|
| 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin | |
|
+86cosmin78 laurentzu ciprian71 Sabik Cris_Cr Luca tgv gabrielcr impuls Katalyn dan tm adascalu klauss78 bubu alliens Shinkasen Andrey_tm Grigor allred rizelgeorgel2004 Razvan Tudor user dezactivat... Lumunita Stana vatmanul alex.alexus.tm Costi liviulav33 cristirimer catalinescu Adirmvl cristi_tgv maris.constantin dan_dinca Bobby_TM cardinal baiazid adytm Teodor spiderpc Czirjak Arpad AlexandruC lokomo69 mirceamilitaru Semafor acar riciu Kriszti219 Caravelle_Zg ldh80 Rarau popovici mardaryroby pety laur 133 membru inactiv kristi kkk Dr2005 AlexD cfr500 TVlad razvan - trenuri vanchorusebulgaria ATM Nesebar Adrian78 Vlad The Legend tuborgtnp sorinucu DUAL mihaiuc andreiutzu Cosmin5 cont dezactivat . Vitosa MariusM de zwerver George2210 stegaru srazvi 43.309 loryjonel cristi CFR IonutCFR2009 bogdan srl COSTACHE MIHAIL myster2008 90 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mar 12 Mar 2013, 21:37 | |
| - IonutCFR2009 a scris:
- Si totusi asistam la investitii majore in reabilitarea unor statii de cale ferata, se construiesc cladiri noi-noute, cu facilitati la standarde UE. Pentru ce se construiesc asemenea statii noi daca politica este de eliminare a transportului feroviar de calatori in favoarea transportului auto si cu avioane low-cost?
M-am referit la distanţele lungi şi foarte lungi, distanţe parcurse în 10 - 12 ore (ceea ce, la nivel de UE, înseamnă mai mult de 500 km, dar clar mai puţin de 1300 câţi sunt de la Bucureşti la Praga). La noi se reabilitează haotic gări, doar din simplul motiv că sunt reşedinţe de judeţ, ce dacă au 10 trenuri pe zi? De ce să reabilităm Predealul, Paşcaniul sau Lugojul, când putem să reabilităm gara Zalău şi Gara Giurgiu (bine că au renunţat la Alexandria, aia ar fi fost bomboana pe colivă)? Nu, domnule, e reşedinţă de judeţ, p-aia o reabilităm, ce dacă pleacă doar câteva trenuri pe zi! Ar fi trebuit făcută o analiză asupra direcţiilor de deplasare a călătorilor, adaptat mersul trenurilor în consecinţă (acolo unde se poate, nu are rost să pui tren Piteşti - Rm. Vâlcea sau, mai rău, Braşov - Tg. Mureş, să ocoleşti sute bune de km) şi abia apoi trecut la modernizat gări importante ca număr de călători, nu ca poziţie geografică. Că dacă relieful (şi traseul căii ferate) nu te ajută, degeaba faci eurogară, tot o să numeri călătorii pe degete (de ex. Tulcea). _________________ :TTT:
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mier 13 Mar 2013, 08:39 | |
| Am mers cu Transbalkanul in 2007 la Tesalonic. Am urcat in Arad si a trebuit sa cobor in Videle si in Sofia pentru ca se schimbau vagoanele clasa.
Nu a fost cuseta CFR doar WL pina la Tesalonic. intradevar a fost foarte plin. |
| | | Cosmin5
Numarul mesajelor : 49 Reputatie : 4994 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Primele trenuri (de proba) pe podul de la Calafat! Joi 04 Apr 2013, 17:59 | |
| |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Joi 04 Apr 2013, 19:32 | |
| Garnitura este bulgărească. A trecut în România? Nu de alta, dar am auzit că sunt ceva probleme cu racordarea la reţeaua noastră. _________________ :TTT:
Ultima editare efectuata de catre Dr2005 in Joi 04 Apr 2013, 22:18, editata de 1 ori |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Joi 04 Apr 2013, 19:59 | |
| Ce repede s-au miscat! Acum citeva zile puneau sina si traversele cu un lansator special. Garnitura din filmulet probabil distribuia balast pe deasupra. Sint mindru ca prima locomotiva ce trece podul e de productie romaneasca |
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6736 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Joi 04 Apr 2013, 23:57 | |
| Sunt trenuri de proba, la inceputul lui mai este data ca sigura inaugurarea oficiala in prezenta capetelor de la Bruxelles deci nu mai este mult pana va fi gata si catenara. - razvan - trenuri a scris:
- In Grecia se calatoreste mai mult cu vaporul decat cu trenul. Numai portul din Salonic este mai aglomerat decat gara din oras. Nu mai spun de portul din Pireu (langa Atena) sau transport aerian. Cine nu crede se poate uita pe statistici sau sa mearga sa vada la fata locului. Cred ca acum daca au venituri mai mici se vor intoarce mai mult la tren.
Se calatoreste foarte mult cu autocarul vrei sa zici. Grecii nu numai ca nu au un cult pentru tren dar au si preturi foarte mari pentru transportul feroviar, sincer nu stiu ce a fost in capul lor cand s-au apucat de linii scumpe de mare viteza sau cand au organizat olimpiada. Cat despre nivelul de trai, va dau recent un exemplu: un kilogram de portocale calitatea 2 care la noi se gaseste cu 2.5 RON la ei costa in echivalent 4.5 RON adica cam 1 Euro , cam toate preturile la alimente sunt mai mari decat in Romania cu 30-90% functie de produse iar ei au salariile la clasa medie in jur de 1000E, nemaivorbind de utilitati/chirii mari. Culmea e ca portocalele noastre tot din Grecia vin. |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8365 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Vin 05 Apr 2013, 01:36 | |
| Cu autocarul nici nu mai pun la socoteala deoarece se merge foarte mult. Dar si cu avionul si maritim in Grecia se calatoreste foarte mult. |
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Vin 05 Apr 2013, 08:39 | |
| Totuşi, Grecia are ceva autostrăzi... aşa că nu e greu de circulat cu autocarul. Din păcate, autostrăzile lor sunt cu taxă. _________________ :TTT:
|
| | | ATM
Numarul mesajelor : 1371 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6638 Data de inscriere : 10/07/2010
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Joi 11 Apr 2013, 20:44 | |
| Booon...acuma ca avem pod (moca) si am facut si racordarea la 912 (cel putin asa deduc pe forum)... Avem o linie, de facem cu ea? Naveta locala de persoane Vidin-Calafat cu un AM900, pentru aia de se-nghesuiau inainte pe cojile alea de nuca de le zic bac? Ceva trafic de marfa o exista? Sau acceptam doar marfarele in tranzit bulgaresti sa-si scurteze trasa si noi, canciu-canciu, ne facem ca n-am aflat de podul asta nou?
Cu viteza de traversare cum o fi? 30 la ora, sa se aseze linia (asa cum era si dupa diverse reconstructii pe pamant) sau se merge mai tare, vreun 60-70?
|
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Joi 11 Apr 2013, 22:32 | |
| Linia NU trece prin Calafat, îl ocoleşte, racordându-se la linia de Craiova lângă fosta haltă Cobuz, adică în mijlocul câmpului. _________________ :TTT:
|
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Vin 12 Apr 2013, 02:28 | |
| - ATM a scris:
- Booon...acuma ca avem pod (moca) si am facut si racordarea la 912 (cel putin asa deduc pe forum)...
Avem o linie, de facem cu ea? Naveta locala de persoane Vidin-Calafat cu un AM900, pentru aia de se-nghesuiau inainte pe cojile alea de nuca de le zic bac? Ceva trafic de marfa o exista? Sau acceptam doar marfarele in tranzit bulgaresti sa-si scurteze trasa si noi, canciu-canciu, ne facem ca n-am aflat de podul asta nou?
Cu viteza de traversare cum o fi? 30 la ora, sa se aseze linia (asa cum era si dupa diverse reconstructii pe pamant) sau se merge mai tare, vreun 60-70?
Mai friend e prea tare 30km/h pt cfr avand in vedere ca IC 593 m a dus la Craiova pe campie mergand ca pe Defileul Jiului (sunt ironic) eu de ce credeti ca nu am vazut M 912 mai incolo de Segarcea HM ? Datorita vitezei uimitoare a CFR Calatori ( Caile Ferate Ratate ) cum imi place eu sa le zic |
| | | Cosmin5
Numarul mesajelor : 49 Reputatie : 4994 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Vin 12 Apr 2013, 20:13 | |
| Cristi nu prea ai pierdut nimic dupa Segarcea. Daca pana acolo mai sunt dealuri si mai e o priveliste cat de cat, de aici incolo linia traverseaza campul, si pana aproape de Calafat peisajul nu se mai schimba. Sa nu mai zic si de ametitoarea viteza de 30/ora cu care traverseaza linia care e dreapta parca trasa cu rigla. Si satele se imputineaza. La Cerat, halta care este pur si simplu o baraca din ciment, fara a fi racordata la electricitate, cu podea tot din pamant, cineva a scris pe peretele exterior un mesaj interesant: "Nu va mai c***ti in halta!". Pacat ca am trecut pe inserat si telefonul a dat gres in a face o fotografie reusita. Mai departe, treci pe la Boureni unde calea ferata merge pe langa un depozit de cereale, apoi urmeaza Bailesti unde iar la fel sunt cateva silozuri si niste ruine industriale, iar de la Horticola incolo iar la fel numai camp. La Golenti este racordul catre Poiana Mare, iar la Calafat iar la fel ocolesti orasul si poti sa admiri ruina Biosinteza. Cam atat. Oricum ai sanse foarte mari sa ajungi singur in tren pana la Calafat, deoarece pe la Bailesti se cam dau jos ultimii calatori. |
| | | ATM
Numarul mesajelor : 1371 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6638 Data de inscriere : 10/07/2010
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Sam 13 Apr 2013, 17:33 | |
| Pentru Dr2005 - de-aia am si zis in mod special de o Malaxa 77 pentru traficul zonal, pentru poti s-o rebrusezi imediat, fie si in mijlocul campului daca trebuie. Bon, deci se pare ca podul se va inaugura-n curand dar deocamdata noi planuri de utilizare (cel putin pentru calatori) n-avem. Cum ziceam, ne facem ca n-am aflat de el. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Dum 14 Apr 2013, 22:33 | |
| Azi am revazut Segarcea cu trenul,foarte frumos peisajul mai ales cand urca dealul catre Salcuta HM,coasta se urca cu 80km/h ce imi placu cum topaia locomotiva, iar dupa ce ajunge sus pana la Dealul Robului h merge cu 100km/h am discutat eu cu mecanicul ,l am abordat cand am coborat in Segarcea Nord,poze mai tarziu,am facut la urcare. Am fost cu R 9137 pe care l am luat din Bordei hc |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3333 Reputatie : 8736 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin Mar 14 Mai 2013, 20:13 | |
| uite ce tren misto au bulgarii http://razpisanie.bdz.bg/SearchServlet?action=listTrainStops&trainnum=7621&date=26/06/2013
Vidin Sofia in 5 ore prin Brusarci, Vratsa, racordare Mezdra |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin | |
| |
| | | | 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |