Reportajul este destul de amplu, felicitari Alex! Daca ai mai fi asteptat cateva zile, posibil sa fi calatorit intr-un peisaj hibernal, asa cum ti-ai fi dorit tu! La meteo se aude ca vin ninsorile!
@dan tm, vagonul albastru a aparut in peisaj de vreo 2 luni, uite aici o poza postata de Enache Cerbu, http://autoloco.forum777.com/t2124-vagoane-seria-28-29 ,
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
Vă mulţumesc tututor! Se circulă cu viteza de aproximativ 20 km/h, am observat câteva locuri unde apa neinfiltrată în sol bălteşte între linii şi sub traverse, şi există câteva degradări ale liniei asemănătoare cu cele de pe liniile modernizate, probabil de la patinajul roţilor sau de la frânări bruşte. Călătorii au fost destul de puţini, în afară de noi numai localnici. Încălzirea s-a făcut numai în vagonul albastru pe bază de lemne, al cărei reparaţie capitală a fost făcută în luna decembrie 2012.
Bobby_TM V.I.P Member
Numarul mesajelor : 679 Varsta : 41 Localizare : Timisoara Reputatie : 5252 Data de inscriere : 05/10/2012
Subiect: Re: 125 : Oravita - Anina Dum 10 Feb 2013, 18:54
Oravita - Anina - un clip de aproape 2 ore ce cuprinde traseul integral filmat de mine in februarie anul trecut.
Enjoy
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: 125 : Oravita - Anina Mier 20 Feb 2013, 12:17
Trenul de seara a fost anulat , in prezent circula doar 2 perechi , de dimineata si la pranz , din 4 Martie trenul de dimineata nu va circula Sambata + Duminica deci in weekend va circula doar trenul de pranz . Cine vrea si are placerea de a sustine prin cumpararea de bilete pentru aceasta ruta in zile diferite dupa puterea financiara ar fi de mare ajutor .
Subiect: Re: 125 : Oravita - Anina Mier 20 Mar 2013, 23:00
Se pare ca aceasta frumoasa cale ferata este din nou in pericol de a fi inchisa. Cunoscutul iubitor de istorie feroviara si autor de frumoase carti din acest domeniu- Valentin Ivanescu - a mai lansat un apel pentru salvarea acestei cai ferate.
Si eu am facut apel aici pe forum la toti care vor si au placerea de a sustine aceasta linie in circulatie , sa se cumpere cateva bilete pe luna , nu este asa scump un bilet Oravita-Anina , 5,20 lei nu este un capat de tara , macar sa ajutam cat putem pentru a o tine in functiune , biletele se pot lua de la ATM dar si de la casele care vand bilete electronice din toata tara de exemplu si din Sighet se pot cumpara bilete pentru ruta Oravita-Anina .
Am cumparat si eu din decembrie si pana astazi 12 bilete pentru aceasta ruta. Asa cum zicea si colegul Karpaty ar fi frumos daca toti de pe acest forum am cumpara macar 1-2 bilete pe luna. Poate in felul asta ruta ar putea fi salvata. Oricum deja trenul de seara a fost anulat, cel de dimineata nu mai circula S+D....si mi-e groaza sa ma gandesc la urmatoarea miscare. Sper totusi ca sa nu-si bage prea tare coada si sa ramanem fara trenuri si pe aceasta ruta. Cumparand cat mai multi bilete pentru aceasta linie, trenurile poate vor avea o viata mai lunga.
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
@Razvan Tudor , si eu fac la fel , in fiecare luna cumpar 2-3-4 bilete intre Anina si Ciudanovita/Lisava/Dobrei , bravo ca din pricina pasiunii asa cum putem sustinem transportul feroviar de calatori , din partea mea ai "3 de da" , felicitari !
Subiect: Re: 925 : Oravita - Anina Sam 30 Mar 2013, 00:05
Multumesc! Va urma...
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8416 Data de inscriere : 16/01/2010
Însă, având în vedere că în viitorul apropiat în zona Aninei s-ar putea deschide o afacere ce are nevoie de transportul feroviar, fondurile băneşti pot fi câştigate de acolo. Investitorii aşteaptă chiar răspuns de la Regionala CFR dacă pot transporta pe Semmeringul bănăţean 190.000 de tone de marfă pe an.
Anul acesta se implinesc pe 15 decembrie 150 de ani de la circulatia primelor trenuri de calatori peaceasta linie. Hai sa facem ceva pentru acest eveniment.Ma adresez in primul rand celor din zona.Cautarea unor sponsori,confectionarea unor tricouri imprimate cu una din vechile imagini cu aceasta linie,confectionarea unor insigne cu acest eveniment si alte metode pe care le veti descoperi. Ar fi frumos si scoaterea unei emisiuni filatelice si tiparirea unor plicuri omagiale cu aceasta tema. Exista un studiu al acestui obiectiv: http://www.intercultural.ro/turismintercultural/Calea-Ferata-Anina-Oravita.html care a ramas la acest stadiu.
strainu
Numarul mesajelor : 29 Reputatie : 4263 Data de inscriere : 29/04/2013
Subiect: Planuri de viitor Lun 29 Apr 2013, 18:13
Salut,
În cadrul unei interogări mai mari adresată CFR infrastructură în baza legii 544/2001 am primit următoarele răspunsuri, care v-ar putea interesa:
Citat :
Referitor la cheltuielile de întreţinere ale liniei de cale ferată Oraviţa-Anina
Cheltuielile realizate cu munca vie și întreținerea secției de circulație Oravița – Anina, în ultimii 3 ani calendaristici, sunt următoarele:
- pentru anul 2010: 4452,00 mii lei;
- pentru anul 2011: 2570,66 mii lei;
- pentru anul 2012: 2492,64 mii lei.
Referitor la rezultatele licitaţiei publice de închiriere a liniilor neinteroperabile, desfăşurate în data de 14 martie 2013 la Bursa Română de Mărfuri
La etapa de licitație, din data de 14.03.2013, nu s-a prezentat și înregistrat cu ofertă nici un operator economic.
Astfel, în conformitate cu prevederile legislative în vigoare (HG nr. 643/2011). secția de circulație Oravița – Anina este cuprinsă în lista secțiilor care se licitează prin Bursa Română de Mărfuri, următoarea licitație estimeându-se a avea loc în ultima decadă a lunii mai.
Am solicitat și de la CFR călători niște date acum 2 săptămâni, dar nu am primit vreun răspuns până acum. I-am repezit azi la telefon și mi-au promis că mâine voi fi contactat de cineva:
Citat :
* cheltuielile anuale de operare ale liniei Oravița-Anina în ultimii 3 ani calendaristici, defalcate pe categorii * numărul de călători anuali ai liniei Oravița-Anina în ultimii 3 ani calendaristici * nivelul subvenției primite de la guvern pentru serviciul public de transport feroviar pe linia Oravița-Anina
La 2 milioane și jumătate de lei cheltuieli anuale, eu cred că nu prea sunt șanse să fie vreodată profitabilă linia asta. Și dacă sunt înjumătățite prin optimizarea cheltuielilor și eliminarea furturilor, cei 9 lei/km-tren * 33 km * 4 trenuri/zi * 365 zile/an înseamnă doar o treime din cheltuielile de exploatare.
Apropo de mesajul lui Semafor, poate ar trebui să-i contactați pe cei de la TramClub-Banat.org, care aveau în obiective și trasee turistice pe Oravița-Anina. Din păcate site-ul pare să fie cam mort...