|
| 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz | |
|
+63bobi ciprian.fecioru.9 alliens Davee91 florin29sv cont inactiv . NIKU24 dan tm COSTACHE MIHAIL sarighiol Luca tgv anascrab.brasov Adirmvl Katalin4653 NicuS DUAL CalinPiatraNeamt baiazid membru dezactivat , Andrey_tm Simply18 Czirjak Arpad Kriszti219 chatnoir401 IonutCFR2009 riciu Norbi Spartan1948 Karl kristi kkk cfr500 IR 1837 vrugby razvan - trenuri Dr2005 manuela nenuandrei Teodor DAS 2011 Silviu Sintea IonutChircu redeme Adrian78 ldh80 @ndrey Vitosa Nesebar Bogdan-CFR cont dezactivat . cristi CFR mishu88 bogdan srl alinx3330 xfiles VeV catalinu' srazvi cont inactiv mi.tudor mardaryroby Vlad lovekomotive myster2008 67 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6897 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12299 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Linia 509 Joi 05 Mai 2011, 18:50 | |
| Conform "Hartii instalatiilor CF", pe aceasta linie, exista 5 statii, echipate cu instalatii CED: Hemeius HM, Buhusi, Roznov, Tarcau Neamt si Bicaz. In 1984, conform MT "tehnic", viteza de circulatie era de 100 km/h (Bacau-Piatra Neamt) , 90 km/h (Piatra Neamt- Pangarati) si 75 km/h (Pangarati- Bicaz). Felicitari colegului Karpaty, pentru pozele realizate! Ceea ce remarc, sunt cladirile bine intretinute, n-am vazut linii scoase (ca pe alte sectii), dar si- poate off topic-, , draguta si aceea impegata de miscare din Dumbrava! |
| | | lovekomotive V.I.P Member
Numarul mesajelor : 751 Varsta : 36 Localizare : Piatra Neamt Reputatie : 6380 Data de inscriere : 20/08/2009
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Joi 05 Mai 2011, 20:05 | |
| Oooo s-au scos linii la greu, din Costisa au disparut 2, de prin Hameius la fel, Podoleni, in Roznov sunt inchise vreo 4 plus linia de la cocoasa de triere scoasa, Dumbrava scoase 2 linii, mai incolo spre Bicaz nu mai stiu exact, colegul Eduard ne poate informa cum sta treaba. Cladirile sunt ingrijite asa si asa, e loc si de mai bine. Sa vii vara in Roznov sa vezi balariile cum zac intre linii. Sectia asta inca mai supravetuieste datorita traficului de marfa pt ca ala de calatori nu e prea grozav. |
| | | cont inactiv
Numarul mesajelor : 1550 Reputatie : 7015 Data de inscriere : 25/04/2010
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Joi 05 Mai 2011, 21:12 | |
| La bicaz mai sunt doar 5 linii daca nu ma inseala memoria, la tarcau sunt intregi, si la pingarati la fel, la bistrita nu stiu dar o sa merg sa ma interesez, eu le stiam pe toate la locul lor, sau doar 3-ul mai e, si de la 4 sunt scoase, nu sunt sigur ca tot timpul e iarba de jumate de metru acolo, de fapt buruiana de jumate de metru.... In Piatra sunt toate la locul lor, pana la ultima, nu-s la fel de sigur cate au suruburile integral dar sunt pe pozitii, mai putin industriala vis-a-viz de piata care intra candva la intreprinderea aia forestiera care acum e praf si pulbere... La Dumbrava mai e pana la 3, la roznov stie Andrei bine, la podoleni, scoasa dupa 3, la buhusi nu-s sigur de situatie, si unde ar mai fi..hameius, a avut candva, acum e halta....si cam atat, costisa nu stiu, dar cand trec ma uit atent si la restul.....pana la piatra neamt de la bicaz le stiu si astea-s sigur..... |
| | | catalinu'
Numarul mesajelor : 182 Varsta : 35 Localizare : bacau Reputatie : 5490 Data de inscriere : 16/06/2010
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Mar 24 Mai 2011, 11:02 | |
| Hemeiusi a fost Hm are o singura linie, la Garleni din 3 au ramas 2, Racova si Costisa tot asa din Hm la halta cu o singura linie, Buhusi inca are toate liniile intregi (la prima vedere), insa se mai folosesc doar primele 3, 1 si 2 pentru trenurile de calatori si a 3 pentru trenurile de marfa care asteapta trecerea unui personal, Dumbrava parca 2, restul le scot. |
Numarul mesajelor : 751 Varsta : 36 Localizare : Piatra Neamt Reputatie : 6380 Data de inscriere : 20/08/2009
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Mar 31 Mai 2011, 12:00 | |
| Stand astazi la o bariera in Roznov observ cum trece in viteza prin fata mea bijuteria celor de la CTV - Siemens Eurorunner...superba locomotiva pacat ca n-am avut timp de reactie sa scot telefonul sa-i fac cateva poze desi la viteza pe care o avea nu stiu ce mai prindeam. Era izolata si mergea spre Bacau. Deci pe la 12:30 ar cam trebui sa fie prin Bacau, poate au ocazia colegii nostri din zona sa-i faca cateva poze. E pur si simplu splendida masina, o combinatie de rosu si gri si nici nu-i auzi motorul, foarte silentioasa. |
| | | VeV
Numarul mesajelor : 150 Varsta : 26 Localizare : Bacau Reputatie : 5466 Data de inscriere : 05/06/2010
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Mar 31 Mai 2011, 15:27 | |
| La 12 eram la şcoală, acum am pregătire. Deci avea dreptate tata când mi-a zis că a văzut-o remizată . |
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Mar 31 Mai 2011, 15:49 | |
| Acum mi-am adus aminte ca de fapt n-am vazut nicaieri pe locomotiva Siemens vreo emblema de la CTV si uitandu-ma pe pozele cu cele 2 locomotive achizitionate de CTV observ o oarecare diferenta la colorit. Pacat ca nu am surprins-o mai de aproape...e posibil sa nu apartina de CTV ci sa fie a altui operator. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18768 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24349 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Mar 31 Mai 2011, 16:40 | |
| - lovekomotive a scris:
- Acum mi-am adus aminte ca de fapt n-am vazut nicaieri pe locomotiva Siemens vreo emblema de la CTV si uitandu-ma pe pozele cu cele 2 locomotive achizitionate de CTV observ o oarecare diferenta la colorit. Pacat ca nu am surprins-o mai de aproape...e posibil sa nu apartina de CTV ci sa fie a altui operator.
Sigur apartin de CTV uite cand erau in Ungaria deja aveau logo-ul pe ele http://www.iho.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=4985:herkulesek-atutazoban&catid=1:nagyvasut&Itemid=3 |
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Mar 31 Mai 2011, 20:13 | |
| Acum 2 minute am zarit un marfar de la CFR Marfa cu o naveta cu cisterne de Uran de la Combinatul de Ingrasaminte Chimice Savinesti, asta e putin relevant, interesant e ca dupa LDE-ul (60-1220-7) celor de la Marfa se afla LDH-ul 125 de la Combinat, acel LDH pe care nu l-am putut surprinde in poze cand am fost in expeditie acolo impreuna cu Eduard. Ori probabil au vandut LDH-ul ori il duc la reparat sau vopsit ca ar avea nevoie la cum arata. Practic acel LDH a facut treaba la combinat de cand ma stiu eu, in ultimul timp stand mai mult pe dreapta in depou. Sper sa se intoarca inapoi ca mi-e dor de sunetul goarnelor lui. |
| | | cont inactiv
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Mar 31 Mai 2011, 21:56 | |
| LDH-ul nu era scos duminica, tot ce misca la Savinesti era doar 45-ul cu alti mecanici diferiti de cei pe care i-am intalnit noi cand am fost la pozat. Presupun ca l-au dus la strung la bacau, eventual o revizie sau pentru certificare Afer pentru a mai putea circula. Ma indoiesc sa-l fi vandut la CFR avand in vedere ca CFR-ul nu si-a platit nici macar datoriile pe la diferitele intreprinderi de reparatii si modernizari. Cat despre masina CTV-ului, sigur vine inapoi dupa vagoane, deci stai cu ochii pe ea, sambata a fost 1642 la Roznov dupa garnitura. Azi dimineata am fost si eu la fotografiat in gara in Piatra Neamt stiind ca GTF-ul era si el....in speranta ca ma intalnesc cu domnii mecanici cu care am mai stat de vorba....din pacate unul dintre dansii a fost cu 294 sambata si a plecat inainte de a ma intoarce eu. Bun, ajung la masina, 581 era, scot aparatul....pac un blitz, domnul mecanic, unul dintre ei....scoate capul, sa rada de mine, si asa, o piesa de teatru la mine....ba, cine ti-a dat voie, pai nimeni, din cate stiu, nici nu trebuie, dar la inceput, eu asa mai familiar il salut printr-un Neatza'! el, ca nu-i bine, si eu de colo: Buna dimineata! , pai asa mai imi spune el, bon, urmeaza replica amintita mai sus... si apoi pe un ton mai raspicat, pai daca eu nu vreau sa te las sa faci poze, nu faci, eu bun dom'le, alti colegi de-ai dumneavoastra m-au lasat, pai nu, ca el ma poate lua cu bolovani la fugarit, bun zic eu, pai e dreptul dumneavoastra, dar nu vi s-ar parea nepoliticos dupa cum si dumneavoastra spuneati adineaori ca nu a fost politicos sa va salut prin "Neatza!"? si incepem sa radem amandoi... bun si ma intreaba, dar cine ti-a spus ca suntem aici de venii tu sa faci poze, pai nu-mi spuse nimeni, zic eu, trecura-ti ieri si va vazui si azi am observat vagoanele si am banuit sa fie 581 aci'.... bun, si in fine, ne luam cu vorba.....ii spun ca cunosc unii dintre colegii dansului, el simpatic sa ma testeze.....ii dau un nume, ramane mirat ca vede ca nu il luasi la misto,il mai intreb de alt fost mecanic, dar fiind in vechime de putin timp la GTF nu avea de unde sa-l cunoasca.....si ii spun ca de fapt doresc sa urmez scoala de mecanici, parea sa fie cumva incantat de aceasta, si apoi ne uraram Sanatate si numai bine, si eu plecai in drumul meu.... Uneori dam si peste domni de treaba, sau ne reintalnim cu domni de nota 10, cum am facut sambata cand in tren, domnul despre care reamintisem ca-l intalnisi pe 294 la roznov, eu trecand cu 5462 spre bacau, ma uitam si faceam poze la masina respectiva, recunoscandu-ma a scos capul pe usa postului dupa ce am trecut pe langa locomotiva si m-a salutat intinzand sapca, si acum 2 saptamani la fel am fost incantat ca acesta ma recunoscut si la fel am salutat reciproc, si ii port toata stima pentru gestul de sambata, domni de nota 10, nu ai ce sa zici de aceasta. |
| | | redeme V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1081 Localizare : Iasi Reputatie : 6123 Data de inscriere : 06/03/2011
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Mier 01 Iun 2011, 22:42 | |
| - lovekomotive a scris:
- Acum mi-am adus aminte ca de fapt n-am vazut nicaieri pe locomotiva Siemens vreo emblema de la CTV
??? Au emblema lor în față și scrie Cargo Trans Vagon pe laterale... |
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Joi 02 Iun 2011, 11:51 | |
| Eu eram in masina la vreo 150 m de bariera, m-am uitat la pozele cu cele 2 de la CTV si parca aia parea mai rosie, adica culoarea rosie era mai aprinsa si nici emblemele nu le-am zarit, nu zic ca nu le avea, dar stiu ca peretii laterali erau intr-un gri deschis vopsiti, si pe acoperis avea rosu... |
| | | cont inactiv
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Joi 02 Iun 2011, 12:57 | |
| Poza apartine lui Andu... e rosu sus, rosu rosu pare a fi...emblema e foarte posibil sa nu fie observabila de la 100-150 metri din lipsa contrastului dintre albastrul cu care e scris si acel gri lateral. |
| | | redeme V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1081 Localizare : Iasi Reputatie : 6123 Data de inscriere : 06/03/2011
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Joi 02 Iun 2011, 14:12 | |
| |
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz Joi 02 Iun 2011, 14:29 | |
| Cred ca e una din ele, ce sa zic, doar alta nu mai exista nu? Sunt 2 bucati si sunt la CTV, oricum astept sa mai treaca odata s-o vad de aproape ca sunt innebunit dupa ele, sunt preferatele mele impreuna cu Taurus |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz | |
| |
| | | | 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |