|
| Racorduri si ramificatii de cale ferata | |
|
+37gabrielcr Andrey_tm Petre_IFTE liviulav33 ANDU2100HP Bobby_TM Teodor DUAL frank81 Cont dezactivat TVlad NicuS bogdan srl cardinal cristi CFR Adrian78 Nesebar Sergiu rmn cont dezactivat . iuli.hard DPS electrica912 Vitosa myster2008 halmarius ldh80 sorinucu Caravelle_Zg IonutCFR2009 srazvi Costin.H Horea Vlad didi cortexedge Ionutz avram 41 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
srazvi
Numarul mesajelor : 664 Varsta : 44 Localizare : Arad Reputatie : 6348 Data de inscriere : 20/07/2009
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Mier 10 Mar 2010, 18:45 | |
| Am gasit in Arad ascuns dupa case si fabrici(fara zona de acces) un triaj. Din pacate s-a legat cocalarul ce apare in cadru ca de ce i-am facut poza si au sarit vreo 4 caini la mine, ei fiind stapani acolo. Totusi curiozitatea m-a facut sa inaintez si am gasit o ramificatie spre o linie industirala si alte 3 linii merg in continuare :shock: Alta ramificatie in sensul celalalt. Linia ce o ia la dreapta merge spre fosta fabrica unde era pe vremuri o aburoasa, cea ce merge inainte merge spre Arad Vest. Observati intersectia cu macaz manual . Cel din cadru e ofticatul ca am avut ceva cu el Iata cele 3 linii inainte si una se ramifica spre stanga Cam atata a fost, ma bucur ca aparatul HP focalizeaza bine tot ce e static, dar daca e in miscare nu prea focalizeaza nimic . Ma voi specializa la pozat linii parasite, ca acolo macar nu se mai misca nimic. Am aflat de la cineva ce lucreaza cu produse HP ca aparatele foto sunt facute in colaborare cu ei, nu sunt produse HP, un fel de marfa de contrabanda ca au avut multe plangeri si le pare rau de asociere. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Joi 11 Mar 2010, 07:53 | |
| Pare un fel de statie de marfa, unde e amplasata si unde face jonctiunea cu reteaua CFR? |
| | | srazvi
Numarul mesajelor : 664 Varsta : 44 Localizare : Arad Reputatie : 6348 Data de inscriere : 20/07/2009
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Joi 11 Mar 2010, 23:43 | |
| Racordarea la reteaua CFR se face in Arad Vest, iar linia duce la SC Zahar Arad SA, era linie dubla :shock: , a ramas linie simpla, un fir fiind blocat de constructii, dar de peste 15 ani nu mai e folosit, cu toate acestea, linia nu e furata ca in alte parti . Din acel tiraj o linie venea inapoi spre fabrica de bere, acolo rebursau trenurile acum 20 de ani, manevra se facea cu o aburoasa. Acum a ramas doar linia, la cat se fura la noi minune ca a ramas, oricum putine locuri unde se intersecteaza cu ceva, o strada la intrarea la Zahar, putin circulata si acum aflata in reabilitare si inca o straduta. Interesant ca zona e mlastinoasa iar pe unde e linia se vede ca s-a lucrat pentru inaltare. Iata unde una din linii se termina brusc, se vede cealalta mai inalta, posibil construita dupa prima: Si un macaz de mare viteza Se vede poarta fabricii, unde si e destinatia liniei, pe vremuri ajungeau multe vagoane cu sfecla, acum traiasca tirurile :afro: |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12458 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Vin 12 Mar 2010, 10:56 | |
| Nici sfecla de zahar nu se mai cultiva (nu mai intereseaza pe nimeni) , se aduce zahar brut din Cuba iar fabricile noastre fac doar rafinarea zaharului brut . Ce sa ne mai complicam ... |
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Vin 12 Mar 2010, 11:52 | |
| Oare fabrica de zahar din Arad avea vagoane si locomotive propriii precum aceea din Timisoara? |
| | | srazvi
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Vin 12 Mar 2010, 12:22 | |
| Avand in vedere ca strada ce trece perpendicular pe linia de tren e mlastina: Lumea din zona trece prin interiorul unei firme si ajunge la linia de tren, de acolo merge de-a lungul ei. De aceea am putut ajunge si eu, ca de explicat la portar ca vreau sa vad unde duce linia nu cred ca mergea, totusi un portar ramane un portar . Foarte buna infrastructura avand in vedere ca intr-o parte e tern mai ridicat iar in cealalta e teren mlastinos. Material rulant nu mai e, liniile in interior o parte au fost dezafectate, intrarea se face doar auto in alta parte, portile acelea sunt sudate. O "securista" mi-a zis ca ce filmez acolo, asa ca nu m-am incumetat sa ma bag in interior sa vad cat ar mai fi din linie. Oricum firma e falimentara, cine stie in cat timp se va demola si construi un mall . Doar stau pe strada cu 7 malluri si nici o librarie Un timp, la multi ani dupa ce la Zahar nu mai duceau sfecla si nici fabrica de bere nu a mai functionat, mai duceau marfa pe calea ferata la un depozit din zona Fat Frumos, era prin 2006, de atunci toti si-au incetat activitatea sau au trecut la transport auto(la acel depozit au paznici si asteapta tiruri la rand pentru preluat/lasat marfa) . Deocamdata a ramas linia. Intr-o zi cu soare incerc sa fac o schita a liniei :king: |
| | | srazvi
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Mier 17 Mar 2010, 20:35 | |
| Iata ca am gasit pe Virtual Arad o harta cu linia, deci nu mai trebuie sa ma chinui sa desenez In casuta D se vad linia spre Zahar si spre Indagrara(fost fabrica de bere Arbema si ce mai e, de fapt era, pe acolo ) cu negru subtire Zahar Arad Str. Bogdan Voda Nr.14 Arad Phone 057-244393, 243532, 244124 Fax 057-244393 Acum, intr-o zi incerc sa vad dacva pot poza inauntru(momentan nu pot ca n-am cu ce ), daca nu, va ramane doar atat din reportaj |
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Joi 18 Mar 2010, 07:36 | |
| Ce e linia aia care pleaca din gara Bujac pe stra Mircea Voda?
Pentru care fabrica e cercetat Falca? Arbema sau Zahar? |
| | | Caravelle_Zg V.I.P Member
Numarul mesajelor : 857 Varsta : 33 Localizare : Arad, România Reputatie : 6567 Data de inscriere : 05/09/2009
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Joi 18 Mar 2010, 15:10 | |
| - dan tm a scris:
- Ce e linia aia care pleaca din gara Bujac pe stra Mircea Voda?
E linia care mergea la fosta fabrică de zahăr. Acum este folosită doar până în apropiere de Căpitan Ignat. Răzvi poate ştie să mă completeze de către ce firmă şi în ce scop. La Căpitan Ignat descărcau de pe vagoane de marfă tramvaiele aduse din străinătate acum mulţi ani. Ultimele descărcări au avut loc la intersecţia căii ferate industriale cu linia de tramvai de pe strada Cocorilor. De la Căpitan Ignat până la cartierul Alfa linia există şi acum dar nu mai este folosită, iar după acel cartier a fost scoasă, ici-colo se mai pot găsi rămăşiţe peste care s-a pus pământ în timp şi peste care a crescut vegetaţia. |
| | | srazvi
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Joi 18 Mar 2010, 16:34 | |
| Am zis patratul D(pe la mijlocul din stanga se vede strada Bogdan Voda/Voievod, acolo e intrarea), nu E . Voi vorbiti de linia ce duce la Lukoil si care e folosita zilnic . E linia ce duce la actuala fabrica de zahar(unde acum se aduce zahar brut cu tirul si se prelucreaza) de pe Bogdan Vievod, nu Mircea Voda(acolo e doar mlastina de vreo 2 ani de cand baga canalizarea), cea de la fosta nu mai e de vreo 30 de ani, ea era prelungire la Lukoil prin Capitan Ignat, Alfa si ajungea la Teba, langa podul pe care trec tramvaiele spre Aradul nou P.S. Falca e cercetat pentru terenul pe care era fosta fabrica de Zahar(cam la 1km de Boul Rosu) care a fost vandut la pret de cateva ori mai mare de firma ce l-a cumparat de la primarie dupa doar doua zile . Deh, oameni de afaceri, ce stim noi |
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Vin 19 Mar 2010, 07:55 | |
| Tipic pentru srazvi, ca eu si stiu unde si ce e bou rosu si cite fabrici de zahar sint/erau in Arad si locatiile lor. |
| | | srazvi
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Sam 20 Mar 2010, 00:45 | |
| Pai se pare ca una era langa Mures, deci linia de tren iesea din Arad Vest(pe atunci gara Bujac) perpendicular si mergea pana la Mures, de unde facea o curba de 90 de grade si urma cursul Muresului pana la fosta fabrica de zahar . Teoretic stiu pe unde e ca am facut 4 ani sport(eram in echipa de fotbal de sala a UV Vasile Goldis) in hala care ii zicea FZ de la fabrica de zahar . Acum linia e intreaga pana la un depozit de produse petroliere cam la 4 km de gara Arad Vest. Pe ea circula destul de des LDH 45-370, aici pe Mircea Voda cu niste cisterne: Aici si harta cu liniile ce erau in acea parte, tot de pe Virtual Arad . Unde vedeti Strada Eftimie Murgu, aceea e limita pana unde mai este linie :cyclops: , este si un 35 acolo, deci acolo este Lukoil. Din acel punct linia e furata, deci nu se mai poate ajunge pana la piata Obor sau la Mures. Inainte o linie o ia prin cartier spre fostul Aris, unde se descarca tramvaie la intersectia strazilor Cocorilor si Padurii si acolo e o alta limita a liniei de tren. Asta e in sud de Arad Vest, iar linia spre noua fabrica de zahar e in nord, deci sunt in directii opuse. Aceea e intreaga dar nefolosita. Sper ca am fost destul de clar, mai ales ca sunt si acele harti. |
| | | srazvi
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Sam 20 Mar 2010, 19:25 | |
| - srazvi a scris:
- Inainte o linie o ia prin cartier spre fostul Aris, unde se descarca tramvaie la intersectia strazilor Cocorilor si Padurii si acolo e o alta limita a liniei de tren.
Eram prea optimist, linia pe care se aduceau tramvaie nu mai este . Ma intreb cum si unde vor descarca viitoarele tramvaie in Arad Niste colorati lucrau de zor la scoaterea traverselor de beton: Deci ramane singura linie intreaga din aceasta parte sudica doar pana la depozitul Lukoil de pe Strada Eftimie Murgu(vezi harta si numarul 35, si mai sus indicate). Am mers si in celalalt capat al orasului sa vad racordarea vechii linii la fosta fabrica de zahar: Cam asta a mai ramas, in rest a fost scoasa, doar portiunea de pe stada Padurii unde mergea linia paralel cu linia de tramvai mai este. |
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Lun 22 Mar 2010, 07:43 | |
| Laser, frate poza aia cu locomotiva pe strada.Sper ca ai si altele mai clare facute eventual cind au adus tramvaie. |
| | | srazvi
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata Lun 29 Mar 2010, 23:25 | |
| Din pacate intre timp linia pe care s-au dus ultimele tramvaie in Arad, racordata din aceea folosita a disparut complet . Voi reveni cu poze cand le scot :albino: |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Racorduri si ramificatii de cale ferata | |
| |
| | | | Racorduri si ramificatii de cale ferata | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |