|
| Imagini vechi cu trenuri CFR | |
|
+99Ony_x ak725 Re6/6 CRT ciprian71 cristi5 maus5 teoiasi Goanga 19jimmy84 LanceR Motreanu Sorin deconectat 92Dragos Petre_IFTE cristy79 Jhonyla mielutu zburator impuls NicuS djmk1988 Alex:D TonyCFR florin.lifticariu c o r v i n florin29sv Katalyn lifetec DPS riciu Shinkasen dan tm Simply18 stefan_br dan ciprian alex.alexus.tm Spartan1948 Polpot kristi kkk bogdan.perejuc daniel_c Teodor maris.constantin sytrus Sergiu rmn cstefan Semafor spiderpc rizelgeorgel2004 @ndrey V3R ldh80 Adirmvl Nesebar Andrey_tm sorin.soso.35 Adrian78 Grigor Luna Alex Avram Mihay DUAL didinul Kriszti219 cfr500 cont dezactivat . cortexedge Vlad M.I.C.I. nenuandrei Vitosa IonutCFR2009 Dr2005 Cito Costin.H AlexD ORWO NB 2009 TVlad iDorin ATM 060-EA078 Hurricane nokia2010 cristi CFR cata membru inactiv IonutChircu stakee Amiralul Zoly87 bogdan srl MariusM cont inactiv AMX 97-0548-4 cristi ar COSTACHE MIHAIL stegaru srazvi 103 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13107 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR Joi 14 Noi 2013, 00:33 | |
| De cand nu mai circula mixte pe Oravita-Anina?
Vlad, da, imaginile sint frumoase, dar nu e totusi rau ca acum avem termopane la case si ca nu mai folosim telegraful, asa cum e ok ca nu mai folosim locomotive cu aburi. Avanseaza omenirea. :DInsa turistic da, ar fi frumos sa mai poti face asta. Partea proasta e ca termopanele sunt puse in foarte multe cazuri intr-un mod total cretin, vezi inclusiv Turnul Croitorilor din Cluj, la care cred ca inca se mai vede spuma aia la rame. Si, cel putin usile termopan inauntru chiar nu le inteleg. Dar na, chestie de gust, cica.
Catalin, mai rentabil ar fi. Plus ca in felul asta ar ajunge si marfa mai repede la destinatie. :DDar la cat mai circula vagoanele de marfa pe la noi... |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8417 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR Joi 14 Noi 2013, 01:14 | |
| Eu ma refeream la o intreaga clasa de porcarii, nu neaparat la termopane (puse anapoda): la aspectul oribil al satelor si oraselor noastre datorat acoperisurilor de toate formele si culorile, la zugraveli in culori stridente, la tot felul de improvizatii si deseuri depozitate in curti, la sticlele de plastic si ambalajele din riuri, etc. Am observat cu uimire ca toate astea lipsesc din pozele de mai sus, daca te uiti cu atentie in planul al doilea sau al treilea. Albia Salautei (la Cosbuc) e curata, casele de la Romuli in cele mai multe cazuri sint acoperite cu sindrila, geamurile de la gara Tg. Mures sint asa cum le-au facut mesterii din 1870, etc. Nu mai zic de celelalte gari, de lipsa vegetatiei dintre linii, varul proaspat de pe peron si parapete, etc. Toate astea erau o realitate nu mai departe de 1997! Parca a fost ieri; e incredibil cit s-a putut strica de atunci in numele progresului. Unde vom ajunge in ritmul asta?
A, sa nu uit: nici una din locomotivele din '95-'99 platite de nemti pentru a fi fotografiate nu mai circula! Mai are rost sa intreb de vagoane? |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13107 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR Joi 14 Noi 2013, 01:26 | |
| Da, da. Uita-te la Eurogara din Severin. Noroc ca trec trenurile si in felul asta nu ajunge iarba cat un ins. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR Joi 14 Noi 2013, 08:32 | |
| Dar in Bocicoi si Valea Viseului ati remarcat ca e o locomotiva cu abur si garnitura de marfa pe cale larga?In Bocicoi sint chiar alaturate. |
| | | bogdan.perejuc
Numarul mesajelor : 165 Varsta : 43 Localizare : Timisoara Reputatie : 4762 Data de inscriere : 08/05/2012
| Subiect: Re: Imagini vechi Joi 14 Noi 2013, 09:14 | |
| Pai, deh, Dane, si ei sunt pasionati, dar cu bani... Si-au permis oamenii sa inchirieze trenuri si de la CFR si de la UZ. Toata stima pentru ei si imi doresc sa ajungem si noi intr-o zi asa, sa ne permitem sa inchiriem un tren de epoca doar pentru noi, dar e cam departe de noi timpul acela ... |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8417 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR Joi 14 Noi 2013, 20:34 | |
| Eu sint uimit nu numai de faptul ca acesti nemti au platit sume consistente pentru a scoate atitea garnituri din depou, dar si ca au reusit sa "sincronizeze" CFR si UZ. Va dati seama ce dificultati sint sa organizezi ceva la o singura companie, darmite la doua si in acelasi timp. Si sa ii mai pui si pe aia sa treaca granita...Halucinant.
In afara de asta, va dati seama cit de bine au studiat terenul inainte? Sa vii tu, strain, in era dinaintea Google Earth, sa gasesti locuri bune pentru poze, cu peisaj pitoresc si fara "gunoaie" care distrag atentia in planul al treilea, e nemaipomenit. Pe urma, sa aranjezi trecerea trenului exact in lumina potrivita, la ora potrivita, luptindu-te cu orarul CFR si cu hazardul meteo...
Trebuie sa fi fost minim doua persoane, una cu o motocicleta enduro, cealalta in tren. Trenul a oprit, persoana a alergat pe deal sa faca poza si hop! in vagoane. In alte locuri probabil a asteptat strategic motociclistul (ca de exemplu la Pausa, dincolo de Olt). Cum s-or fi coordonat? Trebuie sa se fi inteles foarte bine dinainte sau sa fi avut statii emisie receptie.
Au din partea mea tot respectul. Nu degeaba se vorbeste de organizare nemteasca... |
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9709 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR Joi 14 Noi 2013, 22:54 | |
| Si acum se poate cu conditia sa se vrea. Pana ajungem noi generatia asta la conducere inaintasii nostrii care l-au impuscat pe nea nicu ne vor lasa o tara precum Albania... _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7658 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR Vin 15 Noi 2013, 00:17 | |
| - bogdan.perejuc a scris:
- Pai, deh, Dane, si ei sunt pasionati, dar cu bani...
Si-au permis oamenii sa inchirieze trenuri si de la CFR si de la UZ. Toata stima pentru ei si imi doresc sa ajungem si noi intr-o zi asa, sa ne permitem sa inchiriem un tren de epoca doar pentru noi, dar e cam departe de noi timpul acela ... Ce tren de epoca sa mai inchiriem noi cand nu mai avem ce, poate 21-47? Sa ne rugam de cine? sa mai pastreze dimitroavele "modernizate" sa zicem doar ca mai avem ceva ancient? Scuze, avem malaxele, desi economic sau "faunistic" eu sunt de acord sa circule! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR Vin 15 Noi 2013, 08:43 | |
| - TVlad a scris:
- Eu sint uimit nu numai de faptul ca acesti nemti au platit sume consistente pentru a scoate atitea garnituri din depou, dar si ca au reusit sa "sincronizeze" CFR si UZ. Va dati seama ce dificultati sint sa organizezi ceva la o singura companie, darmite la doua si in acelasi timp. Si sa ii mai pui si pe aia sa treaca granita...Halucinant.
In afara de asta, va dati seama cit de bine au studiat terenul inainte? Sa vii tu, strain, in era dinaintea Google Earth, sa gasesti locuri bune pentru poze, cu peisaj pitoresc si fara "gunoaie" care distrag atentia in planul al treilea, e nemaipomenit. Pe urma, sa aranjezi trecerea trenului exact in lumina potrivita, la ora potrivita, luptindu-te cu orarul CFR si cu hazardul meteo...
Trebuie sa fi fost minim doua persoane, una cu o motocicleta enduro, cealalta in tren. Trenul a oprit, persoana a alergat pe deal sa faca poza si hop! in vagoane. In alte locuri probabil a asteptat strategic motociclistul (ca de exemplu la Pausa, dincolo de Olt). Cum s-or fi coordonat? Trebuie sa se fi inteles foarte bine dinainte sau sa fi avut statii emisie receptie.
Au din partea mea tot respectul. Nu degeaba se vorbeste de organizare nemteasca... Cred ca au avut trasa si inchidere de linie. Am rude in Suncuius si Bulz exact pe unde s-a pozat si cind am ajuns in vacanta pe acolo mi-au spus despre evenimet. Cica au oprit si au dat inainte si inapoi apoi s-au mutat de la Suncuius la Bulz si iar inainte inapoi. Un prieten are casa chiar linga calea ferata din fata garii Bulz. Avea si citeva poze facute de el daca tot era locomotiva acolo.Dar asa amator, doua trei poze mai mari puse in camera pe perete. Stiti cum era moda atunci ca la un film developat Profi Foto iti facea si una A4. |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6895 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12296 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR Vin 22 Noi 2013, 23:22 | |
| http://www.panoramio.com/photo/16487506?source=wapi&referrer=kh.google.com
|
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6895 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12296 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR Vin 22 Noi 2013, 23:24 | |
| Fotografie de pe Google earth- Tiberiu Sufitchi. Fostul personal Falciu Nord HM- Barlad- Beresti, cu 040-DHC la tractiune si la cupla 3 vagoane seria 29-22 ("dimitroave modernizate"). In dreapta fostul semafor de intrare a fostei HM Balabanesti! |
| | | Adirmvl V.I.P Member
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR Vin 22 Noi 2013, 23:25 | |
| Faina imagine. Dar de unde e?
|
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR Sam 23 Noi 2013, 16:37 | |
| Fotografie este luata de pe Google earth- Tiberiu Sufitchi. |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2600 Varsta : 24 Reputatie : 7375 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR Sam 30 Noi 2013, 10:13 | |
| Stația CFR Iași în anii '70... ora 05,42... Acc. 341, Iași-Cluj-Oradea-Timișoara Nord, la îndrumare, cu 060-DA-505 . 2013 - Prelucrare digitală după o fotografie de epocă https://www.facebook.com/photo.php?fbid=366615693485162&set=a.105964879550246.12192.100004102027492&type=1&theater |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13810 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR Sam 30 Noi 2013, 10:37 | |
| DA-505 a depoului Iaşi...frumos!
Îmi pare că această locomotivă nu mai există... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Imagini vechi cu trenuri CFR | |
| |
| | | | Imagini vechi cu trenuri CFR | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |