesajelor : 415
Varsta : 39
Localizare : Craiova
Reputatie : 5706
Data de inscriere : 01/06/2010

M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeMier 31 Aug 2011, 13:42

Mai bine sa introduca internet wirelles la IC si la clasa 1 la celelalte trenuri.
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6586
Reputatie : 12462
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeMier 31 Aug 2011, 15:04

Sigur ca IC, IR vor cicula cu viteza maxima. Daca un IC va circula fara oprire, si va scoate exact timpul alocat in mersul trenurilor, un IR va ajunge timpuriu in statiile intermediare si va stationa mai mult. Astfel se va face diferenta intre IC si IR. Acum referitor la alegerea unui IC sau a unui IR, fiecare dupa cum prefera. De ex, IC circula fara oprire, il vor alege oamenii grabiti sa ajunga mai repede intr-un anumit loc, altii vor alege IR pt ca are opriri mai dese in statii si pot folosi acest prilej sa iasa la o tigara sau pur si simplu sa iasa putin la aer (sa nu uitam ca exista si persoane care nu pot sta mult timp intr-o incapere inchisa etans cum este un vagon de tren climatizat). Si totodata sper sa dispara obiceiul actual cand un tren IC opreste in plin camp, intr-o statie uitata de lume pentru incrucisarea cu trenul InterRegional X, ca atunci IC isi pierde din increderea alocata de calatori, care se vor intreba: oare pe ce-am dat eu banii ?
Sus In jos
popovici
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 1098
Varsta : 49
Localizare : Austria - Germania - Romania
Reputatie : 6053
Data de inscriere : 10/05/2011

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeMier 31 Aug 2011, 21:52

AlexD a scris:
popovici a scris:

Trebuie sa intelegi ca nu s-au facut investitii asa de mari ca sa circule doar doua - trei perechi de trenuri si alea numai vara cu 160 . Poate insa sa fie adevarat numai in masura in care trenurile iau avant pe rand spre 160 , dar crede-ma ca peste tot in lumea asta pe unde liniile sunt apte pentru o asa viteza nu se circula cu mai putin cu IC-urile .

Daca ar fi cum spui tu, sa circule si R si IC fara oprire si cu 160km/h

@AlexD , daca tot pretinzi ca am afirmat asa ceva , nu ar fi mai bine sa ma citezi corect ? Dupa cum se vede si mai sus, eu am spus doar de IC , rapidele oricum nu mai conteaza , se transforma in IR si vor rula cu maxim 140 cel putin cativa ani de acum incolo pana mai rezolvam problema locomotivelor dar si a altor magistrale . Toate trenurile interegio pe Bucuresti-Constanta vor avea opriri si doar unele din intercity vor circula fara oprire si alea mai mult ca sigur doar sezonier .

@IonutCFR2009, trenurile IR vor fi in majoritate trenurile sezoniere , in special IRN adica cele de noapte deci nu vor circula decat cu 140 la inceput . Si nu asa se va face diferenta intre IC sau R , ci dupa viteza maxima . Vor fi trenuri IC atat cu opriri cat si fara opriri dar IR vor fi doar cu opriri . In schimb , este foarte posibil ca IC sa aibe mult mai putine opriri ca pana acum (in 2006 parca a circulat ultima data), si sa nu opreasca decat in Fetesti .

Deci pentru cei din Fetesti aceasta poate fi o veste buna ! Din ce am inteles recent acel timp de 2h10' anuntat din iarna pentru IC include si o oprire la Fetesti , din vara lui 2012 foarte probabil vom avea si IC-uri sezoniere fara oprire pana la Constanta !

Sus In jos
http://bostanescuosuge.com
ATM

ATM

Numarul mesajelor : 1371
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6643
Data de inscriere : 10/07/2010

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeJoi 01 Sept 2011, 04:30

...ceea ce de altfel ar fi un lucru foarte normal, dupa parerea mea. Tren turistic.

In alta ordine de idei, daca-mi permiteti o mica parere, prea masuram si prea ne contram pe ce va fi / cat va fi /si cum va fi . Eu propun sa asteptam cuminti sa se termine lucrarile, sa apara MT nou cu marea schimbare la fata in IR/IRN/OZN si sa vedem realitatea din teren. Mi-e tare frica de o dezamagire incercata deja si pentru M300, cand am asteptat marea cu sarea - insa, pentru evitarea uzarii premature a liniei si a parcului rulant, s-a preferat limitarea trenurilor la 140/120 desi linia, dupa cum stiti, trebuia construita si exploatata pentru mai mult. E vorba si de -ntretinere aici, multe din vagoanele, chiar modernizate, si locomotivele CFR, au limita maxima de viteza pentru 160. Da, prind 160 dar trebuie sa fie intr-o stare EXCELENTA pentru a face zi de zi viteza asta fara probleme. Azi trebuie sa ai grija de ea , maine la fel, poimaine la fel, raspoimaine la fel....peste o luna la fel....peste 2 luni la fel s.a.m.d. Nu doar din RK in RK, odata la n-spe miii de ani. Aici nu exceleaza romanul, la detalii din astea zilnice care adunate fac diferenta dintr-o locomotiva apta de 160 si o locomotiva apta de 200 dar care e limitata la 100.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Reputatie : 8694
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeJoi 01 Sept 2011, 10:06

ATM, ai perfecta dreptate dar sa nu uitam un amanunt care l-am sesizat eu acum ceva timp, in timpul sezonului adevarat cand CFR poate sa scoata bani in alea 3 luni pe M800 cat pe un an intreg s-a vazut destul de clar ca nu au cu ce, nu au nici locomotive nici vagoane. Ma refer ca numar fizic nu mai spun de locomotive si vagoane capabile de viteze mai mari de 140km/h in conditii de siguranta.
In vara asta la trenurile care plecat spre CT in Gara de Nord mai era cum era la plecare dar pe trenurile care veneau de la CT a fost macel, prea multi calatori la prea putine vagoane. In Gara Constanta au fost busculade peste busculade, de ce? Pentru ca depoul B.C nu are locomotive iar reviziile de vagoane nu mai au vagoane apte tehnic dar sa mai fie apte de viteze peste 140km/h...
Daca CFR putea fizic sa sustina in timpul sezonului in zilele de vineri spre CT si duminica spre Bucuresti trenuri din ora in ora aveau numai de castigat, dar daca si in 2012 tot ca anul acesta va face mi-e teama ca poate sa mearga trenul si cu 200km/h si la tarifele care le percep ca nu se va mai duce nimeni la tren si asa acum un bilet la Cls1 cu R pana la CT costa 90 lei un pret exorbitant pentru 200 si ceva de km...iar la anul cand vor fi introduse IC la 120lei un bilet(probabil), mi-e greu sa cred ca vor avea calatori...
Sus In jos
popovici
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeJoi 01 Sept 2011, 14:00

AlexD a scris:
iar la anul cand vor fi introduse IC la 120lei un bilet(probabil), mi-e greu sa cred ca vor avea calatori...

Sa nu confundam IC de Constanta cu TGV Koln-Bruxelles 29 E cam aceeasi distanta ca si costuri . Pretul la tren IC va fi intr-adevar mare intre doua localitati apropiate , de exemplu Bucuresti-Ploiesti dar nu vor exista diferente mari intre IR si IC pentru cei care-si iau biletul de la Bucuresti la Constanta .
Se lucreaza in prezent la sistemul de tarifare si preturile vor fi mult mai logice decat cele pana acum , in plus IC nu va fi o speritura pentru nimeni , din contra va fi impus ca si tren de preferinta dar si de referinta pentru distante mari , pe-acolo pe unde si vitezele sunt cat de cat O.K.
A , si in plus , nu va mai opri in zeci de mii de statii pana acum...
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Reputatie : 8694
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeJoi 01 Sept 2011, 15:28

popovici a scris:

Asta ar fi cel mai imbucurator lucru IC sa fie intradevar IC ceva de genul Bucuresti Nord-Brasov-Sibiu-Arad sau Bucuresti Nord-Craiova-Timisoara Nord sau Bucuresti-CT si exemplele pot continua.
Sus In jos
mihaiuc

Numarul mesajelor : 267
Reputatie : 5524
Data de inscriere : 14/07/2010

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeJoi 01 Sept 2011, 15:31

popovici a scris:
AlexD a scris:
iar la anul cand vor fi introduse IC la 120lei un bilet(probabil), mi-e greu sa cred ca vor avea calatori...

Sa nu confundam IC de Constanta cu TGV Koln-Bruxelles 29 E cam aceeasi distanta ca si costuri . Pretul la tren IC va fi intr-adevar mare intre doua localitati apropiate , de exemplu Bucuresti-Ploiesti dar nu vor exista diferente mari intre IR si IC pentru cei care-si iau biletul de la Bucuresti la Constanta .
Se lucreaza in prezent la sistemul de tarifare si preturile vor fi mult mai logice decat cele pana acum , in plus IC nu va fi o speritura pentru nimeni , din contra va fi impus ca si tren de preferinta dar si de referinta pentru distante mari , pe-acolo pe unde si vitezele sunt cat de cat O.K.

De acord, dar pretul pe Köln - Brussel este de 52 € luat in gara, 49 € cu DB, 46 € cu Thalys luat on-line. Exista oferte la Thalys de la 29€, dar astea sunt oferte speciale, la ore nefrecventate sau luate din timp. Sunt 221 km, se merge cu Thalys sau ICE, trenul face 1h50. Nu e linie de viteza, v. comerciala este de 120 - dupa terminarea reabilitarii M800 se vor putea prinde viteze de-astea si in Romania.
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14507
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeJoi 01 Sept 2011, 21:35

AlexD a scris:
ATM, ai perfecta dreptate dar sa nu uitam un amanunt care l-am sesizat eu acum ceva timp, in timpul sezonului adevarat cand CFR poate sa scoata bani in alea 3 luni pe M800 cat pe un an intreg s-a vazut destul de clar ca nu au cu ce, nu au nici locomotive nici vagoane. Ma refer ca numar fizic nu mai spun de locomotive si vagoane capabile de viteze mai mari de 140km/h in conditii de siguranta.
In vara asta la trenurile care plecat spre CT in Gara de Nord mai era cum era la plecare dar pe trenurile care veneau de la CT a fost macel, prea multi calatori la prea putine vagoane. In Gara Constanta au fost busculade peste busculade, de ce? Pentru ca depoul B.C nu are locomotive iar reviziile de vagoane nu mai au vagoane apte tehnic dar sa mai fie apte de viteze peste 140km/h...
Daca CFR putea fizic sa sustina in timpul sezonului in zilele de vineri spre CT si duminica spre Bucuresti trenuri din ora in ora aveau numai de castigat, dar daca si in 2012 tot ca anul acesta va face mi-e teama ca poate sa mearga trenul si cu 200km/h si la tarifele care le percep ca nu se va mai duce nimeni la tren si asa acum un bilet la Cls1 cu R pana la CT costa 90 lei un pret exorbitant pentru 200 si ceva de km...iar la anul cand vor fi introduse IC la 120lei un bilet(probabil), mi-e greu sa cred ca vor avea calatori...
Bine punctat cu BC-ul, o dovada ca 1931/1930 se face cu brasovence.
Sus In jos
popovici
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeVin 02 Sept 2011, 00:08

mihaiuc a scris:
popovici a scris:
AlexD a scris:

De acord, dar pretul pe Köln - Brussel este de 52 € luat in gara, 49 € cu DB, 46 € cu Thalys luat on-line. Exista oferte la Thalys de la 29€, dar astea sunt oferte speciale, la ore nefrecventate sau luate din timp. Sunt 221 km, se merge cu Thalys sau ICE, trenul face 1h50. Nu e linie de viteza, v. comerciala este de 120 - dupa terminarea reabilitarii M800 se vor putea prinde viteze de-astea si in Romania.

Si cei de la DB au tarife speciale la 29 E. Gasesti bilete online la oferta 29E si in ziua plecarii trenului , se poate verifica spusele mele pe siteul DB dar nu la toate trenurile , bineinteles ! Stiu ca viteza medie este in jur de 120 chiar am fost pe ruta aceea dar se va mai inbunatati cu siguranta in perioada urmatoare si la ei nu numai la noi , in schimb tariful va creste doar la noi.

Ultima editare efectuata de catre popovici in Vin 02 Sept 2011, 00:13, editata de 1 ori
Sus In jos
popovici
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeVin 02 Sept 2011, 00:13

AlexD a scris:
popovici a scris:

Asta ar fi cel mai imbucurator lucru IC sa fie intradevar IC ceva de genul Bucuresti Nord-Brasov-Sibiu-Arad sau Bucuresti Nord-Craiova-Timisoara Nord sau Bucuresti-CT si exemplele pot continua.

Ei nici chiar asa , asta era odata prin 95'-97', tin minte chiar un tren care facea Bucuresti-Suceava (450km) in mai putin de 5 ore (cam 90km/h viteza medie) si oprea doar in Bacau .
CFR ar fi foarte bine sa se gandeasca sa lanseze un nou rang pentru trenurile care vor fi capabile viteze comerciale de minimu 100 km/h gen Bucuresti-Constanta si sa le numeasca IC rapid , IC expres sau ceva de genul , o astfel de miscare este absolut necesara altfel or sa fie IC chiar si cu 110 km/h viteza comerciala si IC cu 60 km/h sau ceva de genul adica minimum permis din decembrie pentru IC...
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6586
Reputatie : 12462
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeVin 02 Sept 2011, 09:16

De ce sa inventeze IC Rapid, daca nu pot asigura viteza comerciala de minim 120 km/h ? La 90 km/h viteza comerciala ca acum, e suficient rangul de Intercity.
Sus In jos
popovici
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeVin 02 Sept 2011, 11:50

IonutCFR2009 a scris:
De ce sa inventeze IC Rapid, daca nu pot asigura viteza comerciala de minim 120 km/h ? La 90 km/h viteza comerciala ca acum, e suficient rangul de Intercity.

Dar de ce trebuie sa se asigure 120 km/h si nu 110 km/h de exemplu (vorbind de M800) ?
In afara sunt trenuri ICE care scot si sub 120 km/h viteza medie deci nu vad absolut nici o problema in asta . Ideea este de a diferentia clar trenurile normale IC de altele mai performante pe aceeasi ruta si care au mai putine opriri , in afara nu am vazut cazuri in care IC sa scoata timp egal cu ICE , intotdeauna ICE scoate mai bine chiar si cu 5% .
In plus , s-ar putea gandi la un material rulant rulant pentru trenurile fara oprire de pe M800 (rame Pendolino poate) si la preturi mai mari .

Uite , de exemplu daca un IC normal ar scoate 90-100km/h viteza medie cu opriri , noul rang (cum s-o numi el) sa scoata macar 110 ceea ce este foarte posibil...In plus , i-am prelungi ruta spre Brasov si l-am pune sa scoata 33' pe Bucuresti-Ploiesti ( perfect posibil si acum ) si sa opreasca doar in Ploiesti ,Sinaia ,Predeal si Brasov . Ar fi un tren expres cu adevarat iar viteza medie pe Brasov-Constanta ar putea iesi in jur de 100 km/h, greu de atins de trenuri cu mai multe opriri !
Sincer , mi-e dor de ICE , trenul care a rulat in anii 90 si inceputul lui 2000 in Romania !
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22398
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeMier 07 Sept 2011, 17:51

Ciulnita , liniile 4 si 5 in reconstructie iar pe linia 7 trenul P de Slobozia

M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 CIMG7856

M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 CIMG7857

M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 CIMG7858

595423M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Bdeem_8496_aM 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Bdeem_8496_aM 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Bdeem_8496_a
Sus In jos
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88

Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 36
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6961
Data de inscriere : 12/02/2009

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitimeJoi 08 Sept 2011, 11:38

Părerea mea ar fi ca să dedicăm un topic separat liniei Constanța - Mangalia.

Un prieten de-al meu a realizat un film despre una dintre stațiile de pe această magistrală, și anume Eforie Sud.

Așadar, el spune:

Citat :
De mic copil am indragit peisajele naturale si in multe cazuri ma gandeam ce ar deveni un peisaj, daca peste el as trasa o cale ferata si un tren. Drumurile si caile ferate le consider adaugiri antropice, necesare, care in multe cazuri completeaza frumos minunatia unui peisaj natural.
Inca din copilarie am avut acest sentiment cand a venit vorba de linia ferata Constanta - Mangalia, in special pentru tronsonul cuprins intre Eforie Nord si Olimp. Anul acesta in luna August, am avut sansa sa iau la picior anumite zone ale acestui tronson si sa surprind un pic din farmecul peisajului care incanta inima orcui.
Materialul ce urmeaza surprinde doar o mica parte a frumoasei linii...Va prezint: Trenuri sezoniere la Eforie Sud

Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia   M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia - Pagina 6 Icon_minitime

Sus In jos

M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia
Sus 
Pagina 6 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 36 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia
» IR 1985: Bucuresti Nord - Constanta - Mangalia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 800-
Mergi direct la: