Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Racorduri si ramificatii de cale ferata

In jos 
+37
gabrielcr
Andrey_tm
Petre_IFTE
liviulav33
ANDU2100HP
Bobby_TM
Teodor
DUAL
frank81
Cont dezactivat
TVlad
NicuS
bogdan srl
cardinal
cristi CFR
Adrian78
Nesebar
Sergiu rmn
cont dezactivat .
iuli.hard
DPS
electrica912
Vitosa
myster2008
halmarius
ldh80
sorinucu
Caravelle_Zg
IonutCFR2009
srazvi
Costin.H
Horea
Vlad
didi
cortexedge
Ionutz
avram
41 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Urmatorul
AutorMesaj
srazvi

srazvi

Numarul mesajelor : 664
Varsta : 44
Localizare : Arad
Reputatie : 6348
Data de inscriere : 20/07/2009

Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeMier 10 Mar 2010, 18:45

Am gasit in Arad ascuns dupa case si fabrici(fara zona de acces) un triaj. Din pacate s-a legat cocalarul ce apare in cadru ca de ce i-am facut poza si au sarit vreo 4 caini la mine, ei fiind stapani acolo.
Totusi curiozitatea m-a facut sa inaintez si am gasit o ramificatie spre o linie industirala si alte 3 linii merg in continuare :shock:
Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Aradb
Alta ramificatie in sensul celalalt. Linia ce o ia la dreapta merge spre fosta fabrica unde era pe vremuri o aburoasa, cea ce merge inainte merge spre Arad Vest. Observati intersectia cu macaz manual cheers . Cel din cadru e ofticatul ca am avut ceva cu el Laughing
Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Arad2
Iata cele 3 linii inainte si una se ramifica spre stanga
Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Arad3
Cam atata a fost, ma bucur ca aparatul HP focalizeaza bine tot ce e static, dar daca e in miscare nu prea focalizeaza nimic Laughing . Ma voi specializa la pozat linii parasite, ca acolo macar nu se mai misca nimic. Am aflat de la cineva ce lucreaza cu produse HP ca aparatele foto sunt facute in colaborare cu ei, nu sunt produse HP, un fel de marfa de contrabanda ca au avut multe plangeri si le pare rau de asociere. Suspect
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 11 Mar 2010, 07:53

Pare un fel de statie de marfa, unde e amplasata si unde face jonctiunea cu reteaua CFR?
Sus In jos
srazvi

srazvi

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 11 Mar 2010, 23:43

Racordarea la reteaua CFR se face in Arad Vest, iar linia duce la SC Zahar Arad SA, era linie dubla :shock: , a ramas linie simpla, un fir fiind blocat de constructii, dar de peste 15 ani nu mai e folosit, cu toate acestea, linia nu e furata ca in alte parti cheers . Din acel tiraj o linie venea inapoi spre fabrica de bere, acolo rebursau trenurile acum 20 de ani, manevra se facea cu o aburoasa. Acum a ramas doar linia, la cat se fura la noi minune ca a ramas, oricum putine locuri unde se intersecteaza cu ceva, o strada la intrarea la Zahar, putin circulata si acum aflata in reabilitare si inca o straduta.
Interesant ca zona e mlastinoasa iar pe unde e linia se vede ca s-a lucrat pentru inaltare. Iata unde una din linii se termina brusc, se vede cealalta mai inalta, posibil construita dupa prima:
Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Arad5
Si un macaz de mare viteza Laughing
Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Arad6
Se vede poarta fabricii, unde si e destinatia liniei, pe vremuri ajungeau multe vagoane cu sfecla, acum traiasca tirurile :afro:
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6584
Reputatie : 12458
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeVin 12 Mar 2010, 10:56

Nici sfecla de zahar nu se mai cultiva (nu mai intereseaza pe nimeni) , se aduce zahar brut din Cuba iar fabricile noastre fac doar rafinarea zaharului brut . Ce sa ne mai complicam ... Very Happy
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeVin 12 Mar 2010, 11:52

Oare fabrica de zahar din Arad avea vagoane si locomotive propriii precum aceea din Timisoara?
Sus In jos
srazvi

srazvi

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeVin 12 Mar 2010, 12:22

Avand in vedere ca strada ce trece perpendicular pe linia de tren e mlastina:
Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Mlastina
Lumea din zona trece prin interiorul unei firme si ajunge la linia de tren, de acolo merge de-a lungul ei. De aceea am putut ajunge si eu, ca de explicat la portar ca vreau sa vad unde duce linia nu cred ca mergea, totusi un portar ramane un portar Laughing . Foarte buna infrastructura avand in vedere ca intr-o parte e tern mai ridicat iar in cealalta e teren mlastinos.
Material rulant nu mai e, liniile in interior o parte au fost dezafectate, intrarea se face doar auto in alta parte, portile acelea sunt sudate. O "securista" mi-a zis ca ce filmez acolo, asa ca nu m-am incumetat sa ma bag in interior sa vad cat ar mai fi din linie. Oricum firma e falimentara, cine stie in cat timp se va demola si construi un mall affraid . Doar stau pe strada cu 7 malluri si nici o librarie Laughing
Un timp, la multi ani dupa ce la Zahar nu mai duceau sfecla si nici fabrica de bere nu a mai functionat, mai duceau marfa pe calea ferata la un depozit din zona Fat Frumos, era prin 2006, de atunci toti si-au incetat activitatea sau au trecut la transport auto(la acel depozit au paznici si asteapta tiruri la rand pentru preluat/lasat marfa) Neutral . Deocamdata a ramas linia. Intr-o zi cu soare incerc sa fac o schita a liniei :king:
Sus In jos
srazvi

srazvi

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeMier 17 Mar 2010, 20:35

Iata ca am gasit pe Virtual Arad o harta cu linia, deci nu mai trebuie sa ma chinui sa desenez Laughing
In casuta D se vad linia spre Zahar si spre Indagrara(fost fabrica de bere Arbema si ce mai e, de fapt era, pe acolo ) cu negru subtire
Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Ha_1_web
Zahar Arad
Str. Bogdan Voda Nr.14 Arad
Phone 057-244393, 243532, 244124
Fax 057-244393
Acum, intr-o zi incerc sa vad dacva pot poza inauntru(momentan nu pot ca n-am cu ce pale ), daca nu, va ramane doar atat din reportaj scratch
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 18 Mar 2010, 07:36

Ce e linia aia care pleaca din gara Bujac pe stra Mircea Voda?

Pentru care fabrica e cercetat Falca? Arbema sau Zahar?
Sus In jos
Caravelle_Zg
V.I.P Member
V.I.P Member
Caravelle_Zg

Numarul mesajelor : 857
Varsta : 33
Localizare : Arad, România
Reputatie : 6567
Data de inscriere : 05/09/2009

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 18 Mar 2010, 15:10

dan tm a scris:
Ce e linia aia care pleaca din gara Bujac pe stra Mircea Voda?
E linia care mergea la fosta fabrică de zahăr. Acum este folosită doar până în apropiere de Căpitan Ignat. Răzvi poate ştie să mă completeze de către ce firmă şi în ce scop. Smile La Căpitan Ignat descărcau de pe vagoane de marfă tramvaiele aduse din străinătate acum mulţi ani. Ultimele descărcări au avut loc la intersecţia căii ferate industriale cu linia de tramvai de pe strada Cocorilor. De la Căpitan Ignat până la cartierul Alfa linia există şi acum dar nu mai este folosită, iar după acel cartier a fost scoasă, ici-colo se mai pot găsi rămăşiţe peste care s-a pus pământ în timp şi peste care a crescut vegetaţia.
Sus In jos
srazvi

srazvi

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeJoi 18 Mar 2010, 16:34

Am zis patratul D(pe la mijlocul din stanga se vede strada Bogdan Voda/Voievod, acolo e intrarea), nu E Laughing . Voi vorbiti de linia ce duce la Lukoil si care e folosita zilnic Razz . E linia ce duce la actuala fabrica de zahar(unde acum se aduce zahar brut cu tirul si se prelucreaza) de pe Bogdan Vievod, nu Mircea Voda(acolo e doar mlastina de vreo 2 ani de cand baga canalizarea), cea de la fosta nu mai e de vreo 30 de ani, ea era prelungire la Lukoil prin Capitan Ignat, Alfa si ajungea la Teba, langa podul pe care trec tramvaiele spre Aradul nou What a Face
P.S. Falca e cercetat pentru terenul pe care era fosta fabrica de Zahar(cam la 1km de Boul Rosu) care a fost vandut la pret de cateva ori mai mare de firma ce l-a cumparat de la primarie dupa doar doua zile Laughing . Deh, oameni de afaceri, ce stim noi 🐷
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeVin 19 Mar 2010, 07:55

Tipic pentru srazvi, ca eu si stiu unde si ce e bou rosu si cite fabrici de zahar sint/erau in Arad si locatiile lor.
Sus In jos
srazvi

srazvi

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeSam 20 Mar 2010, 00:45

Pai se pare ca una era langa Mures, deci linia de tren iesea din Arad Vest(pe atunci gara Bujac) perpendicular si mergea pana la Mures, de unde facea o curba de 90 de grade si urma cursul Muresului pana la fosta fabrica de zahar scratch . Teoretic stiu pe unde e ca am facut 4 ani sport(eram in echipa de fotbal de sala a UV Vasile Goldis) in hala care ii zicea FZ de la fabrica de zahar Wink . Acum linia e intreaga pana la un depozit de produse petroliere cam la 4 km de gara Arad Vest. Pe ea circula destul de des LDH 45-370, aici pe Mircea Voda cu niste cisterne:
Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Ldh45370
Aici si harta cu liniile ce erau in acea parte, tot de pe Virtual Arad . Unde vedeti Strada Eftimie Murgu, aceea e limita pana unde mai este linie :cyclops: , este si un 35 acolo, deci acolo este Lukoil. Din acel punct linia e furata, deci nu se mai poate ajunge pana la piata Obor sau la Mures. Inainte o linie o ia prin cartier spre fostul Aris, unde se descarca tramvaie la intersectia strazilor Cocorilor si Padurii si acolo e o alta limita a liniei de tren.
Asta e in sud de Arad Vest, iar linia spre noua fabrica de zahar e in nord, deci sunt in directii opuse. Aceea e intreaga dar nefolosita. Sper ca am fost destul de clar, mai ales ca sunt si acele harti.
Sus In jos
srazvi

srazvi

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeSam 20 Mar 2010, 19:25

srazvi a scris:
Inainte o linie o ia prin cartier spre fostul Aris, unde se descarca tramvaie la intersectia strazilor Cocorilor si Padurii si acolo e o alta limita a liniei de tren.
Eram prea optimist, linia pe care se aduceau tramvaie nu mai este Laughing . Ma intreb cum si unde vor descarca viitoarele tramvaie in Arad scratch
Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Padurii
Niste colorati lucrau de zor la scoaterea traverselor de beton:
Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Cocorilor
Deci ramane singura linie intreaga din aceasta parte sudica doar pana la depozitul Lukoil de pe Strada Eftimie Murgu(vezi harta si numarul 35, si mai sus indicate).
Am mers si in celalalt capat al orasului sa vad racordarea vechii linii la fosta fabrica de zahar:
Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Exzahar
Cam asta a mai ramas, in rest a fost scoasa, doar portiunea de pe stada Padurii unde mergea linia paralel cu linia de tramvai mai este.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeLun 22 Mar 2010, 07:43

Laser, frate poza aia cu locomotiva pe strada.Sper ca ai si altele mai clare facute eventual cind au adus tramvaie.
Sus In jos
srazvi

srazvi

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitimeLun 29 Mar 2010, 23:25

Din pacate intre timp linia pe care s-au dus ultimele tramvaie in Arad, racordata din aceea folosita a disparut complet Sad . Voi reveni cu poze cand le scot :albino:
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata   Racorduri si ramificatii de cale ferata - Pagina 3 Icon_minitime

Sus In jos

Racorduri si ramificatii de cale ferata
Sus 
Pagina 3 din 13Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Racorduri si ramificatii CFR
» Cai ferate industriale in zona Iernut, Jud. Mures
» Cea mai inalta cale ferata din Europa
» Prima cale ferata cu cremaliera din lume
» Cascada Victoria si podul de cale ferata

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFRASTRUCTURA FEROVIARA :: INFRASTRUCTURA-
Mergi direct la: