Am descoperit cateva cai ferate ce deserveau diferite intreprinderi si fabrici in zona Orasului Iernut, Judetul Mures.
Poze momentan nu am, deoarece nu-s in localitate, dar am marcat pe Google Earth traseul acestor linii ferate industriale. O sa fac si poze, cel mai probabil in weekendul asta cand ma intorc in Iernut.
Aceasta linie deservea Fabrica de Nutreturi Combinate, fabrica ce a functionat pana prin anul 2001. Personal am vazut un singur tren ce aproviziona fabrica cu cereale.Tatal meu mi-a spus ca erau trenuri care transportau la fabrica cereale si care preluau sacii cu nutreturi combinate.
Aceasta linie deservea baza de receptie a cerealelor. Baza inca functioneaza dar incarcarea trenurilor se face pe linia a 3-a din gara Iernut, vagoanele fiind incarcate printr-o banda transportoare.Linia poate fi vazuta foarte usor in Google Streetview.Ultimul tren ce a circulat pe aceasta linie a fost prin anul 2002.
Ultima linie deservea CTE Iernut si pe ea circulau trenuri cu carbunele utilizat ca si combustibil in termocentrala. De cand CTE functioneaza pe gaz metan, pe aceasta linie n-au mai circulat decat 2 trenuri in decurs de 10 ani, trenuri care au dus la CTE unele echipamente grele