Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14508 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Lun 03 Aug 2020, 21:17
Investiții canci, căci unii se pare că au cam uitat că trebuie să își mai achite și TUI-ul. Iar de calea ferată Statul Român nici atât nu e interesat cumva s-o ajute. Că le sare domne UE în cap și le dă infrigment, păi se poate așa ceva ? Oare tot așa le-or fi păsat de UE și funcționarilor din Polonia respectiv Ungaria sau ai noștrii au vrut să pară ei mai catolici decât papa de la roma, corectitudinea corectitudinii ? Dar când se duc la bancomat le-o fi bine ? De aia n-are ursul coadă. Vai de steaua noastră cu asemenea oameni. Generalizez problema nu că aș avea treabă cu cineva anume.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18771 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24353 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Lun 03 Aug 2020, 21:24
Aici gresiti e vina unor incampabili de la CFR SA niste tembeli care au ajuns sefi pe districtele lor si impreuna cu politia rutiera au mers ei pe teren si au vazut ca la orice drum de tara pe care trece un tractor la o luna trebuie sa incetineasca trenul asa este pe M221 Filiasi Turceni pana la Rovinari
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22399 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Lun 03 Aug 2020, 22:10
Dar zeci de ani in care trenurile treceau normal peste aceste treceri la nivel si era obligația șoferilor sa se asigure la trecerea căii ferate fara ca trenul sa incetineasca, cum era? Asta ce inseamna , ca ne am tâmpit definitiv, nu, în nici o țară din Europa nu am vazut asa ceva, si am umblat prin toata Europa, deci e clar ca ne am prostit rau de tot!
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Lun 03 Aug 2020, 23:56
Mai intereant e ca am vazut o trecere cu bariera dar avea si trenul limitare de viteza
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6917 Data de inscriere : 23/01/2014
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Mar 04 Aug 2020, 11:58
Dane, poate era o problema la calea de rulare...In ceea ce priveste limitarile acelea, cauzate de prostia si nepasarea soferilor de "Arges" mai ca scop si protejarea materialului rulant si a echipamentelor feroviare...Una e sa lovesti un tractor la 30km/h, alta la 70 sau mai mult...Plus ca in asemenea accidente pot avea de suferit si calatorii sau personalul de pe locomotiva...Asa ca in Romania tuturor posibilitatilor se prefera solutia cea mai simpla pt a preveni accidentele...Daca atat ne duce capul, mai mult de unde
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18771 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24353 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Mar 04 Aug 2020, 12:12
Da marius dar gândește si la uzura materialului rulant consumul de energie sau motorina la atatea franari si demaraje La noi la vagoane se schimba sabotii lunar la cum merg trenurile mai ales ca multe locomotive nu mai au franare elecrrica sau multi mecanici nu o folosesc
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6917 Data de inscriere : 23/01/2014
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Joi 06 Aug 2020, 14:19
Pai am fost recent intre Simeria si Petrosani...Sunt acolo niste restrictii de-ti vine s-o iei pe jos...Si nu la pasaje auto...Si asa se uzeaza materialul rulant mai ceva ca la pasajele rutiere...Acolo este si vina CFR SA ca refuza sa monteze bariere sau sa desfiinteze pasajele care nu sunt circulate...In aceste cazuri restrictiile se pot ridica mai usor decat restrictiile de la podetele de pe 202 sau de pe alte linii...
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Joi 06 Aug 2020, 17:30
M202 a ajuns intro stare deplorabila cu restrictie de 20km/h de la Banita pana duoa ZN de la. Merisor si la 20 km/h simti ca pici jos Se schimba traversele iara intre Crivadia si Merisor f2 dar e a treia oara in 10 ani cand se schimba si dupa maxim 1 an sunt praf tinand cont cate trenuri circula pe acolo erau i ainte zilnic navete de 2800t
florrinel
Numarul mesajelor : 17 Reputatie : 4565 Data de inscriere : 18/06/2012
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Sam 08 Aug 2020, 21:26
Kapпaтй a scris:
Dar zeci de ani in care trenurile treceau normal peste aceste treceri la nivel si era obligația șoferilor sa se asigure la trecerea căii ferate fara ca trenul sa incetineasca, cum era? Asta ce inseamna , ca ne am tâmpit definitiv, nu, în nici o țară din Europa nu am vazut asa ceva, si am umblat prin toata Europa, deci e clar ca ne am prostit rau de tot!
Desi nu sunt de acord cu incetinirea trenurilor la trecerile la nivel, am vazut pe youtube ca se practica si in fostele tari din spatiul yugoslav. Ba chiar recent am vazut pe o sectie, cum trenul a oprit inaintea trecerii, a claxonat si s-a pus in miscare. Si nu era pe o linie secundara.
Priviti la minutul 5.10:
https://www.youtube.com/watch?v=kRbFCW3gvBY
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6770 Data de inscriere : 25/05/2012
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Dum 09 Aug 2020, 09:54
Da, si altii poate "n-au bani" de ceva mai bun. Asta nu e un exemplu "pozitiv". Mai inteleg limitarile cu duiumul (TN) de pe sectia 905 cu doua perechi de sageti pe zi, la fel si acolo destule nu-si au rostul, dar Romania... Dar parca e prea de tot sa ai aproape 2h durata de mers doar pe aceasta sectie. Mi se pare ca stationarea aia lunga din Campulung pentru a continua la Kretulescu e din cauza ca au mai ramas cu un singur acar (si parca e si femeie). E deprimant, revoltator, etc. sa vezi pentru ce se umfla niste durate de mers.
Pe 901 e altceva. Nu trec atatea masini pe drumuletele alea in camp, spre aerodromul vietii, pe langa cate trenuri de calatori si marfa trec toata ziua prin respectiva zona. Aici e vorba de linie principala cu trafic mai frecvent. Iar noua limitare in curba aia stand trenul inclinat...e nu stiu, de domeniul absurdului. Pentru un drum la care nu se justifica (intr-o lume normala). De saptamana viitoare mai intra in vigoare inca o limitare de 30, tot asa...pentru vreun tractor ceva. Puteti sa vedeti si in BAR-ul publicat.
Mai e una ceva mai recenta langa halta Boteni (aproape de Titu). Acolo tocmai ce au amenajat o cabanuta, arata interesant.
Cred ca singurul lucru pozitiv pe aceasta portiune Chitila - Golesti e ca se repara podetul din Golesti pe care trec numai AM Desiro cu 10 km/h (linia 3). Se schimba tablierul.
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6586 Reputatie : 12463 Data de inscriere : 09/07/2009
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Dum 09 Aug 2020, 11:47
Ideea este sa puna cat mai multe restrictii, sa creasca timpii de mers, lumea sa se lipseasca de tren si in final sa le anuleze, sa inchida sectiile, sa poata privatul cu maxi-taxi sa zburde nestingherit... Asa cum este acum pe sectia Targoviste-Fieni, duminica e fara sot... pardon, fara trenuri (de calatori)
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6770 Data de inscriere : 25/05/2012
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Vin 21 Aug 2020, 09:34
Filmare aeriana cu podul feroviar peste Olt. Impresionant peisajul lucrarilor. Sa vedem daca e gata pana pe 25 septembrie.
aris86
Numarul mesajelor : 315 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 3453 Data de inscriere : 26/04/2016
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Mier 26 Aug 2020, 06:56
O să fie și acesta gata la termen, cum au fost și altele
AeroX V.I.P Member
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Mier 26 Aug 2020, 10:41
Sincer, dupa cum arata lucrarile acum, n-as zice. Pare ca e agitatie pe santier. Plus ca acest proiect de reabilitare a podului peste Olt este vehiculat de vreo 6 ani aproape. Cica ar fi costat circa 10 milioane de euro (incluzand fonduri europene). Cand am observat ca se apuca de el parca nu-mi venea sa cred ca se mai face. Probabil asa va fi si cu Valcele. Numai sa se apuce va costa o caruta de ani.
aris86
Numarul mesajelor : 315 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 3453 Data de inscriere : 26/04/2016
Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Mier 26 Aug 2020, 11:29
Poate termină și ei odată lucrările pe M900 între Videle, Gradinari, Chiajna. Dacă se vrea, se fac și la noi lucrurile de calitate și repede.