Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin

In jos 
+86
cosmin78
laurentzu
ciprian71
Sabik
Cris_Cr
Luca tgv
gabrielcr
impuls
Katalyn
dan tm
adascalu
klauss78
bubu
alliens
Shinkasen
Andrey_tm
Grigor
allred
rizelgeorgel2004
Razvan Tudor
user dezactivat...
Lumunita Stana
vatmanul
alex.alexus.tm
Costi
liviulav33
cristirimer
catalinescu
Adirmvl
cristi_tgv
maris.constantin
dan_dinca
Bobby_TM
cardinal
baiazid
adytm
Teodor
spiderpc
Czirjak Arpad
AlexandruC
lokomo69
mirceamilitaru
Semafor
acar
riciu
Kriszti219
Caravelle_Zg
ldh80
Rarau
popovici
mardaryroby
pety
laur 133
membru inactiv
kristi kkk
Dr2005
AlexD
cfr500
TVlad
razvan - trenuri
vanchorusebulgaria
ATM
Nesebar
Adrian78
Vlad
The Legend
tuborgtnp
sorinucu
DUAL
mihaiuc
andreiutzu
Cosmin5
cont dezactivat .
Vitosa
MariusM
de zwerver
George2210
stegaru
srazvi
43.309
loryjonel
cristi CFR
IonutCFR2009
bogdan srl
COSTACHE MIHAIL
myster2008
90 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 26 ... 37  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Empty
MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeMar 12 Mar 2013, 21:37

IonutCFR2009 a scris:
Si totusi asistam la investitii majore in reabilitarea unor statii de cale ferata, se construiesc cladiri noi-noute, cu facilitati la standarde UE. Pentru ce se construiesc asemenea statii noi daca politica este de eliminare a transportului feroviar de calatori in favoarea transportului auto si cu avioane low-cost?
M-am referit la distanţele lungi şi foarte lungi, distanţe parcurse în 10 - 12 ore (ceea ce, la nivel de UE, înseamnă mai mult de 500 km, dar clar mai puţin de 1300 câţi sunt de la Bucureşti la Praga). La noi se reabilitează haotic gări, doar din simplul motiv că sunt reşedinţe de judeţ, ce dacă au 10 trenuri pe zi? De ce să reabilităm Predealul, Paşcaniul sau Lugojul, când putem să reabilităm gara Zalău şi Gara Giurgiu (bine că au renunţat la Alexandria, aia ar fi fost bomboana pe colivă)? Nu, domnule, e reşedinţă de judeţ, p-aia o reabilităm, ce dacă pleacă doar câteva trenuri pe zi!

Ar fi trebuit făcută o analiză asupra direcţiilor de deplasare a călătorilor, adaptat mersul trenurilor în consecinţă (acolo unde se poate, nu are rost să pui tren Piteşti - Rm. Vâlcea sau, mai rău, Braşov - Tg. Mureş, să ocoleşti sute bune de km) şi abia apoi trecut la modernizat gări importante ca număr de călători, nu ca poziţie geografică. Că dacă relieful (şi traseul căii ferate) nu te ajută, degeaba faci eurogară, tot o să numeri călătorii pe degete (de ex. Tulcea).

Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeMier 13 Mar 2013, 08:39

Am mers cu Transbalkanul in 2007 la Tesalonic. Am urcat in Arad si a trebuit sa cobor in Videle si in Sofia pentru ca se schimbau vagoanele clasa.

Nu a fost cuseta CFR doar WL pina la Tesalonic. intradevar a fost foarte plin.
Sus In jos
Cosmin5

Numarul mesajelor : 49
Reputatie : 4994
Data de inscriere : 10/05/2011

MesajSubiect: Primele trenuri (de proba) pe podul de la Calafat!   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeJoi 04 Apr 2013, 17:59

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeJoi 04 Apr 2013, 19:32

Garnitura este bulgărească. A trecut în România? Nu de alta, dar am auzit că sunt ceva probleme cu racordarea la reţeaua noastră.

Ultima editare efectuata de catre Dr2005 in Joi 04 Apr 2013, 22:18, editata de 1 ori
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8413
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeJoi 04 Apr 2013, 19:59

Ce repede s-au miscat! Acum citeva zile puneau sina si traversele cu un lansator special. Garnitura din filmulet probabil distribuia balast pe deasupra. Sint mindru ca prima locomotiva ce trece podul e de productie romaneasca Smile
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 2232
Reputatie : 6736
Data de inscriere : 05/10/2012

MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeJoi 04 Apr 2013, 23:57

Sunt trenuri de proba, la inceputul lui mai este data ca sigura inaugurarea oficiala in prezenta capetelor de la Bruxelles deci nu mai este mult pana va fi gata si catenara.

razvan - trenuri a scris:
In Grecia se calatoreste mai mult cu vaporul decat cu trenul. Numai portul din Salonic este mai aglomerat decat gara din oras. Nu mai spun de portul din Pireu (langa Atena) sau transport aerian. Cine nu crede se poate uita pe statistici sau sa mearga sa vada la fata locului. Cred ca acum daca au venituri mai mici se vor intoarce mai mult la tren.

Se calatoreste foarte mult cu autocarul vrei sa zici. Grecii nu numai ca nu au un cult pentru tren dar au si preturi foarte mari pentru transportul feroviar, sincer nu stiu ce a fost in capul lor cand s-au apucat de linii scumpe de mare viteza sau cand au organizat olimpiada. Cat despre nivelul de trai, va dau recent un exemplu: un kilogram de portocale calitatea 2 care la noi se gaseste cu 2.5 RON la ei costa in echivalent 4.5 RON adica cam 1 Euro , cam toate preturile la alimente sunt mai mari decat in Romania cu 30-90% functie de produse iar ei au salariile la clasa medie in jur de 1000E, nemaivorbind de utilitati/chirii mari. Culmea e ca portocalele noastre tot din Grecia vin.
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8365
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeVin 05 Apr 2013, 01:36

Cu autocarul nici nu mai pun la socoteala deoarece se merge foarte mult. Dar si cu avionul si maritim in Grecia se calatoreste foarte mult.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeVin 05 Apr 2013, 08:39

Totuşi, Grecia are ceva autostrăzi... aşa că nu e greu de circulat cu autocarul. Din păcate, autostrăzile lor sunt cu taxă.

ATM

ATM

Numarul mesajelor : 1371
Varsta : 44
Reputatie : 6638
Data de inscriere : 10/07/2010

MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeJoi 11 Apr 2013, 20:44

Booon...acuma ca avem pod (moca) si am facut si racordarea la 912 (cel putin asa deduc pe forum)...
Avem o linie, de facem cu ea?
Naveta locala de persoane Vidin-Calafat cu un AM900, pentru aia de se-nghesuiau inainte pe cojile alea de nuca de le zic bac?
Ceva trafic de marfa o exista?
Sau acceptam doar marfarele in tranzit bulgaresti sa-si scurteze trasa si noi, canciu-canciu, ne facem ca n-am aflat de podul asta nou?

Cu viteza de traversare cum o fi? 30 la ora, sa se aseze linia (asa cum era si dupa diverse reconstructii pe pamant) sau se merge mai tare, vreun 60-70?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeJoi 11 Apr 2013, 22:32

Linia NU trece prin Calafat, îl ocoleşte, racordându-se la linia de Craiova lângă fosta haltă Cobuz, adică în mijlocul câmpului.

Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeVin 12 Apr 2013, 02:28

ATM a scris:
Booon...acuma ca avem pod (moca) si am facut si racordarea la 912 (cel putin asa deduc pe forum)...
Avem o linie, de facem cu ea?
Naveta locala de persoane Vidin-Calafat cu un AM900, pentru aia de se-nghesuiau inainte pe cojile alea de nuca de le zic bac?
Ceva trafic de marfa o exista?
Sau acceptam doar marfarele in tranzit bulgaresti sa-si scurteze trasa si noi, canciu-canciu, ne facem ca n-am aflat de podul asta nou?

Cu viteza de traversare cum o fi? 30 la ora, sa se aseze linia (asa cum era si dupa diverse reconstructii pe pamant) sau se merge mai tare, vreun 60-70?
Mai friend e prea tare 30km/h pt cfr avand in vedere ca IC 593 m a dus la Craiova pe campie mergand ca pe Defileul Jiului
(sunt ironic) eu de ce credeti ca nu am vazut M 912 mai incolo de Segarcea HM ? Datorita vitezei uimitoare a CFR Calatori ( Caile Ferate Ratate ) cum imi place eu sa le zic Wink
Sus In jos
Cosmin5

Numarul mesajelor : 49
Reputatie : 4994
Data de inscriere : 10/05/2011

MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeVin 12 Apr 2013, 20:13

Cristi nu prea ai pierdut nimic dupa Segarcea. Daca pana acolo mai sunt dealuri si mai e o priveliste cat de cat, de aici incolo linia traverseaza campul, si pana aproape de Calafat peisajul nu se mai schimba. Sa nu mai zic si de ametitoarea viteza de 30/ora cu care traverseaza linia care e dreapta parca trasa cu rigla. Si satele se imputineaza. La Cerat, halta care este pur si simplu o baraca din ciment, fara a fi racordata la electricitate, cu podea tot din pamant, cineva a scris pe peretele exterior un mesaj interesant: "Nu va mai c***ti in halta!". Pacat ca am trecut pe inserat si telefonul a dat gres in a face o fotografie reusita. Mai departe, treci pe la Boureni unde calea ferata merge pe langa un depozit de cereale, apoi urmeaza Bailesti unde iar la fel sunt cateva silozuri si niste ruine industriale, iar de la Horticola incolo iar la fel numai camp. La Golenti este racordul catre Poiana Mare, iar la Calafat iar la fel ocolesti orasul si poti sa admiri ruina Biosinteza. Cam atat. Oricum ai sanse foarte mari sa ajungi singur in tren pana la Calafat, deoarece pe la Bailesti se cam dau jos ultimii calatori.
Sus In jos
ATM

ATM

Numarul mesajelor : 1371
Varsta : 44
Reputatie : 6638
Data de inscriere : 10/07/2010

MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeSam 13 Apr 2013, 17:33

Pentru Dr2005 - de-aia am si zis in mod special de o Malaxa 77 pentru traficul zonal, pentru poti s-o rebrusezi imediat, fie si in mijlocul campului daca trebuie.
Bon, deci se pare ca podul se va inaugura-n curand dar deocamdata noi planuri de utilizare (cel putin pentru calatori) n-avem. Cum ziceam, ne facem ca n-am aflat de el.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeDum 14 Apr 2013, 22:33

Azi am revazut Segarcea cu trenul,foarte frumos peisajul mai ales cand urca dealul catre Salcuta HM,coasta se urca cu 80km/h ce imi placu cum topaia locomotiva, iar dupa ce ajunge sus pana la Dealul Robului h merge cu 100km/h am discutat eu cu mecanicul ,l am abordat cand am coborat in Segarcea Nord,poze mai tarziu,am facut la urcare.
Am fost cu R 9137 pe care l am luat din Bordei hc
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3333
Reputatie : 8736
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitimeMar 14 Mai 2013, 20:13

uite ce tren misto au bulgarii
http://razpisanie.bdz.bg/SearchServlet?action=listTrainStops&trainnum=7621&date=26/06/2013

Vidin Sofia in 5 ore
prin Brusarci, Vratsa, racordare Mezdra
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin   112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin - Pagina 16 Icon_minitime

Sus In jos

112 : Craiova - Golenti - (Calafat) - Vidin
Sus 
Pagina 16 din 37Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 26 ... 37  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Mersul trenurilor 2012-2013 (2)
» Trenuri internaţionale
» Revista presei
» 113 : Golenti Hm. - Poiana Mare
» Calafat (112)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 100-
Mergi direct la: