Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Joi 26 Mai 2011, 15:23
Cam peste cat timp se va incepe modernizarea sectiei Timisoara-Craiova ? Daca asteapta intai sa termine 300 si apoi sa se apuce de 900 e jalnic inseamna ca numai copiii nostri se vor bucura de o infrastructura cat de cat buna in tara asta .
Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Vin 27 Mai 2011, 06:57
Prioritar e M200 Curtici - Arad - Simeria. Se vorbeste chiar de mutarea unor trenuri in relatia Bekescsaba - Kotegyan - Salonta - Oradea , pentru a elibera statia Curtici si M200 de traficul intens.
Eu sper sa nu se apuce prea curand de M900 ca atunci va incepe calvarul. In 99 IC 592 facea 7 ore 25 min, acum face 8 ore 43 + intarzieri ajunge undeva la 9 ore, daca vor incepe lucrarile timpul va mai creste cu minim 2 ore. O sa fie mai rentabil mersul cu avionul...
Numarul mesajelor : 168 Reputatie : 5117 Data de inscriere : 05/05/2011
Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Vin 27 Mai 2011, 07:06
si nu crezi ca timpu asa de "scurt" este in mare parte cauzat de starea infrastructurii? vorbim de modernizarea infrastructurii dar uitam ca le-au trebuit 3 luni sa refaca terasamentul dupa Balota cand a fost alunecarea aia de teren!
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Vin 27 Mai 2011, 07:58
andreiutzu a scris:
si nu crezi ca timpu asa de "scurt" este in mare parte cauzat de starea infrastructurii? vorbim de modernizarea infrastructurii dar uitam ca le-au trebuit 3 luni sa refaca terasamentul dupa Balota cand a fost alunecarea aia de teren!
Cum a spus cineva pe alt topic M900 s-a reparat la interventile unui operator mai mult ca sigur GFR altfel cicrulau mult si bine trenurile de calatori pe M200-202 la fel ca si in cazul podului de la Carta
andreiutzu
Numarul mesajelor : 168 Reputatie : 5117 Data de inscriere : 05/05/2011
Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Vin 27 Mai 2011, 08:33
si nu e rusinos pentru o tara membra a Uniunii Europene? prin anii '90 pe Craiova Bucuresti nu se facea niciodata mai mult de 2h si 45 de min! acum sub 3h si 30 de min te consideri norocos!
cristyadaX
Numarul mesajelor : 371 Varsta : 31 Reputatie : 5391 Data de inscriere : 20/03/2011
Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Vin 27 Mai 2011, 08:49
O mica excursie pe M900
mishu88 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1019 Varsta : 36 Localizare : Fălticeni, jud. Suceava Reputatie : 6956 Data de inscriere : 12/02/2009
Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Vin 03 Iun 2011, 00:50
14 mai 2011 = Activitate FeRoviaRă cu Trenuri de călători în Lunca Argeșului pe M900
Îndrumat de pasionatul FeRoviaR Mihai-Călin (aici puteți vedea colecția lui de filme - https://www.youtube.com/user/mikeyx87x , respectiv fotografii FeROviaRe - http://www.panoramio.com/user/2033300 ), mi s-a descoperit un loc superb de a înregistra trenuri: Lunca Argeșului. Departe de București, dar aproape de mama natură, am petrecut câteva ore interesante într-un loc unde magistrala FeRoviaRă M900 se intersectează cu Râul Argeș.
În acest clip am cuprins cu gândul doar trenurile de călători. Am fost bucuroși că am surprins atât tracțiune electrică, dar și tracțiune diesel. Deși nu-mi place să văd diesel sub linie electrificată, totuși imaginea scenică este interesantă: LDE GM și Desiro.
Printre trenurile de pasageri amintesc aici de Trenul Personal Craiova - București Basarab, Trenul Accelerat și Trenul Intercity Timișoara Nord - București Nord, Trenul Accelerat București Nord - Sibiu, precum și Trenul Internațional București Nord - Thessaloniki.
Decorul vizual a fost asigurat de verdele aprins al unei zone nepoluate încă, în timp ce muzica locului a fost compusă de păsărelele cu glasul neobosit ale locului.
Mulțumesc, la final, colegului Mihai pentru împărtășirea acestui mic Colț de Rai, iar eu vă mulțumesc pentru vizionare, dragi pasionați și nu numai...
///***\\\
14 mai 2011 = Activitate FeRoviaRă cu Trenuri de marfă în Lunca Argeșului pe M900
Uneori, buturuga mică răstoarnă carul mare... tradus în calea ferată şi adaptat clipului pe care vi-l propun mai jos: restricţia de viteză de pe un pod mic creşte timpul de parcurs al trenurilor mari. Şi când spun trenuri mari, spun trenuri de peste 1000 de tone, cu zeci de vagoane şi sute de metri lungime. Acestea trebuie să-şi limiteze viteza pentru a se putea încadra în restricţia impusă.
În ziua de sâmbătă, 14 mai 2011, am stat alături de Mihai-Călin ( https://www.youtube.com/playlist?p=PL924461DB68DFEEE0 ) şi am filmat trenuri pe M900 lângă podul FeRoviaR peste Argeş. O zonă mirifică şi cu mult farmec de culoare verde, o zonă străbătută de trenuri care nu poluează, care nu fac rău nimănui, dar care ajută la bunul mers al economiei...
Trenurile surprinse sunt de la CFR Marfă şi GFR, având la tracţiune şi locomotive de tracţiune, rotaşe şi împingătoare. Marfa transportată a fost încărcată în vagoane de cereale, cisterne, platforme.
mihaiuc
Numarul mesajelor : 267 Reputatie : 5519 Data de inscriere : 13/07/2010
Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Vin 03 Iun 2011, 15:30
Cat e restrictia pe podurile respective? 30 (totusi pareau ca merg mai incet marfarele de-atat)?
The Legend V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1115 Varsta : 30 Localizare : TIMISOARA SI ATAT! Reputatie : 6446 Data de inscriere : 03/08/2010
Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Joi 16 Iun 2011, 15:37
M900 by Vlad0012, on Flickr
mishu88 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1019 Varsta : 36 Localizare : Fălticeni, jud. Suceava Reputatie : 6956 Data de inscriere : 12/02/2009
Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Mier 06 Iul 2011, 00:38
4 iunie 2011 = Excursie FeRoviaRă pe Valea Oltului. Partea I: București – Caracal
Despre Defileul Oltului am învăţat cu toţii la geografie în clasa a IV-a şi am fost impresionaţi de locurile prin care şi-a făcut drum acest râu lung de 615 kilometri.
În clipul pe care vi-l propun vă invit să vizionaţi câteva secvenţe de pe calea ferată magistrală M900, Bucureşti Nord – Timişoara Nord, pe porţiunea Bucureşti Basarab – Caracal. În cei 155 de kilometri parcurşi, nu există decât câteva curbe, iar în rest doar linie dreaptă. Peisajul însă se schimbă atunci când linia M900 se intersectează cu Râul Olt. Trecând cu viteză peste un pod lung şi maiestuos, trenul în care am fost avea să oprească în Caracal.
Lipsa filmărilor între Bucureşti Basarab – Videle şi Videle – Gălăţeni s-a datorat strict supraaglomerării Trenului Personal 9001, Bucureşti Basarab – Craiova. Condiţiile în care am călătorit sunt greu de descris, însă doar ca să vă faceţi o părere: în holul de intrare în vagonul etajat cu care am călătorit, 26-26, se aflau peste 15 persoane, în timp ce atât la ambele niveluri erau călători în picioare. După Gălăţeni însă, trenul s-a golit în proporţie de 90% şi am putut lua şi eu loc în tren. Nu de alta, dar avusesem un început de excursie feroviară cam urât, ba chiar foarte urât – condiţiile de călătorie au fost de neconceput. Vina este a NOASTRĂ, a călătorilor, care nu-şi cumpără bilet. Regulatorul de Circulaţie pune pe traseu vagoane atât cât să acopere numărul de bilete vândute, corect?
Dintre momentele interesante pe care le puteţi urmări în clip amintesc de: întâlnirea cu Trenul Personal Craiova – Bucureşti Basarab pe o zonă de coastă a M900, între Dăneasa şi Drăgăneşti-Olt, trecerea peste râul Olt, existenţa unei locomotive electrice îmbrăcată în haine de CFR Călători la tracţiunea unui tren de marfă, precum şi specificul staţiilor feroviare prin care am trecut. Vă doresc vizionare plăcută!
mihaiuc
Numarul mesajelor : 267 Reputatie : 5519 Data de inscriere : 13/07/2010
Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Mier 06 Iul 2011, 04:22
mishu88 a scris:
Regulatorul de Circulaţie pune pe traseu vagoane atât cât să acopere numărul de bilete vândute, corect?
Regulatorul de circulatie nu are prea multa treaba cu numarul de vagoane ale unui tren (asta e o variabila comunicata RC de OTF). RC se ocupa cu gestiunea traselor si urmarirea trenurilor pe respectivele trase. CFR Calatori este responsabil si se ocupa cu determinarea capacitatii optime a trenurilor sale. Si calitatea acestei determinari este, sa zicem, mediocra (desi da, se tine cont de numarul de bilete vandute). Uneori sunt cazuri in care se vand in mod regulat bilete in picioare, si CFR Calatori nu suplimenteaza trenul (sau actioneaza foarte tarziu in directia asta) - exemplul meu este ceea ce astazi e A1656 Bacau - Bucuresti, care, duminica de duminica, de cand il stiu, circula plin ochi.
EA1clony106
Numarul mesajelor : 436 Reputatie : 5789 Data de inscriere : 20/05/2010
Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Mier 06 Iul 2011, 06:40
Dep Caransebes
Dep Caransebes by clony07, on Flickr
Lugoj , semnalul de iesire catre Caransebes
lugoj , Acc 1761 ,EA1 735 by clony07, on Flickr
semnalul de iesire din Timisoara est , catre Timisoara NOrd
Bla de iesire by clony07, on Flickr
M900
M 900 by clony07, on Flickr
razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8365 Data de inscriere : 26/05/2011
Subiect: Pe Dunare intre Drobeta Tr. Severin si Orsova Sam 23 Iul 2011, 11:30
Pe Dunare intre Drobeta Tr. Severin si Orsova, pe o parte este Romania cu trenurile noastre si pe partea opusa Serbia cu orasele si sosea.
Mi-a placut foarte mult (este greu sa filmezi de pe Dunare nistre trenuri). BRAVO CELUI CARE A FACUT VIDEO DE MAI JOS!
Numarul mesajelor : 7 Varsta : 34 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4970 Data de inscriere : 24/04/2011
Subiect: Gara Rosiorii de Vede Lun 08 Aug 2011, 14:23
Spuneti-mi si mie va rog frumos as vrea sa ajung la Zimnicea.Din care stiu acolo este operator privat.Imi puteti spune si mie va rog frumos orele la care pleca trenurile operatorului Regiotrans din Rosiori catre Zimnicea?Multumesc frumos si o seara frumoasa!Numai bine!
didinul
Numarul mesajelor : 865 Reputatie : 6467 Data de inscriere : 31/08/2009
Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Lun 08 Aug 2011, 14:39
Mai jos ai link-ul cu programul care te interesează