|
| 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele | |
|
+61George CFR cristy79 Luca tgv Dionis florin.lifticariu Adisoft1991s Katalyn mielutu zburator TVlad allred impuls Razvan Tudor marius664 dan tm cfr500 alliens cardinal IonutCFR2009 spiderpc baiazid orestte Caravelle_Zg ldh80 Norbi nenuandrei Adirmvl bostanescu gigel boldalexandru Luna redeme AMX 97-0548-4 Vitosa razvan - trenuri tcatalin COSTACHE MIHAIL mtk Adrian78 DUAL riciu Teodor cristi ar Radu Tudor Rarau srazvi Vlad cristi CFR vanchorusebulgaria didinul M.I.C.I. Dr2005 iDorin Nesebar Mircea Condilescu mardaryroby ATM jionutz Radu kristi kkk MariusM AceKine myster2008 65 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Dum 12 Feb 2012, 16:22 | |
| A fost redeschisa de pe data de 8.02, reinchisa pe data de 11.02. E o linie care a fost conceputa iubitor, am mai spus, merge numai prin camp, deserveste doar satul baneasa prin statia Salcia. |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5452 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Lun 13 Feb 2012, 08:25 | |
| - cristi ar a scris:
- Linia e a CFR-ului, nu e inchiriata. Decizia de inchidere apartine gestionarului de infrastructura, care e CFR SA.
am inteles asta dar de ce pe siteul MT apare asta? Intre statia si statia Cauza Masuri de remediere Alexandria Zimnicea ninsoare si viscol Bucuresti Sud Oltenita Ninsoare si viscol actiune cu pluguri de zapada Faurei Buzau Ninsoare si viscol actiune cu pluguri de zapada Giurgiu Nord Videle Ninsoare si viscol actiune cu pluguri de zapada Ploiesti Sud Urziceni Ninsoare si viscol actiune cu pluguri de zapada Rosiori Est Turnu Magurele Ninsoare si viscol de ce la Alexandria si la Turnu Magurele nu scrie actiune cu pluguri de zapada? astea 2 localitati sunt in varful muntelui sau la capatul pamantului? Urmaresc de peste o saptamana siteul MT si la Turnu Magurele nu am vazut vreodata sa scrie actiune cu pluguri de zapada. Pe mine lucrul asta ma deranjeaza. Kristi kkk ai dreptate ca deserveste doar putine localitati pe traseu dar oamenii din localitatile alea pe unde sa circule? Intotdeuna iarna Drumul National rutier dintre Rosiori si Turnu este inchis. Eu cred ca e mai usor sa se mearga cu trenul, e mai puternic, decat cu microbuzul/masina personala. Cum spune si Radu e totusi o linie care intereseaza 2 operatori privati. Daca nu era interesanta ce ar fi cautat ei aici? Probabil sunt niste considerente economice pentru care e atractiva, sa nu uitam ca inainte era personal direct Turnu - Costesti probabil au avut ei motive. De ce nu au facut personal Zimnicea - Costesti ? Calea ferata e facuta inainte de 1900 si probabil era facuta pentru a transporta granele din tara. Probabil boierul de la Salcia/Baneasa era foarte important. În anii 1930 a fost construit pentru acele timpuri un impozant siloz pentru grânele ce se “scurgeau de pe valea Dunării, a Oltului și a Calmățuiului, până de departe dinspre Roșiori, Slatina si Pitești”.[necesită citare] În anul 1892 a fost realizată construcția căii ferate între oraș și port. |
| | | M.I.C.I.
Numarul mesajelor : 541 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5318 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Lun 13 Feb 2012, 09:47 | |
| Liniile de care spui, sunt ale operatorilor privati. Iar ei nu au utilaje pentru deszapezire! |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Lun 13 Feb 2012, 12:38 | |
| Eu trebuia sa ajung ieri in Zimnicea, pe site-ul regotrans scria inchis pana la noi ordine . Am sunat la ei si mi-au spus ca asteapta un plug de la CFR dar ca nu se stie cand va ajunge, deci? Au luat liniile dar nu si le pot gestiona corespunzator deoarece in afara de automotoare, rame rio, cateva locomotive n-au alt material rulant. Rarau, era pe vremea tabloului si un tren Zimnicea-Costesti. Din discutia cu socrul meu care a lucrat la revizia de vagoane Rosiori se compuneau trenurile pe relatia Turnu-Costesti din motive de material rulant, pe fosta linie 107 se bagau vagoane dimitrov iar pt Alexandria erau prelungite trenurile ce veneau de la Bucuresti, pe 109 era intotdeauna material rulant mai bun, vagoane 26-26, 21-47, 20-47, etc. Reviziia Rosiori dispunea de dimitroave, cred ca AStra pt, clasa I, 21-47 si cam atat. |
| | | Radu V.I.P Member
Numarul mesajelor : 562 Varsta : 37 Localizare : Turnu Măgurele/Alexandria/București Reputatie : 6410 Data de inscriere : 06/12/2008
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Lun 13 Feb 2012, 16:22 | |
| Ar fi putut sa pastreze spre circulatie trenurile Servtrans, care nu sunt compuse din automotoare, deci s-ar fi putut descurca mai bine cu vremea, fiind si mai grele (compuse din locomotiva + un vagon). Culmea e ca pe niciun site nu se spune nimic de ele, cu toate ca linia e inchisa cu totul. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Lun 13 Feb 2012, 18:28 | |
| Nu putea să facă nimic Servtransul, că e ,,interzisă circulaţia trenurilor cu automotoare şi LDH". _________________ :TTT:
|
| | | kristi kkk V.I.P Member
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Lun 13 Feb 2012, 22:24 | |
| Servtransul are si LDE, dar e mai simplu sa bage ldh 81 fara incalzire sau LDE69/73 ca oricum amaratii din Teleorman inghit orice, pot merge si fara caldura, da-i d r a c u, ei vor sa ajunga la oras cu orice pret. Intre Regiotrans si Servtrans Calatori, ambele opereaza pe raza judetului TR, e diferenta enorma. Primii macar baga caldura suficienta in jumatatea de automotor care se incalzeste din ventilatie. |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5452 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mar 14 Feb 2012, 10:53 | |
| Radu postez din linkurile tale Lege 1996
:shock:
Drumuri expres :
2.20 - Turnu Magurele - Rosiori de Vede - Costesti - Pitesti 2.21 - Turnu Magurele - Alexandria - Bucuresti
3. Poduri noi:
3.01 - Pe Dunare la Calafat, Giurgiu, Calarasi, Braila, Galati, Turnu Magurele si Bechet
3.02 - Pe Riul Prut la Ungheni, Radauti-Prut, Galati-Giurgiulesti, Falciu si Stefanesti
Oportunitatea ca aceste poduri sa preia traficul rutier, feroviar sau combinat se stabileste prin documentatii de urbanism si/sau de amenajare a teritoriului si prin studii de fezabilitate.
1. Linii simple sau duble pe trasee noi:
1.14 - Alexandria - Videle - Costesti
2. Linii cu viteza sporita pe trasee existente si noi:
2.11 - Giurgiu - Videle
2.16 - Rosiori-Nord - Turnu Magurele
2.17 - Pitesti - Costesti - Rosiori-Nord
2.18 - Bucuresti-Nord - Aeroportul Baneasa - Aeroportul Otopeni.
3. Linii cu viteza mare pe trasee existente si noi:
3.01 - Bucuresti - Craiova - Vinju Mare - Portile de Fier II. de la Craiova, traseu nou 3.02 - Bucuresti - Constanta, traseu nou 3.03 - Bucuresti - Brasov, prin amenajarea traseului existent pina la Comarnic . Sectorul Comarnic - Brasov, traseu nou 3.04 - Bucuresti - Faurei - Galati 3.05 - Episcopia Bihor - Cluj-Napoca - Sighisoara - Brasov - Bucuresti.
1. Lucrari de amenajare a cailor navigabile:
1.09 - Pe Riul Olt intre Dunare, Slatina si Rimnicu Vilcea
mai trebuia sa spuna si cale ferata Corabia - TM si Alexandria - TM si credeam ca suntem in Japonia :shock: a, si inca un SF tren rapid Sibiu - TM - Bulgari
Nu cred ca vom apuca sa vedem noi sa se faca ceva in Teleorman in afara de Rosiori - Videle maxim spre Giurgiu. |
| | | Radu V.I.P Member
Numarul mesajelor : 562 Varsta : 37 Localizare : Turnu Măgurele/Alexandria/București Reputatie : 6410 Data de inscriere : 06/12/2008
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mar 14 Feb 2012, 19:58 | |
| La un moment dat era in plan si o cale ferata Turnu Magurele - Zimnicea...
Pe stirileprotv.ro zice ca s-a deblocat linia ferata intre Rosiori Est - Turnu Magurele, insa pe regiotrans.ro nu se spune nimic despre asta. Oricum, cred ca de maine se circula. |
| | | Rarau V.I.P Member
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mar 14 Feb 2012, 20:41 | |
| - Radu a scris:
- La un moment dat era in plan si o cale ferata Turnu Magurele - Zimnicea...
Pe stirileprotv.ro zice ca s-a deblocat linia ferata intre Rosiori Est - Turnu Magurele, insa pe regiotrans.ro nu se spune nimic despre asta. Oricum, cred ca de maine se circula. Linii ferate cu circulatie restrictionata ROSIORI EST TURNU MAGURELE conditii meteo nefavorabile INTERZIS CU AUTOMOTOARE SI DHC Anulate : 15021 ROSIORI N TURNU MAGURELE 4:50:00 AM ROSIORI N TURNU MAGURELE Timp Nefavorabil 15022 TURNU MAGURELE ROSIORI N 6:35:00 AM TURNU MAGURELE ROSIORI N Timp Nefavorabil 15023 ROSIORI N TURNU MAGURELE ROSIORI N TURNU MAGURELE Timp Nefavorabil 15024 TURNU MAGURELE ROSIORI N 4:25:00 PM TURNU MAGURELE ROSIORI N Timp Nefavorabil 15851 ROSIORI N TURNU MAGURELE 6:26:00 AM ROSIORI N TURNU MAGURELE Timp Nefavorabil 15852 TURNU MAGURELE ROSIORI N 4:58:00 AM TURNU MAGURELE ROSIORI N Timp Nefavorabil 15853 ROSIORI N TURNU MAGURELE 9:42:00 AM ROSIORI N TURNU MAGURELE Timp Nefavorabil 15854 TURNU MAGURELE ROSIORI N 7:55:00 AM TURNU MAGURELE ROSIORI N Timp Nefavorabil 15855 ROSIORI N TURNU MAGURELE 4:25:00 PM ROSIORI N TURNU MAGURELE Timp Nefavorabil 15856 TURNU MAGURELE ROSIORI N 4:36:00 PM TURNU MAGURELE ROSIORI N Timp Nefavorabil eu nu am vazut deloc mesajul asta ACTIONEAZA PLUG DE ZAPADA nici pe Turnu nici pe Zimnicea, Zimnicea e tot inchisa |
| | | Radu V.I.P Member
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mar 14 Feb 2012, 20:57 | |
| 17.17 Linia de cale ferata Rosiori Est - Turnu Magurele a fost deschisa, alte sapte sunt in continuare inchise, pe 14 sectii circulatia feroviara este restrictionata si peste 400 de trenuri sunt anulate, a anuntat, marti dupa-amiaza, compania CFR.
http://stirileprotv.ro/stiri/vremea/astazi-de-la-ora-12-00-intra-in-vigoare-un-nou-cod-portocaliu-prognoza-pentru-urmatoarele-zile.html |
| | | Radu V.I.P Member
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mar 14 Feb 2012, 23:54 | |
| Nu mai e inchisa linia:
http://www.cnadnr.ro:6060/itn/default.asp ... dar e restrictionata> ROSIORI EST TURNU MAGURELE conditii meteo nefavorabile INTERZIS CU AUTOMOTOARE SI DHC
In schimb, Alexandria - Zimnicea mai are de asteptat. |
| | | Rarau V.I.P Member
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mier 15 Feb 2012, 15:46 | |
| nu mai sunt restrictii pe siteul MT
Articole Redeschiderea circulatiei pe sectia Rosiori Nord - Turnu Magurele.
Detalii Modificat recent la Miercuri, 15 Februarie 2012 08:41 Publicat în Miercuri, 15 Februarie 2012 08:41
Incepand cu data de 15.02.2012, ora 09:30, se redeschide circulatia trenurilor S.C. REGIOTRANS pe sectia Rosiori Nord - Turnu Magurele. |
| | | Radu V.I.P Member
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Joi 16 Feb 2012, 18:41 | |
| Iar s-a inchis linia, incepand cu 15,30 din cauza vremii nefavorabile. Si asta in conditiile in care azi, la Turnu, erau totusi 6 grade cu plus..
S-au mai inchis si Lovrin-Jimbolia de la 17,30 si Caracal-Corabia incepand cu 15,30. |
| | | Radu V.I.P Member
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Joi 16 Feb 2012, 22:39 | |
| De la nu ne vindem ţara, la privatizarea totală M-am numărat printre aceia care eram de acord cu sloganul domnului Iliescu din 1990 „Nu ne vindem ţara”, dar m-am dezmeticit foarte repede şi acum mă regăsesc printre aceia care doresc să se privatizeze tot, inclusiv managementul guvernului. Pentru a confirma cele menţionate, revin cu un exemplu concret din activitatea unei unităţi de stat – CFR-ul, şi ca o continuare a articolului publicat în urmă cu câteva zile intitulat „Cine am fost şi cum am ajuns” care reda aspecte dintr-un iubitor management al unui CFR de stat, deşi în condiţii de iarnă este adevărată. Dar despre ce este vorba: marţi, 07 februarie, secţia de circulaţie feroviară Roşiori – Turnu Măgurele a fost închisă pentru circulaţie de onor conducerea CFR, poate pe bună dreptate. Dar făcând comparaţie cu secţia de circulaţie Roşiori Nord – Costeşti, privatizată şi deservită de operatorul de transport SERVTRANS, observ că diferenţa este foarte mare, şi iată de ce: pe secţia Roşiori Nord – Costeşti, deşi un tren de călători a rămas înzăpezit pe traseu, s-a intervenit imediat cu o locomotivă Diesel de mare putere şi trenul a fost adus în staţia Roşiori Nord, după care operatorul de transport SERVTRANS a expediat la ora 17.30 o locomotivă Diesel în care a îmbarcat şi 24 de călători de pe secţia respectivă, pe care i-a dus la destinaţie, fără a le percepe nimic, apoi aceiaşi locomotivă a efectuat în cursul nopţii de 7 spre 8 februarie 8 pendulări între Roşiori şi Costeşti, iar de la ora 4.00 şi până când scriu aceste rânduri, la 08.02.2012, ora 12.30, circulaţia trenurilor de călători se făcea normal. Oare de ce nu s-a văzut acelaşi interes şi pe secţia Roşiori – Turnu Măgurele, cu infrastructura administrată de CFR şi s-a rezumat numai a da comandă (ca la armată, că, de, CFR era odată a doua armată), gata se închidă circulaţia pe toată secţia Roşiori – Turnu Măgurele. Reamintesc celor de la CFR că în arhivele secţiei întreţinere linii L2 Roşiori sunt nişte evidenţe ale zonelor cele mai periculoase, expuse înzăpezirii, de pe toate secţiile de circulaţie şi dacă onor şefii ai CFR ar avea curiozitatea să se uite pe ele, ar constata că zonele supuse înzăpezirii sunt poate mai multe pe secţia Roşiori – Costeşti decât pe secţia Roşiori – Turnu Măgurele. Şi atunci mă întreb: de ce această mare diferenţă de atitudine şi de mod de abordare a problemelor? Nu cumva este valabilă zicala „lucrez la stat şi indiferent ce fac tot sunt plătit”, pe când operatorul privat a vrut să-şi dovedească seriozitatea şi dorinţa de a nu dezamăgi călătorii, şi dacă aşa stau lucrurile, felicit operatorul privat SERVTRANS, iar dacă aş putea aş înfiinţa din nou fosta gazetă de perete „Ghimpele”, unde onor CFR-ului i-ar sta bine un articol care să dăinuie la gazetă până îşi va schimba atitudinea, dar cred că se va îngălbeni articolul până se vor observa ceva schimbări de atitudine. Şi de aici dorinţa acerbă de a striga în gura mare „sa se privatizeze tot, ba chiar să avem şi un guvern privat şi nu unul politic”.
Semnează acelaşi călător, Ion DEZAMĂGITUL, cu amintiri neplăcute din păţaniile călătoriei cu CFR pe data de 03.02.2012
Sursa - Ziarul Mara http://www.ziarulmara.ro/?p=4323 |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele | |
| |
| | | | 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |