Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+61
Ionut31
Bebe
comradetymo
Johnny84
Laurentiu Ciobanu
Costin.B
vlad237
frank81
LokDiesel
Chemnitzer
sp59
Ony_x
Pandelea50
TGV 4515
bubu
MariusM
CalinIonMihai
Norbi
DAS 2011
pwilk47490
TVlad
riciu
Cipri Andrei Neculai
Adrian78
cardinal
Peter Fodor
SMDS
daniel_c
sytrus
cristi ar
razvan - trenuri
Lumunita Stana
cristi CFR
bobi
alinx3330
ldh80
CristianSM
lokomo69
AeroX
vanchorusebulgaria
TER200
cfr500
Vitosa
Adirmvl
alex.alexus.tm
rizelgeorgel2004
AndreiCFRbv
Luna
didinul
ravers75
ciprian71
marius664
dan tm
get.
Veaceslav_MD
@ndrey
Nesebar
Katalyn
Dr2005
DUAL
IonutCFR2009
65 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 31 ... 56  Urmatorul
AutorMesaj
AndreiCFRbv

AndreiCFRbv

Numarul mesajelor : 171
Varsta : 25
Localizare : Brasov
Reputatie : 4273
Data de inscriere : 01/09/2013

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeDum 28 Apr 2019, 19:55

Au ajuns asa pentru ca au fost utilizate in Romania, avand parte de fauna si intretinerea specifica...
Pe Corona mai vin un dormitor si o cuseta Y.
Sus In jos
http://www.railnet.ro
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeDum 28 Apr 2019, 20:15

Katalyn a scris:
Pai e si normal sa creada ca e mai scump. Eu imi aduc aminte ca intrebasem chiar aici pe forum cum se calculeaza biletul la Cuseta si VD sa stiu care sunt diferentele intre cls 2a, cls 1, Cuseta si dormitor si nimeni din toti experti cati aveau forumul la vremea aceea nu a vrut sau nu a stiut sa raspunda. Tarziu foarte tarziu gasisem tarifele si modul de calcul al biletelor la Cuseta sk dormit si mai tarziu CFR Calatori postase corect tarifele pe site-ul de bilete. Acum e simplu dai un search pe site si deja vezi singur care e diferenta.

Acum mai e si chestia sa mergi la Cuseta6 de la Bucuresti la Satu Mare sa ai 2 colegi care coboara la Sighisoara apoi unul la Cluj, de la Cluj sa urce 2 si inca unul sa coboare la Huedin iti bagi ceva in el de somn. Nici vagoanele nu sunt lux si nici infrastructura nu-i ca M800 sa nu te miste sau sa auzi toata noaptea joante ori sa ai parte de mirosuri de la ceilalti.

Mai degraba Cuseta si dormitorul e destinat familiilor sau mini-grupurilor nici decum 6 straini inghesuiti in aceeasi cabina. Si pe mine ma enerveaza la culme ca nu pot lua o bicicleta la Cuseta sau dormitor dupa modelul de la Caledonian Sleeper din Anglia unde te lasa inclusiv cu caine sau biciclete.

Ar trebui sa se modernizeze Cusetele sau dormitoarele astfel incat la unul din capete sa aibe 2 rasteluri, le leaga sk se baga la somn oricum din cate stiu eu la cuseta si dormitor nu are acces decat acei Calatori care au bilete la acele vagoane, plus ca exista insotitorul si camere de supraveghere.

Cataline și tot e mai confortabil la cușetă decât vagon clasa dacă mergi cu 1822 și în vremurile în care avea 20-49 și plecai doua persoane de la Petroșani începea să urce apoi la Tg Jiu și la Craiova se umplea compartimentul și apoi de la Rosiori Videle începeau navetiștii cu poveștile lor pe hol la 4 dimineata
Eu prima oara am folosit cușetă in 2015 dar de atunci am.zis că merită toți cei 35 de lei diferenta
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeDum 28 Apr 2019, 22:55

Dr2005 a scris:
Vagonul e în curte la Astra Arad, că nu au găsit cui să îl vândă. Nu a fost niciodată al CFR Călători, dar sperau să îl vândă acolo.
Este un vagon care nu a primit avizul din partea ISU deoarece conține prea mult material lemnos și e predispus la incendiu. Sincer să fiu mă așteptam ca tu care le știi pe toate să cunoști și acest aspect, dar na... părerologi...mulți părerologi și pe aici. Ca și pe feisbuc...
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeDum 28 Apr 2019, 23:31

Câtă vreme nu a fost cumpărat, nu m-a interesat acest aspect. Pe de altă parte, după câte ştiu eu, ISU nu are nicio treabă cu materialul rulant, mai ales că STI LOC & PAS are prescripţii privind rezistenţa la foc, iar certificarea unui vagon se face de către un organism notificat din lista NANDO (în România, momentan, este doar ONFR, dar se poate apela la orice organism notificat din lista aia, indiferent de ţară). Chiar dacă ERA zice că e punct deschis câtă vreme STI pune doar condiţia ca focul şi fumul să nu se extindă mai mult de 30m, să apelezi la ISU pentru verificări e overkill. Să nu uităm că ISU a întârziat cu 3 luni recepţia extinderii liniei M4 pentru un hidrant spart, care oricum era în plus (!), deci hidranţii din proiect erau toţi prezenţi şi funcţionali.

https://www.era.europa.eu/sites/default/files/activities/docs/iu_tsi_guide_annex01_loc_pas_ro.pdf

cfr500

Numarul mesajelor : 2600
Varsta : 24
Reputatie : 7371
Data de inscriere : 18/11/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeMar 30 Apr 2019, 12:22

De ce nu se monteaza in statiile pentru calatori, pe peroanele late si in halte mai multe indicatoare cu numele acesteia? In regulamentul 004 scrie ca trebuie montat si la capetele peronului. In haltele de pe liniile duble se monteaza doar pe un peron, desi normal ar trebui pe ambele, ca poate pe linia unde e pus numele indicatorului stationeaza alt tren. In Ungaria se poate, si in Romania la Vaslui, Cluj, Oradea, Blaj si altele.

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Captur10
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeJoi 02 Mai 2019, 14:51

1833 Iași - Oradea - Timișoara tot din 4*20-76 e compus?
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13006
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeJoi 02 Mai 2019, 21:02

Azi am mers eu la Dej Calatori cu 1834 si a avut 2x20 76 + 30 76 si 20 49 063 daca nu ma insel. Cealalta garnitura a avut 5 vagoane la cruce in Dej Calatori dar nu le- am retinut ca era in miscare si era harmalaia coborîrii din tren. Dar era pestrit doar două erau in schema noua expres.
Si 367 avea un vagon refacut schema expres circula gol, la siguranta.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeVin 03 Mai 2019, 01:35

Mersi, Dane!
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeVin 03 Mai 2019, 08:29

Adirmvl a scris:
1833 Iași - Oradea - Timișoara tot din 4*20-76 e compus?

Si mai avea o compunere cu 3x22-96 30-76
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeMier 08 Mai 2019, 19:19

Cam cat costa un taxiu pe timp de noapte de la aeroportul din Cluj Napoca pana la gara ? Dar pe timpul zilei cam cat timp face autobuzul pana la Gara ? Azi trebuie sa iau un bilet de avion caci a scazut apoi o sa inceapa sa creasca iar.

Dar de la Aeroportul Timisoara pana la Gara de Nord pe timp de noapte taxiu cat costa, transport in comun pe timp de noapte este ?

Multumesc anticipat.
Sus In jos
TER200

Numarul mesajelor : 412
Varsta : 45
Reputatie : 3650
Data de inscriere : 13/01/2016

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeMier 08 Mai 2019, 19:43

Am fost eu acum doua saptamani la Cluj si taxiul intre aeroport si gara a fost cam aproximativ 30 lei. Pentru transportul in comun nu stiu, insa poti consulta site-ul CTP.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeMier 08 Mai 2019, 20:18

In Cluj, de la aeroport la gara n-ar trebui sa-ti ia mai mult de 30 de lei nici noaptea taxiu, cum zice colegu'.

Cu troleul (linia 5), in functie de ora, eu zic sa aloci vreo 40-45 de minute pentru parcursul rutei.
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7105
Data de inscriere : 28/03/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeVin 10 Mai 2019, 17:11

Timisoara.

De la aeroport pana la gara pe timp de noapte, cred ca e in jur de 50-55 de lei.
Transport in comun pe timp de noapte nu exista. Ultimul E4 barat pleaca la 22:55 de la aeroport spre Gara de Nord.
Ultimul E4 pleaca la 23:50 de la aeroport insa statia finala este la Bastion, in Centru.
Sus In jos
vanchorusebulgaria
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 323
Reputatie : 5414
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeDum 26 Mai 2019, 20:02

Hello theres, long time since I havent posted anything Smile))

I need your help considering the train RE 4136 Sighetu Marmatiei - Bucuresti Nord on route Viseu de Jos - Bucuresti Nord. We will be a group of 5 people so one 6-berth couchette cabin is the ideal option for us. The problem I see on CFR online ticket service is that the couchette coach is not running every Tuesday (we will need it for 2-nd July and obviously it's not for sale right now) and I still can't get by now the running order for the couchette coach. I hope you can make it clear here for me.

The other matter is that we will continue to Giurgiu Nord and Bulgaria afterwards and since the system allows you to save some small money I would like to buy one uninterrupted ticket to Giurgiu Nord. The CFR online ticket system although offers this route by interruptions at Ploiesti Vest with R 3004/ R 1528 IR 1632 at Ploiesti Vest or IR 1521 at Videle which is something we don't want to make scratch

I guess you can't influence the online system of CFR ticketing but at least please make clear the couchette running order. Thank you in advance. Best wishes from Bulgaria,

Ivan Smile) Smile
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitimeMier 05 Iun 2019, 10:41

Cu cardul acela de 100 RON 25% reducere pe an pot beneficia de aceata reducere daca iau bilete onnline sau e musai sa iei de la casa de biletele ori automat ?

Multumesc.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 6 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 6 din 56Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 31 ... 56  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» Revista presei
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum