Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava

In jos 
+4
Andrey_tm
PrisecaruFlorin
AlexD
mishu88
8 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
AutorMesaj
Andrey_tm
Moderator si Regizorul anului
Andrey_tm

Numarul mesajelor : 5864
Reputatie : 11659
Data de inscriere : 08/09/2011

Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Mar 08, 2012 10:07 pm

Multumesc pentru aprecieri Mihai! Si clipurile tale sunt superbe!
Sus In jos
ionutz85
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz85

Numarul mesajelor : 319
Varsta : 39
Localizare : Bucuresti/Suceava
Reputatie : 5905
Data de inscriere : 27/08/2009

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeVin Iul 13, 2012 12:18 am

Trenul IR382 Sofia- Moscova, pleaca din gara Suceava,iar pe fundal se aude cum soseste IR1765, ca la final,cel din urma sa ramana:
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8693
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeVin Iul 13, 2012 10:20 am

E o placere sa vezi un Sulzer fie el batut de soarta cum trage cu adevarat Smile . Alta locomotiva mai ingrijita/spalata nu se putea gasi, totusi e vorba de un tren international. Ata ete, ne facem de cacao in fata tuturor cu locomotive de genul asta.
Sus In jos
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88

Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 36
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6960
Data de inscriere : 12/02/2009

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Iul 19, 2012 5:24 pm

Trenuri prin Pădurile din Bucovina, iulie 2012

Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 0logo

Vara nu este chiar așa de ușor să-ți manifești dorința de a ieși în natură să filmezi trenuri. Temperatura ridicată și soarele arzător sunt termeni invers proporționali cu dorința și plăcerea de a înregistra secvențe FeRoviaRe. Tocmai de aceea mi-am ales o dimineață mai răcoroasă de iulie pentru a mai auzi din ecoul trenurilor Regio sau Interregio sau pentru a mai vedea acel ”șarpe” care se unduiește după forma liniei ferate.

Linia 502, Suceava – Ilva Mică, se descrie printr-un traseu pitoresc, presărat cu viaducte și tuneluri care mai de care mai interesante. Încă de la kilometrul 3, viaductul de nici 100 de metri peste Pârâul Șcheia creează un decor interesant cu Pădurea Șcheia în fundal. În decurs de nici măcar 60 de minute am reușit a surprinde Trenurile Regio Dornești – Suceava, Suceava – Câmpulung Moldovenesc și Trenurile InterRegio Timișoara Nord – Iași și Iași – Timișoara Nord.

Trenurile de lung parcurs aveau 7, respectiv 5 vagoane, fiind tractate de locomotive electrice 060-EA, în timp ce trenurile regionale erau, de fapt, un automotor diesel Malaxa vechi din 1940 toamna (la propriu!) și o ramă electrică Z6300 de prin 1980.

Vizionare plăcută și pe *urând!

Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
Andrey_tm
Andrey_tm

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeDum Iul 29, 2012 6:53 pm

Linia 500(portiunea Suceava - Dornesti) din trenul Regio Iasi - Dornesti

Activitate feroviara de dimineata in Suceava Burdujeni si Suceava Nord

Vizionare placuta!
Sus In jos
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeSam Aug 25, 2012 4:07 pm

Trenuri rapide în Dolhasca (Județul Suceava), 24 august 2012

Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 1logo

Dolhasca reprezintă un nod feroviar, aici oprind trenurile InterRegio pentru a permite călătorilor să schimbe pentru direcția Fălticeni. Cu o populație de aproape 10.000 de locuitori, orașul Dolhasca este recunoscut pentru Mănăstirea Probota din satul Probota (5 km depărtare), unde a fost înmormântat domnitorul Petru Rareș, dar și după faptul că Alexandru Arșinel și-a trăit aici copilăria.

Deși opresc multe trenuri aici, am surprins în filmul de mai jos trenuri internaționale și InterCity care nu opreau în stație și rulau cu 80-100 km/h. Fiind în apropierea unei treceri la nivel, am primit o serie de semnale răsunătoare de la locomotive ca EA1-443, EA-699, EA-114 sau EA1-588. Da, o veți auzi pe EA-114 dând tot ce-i mai bun din goarnele sale (mulțumiri domnului mecanic), însă și motoarele de tracțiune ale EA-758 se vor face auzite.

Trenurile ”speciale” care au trecut prin Dolhasca au fost două vehicule cu motor diesel: unul dintre ele a fost o drezină CFR Infrastructură, iar celălalt era un automotor Siemens Desiro VT 642 pe care scria Iași și călătorea pe fir banalizat (pe stânga). În rest, amintim de Internaționalul ”Bulgaria Express” cu garnitura de 11 vagoane rusești, de Intercity Suceava - București sau fostele Accelerate, actuale InterRegio Cluj-Napoca – Iași sau Iași – Timișoara.

Vizionare plăcută!

Sus In jos
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeMar Aug 28, 2012 7:35 pm

Sus In jos
Andrey_tm
Andrey_tm

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeLun Sept 10, 2012 11:43 am

Sus In jos
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeSam Noi 03, 2012 7:30 pm

Șuierul Mocăniței CFI 762.209 fluieră în centrul Sucevei, 29 noiembrie 2008

Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 2logo

Iarna încă nu venise, lipsa zăpezii și a gerului confirmând acest lucru. Până la Crăciun mai era o lună de zile bune, iar speranța că va ninge încă sălășluia în sufletele noastre. Și totuși, în centrul urbei care are pretenția de a fi capitală a Bucovinei, Suceava, șuierele și aburul dens ale unei locomotive construită de Krauss pe la începutul secolului aminteau, cumva, de iarnă.

Pe o distanță de 500 de metri, o linie ferată cu ecartament îngust de 760mm era montată în Suceava. Așadar, linia îngustă de la Moldovița își pierdea – provizoriu - titlul de unică linie de Mocăniță din județul Suceava. Locomotiva 762.209 a CFI și manevrată de un mecanic locomotivă aproape de o vârstă cu ea trăgea sau împingea trei vagonașe ticsite de turiști entuziasmați.

Din jumătate în jumătate de oră, trenul cu aburi fluiera plecarea fie din fața Casei de Cultură din Suceava, fie din fața Complexului Comercial Bucovina. Roțile mici scrâșneau pe linia ferată montată provizoriu. Acțiunea a făcut parte în cadrul programului demarat de Consiliul Județean Suceava: ”Crăciun în Bucovina” și a oferit sucevenilor și nu numai o imagine rară: o locomotivă cu aburi, în ”piele și oase”, plimbând copii, părinți și bunici, în timpul anotimpului rece în plin centru al Sucevei.

Sus In jos
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeVin Iun 07, 2013 1:44 pm

Trenuri de toamnă colorată la Probota, Suceava, [November, 2012]

Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 LogoNoiembrie

Era zi liberă de la serviciu, vremea era perfectă, ultima zi de toamnă și am consumat-o filmând trenuri. Între ora 11 și 15, am filmat și fotografiat 14 trenuri, și mai lungi, și mai scurte, și de marfă, și de călători, și private, și de stat, tractate fie de locomotive electrice sau de locomotive diesel.(-hidraulice, parol!)

Clădirea haltei a ars în primăvara anului 2013, iar acest eveniment tragic a pus la grea încercare cunoștințele și îndemânarea pompierilor, dat fiind că zona este izolată la aproape 1 km de orice drum public. Tot ca fapt divers (și tragic), în filmare apare Trenul InterRegio Suceava - Brașov, tren care a fost și el anulat o dată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor de 2013.

Poate doar peisajul îndeamnă la visare și la relaxare. Locul de filmare a fost sub creasta Podișului Fălticenilor, valea din imagini fiind cea a Siretului.

Sus In jos
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeDum Iul 07, 2013 9:12 pm

Sus In jos
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeDum Iul 14, 2013 10:32 am

Trenul Personal de Cacica cu vagon cuseta - ARHIVA, [August, 2009]

Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Logocacica

În imagini puteți urmări Trenul Personal 18703, Suceava - Ilva Mică (fost Personal 5737, Suceava - Cacica), intrând în stația Cacica. Avea 3 vagoane de călători de clasa a II-a, dar și un vagon cușetă 50-30 care circula fără călători și avea să fie lăsat în gara Vatra Dornei pentru compunerea Trenului Accelerat 1654, Vatra Dornei Băi - București Nord. Locomotiva de tracțiune a fost 40-0139-2.

Cacica este un sat în care conviețuiesc polonezi, români, ruteni, germani, evrei, ruși, unguri, cehi și slovaci, tot aici fiind una dintre cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură din Europa. În mijlocul satului există și o biserică romano-catolică proclamată în 2000 de Papa Ioan Paul al II-lea ca basilică minor.

Sus In jos
Andrey_tm
Andrey_tm

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeSam Sept 07, 2013 12:27 pm

Trenuri în Suceava - august 2013

Sus In jos
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeDum Mai 25, 2014 11:30 am

Trenuri și locomotive pe CFR - ARHIVA, [Iulie, August, Septembrie 2009]

Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 14240981226_4e477f42e5_o

Deși sunt greu de urmărit datorită timpului lung de redare, compilațiile (fie ele muzicale, feroviare etc.) închid în ele un lanț întreg de cadre care reușesc să reprezinte aproape perfect starea de fapt din acele timpuri. Din păcate, în perioada vară-toamnă a anului 2009 nu am avut răgaz să-mi dedic o zi anume pentru un trainspotting ”ca la carte”, iar sub motivația asta am închegat în 16 minute filmări cu trenuri de la București și de la Fălticeni/Dolhasca.

Amintesc aici două puncte mai importante: plecarea Trenului Orient Express de la București la Istanbul și prezentarea locomotivelor de la Zilele FeRoviaRe 2009. În plus față de aceste momente propun spre urmărire Săgeata Albastră urcând și coborând spre Fălticeni dinspre Dolhasca, un tren de marfă cu vagoane refrigerente la Dolhasca, dar și alte trenuri personale, accelerate, rapide și Intercity plecând sau sosind în cea mai mare gară din România: București Nord.

Sperând că v-am făcut curioși, nu-mi rămâne decât să vă doresc vizionare plăcută! Atenție la Phoenix! Smile

Sus In jos
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Mai 29, 2014 9:38 pm

Utilaje feroviare, trenuri internationale si Depoul Suceava Nord Itcani - ARHIVA, [Septembrie, 2009]

Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 14299935295_3f8aedefa2_o

Cu ocazia unei excursii feroviare la Cacica, ne-am făcut timp să zăbovim câteva ore prin gările sucevene: Ițcani și Burdujeni. Am trecut în revistă vizitarea "din tren" a Depoului de Locomotive și Automotoare Suceava Nord - Ițcani, unde am observat atât recent adusa locomotivă cu motor Caterpillar modernizată la Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca, dar și locomotiva cu aburi 150.1120 lăsată de izbeliște într-un câmp la dispoziția prădătorilor de fier vechi.

Fiind aproape orele amiezii, ne-am intersectat privirile cu trenurile Internaționale care vin de la Moscova / pleacă spre Moscova, dar și cu alte trenuri de călători sau chiar utilaje feroviare (Drezină pantograf Geismar VMT 863C, Drezină infrastructură).

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava   Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava - Pagina 3 Icon_minitime

Sus In jos

Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Suceava
Sus 
Pagina 3 din 5Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Prahova
» Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Ialomita
» Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Brasov
» Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Giurgiu
» Clipuri FeRoviaRe filmate in Judetul Calarasi

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: FILMARI ALE PASIONATILOR DE TRENURI-
Mergi direct la: