Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+61
Ionut31
Bebe
comradetymo
Johnny84
Laurentiu Ciobanu
Costin.B
vlad237
frank81
LokDiesel
Chemnitzer
sp59
Ony_x
Pandelea50
TGV 4515
bubu
MariusM
CalinIonMihai
Norbi
DAS 2011
pwilk47490
TVlad
riciu
Cipri Andrei Neculai
Adrian78
cardinal
Peter Fodor
SMDS
daniel_c
sytrus
cristi ar
razvan - trenuri
Lumunita Stana
cristi CFR
bobi
alinx3330
ldh80
CristianSM
lokomo69
AeroX
vanchorusebulgaria
TER200
cfr500
Vitosa
Adirmvl
alex.alexus.tm
rizelgeorgel2004
AndreiCFRbv
Luna
didinul
ravers75
ciprian71
marius664
dan tm
get.
Veaceslav_MD
@ndrey
Nesebar
Katalyn
Dr2005
DUAL
IonutCFR2009
65 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 47 ... 56  Urmatorul
AutorMesaj
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeLun 25 Apr 2022, 17:45

Desigur că se poate face ceva dar cu condiția ca guvernul să aloce mult mai mulți bani la Transporturi cu dedicație pentru calea ferată ,,uitată,, de atâția ani. Nu firimiturile alocate în prezent.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6763
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeSam 07 Mai 2022, 15:09

Care stiti mai bine cum functioneaza InterRail-ul, poate unii ati mai fost?
Poate ati aflat de curand ca pana pe 10 mai e oferta aia babana de 50% la InterRail Global Pass (1/2/3 luni).
Pentru cine poate folosi permisul la potentialul sau chiar nu suna rau.

Am o nelamurire pentru (sa zicem) un permis de 2 luni.
Cum sta treaba cu acea calatorie de dus si intors, inclusa in permis?
Se marcheaza automat daca vrei sa te intorci in tara de domiciliu si sa continui calatoria (sa zicem) in alta saptamana sau luna viitoare?

Daca ti-ai efectuat calatoria de retur in tara, inclusa in permis, nu mai e valabil permisul in rest chiar daca mai ai zile de calatorit?
Deci daca eu folosesc returul in tara intr-o saptamana din iulie mai e valabil permisul sa-l folosesc in august?

Ori mai bine as lasa ultima calatorie din iulie bifata prin Budapesta ca punct de plecare/sosire, apoi doar trebuie sa platesc Budapesta - Oradea / Bucuresti ca bilet separat pana ajung luna viitoare sa efectuez restul de zile din permis, continuand din Budapesta, de unde am ramas?

Stiu ca exista si permisele Flexi cu X zile dintr-o luna/doua, dar comparativ cu permisul continuu redus la 50% nu prea mai merita.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
CalinIonMihai

Numarul mesajelor : 421
Reputatie : 1779
Data de inscriere : 25/03/2021

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeMier 11 Mai 2022, 07:20

Deci la STB au gasit probleme la frane cei de la anpc. Oare un control la CFR Calatori ce ar gasi?
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13006
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeMier 11 Mai 2022, 12:02

ANPC verifică și frînele? astia sînt drujba suedeză ? bat cuie, scot cuie, taie lemne...

Păi eu m-am dus la OPC sa reclam că un magazin nu îmi primeste o parte din marfa înapoi si ei m-au trimis la inspectoratul de stat in constructii.
Acuma ei fac ITP-ul la autobuze?
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Reputatie : 6663
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeMier 11 Mai 2022, 12:38

Cu parere de rau o spun, dar de la ANPC eu nu as mai lasa nici portarul macar! Ar trebui schimbati de sus pana jos.
Stiu ce hibe au, si nu exista control care sa nu se lase cu spaga, cu exceptia celor televizate.
Vine omul si reclama ceva, si daca nu gasesc, ceea ce a reclamat omul, amendeaza pentru cu totul altceva, de obicei o chestie minora, sau mai rau, vin cu tupeu si cer x si y, ca daca nu, vin in control si sigur gasesc ei ceva. (ultima fraza e citat dintr-o tanti de la ANPC!!!).
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Reputatie : 8413
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeMier 11 Mai 2022, 15:51

Pe mine ANPC m-a ajutat, nesperat, in lupta cu jigodiile de la Restart Energy One care incercau sa imi schimbe tariful fix pe baza unei clauze interpretate abuziv. De la ANRE pentru aceeasi chestiune am primit... sa nu zic ce...
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeMier 11 Mai 2022, 18:53

CalinIonMihai a scris:
Deci la STB au gasit probleme la frane cei de la anpc. Oare un control la CFR Calatori ce ar gasi?
Au mai trecut şi pe la Călători, au inventat şi pe acolo destule.
ANPC nu are competenţe în verificări tehnice. Au dat amenzi pentru curăţenie - deşi asta e o evaluare subiectivă, de exemplu la tramvaie anumite trape sunt vopsite într-un ,,gri murdar", pe care ăştia l-au considerat mizeri, au speculat la maxim orice semn de uzură în linoleum, apoi au amendat STB pentru geamurile zgâriate sau grafittuite de călători. S-au mai legat şi de funcţionarea afişajelor şi neafişarea în interior a informaţiilor despre operatorul de transport, deşi aceste verificări sunt în sarcina Poliţiei Rutiere şi primăriilor, nu ale ANPC.
Părerea mea e că toate PVurile sunt lovite de nulitate şi pot fi contestate în instanţă, presupunând că STB mai are oameni care să formuleze plângerile.

TVlad a scris:
Pe mine ANPC m-a ajutat, nesperat, in lupta cu jigodiile de la Restart Energy One care incercau sa imi schimbe tariful fix pe baza unei clauze interpretate abuziv
Aia e o speţă comercială, nu tehnică, e cu totul altceva.

CalinIonMihai

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeJoi 12 Mai 2022, 16:33

Cat in procente a scazut traficul feroviar? Vad multe statii desi aveau 4 linii plus una la rampa, mai sunt folosite doar doua. exact linia directa. doua pentru ca urmaresc acum magistrala 500 unde este linie dubla. Si majoritatea statiilor sunt in starea asta. Exceptie desigur fac orasele. gen Bacau Roman...
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeJoi 12 Mai 2022, 17:35

Pai de la 400 de mil de călători la 70 de milioane la marfa nici nu are rost sa mai vorbim
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4749
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeVin 20 Mai 2022, 21:36

As dori si eu lista tarifelor de rezervare la cuseta si dormitor pentru trenurile internationale.
Sus In jos
CalinIonMihai

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeSam 21 Mai 2022, 12:24

poate am mai intrebat poate nu. cat dureaza niste studii? 10 ani? 20 de ani? sincer acum... cum am mai spus in Ortisoara au venit experti in 2013 sa faca poze sa noteze... de atunci sunt deja restrictii de viteza. ce am inteles eu pe aici trece un culoar
Arad - Timisoara - Craiova - Vidin - Sofia. deci au trecut noua ani situatia e mai rea. Inainte treceau cu 100 de km\h prin statie trenurile IR. acum daca au 50 km\h.
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeLun 23 Mai 2022, 20:46

Dpdv legislativ directorul de la DTF poate să îi propună directorului de la cfr călători introducerea, măcar experimental până la 31.07, a unei cușete la trenul Sibiu - Râmnicu Vâlcea - Pitești - București Nord - Mangalia ?
Cu umpic de reclamă pe net, care sunt convins că va veni și din partea pasionaților feroviari, am convingerea că va avea succes, ba chiar pentru luna august va fi cerere și pentru introducerea celei de a doua cușete.
Mulțumesc pentru răspuns.
Sus In jos
Chemnitzer

Numarul mesajelor : 23
Localizare : Chemnitz
Reputatie : 1067
Data de inscriere : 25/01/2022

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeMar 24 Mai 2022, 13:48

În plus, trenurile internaționale din Valea lui Mihai în direcția Debrețin rulează probabil un M41 al MÁV. Există mai multe astfel de trenuri cu locomotive maghiare în România?
Sus In jos
LokDiesel

Numarul mesajelor : 2
Reputatie : 1426
Data de inscriere : 30/12/2020

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeMar 24 Mai 2022, 16:16

Chemnitzer a scris:
Salut!
Îmi plănuiesc vacanța pentru vara aceasta în România. Alegesem ca puncte de plecare regiunile din jurul Valea lui Mihai, Ciucea și Sărmășag. Există și trafic de marfă acolo?

Multe salutari

Salut! Încă există trafic de marfă în cele 3 stații numite de tine, însă acest trafic variază de la o zi la alta, nu este constant. Dintre aceste trei, Ciucea este cea mai tranzitată gară, după părerea mea, dar și Valea lui Mihai este un loc bun. La Sărmășag, în schimb, trenurile de marfă circulă oarecum mai rar.
Sus In jos
LokDiesel

Numarul mesajelor : 2
Reputatie : 1426
Data de inscriere : 30/12/2020

MesajSubiect: gugguy   Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitimeMar 24 Mai 2022, 16:21

Chemnitzer a scris:
În plus, trenurile internaționale din Valea lui Mihai în direcția Debrețin rulează probabil un M41 al MÁV. Există mai multe astfel de trenuri cu locomotive maghiare în România?

Momentan, M41 vei găsi doar în stațiile de frontieră Valea lui Mihai (uneori și Episcopia Bihor). Acestea vin în România doar până la prima stație de pe teritoriul țării noastre, neavând (din ce știu eu) autorizație pentru a circula în RO. Așadar, M41 circulă doar pe secțiile Valea lui Mihai-Debrecen, respectiv Episcopia Bihor-Puspokladany.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 39 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 39 din 56Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 47 ... 56  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» Revista presei
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: