|
| INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... | |
|
+67Razvan Tudor mielutu zburator NicuS tcm Cont.dezactivat LanceR dan tm cristy79 baiazid Simply18 c o r v i n mureseanu_976 AndreiStefan George cristi CFR TVlad marcelbanu Katalin4653 Radu Tudor Adisoft1991s Spartan1948 frank81 cortexedge lapsanszkitamas yanis DUAL Nesebar Norbi tudor_vl Andrey_tm membru inactiv Adirmvl Cont dezactivat Nk11 Costin.H Grigor ionutz72 Vitosa IonutCFR2009 AndiCFR Luna Dr2005 laur 133 Alex Avram Cobra cont dezactivat . TonyGFR sp59 Teodor danlascau cont inactiv 060-EA078 AlexD The Legend Adrian78 cristyadaX dan ciprian Vlad Lde 2100 stinky Malaxa-77 Codrut1985 alex.alexus.tm andreikiki lovekomotive MariusM COSTACHE MIHAIL 71 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adisoft1991s V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1133 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5992 Data de inscriere : 30/09/2011
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Joi 18 Apr 2013, 02:06 | |
| AlexD ai perfecta dreptate,atat timp cat stai la peron si pozezi sau filmezi nu iti face nimeni nimic,dar mai sunt si impegati sau mecanici care se ia aiurea de pasionati, parca noi am vrea sa ii pozam pe ei |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8689 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Joi 18 Apr 2013, 09:17 | |
| Asa e peste tot in orice domeniu mai avem si paralei, cand am pozat alea 2 DH2 de la TFC eram in Basarab exact unde e 'usa' aia in gard, iar pe langa mine trece un nene pe la 50de ani in uniforma CFR, ceva gen sef de tren care cand trece pe langa mine nu spune decat "Sa ai grija la tren, da?" pe cel mai parintesc ton posibil. Am ramas masca, i-am spus ca trag 2 poze si plec in gara. Unii sunt oameni altii jigodii, asta e realitatea.
|
| | | Adisoft1991s V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1133 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5992 Data de inscriere : 30/09/2011
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Joi 18 Apr 2013, 10:14 | |
| Eream in gara Basarab pe vremea cand facea Rama acvila 004 pe Craiova cu inca 2 pasionati,noi faceam poze la rama acvila pentru un reskin intr-un simulator,la usi geamuri diferite chesti,unul dintre controlori a chemat politia ,stiti ca nu aveti voie sa faceti poze fara autorizatie,a venit politaiul si facea plecati de aici numai faceti poze ca nu aveti voie,si noi eream pe peron.
P.S Controlul erea Craiovean si avea si el o mica spaga si omul sa simtit in pericol,asa ca a chemat Politia |
| | | Radu Tudor V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1098 Varsta : 28 Localizare : Targoviste Reputatie : 5796 Data de inscriere : 06/02/2012
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Joi 18 Apr 2013, 11:09 | |
| Nu exista niciun regulament care sa ne interzica sa facem poze. |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9360 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Joi 18 Apr 2013, 13:15 | |
| Depinde si de varsta. Normal ca se uita altfel la copii fata de adulti. Poate si daca nu ati mai fii asa insistenti cu pozele(gen 100 de poze la un geam, 50 la rotile spate-dreapta, etc) ati mai scapa de gura lor. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | TonyGFR
Numarul mesajelor : 1198 Varsta : 27 Localizare : Breaza Reputatie : 6380 Data de inscriere : 24/10/2010
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 22 Iul 2013, 00:38 | |
| Una recenta:
o excursie de rutina, in statia CF Breaza Nord. Am pozat ce am pozat alaturi de doi tovarasi, si asteptam alte trenuri, cand...
un ceferist pe la 40-45 de ani vine la noi dinspre cladirea garii.
-Ce faceti aici? -Pozam trenurile. -Sa stiti ca nu aveti voie. -De ce?(intreb eu) -E regulament ma baiatule, scrie peste tot, iti trebuie aprobare de la CFR. -Imi aratati si mie unde scrie, sau un semn, ceva? -Ba baiatule, tu vrei sa sun la 112 sa vezi ca n-ai voie? -Haideti domnule, am intrebat si la district, si la IDM.. -Eu iti spun ca n-ai voie.
Se indeparteaza pentru putin timp, revenind dupa cateva minute.
-Ba, eu va las sa faceti poze, dar sa stiti ca e asa cum zic eu, va trebuie aprobare si platita taxa.
M-am gandit si i-am zis:
-Pai nu suntem de la niciun ziar, nicio televiziune, noua ne plac pur si simplu trenurile. -Aha, atunci stati linistiti si pozati.
Acum sa intreb eu: chiar e nevoie de amenintari cu 112 de fiecare data cand ne vede cineva in gara? Daca ar suna cineva la 112, nu s-ar alege cu o amenda fiindca legal nu e prevazut nimic?
Astept opiniile voastre. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 22 Iul 2013, 00:58 | |
| Taxa se plăteşte pentru: - fotografie în scop comercial - fotografie în depou/revizie la CFR Călători Şi astea sunt cam taxe ale celor de la Călători... Infra nu ştiu pentru ce poate percepe taxe, poate pentru filmarea unor reclame în gări...
Şi cam atât. În niciun caz nu se plăteşte pentru fotografia în scop personal a unui vehicul ce circulă pe o infrastructură publică (aşa cum e ea definită în OUG 12/1998) şi când fotograful se află într-un loc în care accesul este permis (cf. legii 289/2005 privind siguranţa feroviară). Aici intră peroane, drumuri publice, proprietăţi private (cu acordul proprietarului). Pentru accesul pe peron, teoretic, e nevoie de bilet valabil, dar doar în staţiile stabilite de către CFR (nu cunosc să mai existe vreuna). De reţinut că nu mai constituie contravenţie traversarea liniei prin loc nepermis, cel puţin dpdv al căii ferate (HG 289/2005 privind contravenţiile pe calea ferată). Constituie contravenţie, doar dacă este săvârşită pe trecere la nivel, traversarea căii ferate când barierele sunt coborâte sau în curs de coborâre sau ridicare, când lumina roşie este aprinsă, când agentul autorizat al căii ferate nu permite trecerea sau fără a opri la indicatorul Crucea Sfântului Andrei, indiferent că e vorba de autovehicule, pietoni sau biciclişti. Dar aici amendă o dă Miliţia Rutieră, nu o încasează CFR S.A..
În concluzie, faceţi câte poze vreţi, iar dacă urlă vreunul, îl trimiteţi să studieze legislaţia (legea 289/2005 şi HG 203/1994 cu modificările şi completările ulterioare) sau chemaţi poliţia. _________________ :TTT:
|
| | | Katalin4653 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1575 Localizare : Braila M 700 Reputatie : 6319 Data de inscriere : 30/12/2011
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 22 Iul 2013, 01:14 | |
| - TonyGFR a scris:
- Una recenta:
o excursie de rutina, in statia CF Breaza Nord. Am pozat ce am pozat alaturi de doi tovarasi, si asteptam alte trenuri, cand...
un ceferist pe la 40-45 de ani vine la noi dinspre cladirea garii.
-Ce faceti aici? -Pozam trenurile. -Sa stiti ca nu aveti voie. -De ce?(intreb eu) -E regulament ma baiatule, scrie peste tot, iti trebuie aprobare de la CFR. -Imi aratati si mie unde scrie, sau un semn, ceva? -Ba baiatule, tu vrei sa sun la 112 sa vezi ca n-ai voie? -Haideti domnule, am intrebat si la district, si la IDM.. -Eu iti spun ca n-ai voie.
Se indeparteaza pentru putin timp, revenind dupa cateva minute.
-Ba, eu va las sa faceti poze, dar sa stiti ca e asa cum zic eu, va trebuie aprobare si platita taxa.
M-am gandit si i-am zis:
-Pai nu suntem de la niciun ziar, nicio televiziune, noua ne plac pur si simplu trenurile. -Aha, atunci stati linistiti si pozati.
Acum sa intreb eu: chiar e nevoie de amenintari cu 112 de fiecare data cand ne vede cineva in gara? Daca ar suna cineva la 112, nu s-ar alege cu o amenda fiindca legal nu e prevazut nimic?
Astept opiniile voastre. Am patit si eu la PLoiesti sud cu un CFRist , din cate se pare vreun sef ceva de prin cladirea aceea din dreptul semnalului Y1 , si imi zice daca am aprobare de la CFR sa filmez , caci cei care au filmat trenurile speciale au avut si daca n-am sa plec sau cheama TFu', iam spus ca nu imi trebuie dar el nu si nu , am plecat , in 10 minute am revenit dupa ce plecase acel om si imi zice un ciocanar ca acel sef nu avea voie sa sa ia de mine , caci nu faceam nici un rau doar voiam sal filmez pe 1654 cum pleca , dar asta e treaba este o societate inchistata plina numai de neamuri si cunostinte angajate pe sest si care dupa ce ca nu fac nimic se mai iau si de cei carora le plac trenurile si le promoveaza le studiaza etc. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 22 Iul 2013, 02:28 | |
| Cunosc senzaţia, trebuia să îl laşi să cheme şi pe mă-sa şi pe tac'su dacă vroia. Am ajuns odată pe la biroul Poliţiei TF de acolo... şi poliţaiul către ceferist ,,Stai aşa, l-ai prins la furat?" ,,Nu, făcea poze, vedeţi că are aparat foto asupra lui, l-a băgat în buzunar să nu-l vedeţi" ,,Păi pentru asta mă deranjezi tu pe mine?!" _________________ :TTT:
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 22 Iul 2013, 08:38 | |
| Si eu am fost dus la post in Filiasi iar in Faurei m-a asteptat politistul direct la coborirea din tren. Cica ce caut eu in zona aia a tarii?? ok, v-am notat datele le trimitem la minister si sa asteptati acasa, bla , bla,
Acuma ceferistii aia din LVT care au sunat la politie sper ca nu mai au ce lucra daca linia e inchisa?
Ca doar n-o sa-i tina ahgajati in darapanaturile alea pentru o activitate suspendata.
Am mai avut o discutie cu doi inteligenti din turnul statiei Timisoara Nord:
cica desi am legea 289 la mine aia nu se pune, sint multe alte legi si instructii la CFR si imi trebuie aprobare ca s-au intimplat multe atentate. Unde s-au intimplat pe aici pe la noi? nu, dar au sa se intimple daca toti pozeaza.
iara bla, bla, si apoi cica il chemam pe sefu ca sint atite legi si regulamente nu le stim nici noi pe toate.
Pai alea va privesc pe voi nu pe mine, si dca nu le stiti pentru ce va luati de lume?
Alti destepti voiau sa ma dea jos din tren in padure pe linia de Falciu, cum ca legea pot sa o scot eu la calculator ca n-are stampila, ce copie din Monitorul Oficial, ce discutii. Unu mai breaz imi zice ca nu poate sa aiba regulamentul care interzice pozatul , la el ca ai vazut cit e de mare pe perete unde sa imi incapa in geanta asta.
Cel mai nou incident a fost luna trecuta pe cind eram in Timisoara Nord si vene unu la mine: pentru ce pozati? pasionat de tren n-aveti voie fara aprobare de cind? domle aici e calea ferata vedeti cite se intimpla eu chem TF-ul? ce se intimpla? se trage motorina? cheama TF -ul domle unde lucrezi? de ce? in administratie lucrez desi nu va priveste pai da, ca d-aiai merge tara asta asa, ca nu isi vede numeni de treaba , ca toti se dau destepti. Domnle dar dumneata ce treaba ai la CFR? sa te iei de mine? ei atunci sa vedeti discutii.... |
| | | The Legend V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1115 Varsta : 30 Localizare : TIMISOARA SI ATAT! Reputatie : 6446 Data de inscriere : 03/08/2010
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 22 Iul 2013, 12:35 | |
| Nu stiu cum aveti voi probleme in Timisoara ca mie nu mia spus nimeni nimic in 4ani de cand fac poze ) Am facut poze cu jandarmeria de fata cu TF-u langa mine si nici macar intentia de a spune ceva nu au avuto. |
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 22 Iul 2013, 13:02 | |
| Nu stiu, depinde de noroc. o gramada de ciocanari,de manevranti, de pierde vara cu cite o agenda sub brat s-au luat de mine.Poate iti confisc aparatul. Incerc sa fiu calm sa nu ma ia politia pe legea 61 ca in rest mi se rupe de ei. Nu aveam aparatul cind LDH ul de manevra tragea motorina linga tufusurile alea de la manevra.
Multi impegati m-au atentionat ca e interzis, unul chiar a zis ca suna la TF.
Altul care nu stiu ce bulangiu era, m-a gonit de la tragerea aia unde statea GFR desi mecanicul GFR ii tot zicea ca pot poza locomotiva , da cica linia e a mea, linia e a mea degeaba e el privat. A lui egal CFR. Nu am plecat dar ...
apoi de citeva ori din turn au strigat la megafoane : ba ala cu aparatul du-te ba acasa si pozeaza familia, ca vin la tine si iti sparg aparatul, si alta data alte chestii. Aia din turn care trag LDH ul de manevra la sabotul de linga turn si trag motorina.Am stat intr-o zi ora si au intrat in sevraj. Aia brejii din turn care au bagat electrica pe linia fara fir, aia brejii care cica au ordin sa raporteze daca vad ceva suspect.
|
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 22 Iul 2013, 13:14 | |
| Eu am întrebat un poliţist de la T.F. de aici dacă e voie să pozezi trenuri în gară şi s-a uitat mirat la mine şi m-a întrebat că de ce să nu fie voie. A zis că nu e problemă atâta timp cât nu e indicator de interzicere a pozatului. Altă dată un mecanic mi-a zis la fel că nu e interzis pozatul numai că trebuie să am grijă că sunt unii care pot sa fie deranjaţi dacă văd că sunt pozaţi şi să reacţioneze mai urât. Pozatul nu este ilegal dar e deranjant (pentru unii). Recunosc că nici mie nu-mi place să fiu pozat... |
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 22 Iul 2013, 13:25 | |
| pai si politistii din Timisoara Nord tot asa mi-au spus, daca nu intru in revizie sau in depou pot sa pozez, dar la Filiasi si la Faurei de exemplu nu tot politisti erau?
Nu iti place sa fi pozat?? dar ce esti vagon sau semnal sa faci obiectul pozarii?:shock: |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 22 Iul 2013, 13:30 | |
| Păi intră şi ei în poză (mecanicii, sefii de tren, ciocanarii etc.) şi probabil nu îţi ştiu intenţiile şi reacţionează cum reacţionează mai ales dacă au facut şi ceva "sustrageri". |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... | |
| |
| | | | INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |