Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Istoricul vagoanelor de calatori din Romania

In jos 
+14
KQQ
AlexD
Polpot
Dr2005
andreiutzu
nenuandrei
DUAL
Hurricane
nokia2010
MariusM
ATM
stinky
cont inactiv
ldh80
18 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3
AutorMesaj
nokia2010

Numarul mesajelor : 369
Varsta : 41
Localizare : Bucureşti, Republica Hoţitoare România
Reputatie : 5543
Data de inscriere : 28/10/2010

Istoricul vagoanelor de calatori din Romania - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Istoricul vagoanelor de calatori din Romania   Istoricul vagoanelor de calatori din Romania - Pagina 3 Icon_minitimeVin Aug 29, 2014 9:11 pm

Cam cum erau vagoanele de dormit româneşti produse în anii '60?
Sus In jos
ATM

ATM

Numarul mesajelor : 1371
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6638
Data de inscriere : 10/07/2010

MesajSubiect: Re: Istoricul vagoanelor de calatori din Romania   Istoricul vagoanelor de calatori din Romania - Pagina 3 Icon_minitimeSam Aug 30, 2014 1:32 am

Buna intrebare...ca de auzit de ele (si vazut reclame in MT de prin anii aia, dar fara poza) am auzit, da' de vazut, neam.

Presupun ca aratau oarecum ca vagonul-restaurant din trenul Bucuresti? ca Dimitrov n-am vazut sa fi fost vreodata vagon de dormit.

Iar 60-41, daca nu ma-nseala memoria, parca au aparut mai tarziu, prin 1965-1970 (?), fiind oricum germane la constructie. Insa cu vagoanele astea e mereu o confuzie, din cauza boghiurilor licenta Minden-Deutz, produse in Romania, montate pe majoritatea exemplarelor seriei. Poate ca de fapt astea or fi in realitate celebrele "vagoanele de dormit Astra", pe principiu - gresit - ca scrie pe boghiu Made in Romania, deci e facut la Astra?

Desigur, nu exclud ca Astra sa fi produs in realitate vagoane de dormit proprii prin anii 60...dar cum eu nu am vazut nici unul pana acum, fac si eu pe Toma necredinciosul si zic "aratati-mi"...
Sus In jos
nokia2010

MesajSubiect: Re: Istoricul vagoanelor de calatori din Romania   Istoricul vagoanelor de calatori din Romania - Pagina 3 Icon_minitimeSam Aug 30, 2014 2:13 am

Eu nici nu ştiam că am produs noi aşa ceva... până m-am uitat din nou pe Dicţionarul enciclopedic din anii '60... în speţă volumul 4 Q-Z, apărut în 1966 (primul volum e apărut în 1961 sau 1962). Faţă de xy-40, vagoanele de dormit produse la noi aveau, conform pozei, coţurile geamurilor, rotunjite, nu drepte.
Sus In jos
IonutChircu

IonutChircu

Numarul mesajelor : 813
Varsta : 43
Reputatie : 6220
Data de inscriere : 05/05/2010

MesajSubiect: Re: Istoricul vagoanelor de calatori din Romania   Istoricul vagoanelor de calatori din Romania - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Oct 02, 2014 5:25 pm

Am gasit pe GE un vagon de marfa vechi (nu stiu seria, G cumva? )

Istoricul vagoanelor de calatori din Romania - Pagina 3 DPoB6W0

Este localizat in Titu coordonate GPS 44.662476,25.576252
Sus In jos
http://trainzpremiumroutes.weebly.com
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Reputatie : 8413
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: Istoricul vagoanelor de calatori din Romania   Istoricul vagoanelor de calatori din Romania - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Oct 02, 2014 10:47 pm

E unguresc, l-am pozat si eu si spunea Catalin ca e de fabricatie ungureasca, probabil interbelic; mai vechi nu cred sa fie.
Sus In jos
nokia2010

MesajSubiect: Re: Istoricul vagoanelor de calatori din Romania   Istoricul vagoanelor de calatori din Romania - Pagina 3 Icon_minitimeSam Apr 16, 2016 6:53 pm

Dar ce vagoane restaurant şi bar se foloseau în perioada 1970-2004?
Sus In jos
nokia2010

MesajSubiect: Re: Istoricul vagoanelor de calatori din Romania   Istoricul vagoanelor de calatori din Romania - Pagina 3 Icon_minitimeSam Iun 11, 2016 12:02 pm

Ştie cineva din ce vagon provine cel pentru angajaţii C.F.R. care se află la Gara Mogoşoaia?
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Istoricul vagoanelor de calatori din Romania   Istoricul vagoanelor de calatori din Romania - Pagina 3 Icon_minitimeSam Iun 11, 2016 1:11 pm

Cred, dar doar CRED că din 60-41.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
nokia2010

MesajSubiect: Re: Istoricul vagoanelor de calatori din Romania   Istoricul vagoanelor de calatori din Romania - Pagina 3 Icon_minitimeSam Iun 11, 2016 2:06 pm

Aşa mi s-a părut şi mie (că deşi are colţurile un pic mai drepte, nu pare a fi un 57 ex-40). Dacă e aşa, e bine, că de mult vroiam să admir un 60-41 de aproape. Când am să am ocazia am să merg până acolo şi am să mă duc până lângă vagon.
Sus In jos
Scurtu Ioan

Scurtu Ioan

Numarul mesajelor : 1
Reputatie : 3083
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Licenta   Istoricul vagoanelor de calatori din Romania - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Iun 16, 2016 12:10 am

Salut Idh80. Vreau sa te instiintez ca am folosit clasificarea facuta de tine in cadrul licentei mele (sper sa nu fie cu suparare). Mi-ar prinde foarte bine daca m-ai putea ajuta cu bibliografia folosita de tine. Se poate? Multumesc!
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Istoricul vagoanelor de calatori din Romania   Istoricul vagoanelor de calatori din Romania - Pagina 3 Icon_minitime

Sus In jos

Istoricul vagoanelor de calatori din Romania
Sus 
Pagina 3 din 3Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3
 Subiecte similare
-
» Istoricul automotoarelor din Romania
» Istoricul trenurilor din România
» Incalzirea vagoanelor
» Indexul vagoanelor din Romania
» Clasificarea vagoanelor de marfa

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum