|
| 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz | |
|
+63bobi ciprian.fecioru.9 alliens Davee91 florin29sv cont inactiv . NIKU24 dan tm COSTACHE MIHAIL sarighiol Luca tgv anascrab.brasov Adirmvl Katalin4653 NicuS DUAL CalinPiatraNeamt baiazid membru dezactivat , Andrey_tm Simply18 Czirjak Arpad Kriszti219 chatnoir401 IonutCFR2009 riciu Norbi Spartan1948 Karl kristi kkk cfr500 IR 1837 vrugby razvan - trenuri Dr2005 manuela nenuandrei Teodor DAS 2011 Silviu Sintea IonutChircu redeme Adrian78 ldh80 @ndrey Vitosa Nesebar Bogdan-CFR cont dezactivat . cristi CFR mishu88 bogdan srl alinx3330 xfiles VeV catalinu' srazvi cont inactiv mi.tudor mardaryroby Vlad lovekomotive myster2008 67 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
lovekomotive V.I.P Member
Numarul mesajelor : 751 Varsta : 36 Localizare : Piatra Neamt Reputatie : 6380 Data de inscriere : 20/08/2009
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Dum 25 Sept 2011, 11:38 | |
| Eduard, eu inca nu m-am intors acasa, vin de-abia peste 2 saptamani. Acel LDH 125 nu l-am mai vazut intors, si nici nu cred ca s-a mai intors, poate noaptea sau intr-o zi cand nu l-am observat si l-au ascuns iar in hala. Dar sincer tind sa cred ca l-au dat. Acel 86 in care am urcat mai era inainte sa plec si probabil daca nu l-ai observat ori s-a stricat ori face celalalt in locul lui si el e tras iar pe dreapta. |
| | | cont inactiv
Numarul mesajelor : 1550 Reputatie : 7015 Data de inscriere : 25/04/2010
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Dum 25 Sept 2011, 11:54 | |
| Vin si eu cu poze de pe traseul dintre Tasca II si Cariera de Marna a celor de la Carpatcement: !651 astepta la linia 1 de descarcare a vagoanelor cu material adus din cariera de Calcar dupa care la maxim 10 minute pleaca din nou la cariera pentru reincarcare. 2 poze cu 1651 in incinta carpatcement: 1651 demarand la trecerea la nivel cu calea ferata de la poarta Carpatcement cu o lunga garnitura de vagoane tip Eaklmo si mai jos si o poza cu un astfel de vagon: Inaintam in susul caii ferate si observam in dreapta noastra undeva in zona kilometrului 9 sau 10, masivul Ceahlau: Deja calea ferata ne da impresia de encartament larg, traversele de lemn mie imi creeaza aceasta iluzie de masiv:km 14 daca imi aduc aminte bine, deja calea ferata se apropie de o parte de apele repezi ale Bicazului si de cealalta parte de soseaua care leaga Bicazul de Cheile acestuia: Observam cum in timpul vietii pe aceste meleaguri de-a lungul anilor, vegetatia isi croieste noi treceri de-o parte si de cealalta a acestei cai ferate, insa si aceasta din urma are grija sa-si mentina traseul cat mai curat in lungul ei: Se pare ca nucii incearca cu orice pret sa-si aplece pletele umbroase pe ambele parti ale acestei cai ferate: Inca un nuc care e mai curajos din fire: Inaintam sperand sa ajungem la Cariera cat mai repede insa observam in zona borna de 15+600 insa ne indoim de e de 15 sau 16, soarele care ne prindea printre vegetatie si care era destul de puternic desi ma asteptam ca zona sa fie mai racoroasa , ne-a pacalit si ne-a jucat o festa ce a tinut pana am dat de o borna mai clara pe care erau clar marcati ceva mai putini km decat crezusem, colegul mishu a luat in cadru fiecare borna mai importanta, eu m-am abtinut la a fotografia ceva mai sumar ruta si sa incadrez cateva imagini de decor: Ne apropiem de statia din bicaz Chei insa odata cu apropierea noastra si 1650 se apropie de asemenea pentru reincarcarea altor vagoane care stationau in Tasca II cand plecasem in urma lui 1651, se pare ca sunetul osiilor pe calea ferata ce se auzeau in spatele nostru nu era un miraj si chiar o locomotiva venea dupa noi: Pozele mele pe acest traseu se termina aici insa mai completez cu cateva cadre de pe 509 din aceeasi zi, cele precedente dar si dupa drumetie: 1508 cu cherestea pentru export, origine romanel Tarcau: 1344 a CFR Marfa cu Eacs-urile, prins si de misu dar prins si de mine la km 74+1/2 asteptand liber prin Pingarati la 20 de minute dupa 1508 a GFR. 0577 de clasa 62 cu TE82 ca tren 5453 si retur 5454 in zona km 76+5: Te82 cu cateva zile inainte de drumetie mea cu mishu, stationa in Bicaz pt tren 5454 alaturi de 62-0577-7 Sgs-uri la Pingarati: 581 GTF la Girleni cu Cocs pentru Carpatcement, trebuia sa garam entru incrucisare la Buhusi insa am primit ordinele tarziu si prea diferite fata de ce stiam noi: Si la Bacau inainte de a pleca cu 581 am gasit-o si pe 568 care venise cu 581 la roata: |
| | | lovekomotive V.I.P Member
Numarul mesajelor : 751 Varsta : 36 Localizare : Piatra Neamt Reputatie : 6380 Data de inscriere : 20/08/2009
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Dum 25 Sept 2011, 13:09 | |
| Linia aia de la Bicaz la Tasca ar putea fi folosita si in scopuri turistice cu o aburoasa si 2-3 dimitroave reconditionate. Cel putin de la Tasca pana la Piatra Neamt peisajul e superb. In rest frumoase poze. Felicitari !!!! |
| | | cont inactiv
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Dum 25 Sept 2011, 18:07 | |
| Gresit, e linie industriala ce nu tine de CFR, 509 se termina fix in gara Bicaz, de acolo e proprietatea Carpatcement si in Tasca nici un ten nu se poate sa fie garat fiindca fix la intrarea in Tasca e si intrarea in Combinatul Carpatcement, nu e linie ce ocoleste incinta Carpatcement, deci nu e posibila introducerea vreunui tren pentru calatori, ca peisajul e superb, asta nu prea conteaza, nu se poate din 2 motive,, linia trece printr-o zona privata in care dupa cum am fost lamuriti si noi, accesul nu e permis niciunei persoane fara acordul obtinut de sus, Bucuresti/Germania *conducerea Carpatcement, si numarul 2, linia e una industriala, deci nu sunt trenuri de calatori si nici nu au fost, iar in plus, ca o completare, din Bicaz locomotivele OTF gen LSD, CFR Marfa, TFG, GTF,CTV, intra pe linie doar tractate in mod obligatoriu de una din locomotivele 16-49/50/51/52/53,exceptie mai fag GTF-ul care mai urca si singurei pentru ca ei stiu traseul si pana acum cativa ani Operatorul privat care manevra in incinta si pe linia Carpatcementului era CTF-ul. |
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Dum 25 Sept 2011, 18:17 | |
| Asta stiu, ca respectiva portiune e privata, dar daca s-ar vrea s-ar putea face printr-o intelegere intre Carpatcement si CFR, oricum discutam basme, ca nu se face turism feroviar in alte zone mult mai la indemana si cu cerere mult mai mare din partea turistilor. |
| | | mishu88 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1019 Varsta : 36 Localizare : Fălticeni, jud. Suceava Reputatie : 6961 Data de inscriere : 12/02/2009
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Lun 26 Sept 2011, 08:52 | |
| - edward_w92 a scris:
- Vin si eu cu poze de pe traseul dintre Tasca II si Cariera de Marna a celor de la Carpatcement:
!651 astepta la linia 1 de descarcare a vagoanelor cu material adus din cariera de Calcar dupa care la maxim 10 minute pleaca din nou la cariera pentru reincarcare. Excepțional fotoreportaj!! Felicitări, Edy! |
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Sam 05 Noi 2011, 13:05 | |
| Postez aici cateva poze facute azi dimineata in gara Roznov, intr-o mini-expeditie prin zona cu Eduard. Vremea dupa cum se vede si din poze nu ne-a fost favorabila. Activitate putina in dimineata asta, de obicei misuna cate 2-3 locomotive de la DB, CTV, GFR si chiar si Eurorunnerul celor de la CTV si-a facut aparita de cateva ori. P1000143 by ph4music, on Flickr P1000146 by ph4music, on Flickr P1000147 by ph4music, on Flickr P1000156 by ph4music, on Flickr P1000158 by ph4music, on Flickr P10001433 by ph4music, on Flickr P10001411 by ph4music, on Flickr P10001466 by ph4music, on Flickr P10001588 by ph4music, on Flickr P10001633 by ph4music, on Flickr |
Numarul mesajelor : 1019 Varsta : 36 Localizare : Fălticeni, jud. Suceava Reputatie : 6961 Data de inscriere : 12/02/2009
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Sam 05 Noi 2011, 14:13 | |
| Excelente fotografii! Da-ul vopsit în schema DB este excepțional lucrat! Atât de către cei care i-au făcut RK, cât și de tine la felul cum l-ai ajustat coloristic. Îmi pare bine să văd atâția operatori pe acolo... De altfel, ceața surprinsă atât de omogen de aparatul foto este un efect superb! Sincer! |
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Sam 05 Noi 2011, 14:19 | |
| Multumesc A fost ceata, frig, ne-au inghetat mainile pe ghidonul bicicletei, pt ca atat eu cat si Eduard am fost veniti cu bicicletele ca sa mergem la Savinesti sa pozam LDH-urile de acolo iar, dar de data asta nu ne-au mai dat voie invocand motivele pe care le stim cu totii. Acolo acea gara e plina de cazane DEC, Tals-uri, Uagps-uri, 2 UCS-uri legat la un LDH 70 cel pozat langa un copac primavara trecuta. Este activitate, acel LDH 125 a fost modernizat si revopsit in rosu dupa cum se vede in poze. DEC-urile le preia de multe ori DB Schenkerul, 1684 aducandu-le in aceasta dimineata. CTV-ul mai vine de obicei cu Uagps-uri tractate de Eurorunner sau un LDE modernizat cu farurile centrale verticale. Cam asta e materialul rulant care se poate observa in ultima vreme pe aici |
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Sam 05 Noi 2011, 14:22 | |
| Wow, Hercules pe linia Bacău - Piatra Neamț... Ce a ajuns și calea noastră ferată românească (în sensul bun zic)! Un Hercules fotografiat acolo e ceva splendid și de mândrie în același timp.
Salutări lui Eduard! Imediat o să apară și reportajul video despre această linie (Bicaz - Bicaz Chei. Și nu sunt doar 2-3 kilometri cum ar crede unii. Sunt mai bine de 20! ) |
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Sam 05 Noi 2011, 14:25 | |
| De 2 ori l-am surprins seara la o bariera, nu puteam sa-l fotografiez cu telefonul pt ca nici nu ar fi iesit bine si era si in miscare si pana ma dadeam jos di n masina trecea. De 4 ori stiu eu ca a venit, acea locomotiva pur si simplu nu o auzi cand merge, doar zgomotul la rulare si sirena se aud la ea, multe masini fiind mai zgomotase ca ea |
| | | cont inactiv
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Sam 05 Noi 2011, 20:57 | |
| 4 roscovane si-au facut simtita prezenta in dimineata zilei de 5 noiembrie 2011, tranzitand sau stationand in gara Roznov. Nu foarte de dimineata insa pe la 5 jumate inainte de a urla calculatorul la mine sa ma trezesc, aud niste bubuituri in casa, am avut impresia ca a picat ceva insa pana am deschis lumina mi-am adus aminte de bateriile din incarcator, deja era prea tarziu, fierbeau fara probleme....le-am invelit intr-o bucata de material textil sa fie tras electrolitul si le-am testat, slava domnului inca tineau curent in ele... Pe la 6:50 am urcat pe bicicleta si galop galop spre gara, stam ce stam de vorba cu IDM-ul si am fost invitat intr-o zi la Pascani in parcul rece sa fac fotografii la fiecare locomotiva....intre timp apare si 5452 cu nitel intarziere spre Bacau. Dupa cateva nemultumiri despre 5452, etajatul neincalzit, viteza de 5 km la intrare in roznov, intarziere de 15-20 de minute, cobor in gara Roznov, alaturi de batrana Ucraina si ma intalnesc cu colegul lovekomotive. traversam pana in capatul peronului, si din ceata care coborase asupra intregii regiuni, se iveste 1684 apartinand de DB, avand RR la EuroEst in septembrie 2011, probabil atunci a iesit fiindca se lucra cu ceva timp in urma la ea. Dupa ce am urcat sa descui usa postului pentru a-l ajuta pe domnul mecanic, am incercat sa strapung ceata si sa tot schimb setarile la aparat, ca ce e drept n-am reusit sa-l configurez cum aveam panasonicul, totusi a iesit ceva ceva: Inaintam prin ceata densa care ascundea un alt monstru pe sine, LDH125-103 care tocmai se legase de cisternele aduse de 1684: Am plecat apoi pe biciclete, pe frigul care instalase si ceva chiciura pe plante de le inflorisera in alb si ajungem aproape imediat in anteremiza combinatului Savinesti unde sosise si noul 908 dar care se pregatea de odihna binemeritata la caldurica in locul lui 86-0173 care urma sa iasa la sportul de dimineata. Din pacate n-am reusit sa mai fotografiem mai nimic pe acolo, LDH70-190 era la locul ei, insa cu toata bunavointa unui manevrant de acolo am fost refuzati cand am solicitat sa fim lasati sa tragem cateva cadre... Am plecat spre Savinesti in speranta ca vom gasi cele 2 locomotive conservate din incinta combinatului si am fost surprinsi ca primul gard a fost "reciclat" sperand sa fie si al doilea usor reciclat....dar surpriza, nu aveai unde sa pui piciorul pe el, sarma ghimpata si tot tacamul....asa ca am revenit in Roznov in jurul orei 09:40. Ludmilla 1006 venea in dubla cu submarinul 906 cu cocs pentru Tasca, domnul mecanic a salutat si a tras goarnele, plus ca ne si cunosteam din alte imprejurari. In coada trenului dupa cum ne asteptam, apare ca impingatoare 906: Am revenit in roznov, ceata mai subtire, 1684 pregatita de un nou shot....: Cu 906 si 1006 aveam sa ma intalnesc iar in Piatra neamt la intoarcere, urcau amandoua in capul trenului cu o prima trasa din lunga garnitura pe care o adusesera, am ajuns acasa la cca 20 de minute dupa ele fiindca am facut si cateva popasuri pe traseu. Gm 1280 cred ca s-a defectat fiindca dimineata a coborat in dubla cu 1118 in capul trenului, 5464 ramanand fara locomotiva si cam asta a fost toata activitatea neobisnuita pe 509. |
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Sam 05 Noi 2011, 21:33 | |
| Excelentă ”recenzie”. Parcă mi-au tremurat și mie mâinile pe bicicletă citind reportajul... Bravo, bravo, bravo! La mai multe! |
| | | cont inactiv
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Sam 05 Noi 2011, 21:59 | |
| - mishu88 a scris:
- Excelentă ”recenzie”. Parcă mi-au tremurat și mie mâinile pe bicicletă citind reportajul... Bravo, bravo, bravo! La mai multe!
Mishule, am uitat sa te salut desi chiar cu asta vroiam de fapt sa incep mesajul insa am sesizat prea tarziu, si am ales sa nu mai editez fiindca intre timp puteai sa fi citit mesajul si nu mai avea nici un sens sa editez, asa ca iti transmit calde salutari de aci dintre munti, e mai cald decat la campie, am tras-o pe pielea mea azi cand am ajuns la Roznov. Maine sper sa schimb aerul si mai mult si sa stau la panda cu noul aparat, dupa sulzerele de la Tasca, eventual sper sa le prind cand ies in triaj acolo unde-s vagoanele de piatra si poate daca gasesc ceva interesant mai revin cu o mica relatare, plus ca a venit si GTF-ul asa ca am un motiv in plus sa urc la Bicaz, insa am sa urc cu trenul de dimineata....daca am sa ma trezesc la timp si nu ca ieri cand el deja cobora spre Bacau. Sper sa nu gasesc ceata printre muntii Bicazului si sa iasa pozele de o claritate ceva mai mare decat cele de astazi. |
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Sam 05 Noi 2011, 22:05 | |
| Poate că e mai ”cald” pentru că... simți ”căldura” vremurilor de-acasă. Eu am venit de la București cu cămașă și sacou, iar în Pașcani și în Iași aveam geacă și un pulover pe mine și tot dârdâiam de nu știu ce-i cu mine...
Baftă la pozat!! Linia 509 este una dintre cele mai frumoase din Moldova, iar faptul că sunteți acolo ambasadori vă dă o ”responsabilitate” importantă și un merit, totodată, de felicitat. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz | |
| |
| | | | 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |