|
| INTREBARI SI RASPUNSURI | |
|
+101Mircea Condilescu Ryan Anderson tuborgtnp Gaby005 Silver nenuandrei marius_catalin84 get. Lena iuli.hard rizelgeorgel2004 ionutz85 rich1974 Luna C.F.R. razvan - trenuri bostanesku gigel myster2008 paulrapati 040EC100 dany90 andreiutzu Balto IonutCFR2009 traian eurocristi mariuskl Mihay laur 133 RwO DUAL Ionutz popovici AndiCFR didinul sorinucu Cito lovekomotive TonyGFR PrisecaruFlorin romaniaetc ATM TVlad AMX 97-0548-4 Boracik 060-EA078 brandiburu Karl kristi kkk Andrei Norbi Mircea Hirjau cont inactiv Caravelle_Zg Nk11 DPS Amiralul alinx3330 cristyadaX FeroFan97 stefan_br The Legend AlexD buldozer2 tudor_pavelescu ultras florinrazaila vanchorusebulgaria Cobra Marius ravers75 Razvan Tudor alex03bv redeme mureseanu_976 @ndrey COSTACHE MIHAIL MariusM cont dezactivat . membru inactiv bostanescu gigel billy752-istu Vlad 1nt3rp0l_106 SULZERUL 0733 riciu VeV raoul mihaiuc cristi CFR pannonia express Saruman bogdan srl Costin.H ionutz72 Nesebar Vitosa Adrian78 Jhonyla alexandruh decward 105 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
040EC100
Numarul mesajelor : 175 Varsta : 37 Localizare : P.O. Frunzanesti, sectia 801 Reputatie : 5061 Data de inscriere : 14/07/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Mar 09 Aug 2011, 12:11 | |
| - ravers75 a scris:
- Am o intrebare: Se poate procura bilet de tren cu 2 schimbari? Adica sa fie trecute pe acelasi bilet 3 trenuri.
Da, se poate. Ti se emite biletul principal, la primul tren cu care circuli(tot aici se mentioneaza si pretul total) plus 1,2 sau 3 anexe corespunzatoare fiecarui tren utilizat in calatorie. Nr. maxim de anexe emis pt un singur bilet este de 3, daca depasesti acest nr, ti se emite bilet separat. De mentionat faptul ca trenurile trebuie sa fie succesive si sa nu se parcurga de doua ori o sectiune de traseu |
| | | redeme V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1081 Localizare : Iasi Reputatie : 6120 Data de inscriere : 06/03/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Mar 09 Aug 2011, 13:34 | |
| @laur133: Am mers într-o zi de miercuri și chiar nu mă așteptam să fie așa de aglomerat. Plus 20-49 ep. I, fără AC și murdare. Pe la Constanța aud de la niște persoane (de tipul celor care umpleau vreo trei vagoane) că trenul merge pe benzine (manele în surdină)... Pe la Eforie se auzeau răcnete diverse, erau aruncate sticle, PET-uri, etc. Iar cel puțin una din cușete era ocupată doar cu copii de grădiniță/clasa I (așa că am mai găsit loc la ele din părți). Atât de mult regret că nu am luat 992/996, un tren mult mai civilizat...
Eu nu vorbesc de tren în general ca un jeg, ci de călătorii care circulă în sezonul estival cu acest tren. Apropo, are vreo zi când e mai liber?
@ravers75: Da, se poate. Numai că nu-ți poate pune decât cele mai apropiate legături. Dar nu e problemă, deoarece te duci în stația unde schimbi și unde vrei un tren în aceeași direcție mai târziu și ceri să-ți avizeze amânarea. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Mier 10 Aug 2011, 05:50 | |
| 2 intrebari pentru cei care cunosc legislatia.
1) clasa a XII-a legitimatie student vizata pe anul 2010-2011 pana la ce data e valabila ?? Pana la ce data e poate lua bilete cu reducere cu viza pe anul 2010-2011 ?
In alti ani stiu ca s-a pus problema si s-au afisat prin gari ca pana la o anumita data e valabila, ceva de genul pana la 15-30 octombrie ca facultatea incepe la 1 octombrie si cei de la secretariate nu se omoara imediat sa vizeze carnetele si legitimatiile.
2) Daca imi iau bilet redus la trenul x pe data 20 septembrie pentru data de 15 octombrie iar valabilitatea anului scolar 2010-2011 este sa zicem pana la 1 octombrie poate sa-mi elibereze acel bilet ?? |
| | | cristyadaX
Numarul mesajelor : 371 Varsta : 31 Reputatie : 5393 Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Mier 10 Aug 2011, 10:17 | |
| - paall a scris:
- 2 intrebari pentru cei care cunosc legislatia.
1) clasa a XII-a legitimatie student vizata pe anul 2010-2011 pana la ce data e valabila ?? Pana la ce data e poate lua bilete cu reducere cu viza pe anul 2010-2011 ?
In alti ani stiu ca s-a pus problema si s-au afisat prin gari ca pana la o anumita data e valabila, ceva de genul pana la 15-30 octombrie ca facultatea incepe la 1 octombrie si cei de la secretariate nu se omoara imediat sa vizeze carnetele si legitimatiile.
2) Daca imi iau bilet redus la trenul x pe data 20 septembrie pentru data de 15 octombrie iar valabilitatea anului scolar 2010-2011 este sa zicem pana la 1 octombrie poate sa-mi elibereze acel bilet ?? Ceva in genul am patit si eu...si nu mi-a eliberat bilet...mi-a spus de la casa ca nu e posibil pentru ca cer legitimatie cu bilet redus in afara valabilitatii anului scolar..deci nu e posibil. |
| | | 040EC100
Numarul mesajelor : 175 Varsta : 37 Localizare : P.O. Frunzanesti, sectia 801 Reputatie : 5061 Data de inscriere : 14/07/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Mier 10 Aug 2011, 15:35 | |
| Nu stiu la studenti cum e, dar la pensionari este posibil sa se elibereze anticipat chiar daca e dupa ce expira taloanele. Eu stiu asta pt ca am patit-o de revelion cu mama, care avea taloane pe 2010, iar noi plecam in 2011. Fiind pe 31 dec in gara Braila m-am decis sa intreb una din casiere daca pot lua in ian. bilet pt mama pensionara cu taloane pt 2010. Raspunsul a fost ca nu, dar pot lua pe 31.12.2010 anticipat pt ian.2011, netinandu-se cont de data calatoriei, ci de data emiterii biletului. Mama se afla la 50 km de Braila, am sunat-o, i-am explicat, am ajuns seara in localitate, iar in noaptea de revelion, la ora 22.30 eu eram intr-o obscura halta de miscare din apropierea Faureiului, cerand bilet pt Bucuresti cu plecare pe 04 ian 2011. Omul, uluit peste masura vazandu-ma aproape de miezul noptii in gara, dupa ce mi-a ascultat cererea, cu multa bunavointa, a modificat data stampilei pt 4 ian si mi-a dat biletul, in timp ce rudele ma sunau disperate si ma intrebau ce mama naibii fac atat in gara??? |
| | | mihaiuc
Numarul mesajelor : 267 Reputatie : 5521 Data de inscriere : 14/07/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 11 Aug 2011, 03:09 | |
| - redeme a scris:
- @laur133: Am mers într-o zi de miercuri și chiar nu mă așteptam să fie așa de aglomerat. Plus 20-49 ep. I, fără AC și murdare. Pe la Constanța aud de la niște persoane (de tipul celor care umpleau vreo trei vagoane) că trenul merge pe benzine (manele în surdină)... Pe la Eforie se auzeau răcnete diverse, erau aruncate sticle, PET-uri, etc. Iar cel puțin una din cușete era ocupată doar cu copii de grădiniță/clasa I (așa că am mai găsit loc la ele din părți). Atât de mult regret că nu am luat 992/996, un tren mult mai civilizat...
Eu nu vorbesc de tren în general ca un jeg, ci de călătorii care circulă în sezonul estival cu acest tren. Apropo, are vreo zi când e mai liber?
1821 si perechea sa, 1822 sunt un jeg. Orice accelerat sau rapid pe care administratia pune 20-54-uri si 20-49-uri de prima generatie nu se pot descrie decat ca jeguri. Daca mai puneau si niste 20-50-uri ar fi fost perfect. In cazul meu, experienta mea (duminica asta) a constat in: 1) compunere ilogica. 20-83-uri (3 bucati, de forma, pana la Bucuresti doar, ca 'se ajunge cu luxul') urmate de o groaza de 20-49-uri seria 1 si 20-54-uri (cat cuprinde, ca doar personal suburban sau accelerat de lung parcurs tot aia e). Pentru desteptul care s-a gandit la scaunele din 20-49-uri, ii urez cat mai multe calatorii, cat mai lungi, si cat mai aglomerate (singurul lucru mai rau ca scaunele alea sunt banchetele din vechile vagoane Y, dar alea macar au o scuza - standardizare de pe vremea lui Hrusciov, cand confortul era 'aiureala burgheza'). Dar de ce ma plang, ca oricum n-am prins scaun, am stat pe jos, la capatul vagonului, langa toaleta. Am avut si loc de sprijin, 2 vecini de cutie de sardine, pardon vagon, care se inghesuiau in mine. 2) tren supra-incarcat, fara aer conditionat (ce le trebuie... las' ca bagam tren cu AC pe rute de 100 km, sa le-ajunga), unde se sta inclusiv pe placile de metal dintre vagoane (imaginati-va zgomotul, ca sa nu mai vorbesc de siguranta) si IN toalete. Cand am calatorit, s-au dat inclusiv bilete 'fara loc' pana la Arad. Pe ingustul coridor al 20-49-ului erau minimum 30 de persoane. Bilete in regim 'fara numar', 'fara numar', fara ca macar cineva sa se gandeasca la suplimentare. Bine macar ca nu am nimerit in 20-54, unde ambele toalete fusesera incuiate (cu cheia patrata) la Mangalia. Cine are nevoie, sa se tina pana la Arad. Sau macar pana la Bucuresti N., unde i se va permite sa foloseasca toaletele garii. 3) fumat in compartimente, pe coridor, la capatul coridoarelor, oriunde. Mesajul 'fumatul interzis in tren' de pe fiecare bilet se pare ca nu spune nimic marlanilor din vagon. Geamuri care ori nu se deschid (vezi cheia patrata de mai sus), ori nu se inchid. 4) un strat incredibil de jeg. Toate suprafetele care ar fi trebuit sa fie albe erau nuante incerte de maro, negru sau gri. Toalete infundate de la plecarea din Mangalia. De la Lehliu, cele 3 vagoane in care am fost puteau ingrozitor a toaleta publica (am incercat sa intru in cele 3 20-83-uri cu care a fost dotat trenul ca suplimentare pana la Bucuresti, dar acolo sardinareala era inca si mai mare). Trenul a suferit ultima oara o operatiune de spalare probabil inainte de inceperea sezonului. Si-atat. In plus, am beneficiat de una bucata vagon unde functiona... incalzirea, si unde nasul s-a chinuit 20 de minute sa o opreasca. Sau poate CFR doreste introducerea serviciului sauna pe sine, premiera mondiala, inca inaintea celor de la VR. 5) aici poate am avut ghinion, dar am dat peste cel mai rau-intentionat personal CFR. Nici macar pardon nu spuneau cand te loveau si impingeau de colo colo ca sa treaca. Au tipat la mine, desi eram perfect ok cu biletul (avea o viza de amanare)! Ca sa nu mai vorbim de faptul ca vorbeau la mobil (interes personal) cand verificau biletele. Singurul individ ok din echipa era un angajat GEVARO care facea ture cu un cosulet cu produse (avea legitimatie) si, cand trecea din vagon in vagon, striga 'Pardon, faceti loc ca trece romvaredu' cu mancare'. 6) calatori marlani. Manele (NU in surdina), bere la PET bauta in cantitati industriale (care a dus la un comportament demn de echipa de huligani englezi), duhoare de la transpiratie (in vagon erau peste 30 C, asa ca se explica), scandal tot drumul. Posibil 7, desi e posibil sa gresesc) Trenul a intarziat 10 minute pentru ca... a oprit langa Basarab si s-a schimbat tura la personalul trenului. Alta motivatie nu gasesc (aveam verde la semnal inca dinainte sa oprim, si linii in GdN erau cat cuprinde). O singura data m-am mai simtit atat de mizerabil intr-un tren CFR (imi place sa merg cu trenul in orice tara a lumii, am mers inclusiv in India si Egipt cu trenul, de unul singur, si este FOARTE greu sa ma faci sa cobor dintr-un tren simtindu-ma nemultumit), pe un accelerat Marasesti-Bucuresti, tot intr-o duminica seara, in conditii similare (poate putin mai bune). P.S. Ar trebui ca la coborarea din tren sa vanda abtibilduri de lipit pe bagaje pe care sa scrie AM MERS CU 1821/1822 asa cum se vand la roller-coastere imense din parcuri de distractii. Si, cum 1822 serveste Valea Jiului, am o sugestie de denumire pentru CFR: A1822, Jalea Viului. Aproape de Bucuresti, unde coboram, m-a apucat mila de bietii oameni cu bilete pe care scria Arad, Sebes, Petrosani sau chiar Filiasi. Cred ca daca stiau de trenul iadului, o luau pe jos. Sau cu autostopul. P.S. Trenul nu circula prin Banat nici macar 1 km. Arad nu este in Banat, nu a fost nicicand! |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13278 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 11 Aug 2011, 09:49 | |
| Sebes numa daca faceau 1822 pana la Simeria si luau de acolo altceva .Pentru rute spre Arad iti recomand calduros 346,1823, sau Isterul. PS vei experimenta aceeasi gloata de calatori pana la Tirgu Jiu cand se mai elibereaza si poti sa mergi linisitit intr-un compartiment gol(de 1823 vorbesc) |
| | | bogdan srl
Numarul mesajelor : 629 Varsta : 36 Localizare : Brasov Reputatie : 6203 Data de inscriere : 16/11/2009
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 11 Aug 2011, 22:04 | |
| Cine ma poate ajuta cu o traducere? 2011. augusztus 13-tól rendszeressé kívánjuk tenni a gőzmozdony-vonatású forgalmat Sau o altenativa in lb.romana daca exista... Linkul respectiv e de pe pagina: http://kisvasut.hu/index.php?lang=hu |
| | | mihaiuc
Numarul mesajelor : 267 Reputatie : 5521 Data de inscriere : 14/07/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Vin 12 Aug 2011, 01:58 | |
| - bogdan srl a scris:
- Cine ma poate ajuta cu o traducere?
2011. augusztus 13-tól rendszeressé kívánjuk tenni a gőzmozdony-vonatású forgalmat
Sau o altenativa in lb.romana daca exista...
Linkul respectiv e de pe pagina:
http://kisvasut.hu/index.php?lang=hu Google Translate ofera o traducere decenta - din 13 August 2011, in fiecare weekend (Sambata si Duminica), atat timp cat vremea permite si se poate aprinde focul, se circula cu aburoasa in regim de cursa regulata intre si Gyöngyös si Mátrafüredről, plecari din Gyöngyös la 9:45, 11:45, 13:45, 15:45. Daca vrei mai mult, trebuie sa astepti pe cineva care vorbeste maghiara (eu stiu doar cateva cuvinte). |
| | | Norbi V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2636 Varsta : 31 Localizare : Bistrita Reputatie : 8671 Data de inscriere : 19/04/2009
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Vin 12 Aug 2011, 08:22 | |
| - bogdan srl a scris:
2011. augusztus 13-tól rendszeressé kívánjuk tenni a gőzmozdony-vonatású forgalmat
http://kisvasut.hu/index.php?lang=hu Zice ca : Din data de 13.08.2011 vor sa puna in circulatie definitiva cateva personale trase de o aburoasa in relatia Gyöngyös si Mátrafüred. Trenurile vor circula in zilele de sambata si duminica, daca vremea ne permite, si daca locomotiva functioneaza corespunzator. Plecarile personalelor trase de aburoasa din statia Gyöngyös vor fi la orele 9.45, 11.45, 13.45, 15.45, iar din statia Mátrafüred la orele 10.15,12.15, 14.15, 16.15. Trenurile vor circula in regim de personal, pretul biletelor nu se va modifica, va ramane pret de tren personal obisnuit, fara a percepe ceva taxa in plus. Abonamentele nu sunt valabile pe aceste trenuri. Va dorim calatorie placuta! Pentru alte informatii sunati la numarul: +36 30 758 31 40 Asta este traducerea acestui articol. |
| | | redeme V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1081 Localizare : Iasi Reputatie : 6120 Data de inscriere : 06/03/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Vin 12 Aug 2011, 15:22 | |
| @mihaiuc: Ei bine, eu am mers de la Petroșani la Mangalia, o noapte întreagă, cu 1822. Pentru prima și ultima dată. |
| | | bogdan srl
Numarul mesajelor : 629 Varsta : 36 Localizare : Brasov Reputatie : 6203 Data de inscriere : 16/11/2009
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Vin 12 Aug 2011, 19:47 | |
| - Norbi a scris:
- bogdan srl a scris:
http://kisvasut.hu/index.php?lang=hu Zice ca : Din data de 13.08.2011 vor sa puna in circulatie definitiva cateva personale trase de o aburoasa in relatia Gyöngyös si Mátrafüred. Trenurile vor circula in zilele de sambata si duminica, daca vremea ne permite, si daca locomotiva functioneaza corespunzator. Plecarile personalelor trase de aburoasa din statia Gyöngyös vor fi la orele 9.45, 11.45, 13.45, 15.45, iar din statia Mátrafüred la orele 10.15,12.15, 14.15, 16.15. Trenurile vor circula in regim de personal, pretul biletelor nu se va modifica, va ramane pret de tren personal obisnuit, fara a percepe ceva taxa in plus. Abonamentele nu sunt valabile pe aceste trenuri. Va dorim calatorie placuta! Pentru alte informatii sunati la numarul: +36 30 758 31 40
Asta este traducerea acestui articol. Multumesc pentru traducere.Am crezut ca e vorba de lina Covasna-Comandau. Mai circula vreun tren turistic la Covasna in momentul de fata? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Vin 12 Aug 2011, 21:56 | |
| Vagoanele 11 si 12 ale trenului 1822 sunt 20-83 , locul 21 este la geam iar locul 28 la culoar ? |
| | | dany90
Numarul mesajelor : 54 Reputatie : 5295 Data de inscriere : 23/07/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Vin 12 Aug 2011, 22:48 | |
| Baieti deja ma speriati,duminica plec la Eforie cu respectivul tren (din Bucuresti),credeti ca duminica este vreo sansa sa fie mai liber? |
| | | TonyGFR
Numarul mesajelor : 1198 Varsta : 27 Localizare : Breaza Reputatie : 6382 Data de inscriere : 24/10/2010
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Sam 13 Aug 2011, 15:47 | |
| Stie cineva cu ce masina a plecat azi 1621?(se face cuplajul 1621->1622->346, vreau sa vad ce masina prind maine). |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI | |
| |
| | | | INTREBARI SI RASPUNSURI | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |