Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

CFM-Moldova

In jos 
+68
rich1974
Vale_ntin
marius664
TER200
Ikarus99
ciprian71
alex1987
teoiasi
DAS 2011
Veaceslav_MD
mielutu zburator
Teodor
Lineus646
riciu
lifetec
TVlad
LanceR
huiu_goe
delfinson
apmatei
spiderpc
alliens
Vitosa
Katalyn
dan tm
kristi kkk
cata
IonutCFR2009
@ndrey
marius_catalin84
baiazid
BlueLight
Re6/6
Volk
Goanga
Vlad
roseanu
trenulet
Sergiu rmn
Adirmvl
cfr500
alex.alexus.tm
mureseanu_976
didinul
EuroNight
popovici
razvan - trenuri
Dr2005
Adrian78
Semafor
mihaiuc
Codrut1985
pannonia express
Luna
DUAL
redeme
ldh80
Vlad-Ar
srazvi
COSTACHE MIHAIL
ultras
didi
Ionutz
ionutz72
Nesebar
Costin.H
cristi CFR
bogdan srl
72 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 34 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22392
Data de inscriere : 06/12/2009

CFM-Moldova - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 01 Apr 2010, 19:30

ionutz72 a scris:
ok...scuze ca am vrut sa te ajut... :roll:

Da nu treb sa te superi , stiu si eu acest site si il folosesc pentru restul europei dar trenurile din moldova nu sunt bagate in acest site asta vreau sa spun nu altceva . Cand merg in vest folosesc acest site ca sunt date toate trenurile de la regio pana la ic expres pecand in moldova nu sunt .
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeLun 05 Apr 2010, 17:33

Asa cum mi-am propus a venit si ziua de sambata seara 03.04.2010 si trenul de Chisinau pregatit pentru cursa astepta calatorii , am fost am luat biletul si pregatit pentru o noua experienta m-am urcat in tren la vagonul si locul pe care l-am primit .

Am mai fost cu cineva si fiind doi am rugat pe doamna de la casa de bilete sa ne lase singuri in compartiment , la care ea a zis ca asa se va si intampla , compartimentul fiind de 4 locuri (paturi) .

Incep cu prezentarea vagonului si a compartimentului Smile

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1910

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1911

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1913

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1915

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1916

Dupa cateva ore bune de mers ( in care nu am dormit deloc ) am ajuns la granita unde a inceput sa se lumineze , acum controlul vamal se face in Ungheni Prut , pana acum se facea in Nicolina dar era prea departe de granita , controlul a durat ceva timp dupa care ne-am pus in miscare , am trecut podul de flori si am ajuns in Rep. Moldova statia Ungheni , aici iara am fost verificati la pasapoarte unde am primit si stampila de intrare . Gata controlul liber la schimbat roti Very Happy , pozele au fost facute prin geam pentru ca nu se deschid geamurile dar au iesit destul de bine si asa Very Happy

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1918

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1919

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1920

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1921

Asa se vede din statia Ungheni locul unde urma sa intre trenul pentru schimbarea rotilor Smile

Dupa cateva manevre inainte inapoi intram in acest loc unde tot trenul se desface si fiecare vagon este ridicat pentru a i se scoate rotile tip european si bagate roti tip urss

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1923

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1924

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1925

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1926

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1927

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1928

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1929

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1930

A trecut ora s-au schimbat rotile si suntem gata de drum fara oprire pana in Chisinau Smile

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1931

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1932

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1935

Ne apropiem de Chisinau

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1944

Si am ajuns Very Happy , nu fac poze ca era destula lume pe peron , intru in gara era asa cum am vazut-o in poze fac 2 poze la panourile electronice cu plecari sosiri si ies in oras cu gandul ca voi face multe poze cand ma intorc in gara pentru plecarea inapoi .

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1946

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1947

O poza cu cladirea garii din parculetul din fata ei Smile

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1957

Si acum cateva poze din oras

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1953

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1954

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1955

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1958

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG1994

Dupa o plimbare prin oras si cu impresia gata formata despre el ne intoarcem la gara pentru pozat cat mai mult si pentru cumpararea locurilor de pat , nu le-am luat din Bucuresti pentru ca nu eram sigur cand ne intoarcem sau daca mai mergem undeva din Chisinau , nu am mai fost nicaieri si am hotarat sa ne intoarcem in aceeasi zi , am schimbat leii romanesti in cei moldovenesti si am cumparat suplimentele de pat care luandu-le din Chisinau au fost mai scumpe decat din bucuresti datorita aplicarii unui comision , comision pentru ce nu inteleg dar asa se aplica in Chisinau pentru toate trenurile internationale . Deci noi din Buc. am platit 25 de lei patul si din Chisinau a fost 41 lei patul leu romanesc .
Am luat biletele si m-am apucat sa fac poze Smile

Biletul dus - intors

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2039

Suplimentul din Chisinau

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2035

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2036

Si acum poze cu gara si interiorul ei Smile

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2003

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2006

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2007

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2008

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2012

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2013

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2014

Decorare interioara , sunt 3 locuri cu 3 acvarii

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2009

Mersul trenurilor

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2010

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2011

Peroanele si liniile

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2016

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2017

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2018

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2019

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2021

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2023

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2024

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2025

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2026

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2028

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2029

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2030

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2031

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2034

Formarea trenului personal ( de pasageri asa era anuntat in gara ) pentru Ocnita

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2041

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2043

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2046

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2048

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2053

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2054

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2055

Limba moldoveneasca Very Happy

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2056

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2057

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2058

CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2059

Dupa plecarea personalului catre Ocnita format din 2 motoare la 20 de minute a fost anuntat trenul 105 catre Bucuresti care are rangul de accelerat in Moldova , acesta a venit la linia 1 pregatit pentru plecare , noi am avut si la dus si la intors norocul de a calatorii la vagonul 2 numai locurile au fost aletele , la ce am ramas surprins insotitorii vagoanelor erau aceeasi cu care am venit de la buc acum se intorceau iarasi , oare cate curse dus intors fac ? Ma gandeam ca odata ajunsi acasa adica la ei in Chisinau la intoarcere spre Buc. o sa fie altii insotitori dar nu a fost asa .

Sper sa va placa pozele Smile
Sus In jos
Ionutz
Moderator
Moderator
Ionutz

Numarul mesajelor : 1493
Localizare : Baia Mare
Reputatie : 7935
Data de inscriere : 16/04/2009

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeMar 06 Apr 2010, 13:10

Frumos reportaj si acesta!! Foarte frumos arata gara din Chisinau...cladirea, peroanele acoperite...ma mir ca nu e electrificata..oricum deosebita poza aceea cu limba moldoveneasca (WC - viceu)..am ras cu lacrimi... Smile
Sus In jos
didi

didi

Numarul mesajelor : 635
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6566
Data de inscriere : 28/09/2009

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeMar 06 Apr 2010, 15:02

Laughing Limba moldovineasca.Vroiam sa te intreb , in timpul calatoriei spre Chisinau cum era in vagoane? Ai avut caldura? Daca da ai vazut sistemul de incalzit al lor cu pacura?te- a deranjat acel miros specific .Se simte si in vagon.Si ce impresie ti-au lasat acele vagoane.Eu nu pot sa ma apropii la mai putin de 10 metrii de ele deoarece au un miros foarte intepator si innecacios .Tin minte ca o garnitura a venit asta iarna ( cea pozata de mine la vagoane ce tranziteaza tara noastra) si stiu ca pe toti pasionatii ne-a apucat tusitu si am rupt o la fuga. Smile
Sus In jos
ultras

ultras

Numarul mesajelor : 78
Varsta : 35
Localizare : Husi
Reputatie : 5595
Data de inscriere : 07/11/2009

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeMar 06 Apr 2010, 17:04

vreau si eu sa ma duc duminica acum pana la ungheni din iasi.ma poate ajuta cu mersul personalelor, cu cat timp se sta in vama si daca trebuie o anumita suma de bani sa o am la mine?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeMar 06 Apr 2010, 17:04

Am avut caldura chiar ff cald a fost mai deschideam usa a fost ff bine iar ca miros inauntru nu am simtit ceva deranjant , combustibilul pt incalzit sunt carbunii nu e pe pacura am vazut cum insotitorul vagonului baga carbuni cu lopata in foc Very Happy a fost bine
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15503
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeVin 09 Apr 2010, 20:39

Karpaty, reportajul tau a fost o mare surpriza pentru mine, vazandu-l dupa cateva zile de absenta pe forum pentru ca din cauza problemelor de sanatate nu am mai intrat pe forum. Felicitari din partea mea pentru aceste valoroase fotografii, acel automotor din gara este chiar deosebit. Ai si vreo poza cu locomotiva cu care ai calatorit prin Republica Moldova?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeSam 10 Apr 2010, 02:14

Lokomotiva din moldova cu care am calatorit nu o am in poza imi pare rau . Multumesc pentru felicitari Smile
Sus In jos
Costin.H

Costin.H

Numarul mesajelor : 654
Reputatie : 6156
Data de inscriere : 15/12/2009

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeDum 02 Mai 2010, 00:01

foarte frumos reportajul tau...m-a impresionat cladirea statiei Chisinau cum arata! cat de curata si frumoasa. cu muuult mai curata decat cele din Romania Razz
Sus In jos
srazvi

srazvi

Numarul mesajelor : 664
Varsta : 44
Localizare : Arad
Reputatie : 6344
Data de inscriere : 20/07/2009

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeMar 04 Mai 2010, 03:05

Felicitari pentru reportaj, asa un automotor ca cel pentru Ocnita vedeam des la Sighet, venind din Ucraina scratch
CFM-Moldova - Pagina 2 CIMG2055
Cam putine trenuri pentru o capitala de tara, ultima data am fos cand se mergea "doar cu buletinul" si era comunism, cand am scos aparatul foto cineva mi-a zis ca imi risc viata Laughing . Iar daca stateam mai mult de 3 zile trebuia sa ma inregistrez la militia locala affraid
Sus In jos
cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

Numarul mesajelor : 3663
Varsta : 35
Localizare : Timişoara
Reputatie : 9704
Data de inscriere : 02/11/2008

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeLun 25 Oct 2010, 19:11

Cred ca am gasit o metoda de a scapa de tampenia asta cu bandwidth

Incercati sa modificati in link de ex : http://i889. cu http://s889.

https://2img.net/h/i889.photobucket.com/albums/ac97/karpaty_buc/CIMG1910.jpg cu https://s889.photobucket.com/albums/ac97/karpaty_buc/CIMG1910.jpg

Vlad-Ar

Numarul mesajelor : 9
Reputatie : 4902
Data de inscriere : 30/06/2011

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 07 Iul 2011, 15:44

lonutz a scris:
Frumos reportaj si acesta!! Foarte frumos arata gara din Chisinau...cladirea, peroanele acoperite...ma mir ca nu e electrificata..oricum deosebita poza aceea cu limba moldoveneasca (WC - viceu)..am ras cu lacrimi... Smile

Nici nu ar avea cum sa fie electrificata deoarece... nu exista linii electrificate in Rep. Moldova Laughing
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12285
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Caile ferate moldovenesti   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 07 Iul 2011, 19:36

Cea mai apropiata statie electrificata, de Moldova, este nodul Razdelnaja, din Ucraina, la o distanta foarte mica de frontiera moldo-ucraineana de la Kuciurgan.
Dupa 1991, au inceput lucrarile de electrificare a cai ferate Razdelnaja- Kuciurgan- Tiraspol- Tighina 1- spre Chisinau. S-a reusit doar montarea stalpilor de sustinere a liniei de contact pana dupa Tighina 1, pana la statia Calfa. Pe Google Earth se observa stalpii de electrificare la Tighina 1.
Totusi, pe teritoriul istoric al Basarabiei, exista o scurta portiune de linie electrificata, intre Bugaz (Zatoka; acolo unde linia ferata dinspre Odessa trece Nistrul) si Bilgorod Dnistrovski (Cetatea Alba).
In nordul Bucovinei, cea mai apropiata statie electrificata de Cernauti ar fi ori Lvov ori Ivan Frankovsk.
Sus In jos
Vlad-Ar

Numarul mesajelor : 9
Reputatie : 4902
Data de inscriere : 30/06/2011

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 07 Iul 2011, 19:47

stie cineva de ce nu exista linii electrificate in Rep. Moldova?

Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12285
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Caile ferate moldovenesti   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 07 Iul 2011, 20:57

100% sigur nu stiu, dar presupun ca din cauza mai multor factori:
-inainte de 1991, "RSS Moldoveneasca", fiind o republica unionala de la margina URSS, nu s-au prevazut mari investitii in alte sectoare, in afara agriculturii (nici macar nu s-au corectat curbele si pantele accentuate de pe reteaua feroviara- pe GOOGLE earth se poate observa ca liniile ferate de aici au un traseu serpuit)
-In URSS existau locomotive diesel-electrice foarte puternice, precum "3 TE 10 M", iar pretul motorinei era scazut (o sticla de apa minerala costa mai mult decat una de benzina)
-dupa 1991, in situatia economica dezastroasa din Moldova, evident ca nu sunt bani de asa ceva. Cu chiu cu vai, s-a reusit doar reconstructia unei linii (Revaca- Cainari in 2006) si constructia alteia noi (Cahul- Giurgiulesti, in 2009).
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos

CFM-Moldova
Sus 
Pagina 2 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 34 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» CFM-Moldova
» Vehiculele din Moldova