Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

125 : Oravita - Anina

In jos 
+97
jabels
ciprian71
c o r v i n
mielutu zburator
Cipri Andrei Neculai
t1972
elm
AeroX
aris86
Davee91
g.popovici
IonutCFR2009
qew00
buzibumi
CFR9999
Katalyn
gheorghita
impuls
riciu
dan tm
cfr500
IonutChircu
spiderpc
dany90
19jimmy84
dejan
allred
marius664
kristi kkk
phnegativ
Radu
cristi ar
Lumunita Stana
folkfan
Plescan Floare
Katalin4653
strainu
Razvan Tudor
Bobby_TM
cortexedge
MariusM
karoly1975
petcu.adrian
Hurricane
baiazid
Teodor
Radu Tudor
Luna
lifetec
vatmanul
Vitosa
Rarau
Adirmvl
bogdan.perejuc
Sergiu rmn
Ionutz
ldh80
sorin_ncs
nenuandrei
Semafor
Dr2005
manuela
alexandru.boia
Andrey_tm
TVlad
sp59
Caravelle_Zg
ATM
Vlad
EA1clony106
srazvi
63-1143-5
cata_lin
alexpopa
luciangeo77
Adrian78
Nesebar
The Legend
Scoop
alex.alexus.tm
robertmok
Tomi13leu
Costi
raoul
cristi CFR
mishu88
Amiralul
bogdan srl
diciluma
jionutz
COSTACHE MIHAIL
stinky
vrabieionut
Seby
ionut_te
husdelaapus
myster2008
101 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 26 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53  Urmatorul
AutorMesaj
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6911
Data de inscriere : 23/01/2014

125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 03 Dec 2020, 23:16

Pentru 2 trenuri sigur nu in topul prioritatilor celor din birourile de la Timisoara...
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 03 Dec 2020, 23:54

Stai boss ca poate facem o licitatie sa vina o firmulita sa mance si gura ei ceva..
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeVin 04 Dec 2020, 10:24

Sunt destui angajaţi pe secţia aia, ar face sindicatele gură prea mare, mai ales că se apropie şi Crăciunul.

Pe Oraviţa - Anina parcă nu e voie cu utilaje, maxim un DC-135 cu nişte muncitori cu târnăcoape şi lopeţi pot să trimită.

Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeVin 04 Dec 2020, 16:39

IonutCFR2009 a scris:
Asa de grabiti sunt sa rezolve situatia, incat n-au trimis niciun utilaj in zona, pâna acum... Laughing
A ajuns azi utilajul, pe un vagon platformă.

Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeSam 05 Dec 2020, 21:01

Periodic, calea ferată Oravița-Anina revine în atenție din cauza neimplicării celor care ar trebui să aibă grijă de această bijuterie a României. Nicio vorbă despre reabilitarea căii ferate, iar timpul nu iartă pe nimeni. Cu atât mai puțin o linie ferată bătrână de peste 150 de ani…

De trei zile, calea ferată Oravița-Anina este din nou închisă. De această dată, nu ar fi vorba despre o decizie care să ascundă interese, ci despre un eveniment care nu ține de intervenția omului. Cel puțin, nu de intervenția imediată, însă efectele nepăsării, ale neimplicării și ale ignoranței în ceea ce privește această linie, cea mai veche din sud-estul Europei, se văd periodic.

De această dată, este vorba despre slăbirea terasamentului între Oravița și Lișava, din cauza prăbușirii unui zid de sprijin, în urma căreia traversarea a devenit imposibilă. Calea ferată a fost închisă de joi, iar termenul de remediere a problemei este de 15 zile, ne-a explicat Remus Cherla, șef de gară la Oravița, cel care ne-a mai dat un detaliu esențial și surprinzător: la doar o zi de la incident, un utilaj al CFR Infrastructură și-a făcut deja apariția pentru a putea redeschide circulația. „Dacă ar fi vrut cineva să o închidă, n-ar fi intervenit atât de rapid”, ne spune Remus Cherla, contrazicând astfel zvonurile potrivit cărora cineva a pus din nou gând rău celei mai vechi linii ferate montanistice din România.

În privința turiștilor, în an de pandemie, lucrurile au mers nesperat de bine, trenul circulând cu câte patru vagoane pline, respectându-se, desigur, măsurile de siguranță sanitară impuse
https://expressdebanat.ro/calea-ferata-oravita-anina-inchisa-cine-este-de-vina-de-aceasta-data/
Sus In jos
Amiralul

Numarul mesajelor : 845
Reputatie : 6524
Data de inscriere : 12/06/2009

MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeLun 11 Ian 2021, 10:39

https://www.argument.ro/invitatie-la-calatorie-de-iarna-cu-trenul-pe-semmeringul-banatean/
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Reputatie : 7654
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 14 Ian 2021, 20:13

Sambata am fost eu pe aceasta ruta! Au fost doua vagoane, calatori nicicat sa umple unul singur! Caldura era intr-un singur vagon! Frumos traseu! Am batut vreo 850 de km cu masina pentru a prinde macar o data in viata o plimbare pe linie! Cam scump, 300 lei motorina, 400 lei cazarea 2 nopti in Oravita, 52 de lei doua bilete dus-intors! Fara sa pun la socoteala masa! Nasul a taiat bilete tuturor calatorilor care nu aveau, eu aveam luat din Alexandria! Casele de bilete nu sunt nici in Oravita, nici in Anina! Per ansamblu, e o experienta unica, bate orice linie de la noi! Problema e ca zona e moarta din toate punctele de vedere, mi s-a parut ceva sinistru atat in Oravita cat si in Anina, saracie lucie, as spune ca am vazut un oras mai sarac decat Zimnicea, ma refer la Anina! Oravita ar trebui pus in valoare, are un centru istoric frumos da' neintretinut!
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4749
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 14 Ian 2021, 22:25

kristi kkk a scris:
Sambata am fost eu pe aceasta ruta! Au fost doua vagoane, calatori nicicat sa umple unul singur! Caldura era intr-un singur vagon! Frumos traseu! Am batut vreo 850 de km cu masina pentru a prinde macar o data in viata o plimbare pe linie! Cam scump, 300 lei motorina, 400 lei cazarea 2 nopti in Oravita, 52 de lei doua bilete dus-intors! Fara sa pun la socoteala masa! Nasul a taiat bilete tuturor calatorilor care nu aveau, eu aveam luat din Alexandria! Casele de bilete nu sunt  nici in Oravita, nici in Anina! Per ansamblu, e o experienta unica, bate orice linie de la noi! Problema e ca zona e moarta din toate punctele de vedere, mi s-a parut ceva sinistru atat in Oravita cat si in Anina, saracie lucie, as spune ca am vazut un oras mai sarac decat Zimnicea, ma refer la Anina! Oravita ar trebui pus in valoare, are un centru istoric frumos da' neintretinut!
Ai facut o treaba buna, viata este scurta si cu atatea griji. Nu te gandi la bani, bucurate de plimbarea in sine, de aer, de atmosfera din tren si privelistile aferente. Bravo !
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 14 Ian 2021, 22:57

Privelistea ar fi si mai minunata daca s-ar taia si vegetatia de langa linie sa mai poti vedea si ceva mai in departare
Eu cand am fost in 2015 am stat numai o noapte in Oravita la hotelul ala mai luxos.
In rest Anina arata ca toate fostele orase miniere demne de niste filme de SF totusi putea sa amenajeze un restaurant si staționarea sa fie de o ora sa poti manca ceva acolo
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9099
Reputatie : 13004
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 14 Ian 2021, 23:39

Da, zona e saraca acum desi a fost o zona destul de bine pusa in valoare a Imperiului.
Doar ca ai nostrii repede au distrus patrimoniul industrial care in alte parti reprezinta o parte a ofertei turistice.
La fel si Oravita.

@ kristiiKKK

ai vizitat ceva in Oravita? teatrul, farmacia, monetaria?

Chiar si astea sint extrem de putin puse in valoare. Citiva pasionati se straduiesc sa aiba ceva incropit pentru amintiri.
O placa ce aminteste ca imparateasa Sisi si imparatul au fost in oras...

jale mare.
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 14 Ian 2021, 23:53

dan tm a scris:
Da, zona e saraca acum desi a fost o zona destul de bine pusa in valoare a Imperiului.
Doar ca ai nostrii repede au distrus patrimoniul industrial care in alte parti reprezinta o parte a ofertei turistice.
La fel si Oravita.

@ kristiiKKK

ai vizitat ceva in Oravita? teatrul, farmacia, monetaria?

Chiar si astea sint extrem de putin puse in valoare. Citiva pasionati se straduiesc sa aiba ceva incropit pentru amintiri.
O placa ce aminteste ca imparateasa Sisi si imparatul au fost in oras...

jale mare.
@dan_tm, am incercat sa le vizitez, doar ca erau inchise! Mai mult, muzeul monetariei nici nu e marcat corect pe Google maps! Am fost si sub viaductul liniei Oravita-Bazias! Cam tot ce era de vizitat! L-am dus pe fiu-mio la Resita, la Muzeul Locomotivelor cu abur, nu i-a creat nicio emotie!
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9099
Reputatie : 13004
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 14 Ian 2021, 23:59

Asta e, erau inchise, trebuia sa intrebi stinga dreapta si cineva se gasea sa sune pe cel care are cheia care iti deschidea muzeul, farmacia si monetaria.

Trist sa bati atitta drum si sa nu poti intra.Mai ales la teatru ar fi fost interesant, e o ,,miniatura" a unora mai mari si mai somptuoase.

Poate alta data...
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeVin 15 Ian 2021, 00:10

Mi-a zis nasul trenului povestea minelor de uraniu, mi-a aratat ramasitele triajului din Dobrei de unde se incarcau vagoanele cu uraniu! Chiar si liniile sunt infasurate de vegetatie! Imi spunea ca a fost initial insotitor de tren de marfa cu uraniu, avea cale libera peste tot pana ajungea la Caransebes, Lugoj sau Timisoara unde se schimba locomotiva! Spunea ca ii crea o tura pe acel tren de marfa o stare de somnolenta ce dura cel putin 48 de ore! Omul era trist, mi-a descris cum era zona acum 30 de ani! Se simtea nostalgia in vocea lui! Mi-a zis ca se mira de faptul ca inca traieste in conditiile in care alti colegi de o varsta cu el au murit de cancer dupa ce au lucrat pe trenul cu uraniu! E trist pentru oamenii din acea zona sa traiasca o perioada de decrepitudine dupa ce au trait o epoca in care aveau multe lucruri pe care restul tarii nu le aveau!
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeVin 15 Ian 2021, 00:15

dan tm a scris:
Asta e, erau inchise, trebuia sa intrebi stinga dreapta si cineva se gasea sa sune pe cel care are cheia care iti deschidea muzeul, farmacia si monetaria.

Trist sa bati atitta drum si sa nu poti intra.Mai ales la teatru ar fi fost interesant, e o ,,miniatura" a unora mai mari si mai somptuoase.

Poate alta data...
Teatrul este in reabilitare, nu se poate intra in el! Farmacia ar fi fost disponibila la vizitare dar nu era in zona cel care se ocupa de ea! Am avut o surpriza, in Biserica catolica mi-a permis preotul sa incerc orga, mai aveam putin si pierdeam trenul si tot nu imi venea sa plec de acolo!
Sus In jos
buzibumi

Numarul mesajelor : 12
Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Reputatie : 3672
Data de inscriere : 15/11/2014

MesajSubiect: monetaria Oravita   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitimeSam 16 Ian 2021, 19:09

Adevarata monetarie nu mai exista de mult. cladirea actuala nu are absolut nicio treaba cu vechea monetarie care era la iesirea din Ciclova Romana spre Manastirea Calugara pe partea stanga! Stiu ca multa lume nu crede asta dar localnicii stiu....
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 125 : Oravita - Anina   125 : Oravita - Anina - Pagina 49 Icon_minitime

Sus In jos

125 : Oravita - Anina
Sus 
Pagina 49 din 53Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 26 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» TIMISOARA NORD -- ANINA 09.08.2009
» Oravita-Anina
» Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2019-2020
» Linia CFR 925: Oravita - Anina
» Oravita -- Anina 27.06.2010

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 100-
Mergi direct la: