|
| 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR | |
|
+86t1972 Theijs aris86 TER200 Adirmvl ciprian71 Cipri Andrei Neculai Katalyn alliens denismario.ruxanda rinaldoparaipan AndreiSV DAS 2011 Ionutz deconectat lifetec marius664 calatorul dan tm Luca tgv Cont.dezactivat Lumunita Stana NicuS vatmanul j o a n t a FelixTheBear030 FeroFan97 Plescan Floare M.I.C.I. DanyCfrPascani TVlad seby1998 HaryCFR cortexedge Dutzu vladau2000 AndreiStefan user dezactivat... Teodor Luna joanta liviulav33 kasapis2007 EuroNight kristi kkk Kriszti219 Katalin4653 IR 1837 oduneac ravers75 popovici redeme COSTACHE MIHAIL IonutCFR2009 KQQ razvan - trenuri Dr2005 Vitosa cfr500 eu Andrey_tm alinx3330 Adrian78 adycfrbucuresti Semafor Jhonyla Lucian Sv jionutz cont dezactivat . ionutz85 Balto Bogdan-CFR bogdan srl didinul MariusM Hurricane Nesebar mishu88 Vlad cristi CFR lovekomotive srazvi cristi ar mardaryroby Norbi myster2008 90 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Balto
Numarul mesajelor : 1620 Reputatie : 6774 Data de inscriere : 05/12/2010
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Dum 05 Feb 2012, 20:04 | |
| Niciun tren nu va mai circula spre Putna si spre Radauti !
Niciun tren nu va mai circula, începând din acest weekend, pe relaţia Suceava – Putna şi retur. Decizia celor de la CFR are la bază, potrivit unei informări trimisă Prefecturii Suceava, intenţia de a rentabiliza activitatea economică a societăţii. După ce s-a încercat, în repetate rânduri, fără succes, concesionarea liniei CFR care asigură transportul de călători de la Suceava la Putna, decizia luată a fost ca ultima cursă de trenul spre Putna să fie vineri, 3 februarie, iar cea de la Putna spre Suceava să fie în dimineaţa zilei de sâmbătă, 4 februarie. De asemenea, nici trenurile de la Iaşi spre Putna, care circulau în zilele de duminică şi de sâmbătă, nu vor mai circula până la Putna, tot din motive ce ţin de rentabilitate. Potrivit sursei citate, singurele curse Regio – fostele trenuri personal, care vor mai fi din Suceava spre nordul judeţului vor fi până la Dorneşti, deci nici măcar până la Rădăuţi. (D.P.)
Sursa: http://www.obiectivdesuceava.ro/v2/local/niciun-tren-nu-va-mai-circula-spre-putna-si-spre-radauti/ |
| | | Balto
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Mar 07 Feb 2012, 23:29 | |
| De ce a izolat CFR-ul Putna si Radautiul de restul tarii ...
Circulaţia feroviară este asigurată doar pe liniile principale, în judeţul Suceava în zilele acestea, pe liniile secundare circulaţia trenurilor a fost puternic restricţionată de la Rădăuţi în sus, populaţia nu se mai poate baza decât pe mijloace de transport auto, dacă vrea să iasă din nămeţi.
Citeste mai mult pe: http://www.obiectivdesuceava.ro/v2/local/de-ce-a-izolat-cfr-ul-putna-si-radautiul-de-restul-tarii/ |
| | | Balto
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Sam 11 Feb 2012, 16:58 | |
| Am crezut ca circulatia pe linia asta va fi suspendata temporar cum sa mai intamplat si anul trecut, dar vad ca de data asta baietii au luat-o in serios cu inchiderea liniei. Inafara faptului linia este acoperita de un strat gros de zapada, semnalele au fost si ele intrerupte, (intrare, prevestitor etc. ), pana si semnalele de trecere la nivel nu mai functioneaza (acea lumina alba clipitoare, care arata ca e liber), parerea mea ca au cam exagerat, si se pare ca n-au de gand sa o deschida prea curand preferand sa-i puna cruce cum au facut si cu altele din zona. Ba mai mult, dinspre Dornesti dupa ultima ramificatie spre firma austriaca, au pus si o paleta rosie pe mijlocul liniei, semn ca e cam gata cu ea, si totusi sper ca odata cu venirea primaverii sa le mai dezghete si lor mintile, sa o redeschida cu un cost de fuctionare cat mai mic. Ca fapt divers... azi am vazut in Dornesti pe R 5633 [LDH 82 + 3 vagoane (20-47)] si R 5637 [LDH 89 + 1 vagon (20-47)] , deci aceasi compunere care o aveau si cand circulau pana la Putna, doar ca le-a mai taiat din km si in loc sa se plimbe pana la Putna stau cate 3-4 ore garate in Dornesti.
Ultima editare efectuata de catre Paul CFR in Sam 11 Feb 2012, 20:16, editata de 1 ori |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Sam 11 Feb 2012, 17:05 | |
| Tu credeai ca inchidere inseamna doar o saptamana , cand a zis ca linia se inchide asta au si facut , gata cu trenurile toate semnalele se opresc pentru a nu mai consuma curent , garile se inchid si gata , daca vine un privat bine daca nu va ramane istorie , cum s-a intamplat si cu alte sectii , cea mai aproape de tine este 518 Dornesti-Siret unde au inchis circulatia si gara s-a vandut deci s-a cam ales prafu , nici nu cred ca se va mai redeschide aceasta sectie , eventual 515 mai are o sansa cu un privat . |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13809 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Sam 11 Feb 2012, 17:28 | |
| - Paul CFR a scris:
- Inafara faptului linia este acoperita de un strat gros de zapada, semnalele au fost si ele intrerupte, (intrare, BLA, prevestitor etc. ),
Vezi ca acolo nu e BLA. Cel mai apropiat sector cu BLA e Suceava Nord - Darmanesti. De la Darmanesti pana la Dornesti si Dornesti - Putna circulatia e pe baza de cale libera. |
| | | Balto
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Sam 11 Feb 2012, 17:48 | |
| Putin dupa intrarea in Radauti dinspre Dornesti este un semnal cu 3 focuri: de sus in jos: galben-verde-rosu + inca un bec jos, banuiesc ca e de chemare si e alb (nu l-am vazut niciodata aprins), iar sub el se afla doua placute: una cu Pr. si una cu X. Seamna izbitor cu un semnal de trecere BLA de asta am zis, imi cer scuze daca am gresit, nu stau prea bine la categoria semnalizare. |
| | | ionutz85 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 39 Localizare : Bucuresti/Suceava Reputatie : 5904 Data de inscriere : 27/08/2009
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Sam 11 Feb 2012, 17:51 | |
| - karpaty a scris:
- Tu credeai ca inchidere inseamna doar o saptamana , cand a zis ca linia se inchide asta au si facut , gata cu trenurile toate semnalele se opresc pentru a nu mai consuma curent , garile se inchid si gata , daca vine un privat bine daca nu va ramane istorie , cum s-a intamplat si cu alte sectii , cea mai aproape de tine este 518 Dornesti-Siret unde au inchis circulatia si gara s-a vandut deci s-a cam ales prafu , nici nu cred ca se va mai redeschide aceasta sectie , eventual 515 mai are o sansa cu un privat .
Singura sansa ar fi un operator privat,ceva. Cu un automotor ar face treaba pe acea ruta. Poate si Fero Trans aia,daca aduc cateva automotoare.Vedem acu cu licitatiile astea. Sunt curios cum de nu se baga Regiotrans pe Suceava.(excep: Dolhasca-Falticeni) |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Sam 11 Feb 2012, 17:56 | |
| Ar fi bine daca vine un privat si baga curse pe ruta Siret-Putna . Ferotrans am inteles ca a cumparat tot motoare DH2 , urmeaza sa fie reconditionate dupa care sa intre in exploatare , ramane de vazut care e adevarul si ce se realizeaza din aceste zvonuri . |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13809 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Sam 11 Feb 2012, 17:59 | |
| - Paul CFR a scris:
- Putin dupa intrarea in Radauti dinspre Dornesti este un semnal cu 3 focuri: de sus in jos: galben-verde-rosu + inca un bec jos, banuiesc ca e de chemare si e alb (nu l-am vazut niciodata aprins), iar sub el se afla doua placute: una cu Pr. si una cu X. Seamna izbitor cu un semnal de trecere BLA de asta am zis, imi cer scuze daca am gresit, nu stau prea bine la categoria semnalizare.
Ala e un simplu prevestitor. Ca sa iti dai seama daca e BLA sau nu te uiti la reperul prevestitorului. Daca are desenat pe el 2 cercuri concentrice atunci e pe BLA. daca are doua triunghiuri negre unite la varf atunci e fara BLA. De asemenea pe sectie fara BLA nu exista semnale de bloc intre statii, doar prevestitor. Acel ultim foc nu e de chemare, e rosu de rezerva. Exemplu: Prevestitor pe sectie cu BLA: Prevestitor pe sectie fara BLA. |
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 39 Localizare : Bucuresti/Suceava Reputatie : 5904 Data de inscriere : 27/08/2009
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Sam 11 Feb 2012, 18:04 | |
| - karpaty a scris:
- Ar fi bine daca vine un privat si baga curse pe ruta Siret-Putna . Ferotrans am inteles ca a cumparat tot motoare DH2 , urmeaza sa fie reconditionate dupa care sa intre in exploatare , ramane de vazut care e adevarul si ce se realizeaza din aceste zvonuri .
Sa fim seriosi.Linia Siret-Dornesti se afla intr-o stare de degradare avansata,cine investeste bani intr-o portiune de CF in care daca ai maxim 1-2 calatori si consumi motorina aiurea. Ca sa ai ruta Siret-Dornesti rentabila,trebuie sa pui trenul de la Suceava,ca poate poate iei ceva calatori,din gara Burdujeni unde opreste si autocarul TASA Suceava pe ruta Suceava-Siret. Nu investeste nimeni in reabilitarea caii ferate Siret-Dornesti.doar Flutur ar putea face ceva, in rest 0. Eu am mers cu trenul pe ruta Suceava-Cacica, Suceava-Putna/Nisipitu peste 12 ani,am prins perioadele cand venea trenul de Dorna cu 6-8 vagoane,si acceleratele iasi-timisoara circulau prin Cacica(perioade scurte) si Cacica-Suceava si Putna-Suceava aveau cate 5 vagoane. Acum am prins si perioada cu un vagon Ca sa le faci rentabile,trebuie sa pui trenuri dese si la ore rezonabile. Suceava-Cacica-Gura Humorului. Suceava-Dornesti-Putna |
| | | Balto
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Sam 11 Feb 2012, 18:07 | |
| @Vlad: Acum am inteles. Multumesc pentru explicatii ! |
| | | KQQ
Numarul mesajelor : 391 Reputatie : 6056 Data de inscriere : 21/06/2009
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Dum 19 Feb 2012, 04:01 | |
| Imi cer scuze daca intrebarea mea este puerila. Circula sau nu trenuri pe relatia Suceava-Radauti sau nu? Pe mersul trenurilor.ro sunt date cateva perechi de trenuri, toate de rang Regio insa, din cele spuse pe forum rezulta clar intentia de inchidere a liniei 515. S-a pus pana la urma in aplicare dorinta celor de sus de a inchide 515-le sau nu? Daca da, cum se poate ajunge din Suceava in Radauti? 1. Exista posibilitatea preluarii traficului de catre unul din operatorii privati? Daca da, cand? 2. Sunt autobuze / midibuze? 3. Numai dube?
Concret, ma intereseaza cum pot ajunge la asezamantul Sf. Leontie. Doresc sa fac o actiune cu niste elevi de clasa primara de la una din scolile unde predau, insa, inainte de a le spune despre ce e vorba, trebuie sa ma documentez cum se poate ajunge acolo. |
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Dum 19 Feb 2012, 10:23 | |
| - KQQ a scris:
- Imi cer scuze daca intrebarea mea este puerila. Circula sau nu trenuri pe relatia Suceava-Radauti sau nu? Pe mersul trenurilor.ro sunt date cateva perechi de trenuri, toate de rang Regio insa, din cele spuse pe forum rezulta clar intentia de inchidere a liniei 515. S-a pus pana la urma in aplicare dorinta celor de sus de a inchide 515-le sau nu? Daca da, cum se poate ajunge din Suceava in Radauti?
1. Exista posibilitatea preluarii traficului de catre unul din operatorii privati? Daca da, cand? 2. Sunt autobuze / midibuze? 3. Numai dube?
Concret, ma intereseaza cum pot ajunge la asezamantul Sf. Leontie. Doresc sa fac o actiune cu niste elevi de clasa primara de la una din scolile unde predau, insa, inainte de a le spune despre ce e vorba, trebuie sa ma documentez cum se poate ajunge acolo. Salut. Nu circula trenuri intre Suceava-Radauti, circula doar pana la Dornesti. Iti recomand sa iei legatura cu firmele TransNicolaescu, Tasa(Autogara Centrala) Transporturi auto Radauti sau dubele care pleaca din statita centru. Operator privat pe linia 515 e posibil sa vedem dupa 23 februarie,atunci are loc licitatia de inchiriere a liniilor secundare din Suceava. Autocare au operatorii mentionati anterior. Cer scuze colegilor de pe forum ca fac publicitate dubelor/autocarelor dar la asa ceva am ajuns,NO Comment |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Dum 19 Feb 2012, 13:29 | |
| - KQQ a scris:
- Pe mersul trenurilor.ro sunt date cateva perechi de trenuri
Site-ul oficial al CFR Călători este WWW.CFRCALATORI.RO , iar cel al Informatică Feroviară este WWW.INFOFER.RO ! Orice alt site nu face decât să copieze baza de date a Infofer la anumite intervale de timp (destul de mari, se pare), deci nu e de încredere. _________________ :TTT:
|
| | | Balto
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Sam 03 Mar 2012, 21:11 | |
| Poate pentru multi nu pare nimic special, dar eu azi am mutit cand am vazut compunerea lui R5633 garat in Dornesti si anume LDH 82 + doua 26-16 + 20-55, pur si simplu nu mi-a venit sa cred ca au bagat asemenea vagoane (ma refer la 26-16) pe linia asta, si de cand ma stiu etajate nu au circulat pe relatia Suceava - Putna, iar acum cu limitarea la Dornesti gata avem confort, vagoane curate si cu aer conditionat... iar cat au mers pana la Putna mergeam cu ruginiturile de 20-47, intr-un fel mi-e ciuda, macar de ar veni pana in Radauti daca tot nu merg pana la Putna, sa ma plimb si eu macar odata mai civilizat pe linia asta, ca sa vezi ce confort le-a bagat celor care fac Suceava - Darmanesti - Dornesti, respectiv haltele de pe parcurs .... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR | |
| |
| | | | 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |