Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...

In jos 
+67
Razvan Tudor
mielutu zburator
NicuS
tcm
Cont.dezactivat
LanceR
dan tm
cristy79
baiazid
Simply18
c o r v i n
mureseanu_976
AndreiStefan
George
cristi CFR
TVlad
marcelbanu
Katalin4653
Radu Tudor
Adisoft1991s
Spartan1948
frank81
cortexedge
lapsanszkitamas
yanis
DUAL
Nesebar
Norbi
tudor_vl
Andrey_tm
membru inactiv
Adirmvl
Cont dezactivat
Nk11
Costin.H
Grigor
ionutz72
Vitosa
IonutCFR2009
AndiCFR
Luna
Dr2005
laur 133
Alex Avram
Cobra
cont dezactivat .
TonyGFR
sp59
Teodor
danlascau
cont inactiv
060-EA078
AlexD
The Legend
Adrian78
cristyadaX
dan ciprian
Vlad
Lde 2100
stinky
Malaxa-77
Codrut1985
alex.alexus.tm
andreikiki
lovekomotive
MariusM
COSTACHE MIHAIL
71 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23  Urmatorul
AutorMesaj
tcm

tcm

Numarul mesajelor : 623
Varsta : 29
Localizare : Oradea ; Leeds (UK)
Reputatie : 4465
Data de inscriere : 27/06/2014

INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Empty
MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 12:07

Adirmvl a scris:
Statia din fata garii e doar pentru tramvaie sau pentru autobuzele care merg spre Dambul Rotund. Cea de peste drum de Gara Mica e pentru... oras. Smile

Pentru Gradina Botanica presupun ca ati coborat undeva in centru si de acolo ati urcat spre Zorilor, ca autobuz intre Observatorului si Motilor-Memorandumului ioc. Da, Memorandumului, pe sensul Manastur-Marasti e desfiintata. Deci presupun ca ati coborat la Spitalul de Copii si de acolo ati luat linia 9 la gara.

Nu doar cu abonamentele de o zi sint probleme. Nici ca student nu iti poti face unul de oriunde, asa cum si pentru angajatii carora li se deconteaza transportul de catre angajator nu se fac oriunde. Mai are mult de lucrat RATUC-ul/CTP-ul la fazele astea.
Atunci de ce nu ne-a spus frumos sa mergem la celalat chiosc?Ne-a spus pe un ton rastit ca nu se fac abonamente de o zi.Si oricum nu mi se pare corect , cred ca toti turistii care vin de la gara intreaba prima data la acel chiosc.Ar trebui sa se faca la toate.Daca umblii toata ziua si folosesti transportul local iesi mult mai scump cu biletele decat cu abonamentul , care este 12 lei. affraid
Doamna de la celalt chiosc ne-a spus sa ne dam jos la a 3-a statie , noi am crezut ca a 3-a fara cea de plecare.De la gara am mers cu 9 apoi pe jos.
Acestea sunt statiile unde ne-am coborat/urcat.
Sus In jos
https://www.facebook.com/
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13107
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 12:21

Habar n-am de ce nu v-a spus. E taxatoare, nu cred ca au angajat-o pentru vastele competente si puterea de a zambi indiferent de conditii. Plus ca nu stiu daca are un salariu prea mare, trebuie doar sa vanda bilete, iar astia de la Primarie si RATUC nu par sa bate suficient de departe cat sa se gandeasca la faptul ca mai vin si turisti in Cluj.

Da, aia e Spitalul de copii.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20630
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25574
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 13:15

Ultima dată când am fost la Cluj se deschidea pe la vreo 9 chioşcul de abonamente. Am ajuns pe la 5, după aia am mers pe jos până în centru, unde era o casierie care se deschidea la 8... şi în faţa căreia am stat 2 ore jumate.

Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 13:25

Se cam merge fara bilet dimineata, tocmai pentru ca nu ai case deschise.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 13:49

Da, pentru cine cunoaşte. Cine e din alt oraş e pradă simplă pentru controlori sau hoţi. Am păţit-o în Timişoara, am scos portofelul să scot abonamentul şi ,,controlorul" a întins mâna, mi-a luat portofelul, mi-a tras un şut şi a coborât şi a fugit. Portofelul l-am recuperat din primul coş de gunoi, cu acte cu tot, dar banii lipseau. Nu am vrut să mai risc treaba asta încă o dată.

Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 13:57

Sint si pe aici destui ghertoiu, da' ideea e sa nu te vada ca esti fraier. Daca te tii tare nu prea au ce sa iti faca. Daca, in schimb, ai 40 de kile cu hainele ude e mai complicat.
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Reputatie : 6990
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 13:59

La Galați e ușor, că stau între stații și-avem un grup pe Facebook pe care comunicăm poziția lor. Un fel de IRIS. Smile
Ăștia pe-aici îs liniștiți, dacă nu e poliția cu ei le dai 5 lei de-o cafea și ai scăpat. Au mai luat bătaie în autobuz și nu prea-s arțăgoși.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22397
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 14:03

In Bucuresti se poate merge fara bilet de la 19:30 pana dimineata la 7, nu exista echipe de control, inclusiv pe masinile de noapte, mergi linistit ca nu te intreaba nimeni nimic. Dar nici lumea nu taxeaza in masinile de noapte, cine urca se aseaza si asta e.
Transportul in comun din orasele mari ar trebui sa fie gratuit asa cum e in unele orase din Germania, sustinut de primarie 100%, este o masura de a elibera orasul de masini, care in cazul Bucuresti / Cluj / Timisoara sunt chiar sufocate la orele de varf.

Ca fapt divers, in Ferentari / Giulesti nu calca echipele de controlori, ca pleaca batuti, si astfel calatorii fumeaza in autobuz / tramvai, se drogheaza in vazul altora, etc.

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Reputatie : 6990
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 14:05

100% de acord, dar odată cu implementarea și dezvoltarea transportului în comun, se interzice accesul mașinilor particulare în anumite locuri cu risc de ambuteiere între orele 6:30 și 8:30, respectiv 16:30 și 18:30.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5567
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 14:06

Citat :
La Galați e ușor, că stau între stații și-avem un grup pe Facebook pe care comunicăm poziția lor. Un fel de IRIS. Smile

Acum mi-ai amintit : pentru Cluj există ceva gen Waze, și anume BoacterApp.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 14:14

RATBul nu are chiar aşa mulţi blatişti... exceptând tronsoanele binecunoscute (adică 162 şi 163 mai departe de Cart. 16 Februarie + 139, 220, 141, 323, 8, 23 pe Ferentari). Ce se amendează acum, în mare parte, sunt călători care nu validează corect (adică pun cardul şi nu aşteaptă LEDul verde), care nu au unde să îşi încarce cardul (nu e chioşc sau e un bilet ,,vin imediat în geam" - am luat amendă în 2008 din cauza asta, era închis şi am zis să merg o staţie cu tramvaiul şi fac abonament la următoarea staţie, care era la cca. 1 km distanţă) sau care nu ştiu că RATB are nişte staţii considerate cap de linie, unde chiar dacă traseul pare circular, mai trebuie taxat încă o dată. Exemple:
- dacă iei troleul de la Bd. Dinicu Golescu (autogara de dube) sau MT, la Gara de Nord trebuie să mai taxezi o dată -> tronsonul e plin de controlori care îi vânează pe cei veniţi din provincie şi care nu mai taxează la gară
- dacă iei autobuzul de pe Mircea Vodă (116, 117, 313), la Sfânta Vineri (deci următoarea staţie) trebuie să mai taxezi o dată -> evident, controlorii se învârt între Unirii şi Mircea Vodă, să facă planul
Şi să vedeţi distracţie când ajunge troleul la Gara de Nord, şoferul deschide uşile, oamenii urcă... şi după aia şoferul îşi aduce aminte că nu a schimbat sensul în SAT şi îl schimbă... practic, toţi cei care au validat apar ca contravenienţi, pentru că pe card nu se reţine informaţia ultimei validări, iar sistemul a fost resetat. Singura soluţie e să ceri înregistrările sistemului de taxare (se descarcă în depou) şi să faci dovada astfel că ai validat cu 1 minut înainte să se schimbe sensul şi, astfel, şoferul pică de vină că a schimbat sensul după ce i-au urcat călătorii. Dar câtă lume ştie detaliile astea?

La liniile de noapte şoferul are drept de control, unii nu te lasă în autobuz dacă nu validezi, pe când pe alţii nu-i interesează. Chestia e că noaptea e deschis un singur chioşc, cel de la Piaţa Unirii II.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22397
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 14:36

Singura linie de noapte unde am vazut ca soferul mai intreaba de validat ,dar doar atat, nimic mai mult, este N 117, in rest pe celalate nu ii intereseaza, si de ce i-ar interesa, leafa oricum vine. Wink
Pe N 110 si N 121 pe care le mai folosesc uneori nu m-a intrebat nimeni nimic niciodata de 2 ani de cand exista transport de noapte.
Ziua daca te prinde controlul fara bilet si nu ai acte / bani / portofel la tine, te lasa in pace, ca nu isi bate nimeni capul cu tine, prinde pe altul care are acte, deci daca cunosti anumite chestii ...
Daca se schimba sensul mai tarziu, adica nu chiar de la capat, si lumea deja a validat, asa este, figurezi fara bilet valabil, dar controlorii au cititoarele de card si acolo se vede cand a fost facuta ultima validare, deci se vede ca a taxat omul acum 2-3 minute.
Daca esti slab de inger esti prada usoara, daca esti putin infipt scapi lejer.

Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6585
Reputatie : 12460
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 14:53

Validatoarele folosite in Bucuresti sunt o afacere din vremea lui Basescu primar si reprezinta o mare golanie pe carca celor care veniti din provincie unde nu exista acest tip de validare a calatoriei, se face planul de amenzi al RATB-ului. Este o incalcare a drepturilor consumatorilor sa obligi un calator din provincie sa-ti plateasca o bucata de plastic care ar trebui sa fie gratuita, doar pentru ca RATB-ul nu mai are chef sa tipareasca niste bilete care polueaza infinit mai putin mediul inconjurator decat acele plasticuri.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18760
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24340
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 14:59

Si mie mi se pare o tampenie dai 3 lei pe cardul ala. Daca ajung dupa 21 in Bucuresti, sau dimineata la 6, tot nu am de unde sa il incarc, mai bine puneau un sistem de platit prin sms.
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5567
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitimeMar 16 Iun 2015, 15:04

Da, dar îl plătești doar o dată și apoi îl reîncarci de câte ori vrei. Mie cel puțin mi se pare mai convenabil să umblu cu cardul decât cu bilete de hârtie după mine. Pe lângă asta, poți folosi și un card bancar clasic dacă este contactless.

Există și plată prin sms: trimiți 'A' parcă la 7456 și ai abonament de o zi pe toate liniile.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 21 Icon_minitime

Sus In jos

INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...
Sus 
Pagina 21 din 23Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: