| Accidente si Incidente INTERNATIONAL | |
|
+57alinx3330 Vitosa Adirmvl Laurentiu Ciobanu andreiutzu SMDS CalinIonMihai DB Robert Maddox Cipri Andrei Neculai bubu vatmanul DUAL bogdan.perejuc ravers75 Capsuneanu cristi ar trv.trains Ony_x riciu florin94 adytm kasapis2007 sorin_ncs buldozer2 cfr500 TVlad ldh80 Peter Fodor cristi CFR mtk daniel_c Nesebar TER200 yeu1 Amiralul Petre_IFTE c o r v i n IonutCFR2009 AndreiCFRbv mielutu zburator alliens spiderpc ets2oltromânia @ndrey ciprian71 marius_catalin84 kristi kkk AeroX Katalyn DPS crystynyca cardinal aris86 marius664 tcm Luna 61 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14505 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Mar 19 Iul 2022, 22:25 | |
| Dacă s-a ajuns ziua și locomotiva incendiată înseamnă că e gravă situația. Bani aruncați în vânt pe modernizări dubioase la firme obscure. Ăsta e rezultatul. Și ca supliment de ,,viteză" durere în 'gogu' a SNTFC față de propriul parc de locomotive. Am mai spus-o și o repet, cu banii aruncați pe 3 RR-uri cumpărau una nouă. Dar dacă nu se vrea !!! Și vor mai arde și altele. Agonia nu se termină aici. Probabil că asta se dorește. |
|
| |
aris86
Numarul mesajelor : 315 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 3450 Data de inscriere : 26/04/2016
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Mier 20 Iul 2022, 14:28 | |
| A ars destul de mult portocala mecanică. Este mult mai ușor să faci reparatii la auto/loco la stat, decât să achiziționezi ceva nou, din cauza birocrației. |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Mier 20 Iul 2022, 15:04 | |
| Ieri a rămas defecta și 302 care numai vopseaua e de ea.Daca și asta e întreținere .
https://clubferoviar.ro/tren-blocat-in-camp/
Tot ce sa modernizat s-a ales praful de ele https://www.stiripesurse.ro/locomotiva-unui-tren-de-calatori-a-luat-foc-in-mers-mecanicul-a-facut-un-gest-eroic-si-a-luat-o-decizie-riscanta_2478045.html |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Mier 20 Iul 2022, 23:23 | |
| https://adevarul.ro/locale/oradea/gest-eroic-unui-mecanic-tren-Si-a-riscat-viata-salveze-pasagerii-locomotiva-luat-foc-1_62d7c8335163ec4271ce2ed8/index.html
daca asta e locomotiva arsa 70% atunci cum arata la 90%? |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Mier 20 Iul 2022, 23:26 | |
| Pai in afara de cabina ce a mai rămas la.ea?Și probabil și în cabina o fi ars și pe acolo dacă mecanicul avea arsuri de gradul 2 la.picioare.. |
|
| |
Peter Fodor
Numarul mesajelor : 205 Varsta : 45 Reputatie : 3379 Data de inscriere : 22/03/2016
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Mier 27 Iul 2022, 10:26 | |
| IR 366 a lovit un tractor cu căruţă https://ardeal24.ro/accident-feroviar-in-harghita-tractor-lovit-de-un-tren-cu-pasageri-o-persoana-a-murit-pe-loc-99473.html |
|
| |
CalinIonMihai
Numarul mesajelor : 421 Reputatie : 1782 Data de inscriere : 25/03/2021
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Mier 27 Iul 2022, 10:33 | |
| Un bărbat și-a pierdut viața după impactul dintre un tractor și o căruță. ce sa inteleg de aici au fost implicate tren tractor si o caruta? lasand fraza asta, parca iar vad carcotasii dand vina pe stat. pe youtube era un accident in care un tren a lovit o persoana, desi culoarea semnalului la bariera era rosie. spuneau ca statul e de vina... ca a murit omul. si am comentat si eu spunand de cand statul e de vina pentru inconstienta? am fost certat ca tin cu guvernul. ca sunt obligati sa construiasca pasarele peste calea ferata sa treaca omul linistit... am inteles Peter fraza aia parca nu e bine scrisa
Ultima editare efectuata de catre CalinIonMihai in Mier 27 Iul 2022, 10:46, editata de 2 ori |
|
| |
Peter Fodor
Numarul mesajelor : 205 Varsta : 45 Reputatie : 3379 Data de inscriere : 22/03/2016
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Mier 27 Iul 2022, 10:45 | |
| Trenul a lovit un tractor care tracta o căruţă |
|
| |
Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Mier 27 Iul 2022, 22:52 | |
| |
|
| |
Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Joi 28 Iul 2022, 20:02 | |
| Dr2005 mecanicul care a deraiat ieri la Gura Motrului avea iară instalația Induși izolata.Este al nu știu câtelea caz la GFR .Oare nu ar merita o suspendare a certificatului de siguranță macar așa o săptămână sau nu are nimeni curaj să ia decizia asta că sună telefonul? Daca nu era evitare acolo și intră pe magistrala și venea un IR dinspre Balota? |
|
| |
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12289 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Joi 28 Iul 2022, 22:17 | |
| Si in cazul acestui accident si in cazul accidentului de la Fetesti sunt abateri grave care intradevar pot fi imputate exclusiv mecanicilor (consumul de bauturi alcoolice, izolarea nejustificata a instalatiilor indusi/DSV) dar mai este un aspect care trebuie mentionat: depasirea timpului maxim admis de condus , lucru care duce evident la o stare de oboseala accentuata, cu consecinte dramatice!
Si acuma cine este vinovat de depasirea acestui timp maxim admis de condus ? Mecanicii sau operatorii de transport feroviar ?
Pe de o parte poate exista si mecanici care, din dorinta de a face cat mai multe ore suplimentare (peste norma) si implicit de a castiga cat mai multi bani depasesc acest timp maxim admis, nu solicita schimb sau trec fictiv in foile de parcurs o asa-zisa "odihna" sau "intrerupere" "efectuate" pe locomotiva! Ori o odihna adevarata nu se poate face pe locomotiva ci numai in dormitoare amenajate corespunzator!
Pe de alta parte este si vina operatorilor de transport feroviar , care incurajeaza sau tolereaza un astfel de comportament, din dorinta de a utiliza cat mai putini mecanici si astfel de a aveea cheltuieli cu salariile cat mai mici. Pentru ca, cred ca poate fi si situatia cand un mecanic ar solicita schimb dupa depasirea timpului maxim admis de condus, dar dispecerul operatorului de transport feroviar sa-i spuna ca nu are alt mecanic disponibil in acel moment, iar mecanicul care a solicitat schimb sa fie "sfatuit" sa faca o asa-zisa "odihna" pe locomotiva iar apoi sa-si continuie mersul.
De exemplul la Fetesti ar fi util de aflat daca acel mecanic (care am inteles ca era de cca 40 de ore in servici!) a solicitat schimb la depasirea timpului maxim admis de condus si daca da care a fost raspunsul dispecerului OTF!
Aici AFER-ul ar trebui sa fie mult mai ferm, iar acei mecanici prinsi ca au depasit timpul maxim admis de condus si nu au solicitat schimb (se pot verifica convorbirile telefonice dintre mecanici si dispecerii OTF) sa fie amendati drastic! Operatorii de transport feroviar oricum ar da vina pe mecanici, dupa "principiu" ca "de ce nu au solicitat schimb ?!". |
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14505 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Joi 28 Iul 2022, 23:15 | |
| Mecanic slab. A scăpat trenul la vale. Să se lase de meserie că nu e de el mecanicia de locomotivă. |
|
| |
Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Joi 28 Iul 2022, 23:28 | |
| Acolo cu tren Tohat adică pe la 2000t daca nu îl timdin frana îl scapi peste semnal.Am înțeles că îl ținea din frana directă.. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Joi 28 Iul 2022, 23:45 | |
| - Adrian78 a scris:
- Dr2005 mecanicul care a deraiat ieri la Gura Motrului avea iară instalația Induși izolata.Este al nu știu câtelea caz la GFR .Oare nu ar merita o suspendare a certificatului de siguranță macar așa o săptămână sau nu are nimeni curaj să ia decizia asta că sună telefonul?
Daca nu era evitare acolo și intră pe magistrala și venea un IR dinspre Balota? GFR are certificat de siguranţă unic, emis direct de ERA. Ăia trebuie să i-l suspende, ASFR a mai încercat treaba asta cu OTF care a produs accidentul din Feteşti şi a reieşit că nu era legal să o facă. Dacă nu era evitare, atunci aveam o problemă la CFR SA, că acolo trebuia să fie evitare. - ldh 80 a scris:
- Aici AFER-ul ar trebui sa fie mult mai ferm, iar acei mecanici prinsi ca au depasit timpul maxim admis de condus si nu au solicitat schimb (se pot verifica convorbirile telefonice dintre mecanici si dispecerii OTF) sa fie amendati drastic! Operatorii de transport feroviar oricum ar da vina pe mecanici, dupa "principiu" ca "de ce nu au solicitat schimb ?!".
Am încercat să scoatem un ordin din ăsta... nu mai povestesc ce a ieşit şi ce scandaluri au fost cu sindicatele. - Adrian78 a scris:
- Acolo cu tren Tohat adică pe la 2000t daca nu îl timdin frana îl scapi peste semnal.Am înțeles că îl ținea din frana directă..
Cum să ţii 2000t doar din frâna directă?! E peste legile fizicii să încerci să ţii 2000t, la vale, frânând doar o locomotivă de 120t. _________________ :TTT:
|
|
| |
Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL Joi 28 Iul 2022, 23:55 | |
| Nu știu cum este la auto dar am înțeles că la program depășit se ajunge la ridicarea cardului Eu zic ca mecanicul prins cu instalația Induși izolata ea nefiind defecta sa ii se anuleze permisul de conducere definitiv.. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Accidente si Incidente INTERNATIONAL | |
| |
|
| |
| Accidente si Incidente INTERNATIONAL | |
|