Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mier 25 Apr 2012, 15:37
P.S.Eddye a scris:
La peron ai voie sa faci poze, nu e interzis, insa lipsa de ocupatie a unora interzice efectuarea fotografiilor de la peron.
Teoretic, ca să te afli la peron trebuie să ai bilet valabil, aşa scrie în normele uniforme. În Ungaria mi s-a întâmplat o fază interesantă: stăteam şi pozam cu trepiedul noaptea în Lokoshaza şi vine IDM la mine, se prezintă şi mă întreabă ceva pe limba lui. Cum eu nem tudom şi el nu vorbeşte limbi străine... până la urmă el vroia să îi arăt biletul de tren, nu avea nimic împotriva fotografierii I-am arătat biletul, mi-o fi urat o zi bună (sau m-o fi înjurat, că nu am înţeles ce a spus) şi a plecat.
_________________ :TTT:
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mier 25 Apr 2012, 16:13
Poate asa este in Ungaria, dar la noi nu cred ca e obligatoriu sa ai bilet ca sa ai acces la peron, poate conduci/astepti pe cineva la tren. Sigur exceptand controalele ocazionale la accesul pe peroane din Gara de Nord.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mier 25 Apr 2012, 22:01
Eu stăteam pe peron într-un interval în care 3 ore nu trecea nimic...
Nk11
Numarul mesajelor : 290 Varsta : 28 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5381 Data de inscriere : 28/12/2010
Subiect: 11111111111111111111 Joi 31 Mai 2012, 00:59
Îmi prezint scuzele dar alt topic mai potrivit n-am găsit unde să postez.
Mă aflam în următoarea situație până azi:
media 5 pe primul semestru la geografie ..
semestrul al II-lea am luat un 3 la o lucrare din aglomerații urbane, organizarea spațiului rural și urban, planul unui oraș etc.
situația deja se înrăutățise.. am mai dat o lucrare din tipuri de agriculturi pe glob, resursele hidorsferei, litosferei, biosferei unde nu am făcut mare lucru și mă aștept la un 4, maxim 5...
au urmat câteva lecții din același șir.. despre industria pe glob, mari centre industriale pe glob etc.
BUUUN.. și aici vine momentul meu de glorie!
Și începe lecția despre transporturi feroviare.... cred că n-am fost în tot liceul mai activ la o oră ca astăzi, mai ales când am vorbit despre transportul feroviar în România! Și vine marea suprină: 10 în cap! A fost prima notă care a dat-o profesoara pe răspunsuri la oral în 2 ani de zile!!
Informațiile de pe forumul acesta mi-au salvat o parte din vară !! Deja mă împăcasem cu ideea că pe 21-23 august o să mă prezint să-mi dau corigența la geografie.
:z6:
Alex Avram User Dezactivat
Numarul mesajelor : 2610 Varsta : 30 Localizare : FETESTI-langa gara unde se aud non-stop goarne+glasu rotilor de tren Reputatie : 8375 Data de inscriere : 20/06/2009
Subiect: Legile sunt facute numai pentru Pr*sti Joi 20 Sept 2012, 14:08
Azi indreprtandu-ma de la Scoala spre casa in fata sediului de POLITIE din oras apare un LOGAN de POLITIE cu o doamna/domnisoara Politista la volanul acestiua......si ce credeti ca face aceasta individa?ca altcumva nu pot sa ii spun Vorbea la Telefon aceasta soferita care intre timp mai lua si curba.....bine ca am vazut-o ca A dat semnal din timp sa faca asa ceva(ca eu travesam o straduta)ca cred ca ma pomeneam ori cu injuratura ori cu altceva..... Stau sa ma-ntreb acum un pic dupa ce am vazut ce am vazut: daca Doamne Fereste era undeva pe o trecere si accidenta pe cineva vorbind la Telefon oare ce pedeapsa i se va dadea? cred ca scapa ieftin.........si un Pr*st care facea asa ceva primeaMai RAU
Depinde de oameni, cunosc persoane care au batut si injurat militieni si jandarmii in Ploiesti si nu luat nici macar o amenda. Daca ma injura pe mine o injuram si eu poate ai dadeam si o piatra in cap apoi sa vedem daca putea sa ma prinda. Daca era sa dea peste un negru, se dadea jos proasta si isi cerea scuze...ca altfel se p..a negru pe ea si pe uniforma ei.
Revenind la topic : Pe 04 septembrie am dat o fuga pana la Posada pentru a face cateva poze la peisaje, trenuri si infrastructura dintre Posada si Valea.Larga. Am coborat din R 3005 la Posada si am luat-o pe linie in sus sa ajung la Podul din imagine
anonymous image hosting
anonymous image hosting
Doar ca pana sa ajung acolo am trecut pe langa casa din filmare de la 1:25:30
cred ca fosta casa ceferista ( cineva care locuieste acolo ori a lucrat ori lucreaza si acum la CFR ) unde un nene slabut in chilotii si camasa putin baut striga dupa mine ca unde ma duc, iar eu i-am raspuns ca ma duc sa fac poze la peisaje, merg mai departe ajung la Pod ma urc pe el fac cateva poze dupa vreo 15 min il vad pe linie ca vine catre mine, ajunge pe pod ca de ce fac poze, ca daca am autoricatie ca le fac pentru nu stiu ce film, i-am explicat de cateva ori ca nu am de ce sa-i dau explicatii lui si m-am dat jos dupa pot, el tot facea semne disperate cu telefonul, se facea ca suna pe nu stiu cine de la ferma de porci de mai sus, in final sa dat jos si a plecat catre ferma cu mesajul ca vine peste 5 minute cu nu stiu cine de la ferma ca imi sterge pozele, ca eu filmez pentru nu stiu ce film etc...cand mi-am dat seama ca nu am cu cine sa stau de vorba l-am lasat sa plece, si am plecat si eu, cand s-a intors la locul faptei a vazut si el ce mare tzeapa si-a luat. Zi ca nu sunt dala ca-i luam si telefonul.
Cea mai haioasa faza a fost atunci cand a zis ca nu pot sa ma misc 10 metri ca sunt urmarit din toate partile ca da telefon si sunt asteptat si in vale catre Posada si in sus catre Valea Larga, insa varianta prin padure spre DN1 ai scapase.
In clipul de mai sus e o ferma de porci la minutul 1:26:20 pe partea dreapta, unde are vreo 8-9 dulaii care te simt chiar si cand esti pe pod noroc ca sunt tinuti in curte.
Cont dezactivat
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 58 Reputatie : 5377 Data de inscriere : 05/11/2011
Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Sam 22 Sept 2012, 14:54
Exista o lege: http://www.politiaromana.ro/DPT/legea_289_2005.htm care ne cam ingradeste pasiunea noastra a celor ce dorim sa filmam sau sa fotografiem pe infrastructura publica CFR, legea-i lege, ar trebui respectata, noi spunem ca legea mentionata in link e pentru infractorii care fura componenete ale caii ferate. Totusi inclusiv angajatii CFR daca nu au atribuţii de serviciu în zonele de siguranţă a infrastructurii feroviare publice, nu ar avea ce sa caute pe infrastructura feroviara publica. Poporul roman e un popor tolerant (si in ceea ce priveste legile), asa ca in general, nu am am avut probleme in a fotografia sau filma pe calea ferata romana.
Ultima editare efectuata de catre District EA in Sam 22 Sept 2012, 15:04, editata de 1 ori
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Sam 22 Sept 2012, 14:59
ART. 2
Se interzice intrarea sau staţionarea persoanelor neautorizate în zonele unde accesul este interzis prin afişe ori semne corespunzătoare din perimetrul staţiilor de cale ferată, reviziilor, depourilor şi triajelor de reţea.
Daca nu sunt afise se poate filma/fotografia.
Cont dezactivat
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 58 Reputatie : 5377 Data de inscriere : 05/11/2011
Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Sam 22 Sept 2012, 15:31
adirmvl a scris:
Si daca te afli la o distanta mai mare de 20m de calea ferata!
membru inactiv User Dezactivat
Numarul mesajelor : 898 Varsta : 48 Reputatie : 6552 Data de inscriere : 10/10/2009
Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Sam 22 Sept 2012, 18:48
District EA a scris:
adirmvl a scris:
Si daca te afli la o distanta mai mare de 20m de calea ferata!
Inseamna ca cei care locuiesc in zona ,,Parc CFR" din Galati la ...4 m de calea ferata, musai ar trebui arestati cu totii!! Mai ales cei care locuiesc la blocurile din zona Reviziei de Vagoane Galati si statia CFR, caci de la balcoanele lor pana la prima sina de tren sunt tot 4m. Dar ce-ar fi sa arestam majoritatea locuitorilor comunelor de pe M-704 unde linia de tren trece prin milocul comunelor/satelor? Exista ABSURDUL in intocmirea unor legi sau paragrafe de legi! Pana la urma cine a fost...oul sau gaina???? Adica mai direct: casa omului sau calea ferata?? Eu cred ca oul, in cazul nostru locuintele! Iar situatii de acest fel...sunt puzderie in Romania nu numai in Galati!
Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11656 Data de inscriere : 08/09/2011
Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Sam 22 Sept 2012, 18:57
Am vazut si in statii acea placuta cu zona de siguranta la 20 m de calea ferata. Era pusa pe un stalp de electrificare aflat pe peronul garii. Asta ar insemna ca nu mai ai voie pe peron.
Dr2005 Administrator
Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Sam 22 Sept 2012, 19:40
Legea aia parcă mai are o prevedere gen ,,cu excepţia proprietăţilor private, drumurilor de acces şi locurilor amenajate pentru traversarea C.F. aflate la distanţă mai mică de 20m de la axul căii la momentul intrării în vigoare a legii".
Cont dezactivat
Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Sam 22 Sept 2012, 21:39
Legea 289/2005 nu are decat 9 articole si putem sa le citim pana la capat si cu atentie: Art. 3 "(2) Nu sunt considerate persoane neautorizate persoanele care intră sau staţionează în zona de siguranţă, dacă prezenţa ori staţionarea acestora este motivată de folosinţa unui drum public, de efectuarea de lucrări la un teren agricol sau de folosinţa unei proprietăţi private aflate în interiorul zonei de siguranţă."
Dr2005 Administrator
Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Sam 22 Sept 2012, 21:47
Bun, deci dacă mă duc pe un câmp care e proprietate privată nu încalc legea.
tudor_vl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 447 Varsta : 34 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6293 Data de inscriere : 04/05/2009
Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Sam 03 Noi 2012, 13:32
De cand mi-am schimbat aparatul am inceput sa am si eu probleme. Cand aveam aparat foto compact era mai usor dar acum, de cand am DSLR, ies mult mai mult in evidenta. Cand ai ditamai hardughia de aparat pe care mai trebuie sa il duci si la ochi ca sa faci poza normal ca esti observat. Chiar ieri de exemplu cand eram in gara Cluj Napoca, gara in care pana acum nu aveam probleme, urla un paznic la mine de la linia 1, desi eu eram la linia 5, sa imi bag aparatu in geanta. In momentu ala am plecat si m-am dus in halta la Clujana ca sa fac poze. Macar acolo stiu ca nu ma deranjeaza nimeni plus ca nu sunt cladiri sau multi stalpi de catenara care sa intre in cadru.