|
| 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova | |
|
+70Bebe Cipri Andrei Neculai Laurentiu Ciobanu Adrian78 andreiutzu CalinIonMihai cristi ar esCapeTUfres123 aris86 florrinel calatorprinromania Katalyn allred marius664 DUAL ets2oltromânia IonutChircu mihaitzateo cristy79 LanceR kristi kkk dan tm alex.alexus.tm riciu rich1974 allecs Jhonyla florin.lifticariu mielutu zburator NIKU24 Teodor mishu88 gvd Nk11 MRBFCRB Adirmvl Grigor Luca tgv gtavicecity Radu cristi_tgv 19jimmy84 Katalin4653 Rarau AeroX Vlad ldh80 TVlad Dr2005 didinul IonutCFR2009 sorin alliens Radu Tudor Vitosa dexter23 razvan - trenuri rizelgeorgel2004 ANDU2100HP ana imfinity tiberio brandiburu DPS decward Nesebar mardaryroby COSTACHE MIHAIL Semaca MariusM myster2008 74 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
CalinIonMihai
Numarul mesajelor : 421 Reputatie : 1781 Data de inscriere : 25/03/2021
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Lun 03 Iun 2024, 09:35 | |
| Incep ceva lucrari si intre Robanesti si Bals? din 3 iunie pana in 14 decembrie imi apare transbordare auto intre aceste statii la trenul RE 2018. Ce se intampla acolo? Update Am gasit motivul... Lucrările de reparaţii punctuale a suprastructurii căii, pe ruta Balş - Spineni - Robăneşti, în valoare totală de 24,10 milioane lei, fără TVA, sunt incluse în Programul Quick Wins, finanţat din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), şi au drept scop ridicarea restricţiilor de viteză, îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, prin creşterea vitezei maxime până la 120 km/h, şi optimizarea gradului de siguranţă. Linie inchisa permanent intre Robanesti si Bals in perioada 3 iunie 14 decembrie. 14 Decembrie scrie pe site-ul CFR Calatori. Insa in articol scrie de doar 6 luni...
Ultima editare efectuata de catre CalinIonMihai in Lun 03 Iun 2024, 09:45, editata de 1 ori |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12457 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Lun 03 Iun 2024, 09:45 | |
| Se inlocuiesc 7 km de linie pt a creste viteza la 120 km/h |
| | | CalinIonMihai
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Lun 03 Iun 2024, 09:48 | |
| Multumesc... Am calculat gresit... 6 luni este in decembrie... nu stiu de ce am calculat eu septembrie |
| | | CalinIonMihai
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Lun 03 Iun 2024, 10:00 | |
| Dar am observat o chestie. Eu zic tipic romanesc. De ce dureaza 6 luni? Pentru 7 kilometri? Mi se pare exagerat... |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6765 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Lun 03 Iun 2024, 12:26 | |
| Cand nu se face, nu e bine, cand se face, ah pai de ce se inchide linia... Pana la urma e problema ta, daca nu-ti convin aceste conditii nu mai lua trenul pana nu e gata lucrarea.
Nu e niciun tipic romanesc. Antreprenorul pitestean "Intens Prest" lucreaza foarte bine si termina chiar si inainte de termenul preconizat. Niciodata n-a intarziat o lucrare. Lucreaza cu mult mai repede fata de ce lucreaza firmele din "vest" la "modernizari" pentru coridorul vietii pe M200/300. Lucrarea are preconizata o durata de lucru atat de mare pentru ca se face inlocuire rand la rand fara utilaje grele/mari dedicate. Asa a fost mai ieftin de realizat lucrarea. Chiar si asa tot e un termen decent de realizare. Termenul de finalizare e 2026, dar ei vor termina la final de 2024. Ce concluzie tragi din asta? Tipic romanesc, da, da...
Problema mai delicata va fi la turci cand vor face Calinesti - Titu - Bucuresti. Acolo le trebuie ceva armata de oameni mai mare ca sa termine 2 fire pe o lungime considerabil mai mare pana la final de 2026. Pentru ca va fi la fel, va fi lucrare fara utilaje grele. |
| | | CalinIonMihai
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Lun 03 Iun 2024, 23:02 | |
| Este tipic romanesc. 2 ani pentru 7 km? De ce crezi ca nemtii, polonezii sunt cam suparati pe noi? Cel putin asa stiu. La ei culoarul este gata. Doar la noi nu. Din cate stiu eu este un culoar Germania Romania. Pana la Constanta. Exagerat 6 luni. Era un reportaj pe linia 100 cu acele podete in santier. Cand a fost reporterul pe teren, nimic nu misca. Ba unu chiar sa enervat ca de ce este filmat. Si atunci ne mira ca ne trebuie atata timp. De ce a trebuit 19 ani (cred) sa refacem podul de pe linia Bucuresti - Giurgiu? OBS. Sa nu crezi ca e o discutie aprinsa acum Avem doua pareri diferite. Si iti multumesc pentru punctul tau de vedere. Desi nu sunt de acord cu el. Eu zic ca e suficient o luna de zile. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Joi 06 Iun 2024, 12:45 | |
| - AeroX a scris:
- Cand nu se face, nu e bine, cand se face, ah pai de ce se inchide linia...
Pana la urma e problema ta, daca nu-ti convin aceste conditii nu mai lua trenul pana nu e gata lucrarea. Vor fi autobuze de înlocuire pe tronsonul afectat. _________________ :TTT:
|
| | | ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4079 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Joi 06 Iun 2024, 20:34 | |
| Auziți, ce lucrări au fost între Costești și Pârvu? Că încă e oribilă zona, 30 la ora limitare 🫠 |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6765 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Joi 06 Iun 2024, 20:41 | |
| Ai rabdare. Mai e pana revine la VS. Si cand s-a lucrat in restul statiilor ai vazut ca era mersul cu viteza imediat? Ti-am si zis anterior ca aici regionala Craiova se batea cap in cap cu afirmatiile. Ba pretindea 120, ba pretindea 100 ca inainte. Poate vor ridica la 120 pentru Bals - Robanesti in acel lot considerabil de mare in linie curenta.
|
| | | AeroX V.I.P Member
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Sam 08 Iun 2024, 19:56 | |
| Din observațiile mele (și din ultima poză de azi) cred că nu va fi gata cu devierile la Bradu de Sus până pe 14 iunie. Pare că n-a mers așa repede aici după estimări (Strabag - Metabet). Chiar dacă pe site/aplicație CFR Călători arată că de pe 15 iunie revin indicativele normale, nu prea pare că merge treaba așa rapid ca să termine totul în ultima săptămână. Posibil ca sezonierul să apuce un pic din această deviere. Posibil să ne trezim cu actualizări în mers. Mai exact, cum se vede și din poză, din dreptul pasajului Argeș Mall până spre bariera automată de la str. Lânăriei, deci aici mai e de făcut treaba serioasă. De la Lânăriei spre Bănănăi și ramificația Goleștiului s-a pus linia, dar mai trebuie burat, sudat și ce o mai trebui (schimbat dale la TN-uri, etc.) Puțin probabil ca până vinerea asta să fie gata și să circule trenurile. Având în vedere că devierea a început la jumătatea lui aprilie. Se vede că ritmul a fost cam lent aici. Și culmea că aici trebuia cel mai urgentat dintre toate șantierele de pe 101. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14504 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Sam 08 Iun 2024, 21:33 | |
| Iar va vuii facebook-ul, presa, club feroviar, iară bilă neagră ptr CFR Călători. Domne nici bine nu a început sezonul estival că iată întârzieri. Indiferent că îi modifică mersul sau nu sezonierului, că sub 50-60 minute nu îl văd sosind la București. 15 minute rebrusarea la Golești, plus 25 minute la Pitești că deh ia mâncat undeva să lase stația cu macaze manuale. Apoi de la Constanța la Mangalia va circula întârziat între trenurile 1941/8807 și 1992/8809 (de nu or avea și acestea întârziere), plus că de contra mai vin 2 trenuri 8802 și 8804. Și unde mai pui că 1912/8805 are mers de R, oprește peste tot. Să vezi întârzieri. Dar interesează pe cineva ? Nu cred. Găsim repede o scuză, natura e de vină, infrastructura ptr care nu s-a mai făcut investiții de ani mulți, Soroș, șoșoaca, urșii din pădure, babaul. Trec și astea, uităm, și viața merge mai departe.
|
| | | AeroX V.I.P Member
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Mar 11 Iun 2024, 11:37 | |
| |
| | | AeroX V.I.P Member
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Mier 12 Iun 2024, 12:35 | |
| Update: s-a luat decizia de a se extinde devierea cu încă o lună de zile, însă sezonierul nu va intra în Pitești pentru că ar genera întârzieri prea mari, așa că între Pitești și Golești va fi transbordare auto doar la sezonier.
https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/din-cauza-nefinalizarii-lucrarilor-la-infrastructura-feroviara-de-catre-cfr-sa-se-mentin-modificarile-in-circulatia-trenurilor-cfr-calatori-pe-sectia-pitesti-golesti/ |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4067 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Mier 12 Iun 2024, 12:58 | |
| Astia sunt sanatosi la cap?
1912/1914 sunt la Pitesti in creierii noptii, nu stiu daca nu cumva se si intersecteaza acolo.
Dupa ce ca dormi ca vai de lume pe scaunele alea de etajat si cu locuri fata in fata, mai si pui oamenii chiori de somn sa faca transbordare auto pe intuneric, eventual sa-si mai si piarda una-alta sau sa se planga ca nu-si gasesc bagajul? Si asa ajunge la Constanta la 6 dimineata, cui ii pasa ca intarzie 20 de minute? |
| | | AeroX V.I.P Member
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Mier 12 Iun 2024, 13:31 | |
| E valabil doar pentru Pitesti. Cand pleaca spre mare n-au oamenii treaba, sunt treziti deja la inceput de drum. Doar invers o fi mai greu, pe aia ultimii 8 km din drum e transbordare. Dar oricum se apropiau de destinatie.
Restul lumii n-are treaba, ramane in tren si merge direct spre Costesti pe Ramificatia Golesti - Bradu de Sus. La fel si invers spre mare.
Nu ar fi intarziat trenul doar 20 minute. Sunt prea multe rebrusari de facut. Si sezonierul si asa intarzie in medie, are bonusuri si din alte parti.
E radicala masura, dar genereaza mai putine intarzieri asa.
A lalait-o prea mult constructorul in prima luna cu Paste si 1 mai. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova | |
| |
| | | | 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |