|
| Mersul Trenurilor 2018/2019 | |
|
+50sp59 Gabry Gabriel Norbi cristi ar Luca tgv riciu Nesebar CRT LUC38 c o r v i n t1972 Ikarus99 Theo A. gvd Andrey_tm Maddox cristi CFR Theijs raulberian bobi get. George CFR NIKU24 Luna @ndrey g.popovici marius_catalin84 ets2oltromânia TER200 marius664 IonutCFR2009 AndreiSita98 AeroX AndreiCFRbv mariuscfrbucuresti ALEXCFR 92Dragos rizelgeorgel2004 aris86 Dr2005 florin94 dan tm cardinal Adrian78 cfr500 Katalyn Vitosa Cipri Andrei Neculai Adirmvl dandel 54 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Lun 18 Mar 2019, 20:49 | |
| - Adrian78 a scris:
- Karpaty azi dimineata am venit la Bucuresti cu 1822 la cuseta
Cu toate ca ma asteptam sa fie aglomerat in cuseta cu locurile 3x am fost doua persoane si un copil.Totusi la extremitatea cam lipseste confortul la rulare mai ales pe M202 si nici usile nu se mai inchid asa etans si eu zic ca ar trebui modernizate cusetele astea ca sunt cam depasite Daca nu iti place cuseta poti incerca dormitorul e doar 77 de lei un pat plus biletul de clasa 1 si daca vrei sa stai singur platesti SINGLE 154 lei plus biletul de clasa 1, e undeva pe la 300 de lei dar ai cabina ta, nu te deranjeaza nimeni dormi, te uiti pe geam, faci ce vrei e ca o camera de hotel dar strabati si cateva sute de km in aceeasi bani, eu zic ca merita. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Lun 18 Mar 2019, 21:56 | |
| Karpaty se merita dar cati isi permit luxul asta in Romania ? Cine are bani de aruncat isi poate lua bilet de avion de azi pe maine pe intern si intr-o ora ajunge oriunde in tara cu tot cu transfer, check-in si drum pana la aeroport maxim 3 ore. In afara de cei care merg in interes de serviciu si cei cu salari peste 1.800RON eu nu vad pe altcineva mergand la Single la dormitor sa arunce aproape jumatate de salariu pentru cateva ore in pat in loc sa faca economie mergand la clasa 2-a. Aici e Romania nu UK ca trenul de noapte ce leaga Scotia de Londra sa aibe dormitoare si restaurante fara vagoane de clasa.
Cat ma costa la Dacia 346 o cabina pentru 2 persoane de la Brasov la Budapesta cea mai buna oferta cel mai mic pret daca iau cu 2 luni avans ? Intreb pentru la vara.
In Romania sa mergi la cuseta cu inca 5 persoane nu mi se pare cine stie ce afacere chiar si la pretul ala mic de vreo 30 si ceva de lei. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6763 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Mar 19 Mar 2019, 18:26 | |
| - Katalyn a scris:
- cei cu salari peste 1.800RON eu nu vad pe altcineva mergand la Single la dormitor sa arunce aproape jumatate de salariu pentru cateva ore in pat in loc sa faca economie mergand la clasa 2-a.
Cat ma costa la Dacia 346 o cabina pentru 2 persoane de la Brasov la Budapesta cea mai buna oferta cel mai mic pret daca iau cu 2 luni avans ? Intreb pentru la vara.
In Romania sa mergi la cuseta cu inca 5 persoane nu mi se pare cine stie ce afacere chiar si la pretul ala mic de vreo 30 si ceva de lei. Vezi ca pe site-ul CFR Calatori se poate vedea de ceva vreme pe trafic international cat te costa, dar iti arata si ca e vorba de legitimatii de calatorie care nu se pot restitui. Stiu ca de exemplu la Dacia iti arata si oferta aia Smart pentru Viena la categoria cel mai mic pret (adica nu pret standard). Si parca mai era anticipatie maxima de 3 luni. Cat despre dormitor single, nu stiu ce sa zic despre salarii, dar important e sa fie chiar atractiv (cum era ATC cand a inceput sa opereze si avea promotie -20% pe care am si folosit-o deh...pe langa faptul ca a fost chiar ceva meritat raportat la ce ai platit, chiar ceva in plus). Asa cum bine intuim, pentru cei cu salarii mari in general trenul nu e prea atractiv. Nu e oricine fan sa doarma pe drum. Eu de aia am tot laudat atat ofertele comerciale la CFR Calatori sau la orice operator (atunci cand au fost introduse si cat s-au putut mentine). Trenul trebuie sa fie vazut ca o alternativa viabila pe care sa si-o permita oricine, nu doar studentii cu 0 lei pentru ca asa vrea PSD. |
| | | 92Dragos Moderator si Fotograful anului
Numarul mesajelor : 2942 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8371 Data de inscriere : 24/05/2010
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Mier 20 Mar 2019, 18:09 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Daca nu iti place cuseta poti incerca dormitorul e doar 77 de lei un pat plus biletul de clasa 1 si daca vrei sa stai singur platesti SINGLE 154 lei plus biletul de clasa 1, e undeva pe la 300 de lei dar ai cabina ta, nu te deranjeaza nimeni dormi, te uiti pe geam, faci ce vrei e ca o camera de hotel dar strabati si cateva sute de km in aceeasi bani, eu zic ca merita.
Eu am ajuns ca doar wlab sau clasa I mai folosesc la cele putine drumuri pe care le mai fac cu trenul. Am masina personala ajung mult mai repede. Anul asta probabil o sa am un singur drum cu corona la wlab dus-intors si vreo plimbare pe Toplita cu vagon de bicicleta a lui 367 , iar returul cu 1944 pana la Gheorgheni si cam atat. Cat mergi, si daca nu mergi des eu zic ca merita din plin banii aia, stai linistit fara sa te deranjeze oricine. Dar am ajuns ca nu poti explica asta eurokinderilor care stau prin gara dupa EA431 cu un vagon etajat si un 20-55 in compunere ca o sa te lovesti de un zid mai inalt decat cel chinezesc si gasesti urechi inchise. Asa e romanul, el merge o data pe an cu tren de lung parcurs dar vrea sa salveze banii , ar trebui cheltuit mai putin pe palinca si tigara si ai un bilet "gratis" pentru WL single dar mnoh da-i pace ca stie el ce stie. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Mier 20 Mar 2019, 19:19 | |
| - 92Dragos a scris:
- Asa e romanul, el merge o data pe an cu tren de lung parcurs dar vrea sa salveze banii
Şi când merge el la lung parcurs cu 3 regio-uri şi se plânge de etajate mai fumează un pachet de ţigări, mai bagă 30 - 40 lei în fast-food şi mai şi pierde o zi de concediu pe drum. _________________ :TTT:
|
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Mier 20 Mar 2019, 21:03 | |
| Tigari si mancare oricum trebuie oriunde te afli, nu intra in calcul asa ca mai bine cu regio. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Mier 20 Mar 2019, 21:15 | |
| Cine s-a gasit sa dea lecti de economie. Unul care toata viata lui a stat la fustita lui mami si tati, a crescut in puf si altul care merge pe bani lui doar cu Regio in rest traiasca FIP si MT ca ne plimbam gratis. Sa va vad eu cand scoateti din buzunar jumatate de salariu din Romania sa platiti Single la Dormitor de la Arad la Mangalia si retur dar sa fie bani vostri nu cadouri de la parinti si bunici si apoi veniti aici sa dati lecti de economie.
Unii dintre voi ( nu doar cei 2 de mai sus ) ati uitat de unde ati plecat, ca schimbati 2-3 Regio si cu anticipatie maxima acum sunteti cineva ati ajuns sa dati lecti de economie pe forumuri. Cati dintre romani cu minim pe economie si-ar permite Single la Dormitor de la Arad, Oradea, Cluj Napoca pana ma Eforie, Costinesti sau Mangalia. Hai raspundeti daca tot va pricepeti si va dati experti in economie. Banii aia aruncati pe luxul de care vorbiti voi se pot cheltui cu cap cu folos in altceva decat sa stea 2 insi in loc de 4 sau 6 la dormitor.
Si unde ati vrea sa mearga romanul la drum lung mai mult de odata pe an daca are muntele aproape iar neamurile aproape si cu copii in scoli, sa se duca sa se plimbe de nebuni sa dea foc la bani pe bilete de tren ? Se plimba oameni cu treaba nu asa de dorul leli.
Unde ati vrea sa mearga unul din Ploiesti la drum lung daca se duce la bunici la Pucioasa, are muntele si Capitala la doar 1 ora de mers cu trenul, sa ma duc vara la Mangalia cu IR 1944 la dormitor sau la cuseta ? Sa deranjez ceilalti calatori la ora 4 dimineata ca sunt eu nebun si nu am ce face cu bani ?
Bai frate pana mai ieri mergeati cu 20-50 si 21-47 si erati mai fericiti si dadeati dovada ca sunteti oameni acum v-ati trezit in lux pe bani celor care va ajuta, iar eu va vad mai nefericiti decat atunci cand mergeati doar cu Personalul.
Hai sa lasam orele de economie si management aici ca oricine poate face pe desteptul dar daca il pui sa scoata din propriul buzunar...ups eroare.
Cine sa mai mearga cu trenul cand 23% din populatia tari e plecata in străinătate. In Rep Moldova in curand vor atinge 40% din populatie care sunt plecati afara. 3 zile a fost mama ma tara la Pietrosita jale cu transportul nici taxiuri, nici dube nimic. Din ce era odata a mai ramas vreo 10 curse toata ziua directe Târgoviște-Moroieni. A stat aproape 2 ore la iesirea din TGV luni la prinz iar ieri si azi m-a sunat sa ma intrebe de trenuri. In seara asta a venit cu R 9448 de la Fieni la Târgoviște cu nici 10 calatori in ditamai automotorul. Si voi visati cai verzi pe pereti si va permiteti sa faceti poporul roman calic, zgarcit si prost.
In lumea reala, oameni cu cap nici nu v-ar lasa sa deschideti gura macar. |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Mier 20 Mar 2019, 23:19 | |
| - Katalyn a scris:
- Cine s-a gasit sa dea lecti de economie. Unul care toata viata lui a stat la fustita lui mami si tati, a crescut in puf si altul care merge pe bani lui doar cu Regio in rest traiasca FIP si MT ca ne plimbam gratis. Sa va vad eu cand scoateti din buzunar jumatate de salariu din Romania sa platiti Single la Dormitor de la Arad la Mangalia si retur dar sa fie bani vostri nu cadouri de la parinti si bunici si apoi veniti aici sa dati lecti de economie.
Poate tu la Regină faci 7 concedii pe an. În România, planificarea concediilor se face în ianuarie pe tot anul. Tot pe atunci se fac şi rezervările de cazare... asta înseamnă că şi biletul de tren poţi să îl iei cu anticipaţie maximă (deci mai ieftin), câtă vreme cazarea o ai deja plătită din ianuarie. Am făcut concediul la Viena în 2009 (după aia a venit criza şi din părţi concediu în perioada 2010 - 2012) cu trenul, am făcut concediu la Arieşeni cu bicla + cuşeta, a încasat CFR Călători mult bănet de pe urma mea până în 2015 când au reapărut autorizaţiile. De zecile de minigrupuri din perioada 2013 - 2014 nici nu mai vorbesc, de minim 3 ori pe lună făceam câte o tură cu trenul. În schimb, la lung parcurs cu personale mergeam în liceu, după aia timpul meu a valorat mai mult decât 6 ore în plus în tren la un drum Cluj - Bucureşti (şi schimbat trenuri în toiul nopţii la Teiuş şi Mediaş şi apoi în Braşov şi Ploieşti), de pildă. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Mier 20 Mar 2019, 23:42 | |
| Am 33 zile pe an de la 1.04 pana la 31.03. Pot sa imi pun concediul si cu 2 saptamani înainte iar anul trecut întâi am luat biletul de avion apoi am completat cererea. Sa iti mai zic ca pot sa imi iau concediu direct prin sms ? Pot face schimb de tura sau sa vin extra vreo 3 zile de luni pentru alte 3 zile libere. Sa iti mai zic ca vin ai noștri rromi si imi vorbesc cu Sefu sau dl manager desi sunt mult mai jos in functie iar o parte din moldoveni de peste Prut imi vorbesc cu dvs ? Ti-as zice mai multe dar nu e topicul potrivit.
Lasa turele alea de care spui ca oricum ai mers cu Regio. Eu la valoarea mea as putea merge doar la clasa 1a la IR dar ce folos sa vad toti asistati si cfr-isti cu arfe de vedete ? CFR Calatori nici macar biletul de clasa a 2a nu-l merita la IR datorita trecutului si prezentului de aceea merg in continuare doar cu privati sau cu Regio si folosesc IR doar la urgente. |
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Joi 21 Mar 2019, 01:06 | |
| - Katalyn a scris:
- Lasa turele alea de care spui ca oricum ai mers cu Regio.
Se numea Personal pe vremea aia. Dar de la facultate încolo nu cred că am mai călcat în R pe distanţe mai mari de 60 - 70 km, exceptând ceva ture cu bicla pe lângă Piteşti şi două la Braşov sau situaţiile în care nu aveam de ales (gen Timişoara - Berzovia). În rest, inclusiv la Feteşti la pozat Dac-uri (când încă erau) mă duceam cu acceleratul/IR, nu cu personalul. Nu merita pierderea de timp. _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Joi 21 Mar 2019, 10:01 | |
| Mananci .... cu polonicul!
Daca nu ai avea gratuit nu te-ai duce la Fetesti cu IR si pret intreg doar sa faci niste poze la 3 fiare hodorogite si apoi inapoi tot cu bilet intreg la IR, dar vorbesti sa te afli in treaba.
Sa muncesti pe 1800 pe luna dar sa muncesti nu sa stai la un birou sa plimbi 3 hartii pe zi si sa dai banii pe IR doar sa faci niste poze inseamna ca nu ai toate tiglele pe casa. A ca te duci la 4 luni intr-o excursie cu Regio si ceva IR dar le combini si le iei din timp sa prinzi si ceva reducere mai e cum mai e dar sa platesti IR la pret intreg pentru 100 km doar sa faci 3 poze ............ |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9100 Reputatie : 13005 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Joi 21 Mar 2019, 12:21 | |
| Nu e corect nici ce spui tu, practic aici e forumul pasionatilor. Daca cineva isi permite sa faca un drum cu IR e treaba lui. Probabil vrei sa te referi ca el are gratis, asta e alta treaba.
|
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Joi 21 Mar 2019, 14:27 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Daca nu ai avea gratuit nu te-ai duce la Fetesti cu IR si pret intreg doar sa faci niste poze la 3 fiare hodorogite si apoi inapoi tot cu bilet intreg la IR, dar vorbesti sa te afli in treaba.
Nu am mai fost la Feteşti din 2012... şi bilet gratuit nu aveam, că eu ca student am prins sistemul ăla de cacao cu cupoane care veneau când veneau, deci reducerea, în general, era 50% la tariful de regio. Şi, totuşi, nu aveam nici atunci chef să pierd 4 ore pe un drum până la Feteşti (sau până la Craiova, de exemplu). Apropo, salariul la privat de unde am plecat în 2009 (deh, făcusem prea multe restanţe, iar măsurile dezasturase ale guvernării Boc oricum au tăiat consumul de tot, firma nu mai vindea nimic) se ducea spre 1000 de lei, care erau bani atunci (maică-mea după 30 de ani de învăţământ şi după tăierile lui Boc lua vreo 1100 lei la normă întreagă). După aia am muncit pe 636 lei, apoi pe 696, apoi pe 802 lei... că astea erau salariile la stat. Te invit să vii la noi, să ,,plimbi 3 hârtii" de la 8 dimineaţa la 7 seara şi vinerea de la 8 dimineaţa la 3 după-amiază, că ora 16:30 de sfârşit de program (şi 14 vinerea) e cel mult orientativă, din cauza lipsei de personal rar se pleacă la program. _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Joi 21 Mar 2019, 17:39 | |
| Mai bine ai tacea din gura aia. Daca e asa rau de ce mai stai? Si daca e asa rau nu ar mai venii zeci de oameni de la Ploiesti zilnic pe naveta sa lucreze in Minister si Regionala, mai bine vezi de oala ta si nu te mai victimiza atat ca nu e cazul. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9100 Reputatie : 13005 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 Joi 21 Mar 2019, 20:00 | |
| Doctore, chiar asa rau e prin ministere?
faci niste descrieri de parca ar fi tari africane.
Acuma stiu si eu ca in structurile centrale anumite prevederi se aplica mai drastic decit prin structurile subordonate, dar asta e si explicatia pentru care tara merge asa?
Atunci ar fi cazul ca multe structuri sa se desfiinteze. Sa existe un organism unic nu? un tatuc?
Cum naiba sa lucrezi in minister si sa te plingi atita?
Sau daca e asa de rau de ce nu te muti in alta parte?
acum salariile sint altfel la voi
http://mt.ro/web14/informatii-de-interes-public/buget/245-buget-exercitiu-bugetar-situatia-cheltuielilor-salariale |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019 | |
| |
| | | | Mersul Trenurilor 2018/2019 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |