| 514 : Vama - Moldoviţa hcv. | |
|
+35TER200 Katalyn Andrey_tm DUAL TVlad cfr500 AndreiStefan Dr2005 ldh80 eu Hurricane iuli.hard IonutChircu Balto Semafor Adrian78 membru inactiv ionutz85 yo8scr jionutz halmarius Norbi srazvi bogdan srl user dezactivat... Nesebar kristi kkk mishu88 lovekomotive COSTACHE MIHAIL cristi CFR Gabry Gabriel KQQ Vlad myster2008 39 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
halmarius
Numarul mesajelor : 287 Varsta : 57 Localizare : Buc Reputatie : 5554 Data de inscriere : 28/06/2010
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. Mar 06 Iul 2010, 10:12 | |
| - roger a scris:
- Se va circula pana la Vatra Moldovitei, unde de fapt este si manastirea, punctul de atractie principal desrevit de aceasta linie. Daca Infrastructura s-ar misca repede, ar putea obtine bani din Fondul de Solidaritate european. Este linia mea de suflet, si sper ca nu se va inchide.
E bine si asa, avand in vedere ca sunt mai multe curse zilnice fata de ce era acum 2 ani cand linia era la CFR si erau 3 curse pe zi, la plecarea din Moldovita am vrut sa ne luam bilete si impiegata a zis ca nu e nevoie, stiti voi de ce! Oricum erau(sunt) dube din ora in ora si localnicii le folosesc pe alea in motor eram eu cu familia si un cuplu de nemti iar dubele erau pline. |
|
| |
cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9708 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. Sam 17 Iul 2010, 03:39 | |
| Conform ultimelor informatii SC FEROTRANS-TFI Iasi SRL a reziliat contractul de inchiriere pe data de 15.07.2010 si a predat sectia inapoi la CNCFR SA. _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
|
| |
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13809 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. Joi 12 Aug 2010, 23:34 | |
| In curand se va relua circulatia pe aceasta sectie, insa doar pana la halta Vatra Moldovitei
Operatorul va fi CFR Calatori |
|
| |
cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9708 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. Joi 12 Aug 2010, 23:38 | |
| Ce se intampla cu automotorul din Moldovita ? _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
|
| |
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13809 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. Joi 12 Aug 2010, 23:42 | |
| - cristi CFR a scris:
- Ce se intampla cu automotorul din Moldovita ?
Nu stiu exact. Maine s-ar putea sa aflu si te anunt. |
|
| |
Vlad Administrator
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. Vin 13 Aug 2010, 12:49 | |
| Am fost azi la Moldovita iar automotorul este inca acolo. Circulatia ar fi trebuit sa se reia de azi, insa nu a fost asa. Probabil va incepe de luni. In privinta materialului rulant va fi adus un alt automotor pana va vi scos 953-ul de la Moldovita (au de gand sa-l ia de acolo) O alta noutate ar fi infiintarea unui P.O. la km 1 (cam prin zona unde a ars automotorul 77-783) pentru cei care merg la piata din zona. Iata si automotorul: Si gara Moldovita |
|
| |
user dezactivat...
Numarul mesajelor : 168 Varsta : 45 Localizare : Vatra Moldovitei, Suceava Reputatie : 5528 Data de inscriere : 10/04/2010
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. Vin 13 Aug 2010, 20:39 | |
| Deci nu e adevarat !!!! E cea mai buna veste pe care am auzit-o in ultimele zile ! Ar fi minunat sa nu moara aceasta linie plina de istorie si de potential turistic, care in plus este si linia copilariei mele. |
|
| |
cristi CFR Administrator
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. Lun 16 Aug 2010, 19:08 | |
| Pana una alta CFR Calatori a sters trenurile din site. _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
|
| |
Vlad Administrator
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. Lun 16 Aug 2010, 21:21 | |
| Halta Deia |
|
| |
user dezactivat...
Numarul mesajelor : 168 Varsta : 45 Localizare : Vatra Moldovitei, Suceava Reputatie : 5528 Data de inscriere : 10/04/2010
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. Joi 19 Aug 2010, 11:02 | |
| Am vorbit cu tatal meu azi dimineata. El locuieste in Vatra Moldovitei. Mi-a spus ca cei de la Infra au instalat tampoane opritoare, un pic mai sus de halta Vatra-Moldovitei, spre Moldovita, precum si un semnal electric ( probabil coordonat de la Vama ? ). Se pare ca se ia in considerare si reparatia liniei dintre Vatra si Moldovita. Se aud zvonuri ca pe aceasta portiune ar vrea sa investeasca cel care a investit si in linia ingusta de dupa Moldovita. Oricum, de-abia astept sa ajung si eu prin zona si sa vad ce se petrece. Se pare de asemenea ca in curand vor da drumul la trenuri intre Campulung si Vatra Moldovitei. |
|
| |
Vlad Administrator
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. Joi 19 Aug 2010, 12:37 | |
| In legatura cu linia Vatra Moldovitei - Moldovita, acelasi lucru am auzit si eu. Se zvonea ca domnul respectiv ar vrea sa prelungeasca linia ingusta pana la Vatra Moldovitei peste linia normala existenta transformand-o in linie incalecata |
|
| |
mishu88 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1019 Varsta : 36 Localizare : Fălticeni, jud. Suceava Reputatie : 6959 Data de inscriere : 12/02/2009
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. Lun 30 Aug 2010, 16:21 | |
| Nu este vorba de Georg Hoceavăr? - Citat :
- Harta neagră a transportului feroviar a ajuns şi în Gara Moldoviţa
Transportul pe calea ferată moare încet şi sigur în judeţ. Dezinteresul de care au dat dovadă autorităţile a fost dublat de inundaţiile care au distrus şi bruma de infrastructură feroviară existentă. Kilometri întregi de şine au dispărut pur şi simplu, iar glasul roţilor de tren a încetat în multe gări şi halte. Nisipitu, Cacica sau Dărmăneşti sunt doar câteva localităţi pe harta neagră a transportului feroviar dispărut temporar şi, probabil, definitiv.
http://www.monitorulsv.ro/Local/2010-08-09/Harta-neagra-a-transportului-feroviar-a-ajuns-si-in-Gara-Moldovita |
|
| |
jionutz
Numarul mesajelor : 614 Varsta : 42 Localizare : Sat Calacea judetul Timis Reputatie : 5995 Data de inscriere : 28/04/2010
| Subiect: vama moldovita Dum 26 Sept 2010, 17:31 | |
| Demersuri pentru repunerea în funcţiune a rutei CFR Moldoviţa-Vama Deputatul PD-L de Suceava, Dan Gabriel Gospodaru, a solicitat ministrului transporturilor Anca Boagiu sprijin pentru repunerea în funcţiune a traseului de cale ferată Moldoviţa - Vatra Moldoviţei – Fromosu - Vama afectat în urma calamităţilor din vara acestui an. Este vorba de refacerea a 160 metri de cale ferată al cărei terasament a fost serios avariat de ape, valoarea pagubelor fiind de ordinul miliardelor de lei vechi. Gospodaru a cerut ministrului transporturilor printr-o interpelare în plenul Parlamentului găsirea unei soluţii provizorii pentru reluarea circulaţiei feroviare până când se vor găsi fondurile necesare reparării porţiunii afectate de inundaţii. Parlamentarul democrat liberal a arătat că această situaţie afectează atât transportul de călători cât şi de marfă, în regiune existând importante depozite de material lemnos dar şi turismul spre staţiunile montane Cîmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi spre mănăstirea Moldoviţa înscrisă în lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, loc de pelerinaj pentru numeroşi turişti români şi străini.
„Reluarea circulaţiei trenurilor ar rezolva nu doar o problemă socială ci ar contribui şi la dezvoltarea turismului într-o regiune supranumită „Inima Bucovinei”
„Consiliul Judeţean Suceava şi primarii din judeţ au făcut, în ultimii ani, eforturi pentru promovarea la nivel naţional şi european a judeţului şi a regiunii istorice Bucovina, prin organizarea a numeroase evenimente şi pregătirea de proiecte privind dezvoltarea turismului în valoare de zeci de milioane de euro, o parte dintre acestea fiind finalizate sau în implementare la această dată. După cum se ştie însă, dezvoltarea turismului într-o regiune este condiţionată de starea infrastructurii de transport precum şi de nivelul de dezvoltarea al acesteia. Alături de infrastructura de transport rutier, cea feroviară reprezintă o alternativă care nu trebuie abandonată de către autorităţi”, a declarat Gospodaru.
Ruta de cale ferată Moldoviţa - Vama în lungime de aproximativ 20 de kilometri a fost privatizată începând cu luna aprilie a acestui an. După această dată, operatorul privat a pus la dispoziţia călătorilor un număr de 10 – 12 curse zilnice pe traseul susmenţionat, beneficiarii fiind în primul rând elevii, cadrele didactice şi ceilalţi locuitori care constituie forţa de muncă activă din cele patru localităţi aflate pe traseu: Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Frumosu şi Vama. Deşi este traseu privat prin contract CFR are obligaţia de a executa lucrările de întreţinere şi reparaţie necesare. „Reluarea circulaţiei trenurilor pe acest traseu cu tradiţie în judeţul Suceava, ar rezolva nu doar o problemă socială a locuitorilor din zonă, ci ar contribui şi la dezvoltarea turismului într-o regiune supranumită „Inima Bucovinei””, a conchis Gospodaru
sursa Suceava News |
|
| |
cristi CFR Administrator
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. Dum 26 Sept 2010, 20:14 | |
| Mama da destept mai e Gospodaru asta... Linia a revenit inapoi la CFR... Cea mai amuzanta parte e cea cu transportul de marfa _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
|
| |
yo8scr
Numarul mesajelor : 7 Varsta : 32 Localizare : CAMPULUNG MOLDOVENESC Reputatie : 5313 Data de inscriere : 18/05/2010
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. Dum 26 Sept 2010, 22:06 | |
| Linia Vama Moldovita va ramane asa cel putin vreo 5 ani. Nu are nimeni interes pentru ea,pentru ca firmele de transport auto de calatori au curse Moldovita - Campulung din ora in ora plus de asta calatorilor nu le convine sa circule cu trenul cu schimbare la vama. Dan Gospodarul mai bine si-ar vedea de marlaniile lui de cat sa arunce cate zvonuri idioate prin presa. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 514 : Vama - Moldoviţa hcv. | |
| |
|
| |
| 514 : Vama - Moldoviţa hcv. | |
|