Numarul mesajelor : 112 Varsta : 35 Localizare : Constanta/Bucuresti Reputatie : 5263 Data de inscriere : 21/10/2010
Subiect: Re: 125 : Oravita - Anina Mier 24 Noi 2010, 17:21
La agentia CFR din bucuresti poate sa imi spuna daca circula personalul pe aceasta ruta intr-o anumita zi? Vreau pe 4 dec sa ma duc sa vizitez zona special pentru aceasta linie si nu as vrea sa ajung acolo doar ca sa aflu ca numai circula.
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: 125 : Oravita - Anina Mier 24 Noi 2010, 17:29
Scoop a scris:
La agentia CFR din bucuresti poate sa imi spuna daca circula personalul pe aceasta ruta intr-o anumita zi? Vreau pe 4 dec sa ma duc sa vizitez zona special pentru aceasta linie si nu as vrea sa ajung acolo doar ca sa aflu ca numai circula.
Da , vor intra in calculator si se vede ce si cand circula (eu unu recomand cumpararea biletului din timp pentru ca in Oravita ori e casa inchisa ori nu ai timp sa cumperi biletul , plus ca de la o statie informatizata vei avea bilet electronic nu ca in Oravita bilet de hartie) oricum pe infofer figureaza ca se circula .
Subiect: Re: 125 : Oravita - Anina Mier 24 Noi 2010, 22:42
As vrea sincer si biletul de hartie mai clasic Oricum mersi de informatie
luciangeo77
Numarul mesajelor : 51 Varsta : 47 Localizare : PLOIESTI Reputatie : 5173 Data de inscriere : 22/11/2010
Subiect: Re: 125 : Oravita - Anina Mier 24 Noi 2010, 22:48
Am zis că până oi muri , să mă plimb și eu cu trenul pe linia asta.Este ceva de vis.sper să prind și eu ziua aia.
Amiralul
Numarul mesajelor : 845 Reputatie : 6524 Data de inscriere : 12/06/2009
Numarul mesajelor : 133 Varsta : 29 Localizare : Oradea Reputatie : 5214 Data de inscriere : 04/01/2011
Subiect: Sa speram ca nu. Vin 07 Ian 2011, 22:27
Sper ca linia sa nu se inchida pentru ca este o linie foarte frumoasa ar fi pacat sa se inchida. :AA14: :AA19: :AA19: :AA19: :AA19: Si as vrea sa merg si eu la vara sper sa nu se inchida pana atunci.
cata_lin
Numarul mesajelor : 12 Localizare : Timisoara Reputatie : 5087 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: de la Anina catre Oravita cu trenul - iarna Sam 08 Ian 2011, 23:29
Salutari!
Am gasit acestor forum cu oameni pasionati de trenuri si m-am gandit sa va prezint cum e cu trenul pe Anina - Oravita in timpul iernii. Parcurgerea traseului in timpul iernii e un lucru pe care l-am urmarit de ceva ani, insa in sfarsit s-a implinit in 2010 (am mai fost de cateva ori, insa niciodata iarna).
Pe 18 decembrie 2010 am mers sa aflam daca trenurile circula si cand anume, atunci am prins un viscol in zona.
Insa pe 19 decembrie 2010, am plecat din Anina dimineata la 9:15 catre Oravita, am mers cu trenul pana la Lisava, apoi ne-am intors pe linie, mergand pe jos, inapoi pana la viaductul de la Jitin. De acolo am luat-o pe coasta in sus si am mers prin padure inapoi pana la Anina (prin Bradet).
Am avut noroc de o vreme rece (-5 C in medie), zapada proaspata si un soare cu dinti; asa ca ne-am straduit sa facem poze si sa filmam cat de bine ne-am priceput si noi. Ceea ce a iesit am postat aici:
Sa dea Domnul sa nu faca vreo prostie domnii si sa inchida linia! In aceasta ordine de idei, va sfatuiesc sa faceti efortul sa mergeti cu trenul cat mai e ruta activa!
Sa ne vedem cu bine prin zona
Catalin
63-1143-5
Numarul mesajelor : 136 Varsta : 36 Localizare : Linia CF 700 km 11+400 Reputatie : 5242 Data de inscriere : 03/12/2010
Subiect: Re: 125 : Oravita - Anina Mier 26 Ian 2011, 01:18
Bazias - Iam - Oraviţa - Anina, is the oldest railway in Romania, built in 1856 to transport the coal from the Anina Mountains to the Danube in the former Austrian Empire (in fact the sector between Oravita and Anina was opened on 15th of december 1863). The old name of the Anina city (in the Austrian Empire days) was "Steierdorf". Today the line serves almost exclusevely for passenger trains, between the city of Oraviţa and the small and old mining city of Anina. The last part of our trip will end at Oraviţa. Enjoy!
raoul
Numarul mesajelor : 96 Reputatie : 5316 Data de inscriere : 10/08/2010
Aceasta veste este adevarata se inchide linia si va fi taiata in intregime pentru fier vechi ceea ce e bine avand in vederea ca nu e circulata si nu merita sa fie utilizata stiu asta din surse sigure de sus de tot
raoul
Numarul mesajelor : 96 Reputatie : 5316 Data de inscriere : 10/08/2010
Aceasta veste este adevarata se inchide linia si va fi taiata in intregime pentru fier vechi ceea ce e bine avand in vederea ca nu e circulata si nu merita sa fie utilizata stiu asta din surse sigure de sus de tot
Faptul ca nu este circulata este adevarat daca luam in considerare ca este o zona miniera si toate minele sau inchis (Ciudanovita,Dobrei,Anina etc.)deci trafic de marfa nu mai exista mai mult ca sigur. Iar la calatori e nerentabil pentru ca nu mai este forta de munca necesara pentru mine. Deci faptul ca linia se inchida este legat si de minele din zona. Ca o concluzie rusine porcilor din C.F.R.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18746 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24322 Data de inscriere : 05/10/2010
Daca ar putea s-a o taie la 1 m sa ii ingroape pe toti de la chiorul in jos.. Cu parere de rau zic ca o mana de oameni ca noi nu putem schimba nimic .. Cred ca daca era linia asta in Austria era si electrificata pana acuma..Am ajuns sa masuram orice doar in valoarea banilor am uitat sa ne respectam valorile oricare ar fi ele..