|
| INTREBARI SI RASPUNSURI | |
|
+101Mircea Condilescu Ryan Anderson tuborgtnp Gaby005 Silver nenuandrei marius_catalin84 get. Lena iuli.hard rizelgeorgel2004 ionutz85 rich1974 Luna C.F.R. razvan - trenuri bostanesku gigel myster2008 paulrapati 040EC100 dany90 andreiutzu Balto IonutCFR2009 traian eurocristi mariuskl Mihay laur 133 RwO DUAL Ionutz popovici AndiCFR didinul sorinucu Cito lovekomotive TonyGFR PrisecaruFlorin romaniaetc ATM TVlad AMX 97-0548-4 Boracik 060-EA078 brandiburu Karl kristi kkk Andrei Norbi Mircea Hirjau cont inactiv Caravelle_Zg Nk11 DPS Amiralul alinx3330 cristyadaX FeroFan97 stefan_br The Legend AlexD buldozer2 tudor_pavelescu ultras florinrazaila vanchorusebulgaria Cobra Marius ravers75 Razvan Tudor alex03bv redeme mureseanu_976 @ndrey COSTACHE MIHAIL MariusM cont dezactivat . membru inactiv bostanescu gigel billy752-istu Vlad 1nt3rp0l_106 SULZERUL 0733 riciu VeV raoul mihaiuc cristi CFR pannonia express Saruman bogdan srl Costin.H ionutz72 Nesebar Vitosa Adrian78 Jhonyla alexandruh decward 105 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18771 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24353 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Mier 07 Sept 2011, 17:06 | |
| Mihaiuc DACIA era o legatura buna intre Arad respectiv Deva Alba Iulia spre Bucuresti la ora destul de buna.. Poate e blamat trenul dar cand a fost problema cu norul de cenusa si nu au zburat avioane toata lumea s-a bulucit la tren in 3 zile CFR-ul a castigat 80000 de euro!!
Ultima editare efectuata de catre adrian78hd in Mier 07 Sept 2011, 18:08, editata de 1 ori |
| | | rich1974
Numarul mesajelor : 430 Varsta : 50 Localizare : jud Arges Reputatie : 5280 Data de inscriere : 20/08/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Mier 07 Sept 2011, 17:58 | |
| pai vezi...daca ar fi niste trenuri care sa te duca la destinatie cu 300 km/h altfel ar sta treaba, nu!? si lucrul acesta ar fi realizabil, nu este SF.
plus ca se poate face oprirea in gari in functie de biletele vandute. daca nu se mai urca nimeni de la bucuresti pana la arad ce rost are sa opresti, mergi sfoara! |
| | | romaniaetc
Numarul mesajelor : 36 Reputatie : 5216 Data de inscriere : 24/09/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Mier 07 Sept 2011, 23:00 | |
| - rich1974 a scris:
- pai vezi...daca ar fi niste trenuri care sa te duca la destinatie cu 300 km/h altfel ar sta treaba, nu!? si lucrul acesta ar fi realizabil, nu este SF.
plus ca se poate face oprirea in gari in functie de biletele vandute. daca nu se mai urca nimeni de la bucuresti pana la arad ce rost are sa opresti, mergi sfoara! La noi e SF daca ne duce trenul cu 30km/h la destinatie, nu 300 (vezi Babeni - Alunu 41 km - 2h11m, Ploiesti - Maneciu 51km 2h05m,etc)... |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3360 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8376 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: BRAVO Mier 07 Sept 2011, 23:26 | |
| - karpaty a scris:
- Sunt persoane care nu suporta sa zboare de exemplu eu nu mai calc in avion chiar daca fac cu trenul 20 de ore voi merge numai cu trenul si in plus din tren pot sa vad pe geam pe unde merg nu stau in aer sa nu vad nimic pe unde merg . Tot cu trenul merg si cei cu bilete Interrail , biletele extraordinare pentru a explora Europa , eu am mers cu Dacia din Bucuresti la Wien de 3 ori plus de 2 ori din Arad si cat o sa traiesc voi alege numai trenul . Normal ar fi sa existe legaturi feroviare intre toate tarile membre UE , ar fi bine sa ne oblige sa avem aceste legaturi intre capitalele UE indiferent de durata calatoriei .
Tu ai timp suficient si iti place dar 90% dintre romani nu ar calatori mai mult de 10 ore cu trenul chiar de-ar merge cu viteza ridicata. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6586 Reputatie : 12463 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Mier 07 Sept 2011, 23:51 | |
| - razvan - trenuri a scris:
- karpaty a scris:
- Sunt persoane care nu suporta sa zboare de exemplu eu nu mai calc in avion chiar daca fac cu trenul 20 de ore voi merge numai cu trenul si in plus din tren pot sa vad pe geam pe unde merg nu stau in aer sa nu vad nimic pe unde merg . Tot cu trenul merg si cei cu bilete Interrail , biletele extraordinare pentru a explora Europa , eu am mers cu Dacia din Bucuresti la Wien de 3 ori plus de 2 ori din Arad si cat o sa traiesc voi alege numai trenul . Normal ar fi sa existe legaturi feroviare intre toate tarile membre UE , ar fi bine sa ne oblige sa avem aceste legaturi intre capitalele UE indiferent de durata calatoriei .
Tu ai timp suficient si iti place dar 90% dintre romani nu ar calatori mai mult de 10 ore cu trenul chiar de-ar merge cu viteza ridicata. Aici nu-i vorba numai de placerea de a calatori cu trenul, ci de siguranta pe care ti-o ofera acest mijloc de transport. Ce preferi ? 12 ore pana la destinatie stiind ca ajungi in siguranta sau 1,5 ore cu posibilitatea de a nu ajunge intreg la destinatie ? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22399 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 08 Sept 2011, 00:39 | |
| - IonutCFR2009 a scris:
- razvan - trenuri a scris:
- karpaty a scris:
Tu ai timp suficient si iti place dar 90% dintre romani nu ar calatori mai mult de 10 ore cu trenul chiar de-ar merge cu viteza ridicata. Aici nu-i vorba numai de placerea de a calatori cu trenul, ci de siguranta pe care ti-o ofera acest mijloc de transport. Ce preferi ? 12 ore pana la destinatie stiind ca ajungi in siguranta sau 1,5 ore cu posibilitatea de a nu ajunge intreg la destinatie ? Exact , am fost cu avionul de 2 ori in Spania dar nu mai calc , ori cu trenu (desi in Spania e foarte scump) ori cu autocar dar cu avion .....sa nu aud , poate sa fie si gratis ca tot nu merg , iar ca mine sunt destui , adevart ca pentru afaceri si pentru alte scopuri avionul e un mijloc rapid dar si riscul de a nu mai ajunge e ridicat . |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7660 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 08 Sept 2011, 08:55 | |
- razvan - trenuri a scris:
- karpaty a scris:
Tu ai timp suficient si iti place dar 90% dintre romani nu ar calatori mai mult de 10 ore cu trenul chiar de-ar merge cu viteza ridicata. Aici nu-i vorba numai de placerea de a calatori cu trenul, ci de siguranta pe care ti-o ofera acest mijloc de transport. Ce preferi ? 12 ore pana la destinatie stiind ca ajungi in siguranta sau 1,5 ore cu posibilitatea de a nu ajunge intreg la destinatie ? Cel mai sigur mijloc de transport e avionul, statisticile vorbesc, la nivel mondial. Eu am ajuns sa imi inving teama de avion si decat sa stau nu stiu cate ore in tren pana la Cluj folosesc avionul. Masina a devenit un lux decand cu pretul benzinei de 5,5 lei. In Spania am circulat cu Ave de la Madrid la Valencia, 600 km in 2 ore. Avionul face pe aceeasi distanta 1 ora+check-in/out. Acolo trenurile au castigat lupta. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18771 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24353 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 08 Sept 2011, 10:58 | |
| Da avionul e cel mai sigur mijloc de transport!!Kristi da si costul unui bilet pe AVE e pe masura la noi mai ramane o palida cocolare ca inca trenul e ieftin fata de avion si in acelasi timp scump fata de ce ofera timpi de mers si confort |
| | | popovici Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 1098 Varsta : 49 Localizare : Austria - Germania - Romania Reputatie : 6054 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 08 Sept 2011, 11:20 | |
| Ambele variante , atat trenul cat si avionul sunt foarte sigure daca folositi companii cunoscute ca fiind sigure . Nu acelasi lucru se intampla daca folositi companii de zbor africane sau trenuri in India , China , Rusia sau chiar Turcia (linii clasice) sau majoritatea trenurilor din Africa . In general teama de zbor este cea care ne face sa alegem in caz ca exista pe aceeasi ruta ambele variante dar pot sa va spun clar ca , desi am teama de zbor niciodata nu am avut sau am simtit vreo teama in trenuri de mare viteza care rulau si cu peste 300 km/h . Daca facem insa o comparatie avion - tren de mare viteza , ultimul este mai sigur . In plus , accidente in ceea ce priveste trenurile de mare viteza in lume au fost extrem de putine , sansele de supravietuire fiind mult mai mari decat in cazul unei catastrofice aviatice !
Ultima editare efectuata de catre popovici in Joi 08 Sept 2011, 14:43, editata de 1 ori |
| | | pannonia express V.I.P Member
Numarul mesajelor : 382 Varsta : 40 Localizare : Brasov Reputatie : 5785 Data de inscriere : 25/02/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 08 Sept 2011, 11:52 | |
- Aici nu-i vorba numai de placerea de a calatori cu trenul, ci de siguranta pe care ti-o ofera acest mijloc de transport. Ce preferi ? 12 ore pana la destinatie stiind ca ajungi in siguranta sau 1,5 ore cu posibilitatea de a nu ajunge intreg la destinatie ?
- karpaty a scris:
- Exact , am fost cu avionul de 2 ori in Spania dar nu mai calc , ori cu trenu (desi in Spania e foarte scump) ori cu autocar dar cu avion .....sa nu aud , poate sa fie si gratis ca tot nu merg , iar ca mine sunt destui , adevart ca pentru afaceri si pentru alte scopuri avionul e un mijloc rapid dar si riscul de a nu mai ajunge e ridicat .
Totusi, aici vorbim de secolul 21, unde avionul este, statistic, cel mai sigur mijloc de transport (raportat la numarul de pasageri transportati si la numarul de kilometri parcursi). Tot statistic, exista o sansa mai mare de a avea un accident mergand cu masina la gara sau la aeroport, decat zburand. karpaty, inteleg ca nu iti place sa zbori, dar totusi, 48 de ore cu autocarul zi/noapte precis presupune un risc mult mai mare decat un zbor cu avionul pana in Spania. Eu personal calatoresc pe rute internationale atat cu trenul, cat si cu avionul. Desi imi place mult sa merg cu trenul, drumul presupune totusi muuuulte ore in plus (sau chiar zile), pe care nu le am intodeauna. Avionul imi permite sa iau cina la Viena de exemplu, si in aceeasi seara sa fiu inapoi acasa (desi recunosc ca uneori o noapte intr-un vagon de dormit confortabil, dublata de un frumos peisaj transilvanean a doua zi dimineata, ma face sa aleg calea ferata) |
| | | mihaiuc
Numarul mesajelor : 267 Reputatie : 5525 Data de inscriere : 14/07/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 08 Sept 2011, 13:06 | |
| Avionul este un mijloc de transport absolut sigur. Anual circula aproximativ 2.2-2.5 miliarde de pasageri cu acest mijloc de transport, din care doar cateva sute nu ajung la destinatie. In mod asemanator, cam tot atatia pasageri circula cu trenul, si cam tot atatia nu ajung la destinatie. Sansele sunt in ambele cazuri mai mici de 1/1.000.000.
In cazul autobuzelor si autocarelor, sansele sa mori sunt mult, mult mai mari (gandeste-te cate autobuze s-au rasturnat sau ciocnit in ultimul an... inclusiv in RO s-au intamplat), iar la masina personala nici nu mai vorbim! In plus, majoritatea incidentelor si accidentelor de avion au loc in tari din lumea a III-a, unde aviatia este slab sau deloc reglementata (in 2010, incidente au avut loc in Liban cu un avion etiopian - probabil eroare de pilotaj - pilot dezorientat din cauza slabei pregatiri, in India - eroare de pilotaj pe un aeroport extrem de slab dotat, in Pakistan - aeroport slab dotat, eroare de pilotaj, in Iran - avioane foarte vechi si cu probleme de siguranta pentru ca nu pot importa avioane noi sau piese de schimb din cauza unui embargou, si Libia - motiv necunoscut, posibil bomba). Au murit putin peste 600 de pasageri din 2.4 miliarde transportate.
Accidentele aviatice sunt atat de rare incat pana si incidentele minore (de tipul un motor defect in timpul zborului sau un 'go-around' din cauza ca pista era ocupata) sunt raportate in presa. La fel, probabil, ar fi si incidentele feroviare - doar ca frica de tren nu prea exista, frica de zbor e omniprezenta (care e ceva nenatural - sa mergi la 10 km prin aer cu aproape 1000 km/h incuiat intr-un tub de aluminiu gros de 3 cm nu este tocmai cel mai confortabil gand).
PS. Pe calea ferata, numai in India au murit peste 500 de oameni, dupa ce trei trenuri au fost bombardate de rebelii maoisti. S-au intamplat accidente in multe alte locuri, cu diverse repercursiuni. Iar sansa sa scapi dintr-o deraiere la 160 km/h sau dintr-un accident aviatic grav este cam aceiasi. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 08 Sept 2011, 15:29 | |
| Dacia Express este un tren destul de bun pe teriotoriul tarii noastre, la PL.Vest ajungand mereu cu 80-85% locuri ocupate si in anumite zile chiar aproape de 100% indiferent ca vine de la Viena sau pleaca la Viena. Din cauza orelor la care circula pe Valea.Prahovei nu l-am folosit niciodata decat o singura data pe PL.Vest-Buc.Nord si in vagonul in care eram erau vreo 10 persoane care veneau din Alba.Iulia si Sighisoara si mergeau la Aeroport Otopeni pentru a decola in jurul orelor 19:00 si trenul a avut numai 30 min intarziere. Iar de vazut il vad destul de des intrucat prin zona PL.Vest se cam intersecteaza 347 cu 346 cand 347 vine intarziat si nu sunt goale deloc. |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8695 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 08 Sept 2011, 16:09 | |
| Stie cineva ce greutate maxima suporta linia pe M800? Partea modernizata. 21-22 sau 23 tone/osie? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22399 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 08 Sept 2011, 18:19 | |
| De ce a fost anulat trenul 5023 ? |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14508 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 08 Sept 2011, 19:20 | |
| - karpaty a scris:
- De ce a fost anulat trenul 5023 ?
NEXAM INCASARI, idem 8071/8072, 8074/8075, 8077/8078, 5021 pl sud-buzau si 5024 toata distanta |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI | |
| |
| | | | INTREBARI SI RASPUNSURI | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |